• Peixin merytorycznie Autor: 95147 [31.174.151.*]
    Dobra ludzie
    Jak widać spore emocje towarzyszą tej dyskusji. Ja proponuję zrobić grubą kreskę i zacząć dyskusje od nowa.
    Proponuję następujące założenia:

1. Zakładamy ze ostatni raport jest rzetelny i pokazuje prawdziwą sytuację, czyli: jakas rentowność jeszcze jest,
    ale spada, obrót dramatycznie spada - jesli bedzie tak nadal to niedługo spółka będzie "pod kreską"
    2. Jeśli będzie jakiekolwiek odbicie w przychodach przy dotychczasowej marży - to bajka i jest szansa na up.
    3. Nie ma żadnej manipulacji kursem - po co niby i kto miałby to robić
    4. Wycena nie jest zanizona - spółka z daleka, traci rynek, skape informacje, mało wiarygodny zarząd - C/Z obecnie przy powtórzeniu
    wyniku H1 wychodzi ponad 5 więc nie jest to jakaś oderwana od rzeczywistości wartość

Wydaje mi się że rolę tu może odegrać technika. Ja widzę na wykresie tworzącą się flagę, co prawda przy tej płynnosci
    trudno mówić o technice, ale jednak spróbujmy (to i tak lepsze niż wróżenie z fusów) Zapraszam do dyskusji
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~viola [195.42.249.*]
    ciekawe ćwiczenie intelektualne;)
    ale uważam nie będzie miało zastosowania do tej spółki, tu się cos wielkiego wydarzy i ja uwazam że jazda w górę
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~spokojny [82.160.235.*]
    Merytorycznie mówisz? Tu nie ma znaczenia wykresów, spekuły, ruchu kursu... nie jest to tak istotne. Tu trzeba rozważyć warianty ryzyka i zachowania się kursu:

1) Co ostatnio analizowałem, czyli zamierzenia Peixinu do wykupu akcji.
    Ponieważ mają 80% z hakiem mogą wezwać do skupu po określonych zasadach, niby średnia z 6 mc ale to nie odzwierciedla wartości spółki bo wartość musi być godziwa a 3 pln to poniżej ceny nominalnej i 10 razy mniej niż wartość księgowa i na to się godzić nie muszą mniejszościowi akcjonariusze czyli my. Jakby skupili i osiągną 95% i zmuszeni bylibyśmy do sprzedaży to po wycenie biegłego. W obu przypadkach skup tych akcji przy ilości gotówki firmy, braku kredytów i zyskach na plusie, aktywach itd. musiałby iść za dużo większa kwotę cenową akcji, nawet przy bankructwie tej firmy. Czyli jest perspektywa zarobku.

2) Firma jednak zdobywa rynki i zwiększa zyski.
    Może wpłynęłoby to na większe zainteresowanie jakby się nagle sytuacja odwróciła, czyli nie byłoby spadków zysków, przychodów itd. Czyli można domniemać, ze w takim wypadku kurs odbije do góry. Różne czary na GPW widziałem gdzie np. takie CFI urosło z 9 do 240 pln a przewartościowane już było przy 30 pln.

3) Firma ogłosi wypłatę choćby skromnej dywidendy. Za rok, dwa nawet.
    Łączy to się zapewne z wariantem wyżej lub nie czyli gdy mieliby bankrutować wypłacali by sobie kasę i podnosili by kurs, po to, by sprzedać akcję jak najdrożej. w obu przypadkach kurs idzie do góry.

4) Spadek kursy nie wiem do 0,1 pln. Ogromne straty bankructwo.
    Też ten wariant trzeba założyć ale czy czytając powyższe jest to w ogóle możliwe w odniesieniu do wartości księgowej? Sądzę, ze bardzo mało prawdopodobne.

Tyle meteorytyki tu... jedynie należy rozważyć ryzyko. Wariant 1 i 4 uważam za najmniej prawdopodobny, stawiam na 2 i 3.

