Spodziewałem się złych wyników, ale nie takich jakie opublikowali. Każdy ostatni kwartał w spółce od kilku lat jeżeli chodzi o przychody był najlepszy. Teraz jest inaczej. Widać, że towary są obecne w coraz większej ilości sklepów, a tu taki obrót. Według mnie to wielka improwizacja. Myślę, że również co mogli z 2017 r. to upchnęli w bilansie za 2016. Wcale im nie zależy, aby drobni objęli nowe akcje. List do akcjonariuszy też nie za bardzo zachęca do kupna. Powinni się bardziej postarać, a tu nic. Jak obejmą nowe akcje to dopiero pokażą wyniki za pierwszy kwartał, a te według mnie będą bardzo dobre. Do czasu objęcia nowych akcji żadna dobra informacja się nie pojawi ze spółki. Nie chcą kupować drogo. Jeszcze niedawno najwięksi akcjonariusze bili się o akcje, więc jest to dla nich smakowity kąsek. Jeżeli z tak nędznym kapitałem potrafią zrobić taki obrót to można sobie wyobrazić co będzie, gdy do spółki wpłynie kilkanaście milionów.
Jest dokładnie tak , jak piszesz.... Pisałem o tym też :
Zobacz wątki dotyczące Miraculum Zobacz profil Miraculum Autor: ~zBranży [89.64.52.*] 2017-04-18 06:26 Opublikowano przy kursie: 1,98 zł , zmiana od tamtej pory: -3,54% Plan jest taki... Zgłoś do moderatora Dużo dobrych informacji jest trzymanych ,aby zebrać za małe pieniądze prawo poboru...Gdy ten kto ma kupić już kupi , to wtedy zacznie się wysyp dobrych informacji...i kurs w okolicach 3,50 zł. Nic dobrego na pewno nie pojawi się przed obrotem PP. K. wie co robi...
Ja też sądzę, że zrobili wielki wałek z raportem rocznym. Koszty są z kosmosu. W raporcie zapisany jest duży zapas towarów i produktów w toku. Spadek przychodów był planowany przez biegłego rewidenta na około 14 mln zł w 4 kwartale. Zrealizowanie przychodu tylko na 3, 447 mln zł w 4 kwartale potwierdzą, że kombinują. Zarząd, który wie co się dzieje kupił z 30% akcji i to po cenie do 2,55 a nawet 2,67 zł od Nowakowskiej.
Moim zdaniem prawa poboru będą po raporcie za 1 kwartał 2017. Teraz zaksięgują to co dobre, aby przekonać do kupowania nowych akcji. Wcześniej jednak chyba będą chcieli jeszcze dokupić. Zobaczymy, czy za kilka dni pojawi się znowu informacja o nabyciu akcji przez kogoś powiązanego z zarządem. Był czas ochronny przed raportem, to nie mogli zbierać akcji.
Niemożliwym jest ,aby 4 q miał taką małą sprzedaż...Każdy wie ,że to najlepszy okres dla handlu...święta itp. Przecież w każdym sklepie , sieciówkach (biedronka, polo, m1 i w innych) etc.. były zestay świąteczne Wars ,Pani Walewska, Gracja... To się bardzo dobrze sprzedawawało..i co gdzie są wyniki z tego okresu ??? To faktycznie należałoby zgłoscić do knf-u. Widzę ,że grają tutaj grubo.
Nie dać się wyleszczyć drodzy akcjonariusze, jutro nie sprzedawać..nie panikować.
Prezes pisze do akcjonariuszy (takie alibi),aby drobni obejmowali akcje nowej emisji ,a zdrugiej publikują jakieś dziwne "wyniki"...,aby zniechęcić. Po co to robi ? Po to,aby każdy WYWALAŁ ,a oni będą zbierać i za bezcen kupią prawo poboru. Mają kapitał, aby sami objąć całą emisję i zależy im ,aby zrobić to za friko. Zobaczycie , dobre informację pojawią się , jak już wszystko będą mieli w garści... Zapamiętajcie ten wpis, przypomne się za 4-5 miesięcy.
Firmie zawsze zalezy zebys objal nowa emisje,zawsze.Firma po to tu jest zeby nakreslic ci piekne perspektywy,wydoic z kasy i opuscic salon ukradkiem.Jezeli tego nie zrozumiesz w odpowiednim momencie zmarnujesz swoj czas i pieniadze.
Popatrzcie uwaznie na te swieczke z poczatku lutego z wielkim knotem gdzie wolumen byl historycznie najwiekszy od pol roku.Tam sie odbyla sprzedaz,tam niecierpliwy tlum dostal akcje od profesjonalistow.A kto sprzedawal? Ci ktorzy wiedzieli.