Może ta konsolidacja jest jak w piosence biesiadnej "i jeszcze jeden i jeszcze raz" Otwórz prawie dowolny wykres, zamiast czytać głupoty analityków i się przekonasz, ze to tak działa.
To może potrwać 2 miesiace lub ... 20 miesiecy :)), ale zupełnie nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz w tym kontekscie.
Nie kupuj więc w bliskich okolicach 18 lub w ogóle nie kupuj konsolidacji, jako takiej.
A jeśli jestes niecierpliwy, to odkręć kota ogonem, bo to nie obecna konsolidacja jest przyczyna zniecierpliwienia, tylko decyzje, które podjąłeś 2 lata temu –ze trzymasz te akcje do bólu, choćby nie wiem co, bo uważałeś i nadal uważasz, ze w funkcjonowaniu na Rynku chodzi o to, kto ma racje.
A to zupełnie inna dyscyplina sportowa.
że kiedyś będzie super, i zasięg 22 jest do osiągnięcia. Ale nie tak szybko. Tego nie wiem, bo nie zajmuje się wróżbami.
To Wy je tutaj cały czas uprawiacie.
Ja równie dobrze biorę pod uwagę wariant, że mogą wygrzmocić ją w dół lub taki, ze w skali makro tworzy się potencjalny, potężny
ORGR, którego zasięg to spokojnie historyczne maksima. Czy go nie spala ? NIE WIEM.
Podwójne brzydkie dno, o którym tu rozprawiałem, a które odwróciło sytuację wyszło prze-pięknie i zasięg jego rozminął się o ....kilkanaście groszy. A mówimy o akcji cenowej, która trwała prawie pół roku. Wszelki komentarz zbędny.
NWG – makro
link