Co do kursu, tak sądzę, ze jest tu manipulacja. Chętnie by tu chyba chciała wejść spekuła i robić najlepiej kółeczka od 1,5 do 3 pln urabiając w to ludzi. Wtedy to byłby gniot jak to określa mistrz tego słowa czyli XYZ :P Mały FF jednak to drastycznie ogranicza, stąd próba zejścia jak najniżej żeby przejąć jak najwięcej akcji i brak ruchu.

Zakładam, że od 2 pln i niżej ruch by się spokojnie zaczął. Koło 3 jakby ktoś skupował to pewnie też z tych co mają jeszcze taniej kupione. Więc:

1) Albo spadniemy w dół i ktoś zacznie wysypywać się, później będzie odbicie
    2) Trzeba czekać do dalszych informacji i ruchów firmy
    3) Wejdzie ktoś gruby bo będzie wiedział coś więcej niż my i zacznie skupować delikatnie podnosząc kurs

Tyle ode mnie, ja mam czas i czekam, obserwuje. Chętnie dokupię jeszcze niżej akcje i pewnie nie tylko ja - a być może się wszyscy robimy w balona bo 3 pln to może jest promocja? Czas pokaże.

• Re: Peixin merytorycznie Autor: ~gracz [83.30.56.*]
    Dnia 2016-10-07 o godz. 17:58 ~viola napisał(a):
    > ciekawe ćwiczenie intelektualne;)
    > ale uważam nie będzie miało zastosowania do tej spółki, tu się cos wielkiego wydarzy i ja uwazam że jazda w górę

Wszyscy na giełdzie jesteśmy spekulantami. Uważasz, że "się coś wielkiego wydarzy", tzn. przykładowo co? Co miałoby spowodować tę "jazdę w górę"? Ja jako sceptyk odnośnie tej spółki chętnie się dowiem.
    aha dodam jeszcze odnośnie teraz tej wypowiedzi, ze Peixin to z pewnością nie spółka dla krótkoterminowców :) Czyli pytania "kiedy ostra jazda do góry" :) chciałbym, żeby nigdy tylko za jakiś czas spokojna w górę :)

Ktoś ma jakiś komentarz do mojego wcześniejszego posta? Chętnie rozważę nowe warianty.
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~gracz [83.30.56.*]
    Dnia 2016-10-07 o godz. 18:52 ~spokojny napisał(a):
    > aha dodam jeszcze odnośnie teraz tej wypowiedzi, ze Peixin to z pewnością nie spółka dla krótkoterminowców :) Czyli pytania "kiedy ostra jazda do góry" :) chciałbym, żeby nigdy tylko za jakiś czas spokojna w górę :)
    >
    > Ktoś ma jakiś komentarz do mojego wcześniejszego posta? Chętnie rozważę nowe warianty.

Zgadzam się z dwiema tezami z Twoich postów:
    1. Czas pokaże.
    2. Nie jest to spółka dla krótkoterminowców.
    O ile optymistyczne scenariusze się w ogóle zmaterializują, to najwcześniej za rok-dwa, a bardziej prawdopodobnie za 3-4 lata.
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-10-07 o godz. 18:48 ~gracz napisał(a):
    Co miałoby spowodować tę "jazdę w górę"? Ja jako sceptyk odnośnie tej spółki chętnie się dowiem.

Pierwszym bodźcem może być raport za 3Q. Termin ogłoszenia, to 14.11.2016r.
    Drugim może być walne zebranie i nowy skład zarządu.
    Ale ważniejsze jest ogłoszenie co z dywidendą. Jak do tej pory wiemy tylko to, że za 2015r nie będzie wypłacana. Dywidenda za 2016r jest sprawą otwartą.

