Taaaa,pytanie tylko czyje i do kogo?bo kto może mieć 9000 akcji po scaleniu ,9000 x 100 to jest 900 000 starych przy cenie kupna 2 pln to inwestor musiałby wyłożyć prawie 2 mln.odpowiedź brzmi że kolesie podpuszczają ,ot i tyle w temacie,tu nie ma i długo nie będzie prawdziwego inwestora,tu są tylko złapani w potrzasku,wystarczy popatrzeć jak kursem manipulują,grafika im potrzebna na wykresach ,bo liczą na leszcza ,niestety lecze na innych łowiskach tacą siły.
Własnie widać zachowanie inwestorów,tak chyba podziałały na nich podpisane kontrakty,i szacunokwy z nich zysk,ewidentny brak zaufania do zarządu i jego strategii.
A może warto zaufać POLNORDOWI
i dokupić troszke akcji od grona które jak widze ma ich w nadmiarze,
i po przecenie chce puścić je innym tanio w darze,jak sądzicie szanowni inwestorzy,warto kupić od nich 7 - 8 tyś. i zainwestować 25tyś złotych?powiedzmy na 3 lata zakładając cenę sprzedarzy 4.5 - 5 pln,tyle % w banku to za 40 50 lat,a jak strategia wypali to 10 15 murowane,jak nie trudno,ryzyko biznesowe,jak myślicie?
Wszystko zależy od ogólnej strategii. 5% kapitału zapakowałbym bez wahania. Fakt, że ja zapakowałem za 1,90 : ) Ale z drugiej strony miałem straty jeszcze na Trionie, które gdzieś tam po drodze rozliczałem księgowo. Ogólnie na tej spółce jestem lekko w plecy. Podsumowując - nie wydaje się, żeby przy tej cenie się straciło. Przynajmniej częściowo winę za niski kurs ponosi tu negatywny sentyment jeszcze z czasów Triona (i Simona na tym forum).
Dziękuję inwestorom za rady,zainwestowałem w biotechnologie,zresztą bardziej ciekawiło mnie czy po wpisie znikną te tysiące na sprzedaży,znikły.
W 2 - 3 miesiące KBD podpisał kontrakty na ponad 120 mln ,i zero ruchu przynamniej w górę.Rozumie że im więcej podpiszą tym będzie większa strata,bo na tej firemce jest chyba taka zależność.Szkoda że wszystko zarząd zagospodarowuje niegospodarnie,bo ff niewielkie można by to przy odrobinie zysków i dobrej woli pognać w góry że ho ho,
Mocnych nerwów a raczej mocnych dłoni życze akcjonariuszom.
To Polnord trzyma kurs na smyczy i robi to od ładnych paru lat. Wiadomo po co. Wystarczy popatrzeć, jak rósł jego udział na przestrzeni lat. Kurs pójdzie do góry, gdy już wymęczą ludzi i zbiorą te 49,99%, czy ile tam chcą docelowo mieć. Myślę, że następnym krokiem developera będzie zgarnięcie od KBD sp. z o.o. tego pakietu, który przejęli od ruska. Zastanawiam się tylko, jaki myk zrobią, żeby to zrealizować.
Też tak myśle że PND bo skąd mają tyle akcji,przecież 10000 po resplicie to 1mln przed po 1pln =1mln pln ,ns dziś to taka strata że tylko sobie w łen strzelić.Jesli akcje jeszcze gdzies są to tylko u drobnicy czli po15 -30 akcji to muszą podnieść cene,bo kto taką stratę puszczsa.
po prostu go kupią, kwestią nierozstrzygniętą pozostaje za ile,wg mnie zbicie kursu i utrzymanie go na niskim poziomie i kupno tego pakietu po np 3,7 nikt nie może zarzucić że tanio bo średni kurs z 3 czy 6 miesięcy to np 2,4,da się ,da się :).to miłego dnia ja wracam na biotechnologie bo idzie że szok,a swoją drogą tu wybór prezesa the best ,to moja subiektywna ocena a kurs nurkuje,na biotonie wybór prezesa to porażka,takiego gniota na prezia,a kurs wali w górę że też szok.zyskownego tygodnia,choć plan polnord ma chyba inny : ) .
Najpewniej tak, chociaż na przekroczenie progu 33% to mieli inny pomysł. Ale wiadomo chodziło o to ,by nie robić wezwania. Ciekaw jestem jak by zareagowali, gdybym napisał bezpośrednio do Polnordu, że chcę sprzedać im pakiet KBD po cenie X? W końcu wezwania robić nie chcą, udział zwiększyć chcą, to co zostaję? Umowy cywilno-prawne z drobnymi na odkup akcji? Te 7% zabrane ruskiemu nie dadzą im 50%. Muszą skądś skombinować resztę. Już widzę, jak prezes PND wydzwania do drobnych targując się o kolejne parę tysięcy akcji KBD :-))))
No i jak przewidziałem,kontraktòw podpisanych na około 150 mln pln a strata 4mln prawie,strategia dno ,zarząd dno,akcjonarisz większościowy dno,RN wieje gdzie pieprz rośnie jak widzi jakie wały ksiegowe pod PND i skup robi zarząd,dywidenda na patyku bo nie ma + wyniku.Czekam od 1.5 -1 pln.Jak pisałem,chcą kupić w okolicach 1 muszą pokazać "-" i to duży,podrawiam cierpliwych i to bardzo.
Tu jest potrzebna kontrola KNF i Prokuratury.. Mają kontrakty a ciągle wykazują STRATY..szykują PRZEKRĘT na przejęcie firmy za grosze i wycofanie z GPW. TO tradycja w 3rp