• Co Wy na to Autor: ~Mm [5.172.255.*]
    http://spottedlublin.pl/tu-znajdowal-sie-tor-lublin-teraz-powstaje-osiedle-mieszkaniowe-wideo/
  • Re: Co Wy na to Autor: ~zohan [37.7.216.*]
    co tam , co tam ? oj tam , oj tam .... gitara
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Roman [89.64.21.*]
    To nie jest działka ani inwestycja Interbudu
  • Re: Co Wy na to Autor: ~zohan [95.40.140.*]
    odsprzedali prawa do uzytkowania ?
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Mm [5.172.255.*]
    A czyja to inwestycja? http://www.dziennikwschodni.pl/lublin/tor-lublin-sprzedany-deweloperowi-za-9-mln-zl,n,1000140839.html
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Roman [89.64.21.*]
    http://www.makdom.pl/mieszkania-lublin,129
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    Interbud nie rozpoczął jeszcze budowy na tej działce. A akcji oddawać w tej chiwli nie ma co. Za chwilę będzie 3,50 - 4,00 PLN
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Roman [185.22.136.*]
    Oczywiście, że budowa się zaczęła ale inwestorem jest MAK DOM a nie Interbud!
  • Re: Co Wy na to Autor: ~666 [95.155.82.*]
    http://www.makdom.pl/lokalizacja_inwestycji.php?miasto=14&inwest=129
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Buldożer [159.205.178.*]
    No właśnie, budowa na połowie działki, a druga połowa leży odłogiem. Ktoś tu pisał, że Matacz będzie chciał sprzedać swoje akcje. Na pewno nie za 4-5 złotych tylko drożej. Raczej dokupuje i być może to on zwala kurs po to żeby dokupić taniej bo ma 160.000 akcji na okaziciela. Firma ma w tej chwili tyle rezerw, że rozwiązanie choćby połowy, choćby 1/3 pozwoli wykręcić niezły wynik. C/wk znacznie niedoszacowany, realny współczynnik c/wk to 0,3 - 0,4; Być może trzeba będzie tu 2 miesiące poczekać na wzrost. Ale te dwa miesiące mogą przynieść 300-400 % stopy zwrotu na kapitale.
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Roman [89.64.28.*]
    Przed chwilą pisałeś, że ITB bedzie tam budował bloki?! Naganiaj dalej ale chociaż trzymaj się faktów.
    http://www.dziennikwschodni.pl/lublin/tor-lublin-jest-pozwolenie-na-budowe-blokow,n,1000163312.html
    http://www.interbud.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=402:twoje-miejsce-na-ziemi&catid=11&Itemid=145
    http://lublin.naszemiasto.pl/tag/jawidz-tor-kartingowy.html
    http://www.kurierlubelski.pl/tag/osiedle-interbud-zemborzycka/
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Mm [5.172.255.*]
    Bloki Interbudu będą sąsiadowały Osiedlem Marina, firmy Wikana. Ma tam powstać w sumie pięć bloków. Przy ul. Zemborzyckiej obecna jest również firma Mak Dom, realizująca osiedle Słoneczny Dom.
    Chyba wam coś umknęło. Ręce opadają - "inwestorzy"

Raport bieżący nr24/2014
    Data sporządzenia:
    2014-08-26
    Zbycie nieruchomości inwestycyjnej w Lublinie
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
    Treść raportu:
    Zarząd Interbud-Lublin S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 25 sierpnia 2014 roku zawarł z Przedsiębiorstwem Robót Inżynieryjnych ENERGOPOL-LUBLIN S.A. z siedzibą w Lublinie (Energopol-Lublin) umowę sprzedaży (Umowa) posiadanego przez Emitenta prawa do nieruchomości w postaci udziału w ½ części użytkowania wieczystego nieruchomości zabudowanej, zlokalizowanej w Lublinie przy ul. Zemborzyckiej, o łącznym obszarze ok. 87 tys. m2 (Nieruchomość), za cenę 6,53 mln zł netto tj. 8,03 mln zł brutto (Cena brutto). 

Cena zostanie zapłacona w trzech częściach w wysokości odpowiednio 4,00 mln zł, 1,50 mln zł oraz 2,53 mln zł z których ostatnia zostanie zapłacona w terminie trzech miesięcy od dnia zawarcia umowy, przy czym strony Umowy dopuszczają zapłatę ostatniej części Ceny w formie potrącenia jej z przyszłych wierzytelności Energopol-Lublin. 
  • Re: Co Wy na to Autor: ~666 [80.48.244.*]
    Przestańcie się kłócić :-) Toru bezwzględnie szkoda ! :-) Szkoda, że w Polsce nie ma mody na inwestowanie w tego typu rzeczy :-( chociaż gdyby to był teren choćby odrobinę bliżej centrum kraju to myślę, że może inwestor by się znalazł, a tak ... , smutne :-(

Mak buduje dokładnie na terenie toru, tam są przewidziane cztery etapy tych szuflad, tam są dwa osiedla  słoneczny dom i słoneczna dąbrowa.