• Re: Peixin merytorycznie Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Dnia 2016-10-07 o godz. 15:53 95147 napisał(a):
    > Dobra ludzie
    > Jak widać spore emocje towarzyszą tej dyskusji. Ja proponuję zrobić grubą kreskę i zacząć dyskusje od nowa.
    > Proponuję następujące założenia:
    >
    > 1. Zakładamy ze ostatni raport jest rzetelny i pokazuje prawdziwą sytuację, czyli: jakas rentowność jeszcze jest,
    > ale spada, obrót dramatycznie spada - jesli bedzie tak nadal to niedługo spółka będzie "pod kreską"
    > 2. Jeśli będzie jakiekolwiek odbicie w przychodach przy dotychczasowej marży - to bajka i jest szansa na up.
    > 3. Nie ma żadnej manipulacji kursem - po co niby i kto miałby to robić
    > 4. Wycena nie jest zanizona - spółka z daleka, traci rynek, skape informacje, mało wiarygodny zarząd - C/Z obecnie przy powtórzeniu
    > wyniku H1 wychodzi ponad 5 więc nie jest to jakaś oderwana od rzeczywistości wartość
    >
    > Wydaje mi się że rolę tu może odegrać technika. Ja widzę na wykresie tworzącą się flagę, co prawda przy tej płynnosci
    > trudno mówić o technice, ale jednak spróbujmy (to i tak lepsze niż wróżenie z fusów) Zapraszam do dyskusji

Utworzył się klubik wzajemnej adoracji i podziwiania tego gniota , tylko ciekawe kto z tego klubiku ma akcje i po ile kupowane.
    Po pierwsze nadal nie ma nowego zarządu a minęło już trochę czasu od rezygnacji chinoli, walnego też nie ma , skupu akcji też nie ma , cena akcji poniżej nominału , obroty żenada, przychody do bani , wynik do bani, informacje ze spółki do bani, dywidendy nie ma, spółka podlega prawu holenderskiemu a nie polskiemu także KNF nic nie może.
    Ktoś widzi jakieś pozytywy ? , technikę można sobie wsadzić w d.....e bo przy takiej płynności i FF nie ma ona zastosowania.
    Jedyny pozytyw jest taki, że przekazują raporty i giełda ich nie zawiesiła , tak jak inne chińskie kasztany JJ auto i fenghua

• Re: Peixin merytorycznie Autor: ~jooonasz [83.26.46.*]
    Dnia 2016-10-08 o godz. 00:04 ~xyz napisał(a):

> Utworzył się klubik wzajemnej adoracji i podziwiania tego gniota , tylko ciekawe kto z tego klubiku ma akcje i po ile kupowane.

To proste. Ci, którzy wychwalają tego gniota, kupili czysto przypadkowo akcje prawdopodobnie gdzieś w przedziale 1,5-2,5 i teraz myślą, że jak utworzą klubik wzajemnej adoracji i na forum bankiera (i innych?) będą sobie wzajemnie dodawać otuchy, to kurs wystrzeli w gore hahaha. Jaki trzeba mieć mózg żeby myśleć że fora internetowe mają wpływ na kurs? Równie dobrze możecie dmuchać na wykresy.
    Peixin to modelowy wręcz przykład firmy, z której tzw. mocne ręce uciekły a teraz omijają szerokim łukiem. Dlaczego? Szkoda nawet pisać. Bez napływu kapitału na rynek Peixin może do końca swojej obecności na GPW szorować po dnie. A to że jakiś dzieciak jeden z drugim dorósł na tyle by założyć rachunek inwestycyjny i kupić akcji za tysiąc zł nie ma wpływu na kurs. Poważny kapitał nie wejdzie już, bo wie, że to pewna strata. Twierdzono, że fundamenty spółki są solidne jak skała, i co? zaczynają się chwiać, a nawet gdyby były nie wiem jak dobre, to przy takiej polityce zarządu spółka na giełdzie i tak byłaby g...o warta.
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~xxx [43.249.37.*]
    Dnia 2016-10-08 o godz. 11:21 ~jooonasz napisał(a):
    > Dnia 2016-10-08 o godz. 00:04 ~xyz napisał(a):
    >
    > > Utworzył się klubik wzajemnej adoracji i podziwiania tego gniota , tylko ciekawe kto z tego klubiku ma akcje i po ile kupowane.
    >
    > To proste. Ci, którzy wychwalają tego gniota, kupili czysto przypadkowo akcje prawdopodobnie gdzieś w przedziale 1,5-2,5 i teraz myślą, że jak utworzą klubik wzajemnej adoracji i na forum bankiera (i innych?) będą sobie wzajemnie dodawać otuchy, to kurs wystrzeli w gore hahaha. Jaki trzeba mieć mózg żeby myśleć że fora internetowe mają wpływ na kurs? Równie dobrze możecie dmuchać na wykresy.
    > Peixin to modelowy wręcz przykład firmy, z której tzw. mocne ręce uciekły a teraz omijają szerokim łukiem. Dlaczego? Szkoda nawet pisać. Bez napływu kapitału na rynek Peixin może do końca swojej obecności na GPW szorować po dnie. A to że jakiś dzieciak jeden z drugim dorósł na tyle by założyć rachunek inwestycyjny i kupić akcji za tysiąc zł nie ma wpływu na kurs. Poważny kapitał nie wejdzie już, bo wie, że to pewna strata. Twierdzono, że fundamenty spółki są solidne jak skała, i co? zaczynają się chwiać, a nawet gdyby były nie wiem jak dobre, to przy takiej polityce zarządu spółka na giełdzie i tak byłaby g...o warta.

