• TFI PZU ma 25 mln papiera do wywalenia Autor: ~Maks [77.253.94.*]
    kto to odkupi....
  • Re: TFI PZU ma 25 mln papiera do wywalenia Autor: ~zenek [178.235.41.*]
    Właśnie to widzę i jako wieloletni inwestor tej spółki się tym martwię.
    Moim zdaniem do rozwiązywania tych problemów jest właściciel, a jak nie ma
    wyraźnego przedstawiciela to Zarząd powinien spowodować skup tech akcji..
    Znam wielu inwestorów tej spółki, wszyscy znajomi dostali zadyszki i zadają sobie pytanie
    ,,co robi właściciel żeby temu zaradzić,,
     Z tym, że jak to napiszę, lub jakiś inny inwestor mnie poprze to zaraz spin doktorzy
    tej spółki zamiast merytorycznie odnieść się do problemu to piszą o puszczaniu zwieraczy
    i innych głupotach.
    W tej sytuacji to widzę, że niedługo akcje spadną do 2,5 zł , a może jeszcze bardziej
    pomimo, że wynikami zasługuje na 5 zł..

• Spoko będzie OK Autor: ~inwestor59 [178.235.41.*]
    Myślę, ze trzeba zachować spokój, ja dzisiaj na tych akcjach straciłem ok 10tys.
    Mimo to nie narzekam zakupu dokonałem po dużo niższym kursie.
    Myślę, że w niedługim czasie spółka znacznie wzrośnie bo OFE nie opłaci się
    sprzedawać papierów.
    Ponadto zarząd może dogadać się z OFE i zahamuje wysyp papierów. Ja w każdym razie na ich
    miejscu bym tak zrobił, lub jak to sugerują koledzy na stronie podjął uchwałę o skupie akcji.
    Uważam, że my też nie wytrzymaliśmy napięcia.
    Myślę, że 2.90 będzie poważnym oporem (zobaczymy jutro, czy OFE wstrzymają wysyp).
    Okolice 4, jest możliwe w ciągu miesiąca.
    Na przyszłość, to przy hossie, takie rzeczy w szanującej się spółki nie powinny mieć miejsca i osoby
    odpowiedzialne za wizerunek nie tylko piórem powinny to spółkę wspierać.
    Pozdrawiam kolegów inwestujących w spółkę, a odpowiedzialnym za stronę marketingową spółki
    życzę więcej empatii.

• Re: Spoko będzie OK Autor: ~zenek [178.235.41.*]
    Też tak myślę, że będzie tylko lepiej, powinno nastąpić odbicie,
    spółka na to zasługuje, ale inwestorzy tracą cierpliwość do tej spółki
    może nasze wpisy dadzą komuś do myślenia.

• Re: Spoko będzie OK Autor: ~Ciekawski [195.187.94.*]
    Istotne jest, dlaczego PZU TFI wywala. Spółka od co najmniej 5-ciu lat jest w trendzie wzrostowym. Czy uznali, że już dość zarobili, czy też inne są tego przyczyny.
  • Re: Spoko będzie OK Autor: ~ed [77.255.35.*]
    no.....wyrażnie walą w rynek :( mogliby sprzedać poza rynkiem swoje pakiety !!
    To widać, ale dlaczego, skoro spółka jest perspektywiczna.
    Myślę o dwóch przypadkach;
    - ofe pzu chce kupować akcje własnych spółek z portfela;
    - znalazła sobie inną spółkę która da w krótkim czasie wyższą dywidendę
     (a są takie, nie chcę na tym forum robić innym reklamy).
    Ta sprzedaż była by nie zauważona, żeby zrobiono by to profesjonalnie.
    Zrobiłem kilka wpisów na tym forum, te bardzo dobitne o tym mówiące zostały usunięte.
    Widziałem, co ostatnio G&S wyczyniał na KGHM. Poprzez negatywną rekomendacją, zdołował kurs poniżej 60 zet, a następnie odkupując wywindował kurs na prawie 130. Czy tutaj mamy do czynienia z podobnym przypadkiem, czy też mamy jakiegoś trupa w szafie, jak np. kiedyś w przypadku GANT-a.
    KGHM, to nie ta liga. Tu bez większej trudności każdy większy inwestor może zrobić duże zamieszanie.
    Można temu przeciwdziałać przez szybki skup akcji własnych.
    Myślę, że trupem tu są zarządzający, którzy nie wiele robią.
    Oczywiście jest to moje zdanie.
  • Re: a miało być tak pięknie 3,70 złociszy.... Autor: ~ed [77.255.35.*]
    do połowy marca tak będzie nas niszczył pzu? może to przez info , o zmianie terminu nabycia akcji przez Kaya ? ? Oskar się zniecierpliwił ...i .... każda zmiana 5 % musi być raportowana :((
    Wiadomo, że to inna liga. KGHM to nie Robyg, a PZU TFI to nie G&S. Ale mechanizm może być podobny. Zarząd KGHM też nie reagował, bo nawet nie miał jak, przy potędze G&S. Ważne, żeby nie było jakiegoś trupa w szafie, bo wtedy na takiej spółeczce można się nieźle przejechać. Albo PZU TFI, coś wie i wywala, albo mechanizm, jak wyżej.
    Myślę, że tu nie o to chodzi, fundusz się wyprzedaje i nie ma kupującego dużego gracza.
    Tak jak teraz nie ma podmiotu który by skupił akcje od zawiedzionych drobnych inwestorów.
    Tych ludzi nie obchodzi, że spółka jest kondycyjnie bardzo dobra, tu liczy się to, że mają
    dość marazmu w tej spółce i czekają na konkretne działania.
    Niech szybko spada do 2 zł, lub rośnie do 4zł.

• Re: Spoko będzie OK Autor: ~foka [37.7.96.*]
    spółka jest mocno "leniwa" na wykresie widać ze np od października 2013 do czerwca 2015 poruszaliśmy się w kanale ok 2,10 - 2,60 , pożniej podjazd do 3,20 i znów marazm w kanale bocznym nie licząc " spadku brexitu " , nie zmienia to faktu że fundamentalnie jest ok. , płaci dywidendę , rekomendacje większości biur - kupuj
    np : m bank z 27-01 podwyższył do 3,95 kupuj , prognozując dywidendę na poziomie o, 8 % w 2017 i 8,3 w 2018
  • Re: Spoko będzie OK Autor: ~KAZEK [83.20.173.*]
    Dnia 2017-02-08 o godz. 18:59 ~foka napisał(a):
    > spółka jest mocno "leniwa" na wykresie widać ze np od października 2013 do czerwca 2015 poruszaliśmy się w kanale ok 2,10 - 2,60 , pożniej podjazd do 3,20 i znów marazm w kanale bocznym nie licząc " spadku brexitu " , nie zmienia to faktu że fundamentalnie jest ok. , płaci dywidendę , rekomendacje większości biur - kupuj
    > np : m bank z 27-01 podwyższył do 3,95 kupuj , prognozując dywidendę na poziomie o, 8 % w 2017 i 8,3 w 2018

Technicznie na wsparciu

PZU ma niezłe zyski, dlatego na szczycie trochę sprzedał

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-w-portfelu-maja-OFE-PZU-7494721.html

Wymienili się, ale brak siły kupujących. Myślę, że 4 jest możliwe jak OFE
    nie będzie przeszkadzać, a inwestorzy uwierzą w spółkę.
    Na razie zaufanie mocno spadło.
[x]
ROBYG 0,00% 3,68 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.