• Wyniki Autor: ~xyz [87.207.65.*]
    Spodziewałem się złych wyników, ale nie takich jakie opublikowali. Każdy ostatni kwartał w spółce od kilku lat jeżeli chodzi o przychody był najlepszy. Teraz jest inaczej. Widać, że towary są obecne w coraz większej ilości sklepów, a tu taki obrót. Według mnie to wielka improwizacja. Myślę, że również co mogli z 2017 r. to upchnęli w bilansie za 2016. Wcale im nie zależy, aby drobni objęli nowe akcje. List do akcjonariuszy też nie za bardzo zachęca do kupna. Powinni się bardziej postarać, a tu nic. Jak obejmą nowe akcje to dopiero pokażą wyniki za pierwszy kwartał, a te według mnie będą bardzo dobre. Do czasu objęcia nowych akcji żadna dobra informacja się nie pojawi ze spółki. Nie chcą kupować drogo. Jeszcze niedawno najwięksi akcjonariusze bili się o akcje, więc jest to dla nich smakowity kąsek. Jeżeli z tak nędznym kapitałem potrafią zrobić taki obrót to można sobie wyobrazić co będzie, gdy do spółki wpłynie kilkanaście milionów.
  • Re: Wyniki Autor: ~zBranży [89.64.46.*]
    Jest dokładnie tak , jak piszesz....
    Pisałem o tym też :

Zobacz wątki dotyczące Miraculum Zobacz profil Miraculum
    Autor: ~zBranży [89.64.52.*] 2017-04-18 06:26
    Opublikowano przy kursie:  1,98 zł , zmiana od tamtej pory: -3,54%
    Plan jest taki...
    Dużo dobrych informacji jest trzymanych ,aby zebrać za małe pieniądze prawo poboru...Gdy ten kto ma kupić już kupi , to wtedy zacznie się wysyp dobrych informacji...i kurs w okolicach 3,50 zł.
    Nic dobrego na pewno nie pojawi się przed obrotem PP.
    K. wie co robi...

Ps. Oczywiście , to tylko moje przemyślenia.
  • Re: Wyniki Autor: ~nowy7 [83.175.150.*]
    Ja też sądzę, że zrobili wielki wałek z raportem rocznym. Koszty są z kosmosu. W raporcie zapisany jest duży zapas towarów i produktów w toku. Spadek przychodów był planowany przez biegłego rewidenta na około 14 mln zł w 4 kwartale. Zrealizowanie przychodu tylko na 3, 447 mln zł w 4 kwartale potwierdzą, że kombinują. Zarząd, który wie co się dzieje kupił z 30% akcji i to po cenie do 2,55 a nawet 2,67 zł od Nowakowskiej.

Moim zdaniem prawa poboru będą po raporcie za 1 kwartał 2017. Teraz zaksięgują to co dobre, aby przekonać do kupowania nowych akcji. Wcześniej jednak chyba będą chcieli jeszcze dokupić. Zobaczymy, czy za kilka dni pojawi się znowu informacja o nabyciu akcji przez kogoś powiązanego z zarządem. Był czas ochronny przed raportem, to nie mogli zbierać akcji.
  • Re: Wyniki Autor: ~Nop [37.47.22.*]
    Trzeba chyba do knf u zgłosić?
  • Re: Wyniki Autor: ~zeus [89.64.46.*]
    Niemożliwym jest ,aby 4 q miał taką małą sprzedaż...Każdy wie ,że to najlepszy okres dla handlu...święta itp. Przecież w każdym sklepie , sieciówkach (biedronka, polo, m1 i w innych)  etc.. były zestay świąteczne Wars ,Pani Walewska, Gracja...
    To się bardzo dobrze sprzedawawało..i co gdzie są wyniki z tego okresu ??? To faktycznie należałoby zgłoscić do knf-u.
    Widzę ,że grają tutaj grubo.

Nie dać się wyleszczyć drodzy akcjonariusze, jutro nie sprzedawać..nie panikować.
  • Re: Wyniki Autor: ~zeus [89.64.46.*]
    Prezes pisze do akcjonariuszy (takie alibi),aby drobni obejmowali akcje nowej emisji ,a zdrugiej publikują jakieś dziwne "wyniki"...,aby zniechęcić. Po co to robi ? Po to,aby każdy WYWALAŁ ,a oni będą zbierać i za bezcen kupią prawo poboru.
    Mają kapitał, aby sami objąć całą emisję i zależy im ,aby zrobić to za friko.
    Zobaczycie , dobre informację pojawią się , jak już wszystko będą mieli w garści...
    Zapamiętajcie ten wpis, przypomne się za 4-5 miesięcy.
  • Re: Wyniki Autor: ~Never [178.36.46.*]
    Firmie zawsze zalezy zebys objal nowa emisje,zawsze.Firma po to tu jest zeby nakreslic ci piekne perspektywy,wydoic z kasy i opuscic salon ukradkiem.Jezeli tego nie zrozumiesz w odpowiednim momencie zmarnujesz swoj czas i pieniadze.
  • Re: Wyniki Autor: ~Never [178.36.46.*]
    Popatrzcie uwaznie na te swieczke z poczatku lutego z wielkim knotem gdzie wolumen byl historycznie najwiekszy od pol roku.Tam sie odbyla sprzedaz,tam niecierpliwy tlum dostal akcje od profesjonalistow.A kto sprzedawal? Ci ktorzy wiedzieli.
[x]
MIRACULUM 0,00% 0,62 2026-05-15 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.