szkoda nawet komentowac Twoje wypociny... zdziwisz sie i to za niedlugo
    Dnia 2016-10-09 o godz. 00:10 ~xxx napisał(a):
    > Dnia 2016-10-08 o godz. 11:21 ~jooonasz napisał(a):
    > > Dnia 2016-10-08 o godz. 00:04 ~xyz napisał(a):
    > >
    > > > Utworzył się klubik wzajemnej adoracji i podziwiania tego gniota , tylko ciekawe kto z tego klubiku ma akcje i po ile kupowane.
    > >
    > > To proste. Ci, którzy wychwalają tego gniota, kupili czysto przypadkowo akcje prawdopodobnie gdzieś w przedziale 1,5-2,5 i teraz myślą, że jak utworzą klubik wzajemnej adoracji i na forum bankiera (i innych?) będą sobie wzajemnie dodawać otuchy, to kurs wystrzeli w gore hahaha. Jaki trzeba mieć mózg żeby myśleć że fora internetowe mają wpływ na kurs? Równie dobrze możecie dmuchać na wykresy.
    > > Peixin to modelowy wręcz przykład firmy, z której tzw. mocne ręce uciekły a teraz omijają szerokim łukiem. Dlaczego? Szkoda nawet pisać. Bez napływu kapitału na rynek Peixin może do końca swojej obecności na GPW szorować po dnie. A to że jakiś dzieciak jeden z drugim dorósł na tyle by założyć rachunek inwestycyjny i kupić akcji za tysiąc zł nie ma wpływu na kurs. Poważny kapitał nie wejdzie już, bo wie, że to pewna strata. Twierdzono, że fundamenty spółki są solidne jak skała, i co? zaczynają się chwiać, a nawet gdyby były nie wiem jak dobre, to przy takiej polityce zarządu spółka na giełdzie i tak byłaby g...o warta.
    >
    > szkoda nawet komentowac Twoje wypociny... zdziwisz sie i to za niedlugo

Za niedługo to tego gniota nie będzie już na naszej bananowej giełdzie, a wtedy to ty się zdziwisz.

• Re: Peixin merytorycznie Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    hehe zaglądam tutaj czasem żeby się pośmiać z tych, którzy włożyli kasę w to badziewie... tak jak śmiali się ze mnie... między innymi pan spokojny gdy pisałem że szybko sprzedałem z małą stratą. siedźcie sobie tutaj aż wam ten śmieszny wynalazek zdejmą z giełdy :-)

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.9.181.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2016-10-10 o godz. 13:46 ~xyz napisał(a):

> Pan spokojny to jest d...pa wołowa. Analizuje, wyciąga wnioski, dyskutuje, promuje tego gniota, a kurs i tak idzie w inną stronę niż jego zaklinanie rzeczywistości.

Nikt personalnie ciebie tutaj nie wyzywa. To dlaczego zakompleksiony człowieczku czepiasz się innych. Poziom twoich postów sięga dna. Jaki kurs obecnie ma spółka (i dlaczego) każdy widzi. Każdy ma swój rozum i nie znalazłbyś wielu na zamianę. Nikt rozumu na pustaka nie zamieni. Proponuję, abyś swoje psychopatyczne ego dowartościowywał na innym forum.

• Re: Peixin merytorycznie Autor: ~spokojny [78.8.12.*]
    xyz nadal nie znam Twojego celu, nikt nie zna. A na pewno jakiś jest... przy 1,15 to samo pisałeś a mogłeś wówczas kupić i zarobić 150-200%. Ja wszedłem tu dużo później.. sprzedać miałem już kilkakrotnie okazję z zyskiem, ale nadal wole zostawić te akcje... nawet jak będą 1 pln gdzie pierwszy będę kupował...

Ja wyrażam opinie a Ty, piszesz bzdury jak nie masz argumentów - ogólnie co chwilę te sam teksty jakbyś miał jakieś problemy, w których może pomoc tylko specjalista...

Nadal nie rozumiem po co się wypowiadasz na tym forum, zakładam, że nawet nie masz akcji.
    Dnia 2016-10-10 o godz. 14:13 ~spokojny napisał(a):
    > xyz nadal nie znam Twojego celu, nikt nie zna. A na pewno jakiś jest... przy 1,15 to samo pisałeś a mogłeś wówczas kupić i zarobić 150-200%. Ja wszedłem tu dużo później.. sprzedać miałem już kilkakrotnie okazję z zyskiem, ale nadal wole zostawić te akcje... nawet jak będą 1 pln gdzie pierwszy będę kupował...
    >
    > Ja wyrażam opinie a Ty, piszesz bzdury jak nie masz argumentów - ogólnie co chwilę te sam teksty jakbyś miał jakieś problemy, w których może pomoc tylko specjalista...

> Nadal nie rozumiem po co się wypowiadasz na tym forum, zakładam, że nawet nie masz akcji.

Moim celem jest wyplenić z tego forum takich naganiaczy jak ty i gregs , którzy siedzą całymi dniami przed komputerem i piszą dyrdymały jaka to wspaniała spółka ten peixin. Nie wiem ile dostajecie kasy za wychwalanie Chinoli, ale trzeba przestrzegać ludzi przed takimi pseudo analitykami jak wy.

Dnia 2016-10-10 o godz. 23:03 ~xyz napisał(a):

> Moim celem jest wyplenić z tego forum takich naganiaczy jak ty i gregs , którzy siedzą całymi dniami przed komputerem i piszą dyrdymały jaka to wspaniała spółka ten peixin. Nie wiem ile dostajecie kasy za wychwalanie Chinoli, ale trzeba przestrzegać ludzi przed takimi pseudo analitykami jak wy.