Nikt nikogo tutaj na nic nie nagania, każdy jest dorosły i widzi co jest, a tutaj można sobie pogadać co najwyżej o tym i tamtym ....Co do zasady - jest ryzyko, jest zabawa :-)

Moim zdaniem z prognozami trzeba trochę poczekać, przynajmniej do propozycji układowych i głosowania nad układem. Samo to, że uciekną spod noża nie gwarantuje w mojej ocenie istotnego wybicia, muszą pokazać coś na przyszłość.  
  • Re: Co Wy na to Autor: ~zohan [31.1.101.*]
    rp.pl/RZECZoBIZNESIE/160809669-Tomasz-Grodzki.html#ap-1
    Prostuję oczywistą nieprawdę. Twierdzenie, że Interbud wybuduję osiedle przy Zemborzyckiej jest wprowadzaniem inwestorów w błąd.
  • Re: Co Wy na to do Romana Autor: ~obserwator [78.88.31.*]
    Dlaczego twierdzisz że wprowadzają w błąd ?
     Zamieściłeś komunikat o sprzedaż 1/2 części działki, a co dzieje się z drugą częścią?
    Może to ENERGOPOL odsprzedał działkę dalej? I czy ENERGOPOL nie ma powiązań z INTERBUDEM?
  • Re: Co Wy na to do Romana Autor: ~Roman [185.22.136.*]
    Interbud kupił działkę razem z Eneregopolem w 2011 i w 2014 odsprzedał swoją połowę więc nie jest już właścicielem działki przy Zemborzyckiej. Jak widać Energopol sprzedał swoją połowę działki MAKDOMowi i drugą połowę pewnie też bo to taki sam bankrut jak Interbud.
  • Re: Co Wy na to do Romana Autor: ~obserwatoe [78.88.31.*]
    Dnia 2017-02-28 o godz. 09:16 ~Roman napisał(a):
    > Interbud kupił działkę razem z Eneregopolem w 2011 i w 2014 odsprzedał swoją połowę więc nie jest już właścicielem działki przy Zemborzyckiej. Jak widać Energopol sprzedał swoją połowę działki MAKDOMowi i drugą połowę pewnie też bo to taki sam bankrut jak Interbud.

Przeczytaj jeszcze raz to co sam napisałeś. Proszę podaj konkrety zakupu części działki przez Energopol w 2011r.
    Przy okazji popatrz na skład zarządu Energopolu 
  • Re: Co Wy na to do Romana Autor: ~Buldożer [159.205.178.*]
    Szczery chłopak :)

Inwestorzy zdali egzamin, nie panikują :) I tak trzymać!

http://www.rp.pl/RZECZoBIZNESIE/160809669-Tomasz-Grodzki.html#ap-1
    Roman- przeciwnie. Wprowadzasz zamęt. I w dodatku dobrze o tym wiesz. firma Interbud Lublin wzięła w dzierżawę wieczystą cały tor Lublin za 9 mln złotych a następnie odsprzedała dzierżawę połowy tego terenu za 8 mln złotych innej firmie deweloperskiej. Została jej połowa tego terenu na którym planuje wybudować bloki mieszkalne.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.22.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co Wy na to Autor: ~zohan [83.25.210.*]
    przyganiał kocioł garnkowi
    weźcie i się nie kłócicie :-)

LU1I/00140078/8
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.22.136.*]
    MIAŁEŚ SIĘ JUŻ NIE KŁÓCIĆ :-))))
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Roman [185.22.136.*]
    Swoją drogą w prasie lokalnej rzeczywiście jest informacja, że to INTERBUD buduje ale dziennikarze to nie są zbyt inteligentne osoby. Pewnie pierwszy zrobił błąd a reszta powtórzyła bez weryfikacji.
    Tak, ale to informacje stare, interesowali się tym bo to było medialne, były rozmowy i akcja ratowania tego toru. Poza tym to źródła lokalne :-) poziom jak widzisz :-)

Na chwilę obecną stan jest jak widać w kw, w zupełnym odpisie masz historię zmian, nic dodać nic ująć. Co do tego Energopolu to jedna uwaga - akcjonariusz i skład rady nadzorczej, a nie zarząd. Energopol to osobny podmiot.   
    Czy to tak trudno zrozumieć? Interbud miał możliwość dzierżawy działki, a nie miał możliwości aby za to zapłacić. Wydzierżawił zatem zaprzyjaźnionej firmie połowę tej działki za kwotę niemal równą całej kwocie dzierzawy. Wilk syty i owca cała. Ot co.

