• i trwa oczekiwanie Autor: ~Ada [77.65.65.*]
    na zachowanie inwestorów
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [31.1.126.*]
    a tu inwestorów niet,
    i wsie w żopu budiet.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~Ada [77.65.65.*]
    a 9tys poszło
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [83.5.36.*]
    Taaaa,pytanie tylko czyje i do kogo?bo kto może mieć 9000 akcji po scaleniu ,9000 x 100 to jest 900 000 starych przy cenie kupna 2 pln to inwestor musiałby wyłożyć prawie 2 mln.odpowiedź brzmi że kolesie podpuszczają ,ot i tyle w temacie,tu nie ma i długo nie będzie prawdziwego inwestora,tu są tylko złapani w potrzasku,wystarczy popatrzeć jak kursem manipulują,grafika im potrzebna na wykresach ,bo liczą na leszcza ,niestety lecze na innych łowiskach tacą siły.

miłego weekendu
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~cierpliwy [31.0.35.*]
    Na co czekacie?
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~cierpliwy [94.254.243.*]
    Wszystkie zabiegi księgowe psu na budę...zarzad kiepski nie radzi sobie ..budowlanka w PL kwitnie a tu BIEDA MARAZM
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [188.146.66.*]
    Własnie widać zachowanie inwestorów,tak chyba podziałały na nich podpisane kontrakty,i szacunokwy z nich zysk,ewidentny brak zaufania do zarządu i jego strategii.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~cierpliwy [37.248.167.*]
    Lipny zarząd ale wynagrodzenie prawdziwe. To już tradycja w PL
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: bankier55 [77.65.88.*]
    lub przeczesywanie dalsze--walor musi zostać mocno wstrząśnięty, jak otrząsa się bogato obrodzoną śliwkę :)--ogólnie jest żle
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [188.146.100.*]
    A może warto zaufać POLNORDOWI
    i dokupić troszke akcji od grona które jak widze ma ich w nadmiarze,
    i po przecenie chce puścić je innym tanio w darze,jak sądzicie szanowni inwestorzy,warto kupić od nich 7 - 8 tyś. i zainwestować 25tyś złotych?powiedzmy na 3 lata zakładając cenę sprzedarzy 4.5 - 5 pln,tyle % w banku to za 40 50 lat,a jak strategia wypali to 10 15 murowane,jak nie trudno,ryzyko biznesowe,jak myślicie?
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~cierpliwy [37.248.167.*]
    Jeśli kupować to w okolicy 3 -3,6. Tu tak naprawdę to NIC nie jest pewne ...mają kontrakty NIE mają zysku...ryzykuj to lepsze jak bank i obligacje
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~Mrcn [164.127.107.*]
    Wszystko zależy od ogólnej strategii. 5% kapitału zapakowałbym bez wahania. Fakt, że ja zapakowałem za 1,90 : ) Ale z drugiej strony miałem straty jeszcze na Trionie, które gdzieś tam po drodze rozliczałem księgowo. Ogólnie na tej spółce jestem lekko w plecy. Podsumowując - nie wydaje się, żeby przy tej cenie się straciło. Przynajmniej częściowo winę za niski kurs ponosi tu negatywny sentyment jeszcze z czasów Triona (i Simona na tym forum).
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [188.146.72.*]
    Dziękuję inwestorom za rady,zainwestowałem w biotechnologie,zresztą bardziej ciekawiło mnie czy po wpisie znikną te tysiące na sprzedaży,znikły.
    W 2 - 3 miesiące KBD podpisał kontrakty na ponad 120 mln ,i zero ruchu przynamniej w górę.Rozumie że im więcej podpiszą tym będzie większa strata,bo na tej firemce jest chyba taka zależność.Szkoda że wszystko zarząd zagospodarowuje niegospodarnie,bo ff niewielkie można by to przy odrobinie zysków i dobrej woli pognać w góry że ho ho,

Mocnych nerwów a raczej mocnych dłoni życze akcjonariuszom.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~nox [81.219.4.*]
    To Polnord trzyma kurs na smyczy i robi to od ładnych paru lat. Wiadomo po co. Wystarczy popatrzeć, jak rósł jego udział na przestrzeni lat. Kurs pójdzie do góry, gdy już wymęczą ludzi i zbiorą te 49,99%, czy ile tam chcą docelowo mieć. Myślę, że następnym krokiem developera będzie zgarnięcie od KBD sp. z o.o. tego pakietu, który przejęli od ruska. Zastanawiam się tylko, jaki myk zrobią, żeby to zrealizować.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [188.146.130.*]
    Też tak myśle że PND bo skąd mają tyle akcji,przecież 10000 po resplicie to 1mln przed po 1pln =1mln pln ,ns dziś to taka strata że tylko sobie w łen strzelić.Jesli akcje jeszcze gdzies są to tylko u drobnicy czli po15 -30 akcji to muszą podnieść cene,bo kto taką stratę puszczsa.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [89.76.239.*]
    po prostu go kupią,
    kwestią nierozstrzygniętą pozostaje za ile,wg mnie zbicie kursu i utrzymanie go na niskim poziomie i kupno tego pakietu po np 3,7 nikt nie może zarzucić że tanio bo średni kurs z 3 czy 6 miesięcy to np 2,4,da się ,da się :).to miłego dnia ja wracam na biotechnologie bo idzie że szok,a swoją drogą tu wybór prezesa the best ,to moja subiektywna ocena a kurs nurkuje,na biotonie wybór prezesa to porażka,takiego gniota na prezia,a kurs wali w górę że też szok.zyskownego tygodnia,choć plan polnord ma chyba inny : ) .

• Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~nox [178.37.160.*]
    Najpewniej tak, chociaż na przekroczenie progu 33% to mieli inny pomysł. Ale wiadomo chodziło o to ,by nie robić wezwania. Ciekaw jestem jak by zareagowali, gdybym napisał bezpośrednio do Polnordu, że chcę sprzedać im pakiet KBD po cenie X? W końcu wezwania robić nie chcą, udział zwiększyć chcą, to co zostaję? Umowy cywilno-prawne z drobnymi na odkup akcji? Te 7% zabrane ruskiemu nie dadzą im 50%. Muszą skądś skombinować resztę. Już widzę, jak prezes PND wydzwania do drobnych targując się o kolejne parę tysięcy akcji KBD :-))))
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [188.146.160.*]
    No i jak przewidziałem,kontraktòw podpisanych na około 150 mln pln a strata 4mln prawie,strategia dno ,zarząd dno,akcjonarisz większościowy dno,RN wieje gdzie pieprz rośnie jak widzi jakie wały ksiegowe pod PND i skup robi zarząd,dywidenda na patyku bo nie ma + wyniku.Czekam od 1.5 -1 pln.Jak pisałem,chcą kupić w okolicach 1 muszą pokazać "-" i to duży,podrawiam cierpliwych i to bardzo.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~Cierpliwy [37.248.161.*]
    Tu jest potrzebna kontrola KNF i Prokuratury.. Mają kontrakty a ciągle wykazują STRATY..szykują PRZEKRĘT na przejęcie firmy za grosze i wycofanie z GPW. TO tradycja w 3rp
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~Gałganiarz [83.27.212.*]
    Simon to NAGANIACZ,oraz osoba która mnie chciała OSZUKAĆ,proponując spółke,gry na TRIONIE.
  • Re: i trwa oczekiwanie Autor: ~bogdanshahal [89.76.239.*]
    zgłoś do KNF
    dobiorą mu się do du...y,dobra zmiana czeka na takie sygnały.
[x]
KBDOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.