Zacznij się leczyć, bo to wygląda poważnie. Misja "wypleniania" kogokolwiek z jakiegokolwiek forum świadczy o poważnej chorobie. Jestem ciekaw jak chcesz kogokolwiek wypleniać. A teraz podaj w którym miejscu i kiedy naganiałem na zakup papierów tej spółki. Pisałem tylko fakty. Np. brak zadłużenia, spory kapitał niedowartościowanie na giełdzie i duży potencjał (nie jestem odosobniony w tych ocenach). Nie trzeba być wielkim analitykiem aby zauważyć mocne fundamenty tej spółki i pozytywne sygnały.. Jeżeli zmieni politykę informacyjną i poprawi swój wizerunek np. wypłacając dywidendę za 2016r. to wzrośnie nią zainteresowanie, a żółć zaleje krytykantów podobnych do ciebie. Wejdź na jakiekolwiek forum jakiejkolwiek spółki i tam dopiero zobaczysz jak wygląda naganianie. Każdy ma swój rozum (poza niektórymi- bez obrazy) i umie zdecydować na co wyda swoje pieniądze oraz powinien się liczyć z ryzykiem, które wiąże się z grą na giełdzie. Takie oświadczenie każdy podpisuje zakładając rachunek inwestycyjny (ale pewnie tego ty nie wiesz- bo i skąd). Jeżeli ktoś chce zarobić 10-20% w ciągu tygodnia, to na pewno Peixin nie jest dla niego (chociaż dzisiaj można było spokojnie zarobić ok. 8%). Poza tym przeczytaj sobie tytuł tego wątku (ze zrozumieniem). Jak nie wiesz co znaczy "merytorycznie", to zajrzyj do słownika. Jeżeli krytykujesz spółkę i masz choć trochę wiedzy, to poprzyj to faktami. Jeżeli krytykujesz kogokolwiek to udowodnij swoje słowa, bo ktoś kiedyś ciebie dosadnie skarci. Mógłbym zrozumieć twoje zachowanie jeżeli naganiałbyś na spadki, aby tanio kupić papier. Jeżeli nie masz akcji Peixinu i nie zamierzasz kupować, ani sprzedawać, to jeszcze raz ostrzegam. Zgłoś się do specjalisty, bo choroba może być poważniejsza jak myślisz.

• Re: Peixin merytorycznie Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    wcale nie wyzywasz... już w pierwszym zdaniu "zakompleksiony człowieczku" to się nazywa merytoryka i kultura osobista... chyba nie jesteś taki spokojny jakim się określasz. no ale mniejsza z tym to ty jesteś w plecy na nieudanej inwestycji nie ja :-)
    Dnia 2016-10-10 o godz. 15:32 leechu84 napisał(a):
    > wcale nie wyzywasz... już w pierwszym zdaniu "zakompleksiony człowieczku" to się nazywa merytoryka i kultura osobista... chyba nie jesteś taki spokojny jakim się określasz. no ale mniejsza z tym to ty jesteś w plecy na nieudanej inwestycji nie ja :-)

Przepraszam bardzo, ale stwierdzenie: "zakompleksiony człowieczku" jest tylko stwierdzeniem faktu wynikającym z dotychczasowych wypowiedzi adresata w/w stwierdzenia. Nie jest to w żadnym wypadku obraźliwe (chyba, że prawda w oczy kole). Natomiast wyzywanie kogoś od tylnych części krowy (wołu) jest chamskie i obraźliwe. Kto jest w plecy, a kto nie to już nie twój zakichany problem. Ciesz się, że nie straciłeś i nie musisz nikomu o tym mówić (nikogo to nie interesuje). Na giełdzie jest tak, że raz się wygrywa, a czasem przegrywa. To jest hazard w czystej postaci. A Peixin nie jest dla tych, którzy chcą szybko wygrać (chociaż dzisiaj można było zarobić 8%). Jak tego nie widziałeś, to żałuj.
    gratuluje myślenia lechu, widać Ci ono nie służy :) znacznie później, nie oznacza, że jestem w plecy, a nawet jeśli będę to zacznę dokupywać, Ty na pewno nie zdążysz ze swoim "cięciem strat" :)

i nikogo nie wyzywam "merytoryku z odpowiednią kultura osobistą" , nie wiem czy mam się śmiać jak coś piszesz, czy płakać :P