No ja rozumiem, ze teraz tanio jest i fajnie jest kupować akcje za bezcen, ale nie wprowadzajmy chaosu informacyjnego.
    To się nazywa teraz - nie obracaj kota ogonem :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=V0PisGe66mY
    jestem ciekaw kiedy pojawią się informacje o kolejnych ugodach, które będą skutkowały rozwiązaniem rezerw.

Ciekawi mnie np. sprawa RWD; wygląda mi to raczej na konstrukcję prawną zabezpieczającą nieruchomość przynoszącą dochody niż na rzeczywiste zobowiązanie. Kluczowe byłoby dogadanie się z Mota-Engil. Tylko czy wtedy byłoby potrzebne postępowanie układowe? Z drugiej strony po co trzymać ten klops z Mota-Engil? Mam wrażenie ze ten sympatyczny pan Grodzki nie bardzo jest chyba w stanie sobie poradzić z takim wyjadaczem jak Mota-Engil. Mówi inteligentnie zna się na rzeczy. Do obcinania kosztów, jak najbardziej ale do twardych negocjacji chyba nie za bardzo. Może ten pan z PGNiG ma twardsze jaja? (Tam w tym PGNiG są co prawda głównie jajogłowi ale długo tam nie był, więc może nie doszło u niego do translokacji organów).
    Nie wiem co to konkretnie jest to z RWD, nie było nigdzie tekstu pełnego, jak masz to wklej link. Zresztą to RWD to ... :-)

Roli Mota nie przeceniaj, postępowanie układowe w ich przypadku jest potrzebne, a jaki będzie jego wynik to zobaczymy .... zwierz przez jesień i zimę mógł wylinieć i wychudnąć .... :-) poza tym żeby z tego coś zrobić, to podtrzymuję i podkreślam, Panowie muszą mieć dobry pomysł na przyszłość :-)
    A ten wywiad to .... :-)
    Nie wiem czym się zajmujesz ale tak w mojej ocenie im to tak w pierwszej kolejności przydał by się jakiś choćby konsultant od PR :-) grunt to przynajmniej dobrze wyglądać i ładnie mówić :-) 
  • Re: Co Wy na to Autor: ~Buldożer [84.40.136.*]
    pan jest bardzo lokalny :) celowo takiego wysłali żeby płakał, po to żeby z wierzycieli zedrzeć co się da.

A ubiór, wygląd, to u nas standard, nawet w dużych spółkach, szczególnie energetycznych.

ten pan przynajmniej szczery był :) i jedną ważną rzecz powiedział, którą ja też mówię.

To się bilansuje. Spółkę da się uratować. I co ważniejsze na niej zarobić.
    nic dodać nic ująć :-)))

aczkolwiek strategia na zegnę, kenzo , cygaro, klapki i białe skarpetki też była niczego sobie :-) :-)

chociaż - kto wie :-) http://www.basellorlen.pl/wiadomosci/albis-autoryzowanym-dystrybutorem-bops-tnFiKA#

Ps. "to się bilansuje" - piękne ... :-), ja mówię - "to zależy " ....:-)
  • Dzisiejszy kurs Autor: ~Buldożer [159.205.222.*]
    Ten co zwalił niech teraz wyciąga. Ja mam czas.
  • Re: Dzisiejszy kurs Autor: ~obserwator [78.88.31.*]
    Dnia 2017-02-28 o godz. 12:42 ~Buldożer napisał(a):
    > Ten co zwalił niech teraz wyciąga. Ja mam czas.

Myślisz że ten kto to zrobił udziela się tu na forum? Czy masz na myśli kogoś konkretnego?  ;-)

• Re: Dzisiejszy kurs Autor: ~666 [188.146.144.*]
    no co ??? to chyba nie ja ??? :-(((( to Roman szukał dziury w całym od rana :-(((

:-)
  • Re: Dzisiejszy kurs Autor: ~Buldożer [77.253.90.*]
    Nie rozumiem zupełnie za co mój post w odpowiedzi na post pana "burka" został zbamowany? Za ciula? czy za wypierdka mamuta? Przecież jeśli ktoś sam się nazywa burkiem, to żadne z w/w okresleń nie powinno być dla niego uwłaczające.

Burek! Aport! dobry piesek, dobry. Siad. Leżeć. Daj głos. No już dobrze, dobrze. Wystarczy. A teraz do budy. I spokój. Bo łańcuch skrócę.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.48.244.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.218.*]
    link

:-)
[x]
INTERBUD -0,88% 2,25 2025-10-16 13:29:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe