• akcje Autor: ~mis [93.105.37.*]
    Witam,
    Perspektywa dosc ciekawe dla tej spolki start slaby, inwestorzy niezdecydowani, obserwuje czekam z gotowka jak beda pozytywne komunikaty wejde. A wy co myślicie o tej spolce?
  • Re: akcje Autor: grubcio30 [94.254.158.*]
    wystarczy zobaczyć jakie mają nieruchomości i kto wynajmuje:)
  • Re: akcje Autor: ~PiotrDe [178.235.40.*]
    C/Z
    C/WK

za drogo !
  • Re: akcje Autor: ~Sajmon [88.156.66.*]
    Z materiałów informacyjnych: "(...) Griffin Premium RE.. będzie wypłacał 65% wyniku z działalności operacyjnej pomniejszonego o koszty finansowania bankowego w formie atrakcyjnej dywidendy (...)". Z tego dokumentu strona 18 (file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Moje%20dokumenty/Downloads/22_griffin-premium-prezentacja-media-pl-final.pdf) wynika, że w 2016 nie byłoby w ogóle wypłaty dywidendy, gdyż dochód operacyjny netto wyniósł 22,4 mln euro + 21,7 mln euro (zysk z wyceny nieruchomości - czysto księgowy wynik niepieniężny), a koszty finansowe wyniosły 22,6 mln euro.
    Natomiast prognozowane wyniki za 2017 są dużo bardziej optymistyczne (OK kupią kolejne nieruchomości, więc wzrost przychodów z najmu), ale zastanawia potężny spadek kosztów finansowych aż o 13 mln euro(???) do 9,6 mln euro.
  • Re: akcje Autor: ~Mezalians [110.170.113.*]
    W 2014 roku, strata. 2015 i 2016 wynik wygląda ładnie z wysokimi rentownościami. Bilans jak banku, 92% aktywów pokryte zobowiązaniami! Ile w tym kredytów bankowych i jak wysoko oprecentowanych - nie wiem nie sprawdzałem? C/WK i C/Z wysokie, jednak warto przygladać się w którą stronę sprawy pójdą. Fajnie gdyby pospłacali długi i unormalnili bilans ale skoro mają plany zakupowe, to chyba nieprędko się to stanie. Mimo wszystko REITy to ciekawa sprawa i warto się nimi zainteresować. Do końca roku mają pojawić się kolejne na GPW, więc gdyby ich było więcej to łatwiej będzie je porównać i wybrać najlepszy.
  • Re: akcje Autor: ~Jaro [83.21.43.*]
    Ktoś tu ładnie zbiera na niższych poziomach.
[x]
GPRE -7,14% 6,50 2019-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.