on napisał "spokojny", czyli miało się to do mnie mimo iż nie ja to pisałem :) jak oni tak samo giełda się interesują jak piszą i czytają to aż strach pomyśleć :P
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: leechu84 [95.108.89.*]
    faktycznie źle przeczytałem jeden post co nie zmienia faktu że już parokrotnie mnie tutaj obrażałeś. tak samo w ostatnim Twoim poście. siedź i gnij sobie tutaj jak masz chęć. nie będę z Tobą tutaj dyskutował bo na prawdę jest w życiu wiele ciekawszych rzeczy do robienia :-)
  • do xxx Autor: ~Kiki [83.26.74.*]
    przepraszam, że się wtrącę, a kiedy bedzie to za niedługo? xxx czy mógłbys podać przynajmniej rząd wielkości? wiem że w listopadzie będzie publikacja kolejnego raportu za 3 kwartał, jeśli wyniki będą dobre to może wtedy?
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~ssi [81.26.2.*]
    Fanie ale czy da się tak zarobić jak tu

https://recyclix.com/?id=a08e0d818acafa
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~Kiki [83.26.74.*]
    fajnie, ale nie ma czegoś takiego jak "free lunch" :) jest takie polskie powiedzenie: "naiwnych nie sieją..." powodzenia @ssi z tym biznesem
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~re [83.20.140.*]
    Dnia 2016-10-10 o godz. 23:39 ~Gregs napisał(a):
    > Dnia 2016-10-10 o godz. 23:03 ~xyz napisał(a):
    >
    > > Moim celem jest wyplenić z tego forum takich naganiaczy jak ty i gregs , którzy siedzą całymi dniami przed komputerem i piszą dyrdymały jaka to wspaniała spółka ten peixin. Nie wiem ile dostajecie kasy za wychwalanie Chinoli, ale trzeba przestrzegać ludzi przed takimi pseudo analitykami jak wy.
    >
    > Zacznij się leczyć, bo to wygląda poważnie. Misja "wypleniania" kogokolwiek z jakiegokolwiek forum świadczy o poważnej chorobie. Jestem ciekaw jak chcesz kogokolwiek wypleniać. A teraz podaj w którym miejscu i kiedy naganiałem na zakup papierów tej spółki. Pisałem tylko fakty. Np. brak zadłużenia, spory kapitał niedowartościowanie na giełdzie i duży potencjał (nie jestem odosobniony w tych ocenach). Nie trzeba być wielkim analitykiem aby zauważyć mocne fundamenty tej spółki i pozytywne sygnały.. Jeżeli zmieni politykę informacyjną i poprawi swój wizerunek np. wypłacając dywidendę za 2016r. to wzrośnie nią zainteresowanie, a żółć zaleje krytykantów podobnych do ciebie. Wejdź na jakiekolwiek forum jakiejkolwiek spółki i tam dopiero zobaczysz jak wygląda naganianie. Każdy ma swój rozum (poza niektórymi- bez obrazy) i umie zdecydować na co wyda swoje pieniądze oraz powinien się liczyć z ryzykiem, które wiąże się z grą na giełdzie. Takie oświadczenie każdy podpisuje zakładając rachunek inwestycyjny (ale pewnie tego ty nie wiesz- bo i skąd). Jeżeli ktoś chce zarobić 10-20% w ciągu tygodnia, to na pewno Peixin nie jest dla niego (chociaż dzisiaj można było spokojnie zarobić ok. 8%). Poza tym przeczytaj sobie tytuł tego wątku (ze zrozumieniem). Jak nie wiesz co znaczy "merytorycznie", to zajrzyj do słownika. Jeżeli krytykujesz spółkę i masz choć trochę wiedzy, to poprzyj to faktami. Jeżeli krytykujesz kogokolwiek to udowodnij swoje słowa, bo ktoś kiedyś ciebie dosadnie skarci. Mógłbym zrozumieć twoje zachowanie jeżeli naganiałbyś na spadki, aby tanio kupić papier. Jeżeli nie masz akcji Peixinu i nie zamierzasz kupować, ani sprzedawać, to jeszcze raz ostrzegam. Zgłoś się do specjalisty, bo choroba może być poważniejsza jak myślisz.

Ja tak sobie od kilku dni z boku obserwuje całą dyskusje i to najlepszy sposób aby ocenić kto tu jest agresorem i na co nagania. Rzeczywiście agresja kolesia xyz nadaje się do zgłoszenia do moderatora forum. Widziałem że był już usuwany kilkukrotnie przez moderatora i nikogo to nie powinno dziwić jak sie zachowuje. Jednak jego prowokacyjne i niesmaczne posty prowokują was, bo taki mają cel ( próba sprawdzenia ile osób z forum ma akcje ?), są niegrzeczne i nerwowe, ale za to odpowiedzi pozostałych ludzi z forum są rzeczowe i poparte faktami. Tudzież to zapewne powoduje jeszcze większą falę agresji z jego strony. Dziwny człowiek, żeby nie powiedzieć dziwaczny, bo znów się wścieknie :) LOL.
  • Re: Peixin merytorycznie Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-10-11 o godz. 00:11 ~re napisał(a):
    > Dnia 2016-10-10 o godz. 23:39 ~Gregs napisał(a):
    > > Dnia 2016-10-10 o godz. 23:03 ~xyz napisał(a):
    > >
    > > > Moim celem jest wyplenić z tego forum takich naganiaczy jak ty i gregs , którzy siedzą całymi dniami przed komputerem i piszą dyrdymały jaka to wspaniała spółka ten peixin. Nie wiem ile dostajecie kasy za wychwalanie Chinoli, ale trzeba przestrzegać ludzi przed takimi pseudo analitykami jak wy.
    > >
    > > Zacznij się leczyć, bo to wygląda poważnie. Misja "wypleniania" kogokolwiek z jakiegokolwiek forum świadczy o poważnej chorobie. Jestem ciekaw jak chcesz kogokolwiek wypleniać. A teraz podaj w którym miejscu i kiedy naganiałem na zakup papierów tej spółki. Pisałem tylko fakty. Np. brak zadłużenia, spory kapitał niedowartościowanie na giełdzie i duży potencjał (nie jestem odosobniony w tych ocenach). Nie trzeba być wielkim analitykiem aby zauważyć mocne fundamenty tej spółki i pozytywne sygnały.. Jeżeli zmieni politykę informacyjną i poprawi swój wizerunek np. wypłacając dywidendę za 2016r. to wzrośnie nią zainteresowanie, a żółć zaleje krytykantów podobnych do ciebie. Wejdź na jakiekolwiek forum jakiejkolwiek spółki i tam dopiero zobaczysz jak wygląda naganianie. Każdy ma swój rozum (poza niektórymi- bez obrazy) i umie zdecydować na co wyda swoje pieniądze oraz powinien się liczyć z ryzykiem, które wiąże się z grą na giełdzie. Takie oświadczenie każdy podpisuje zakładając rachunek inwestycyjny (ale pewnie tego ty nie wiesz- bo i skąd). Jeżeli ktoś chce zarobić 10-20% w ciągu tygodnia, to na pewno Peixin nie jest dla niego (chociaż dzisiaj można było spokojnie zarobić ok. 8%). Poza tym przeczytaj sobie tytuł tego wątku (ze zrozumieniem). Jak nie wiesz co znaczy "merytorycznie", to zajrzyj do słownika. Jeżeli krytykujesz spółkę i masz choć trochę wiedzy, to poprzyj to faktami. Jeżeli krytykujesz kogokolwiek to udowodnij swoje słowa, bo ktoś kiedyś ciebie dosadnie skarci. Mógłbym zrozumieć twoje zachowanie jeżeli naganiałbyś na spadki, aby tanio kupić papier. Jeżeli nie masz akcji Peixinu i nie zamierzasz kupować, ani sprzedawać, to jeszcze raz ostrzegam. Zgłoś się do specjalisty, bo choroba może być poważniejsza jak myślisz.
    >
    > Ja tak sobie od kilku dni z boku obserwuje całą dyskusje i to najlepszy sposób aby ocenić kto tu jest agresorem i na co nagania. Rzeczywiście agresja kolesia xyz nadaje się do zgłoszenia do moderatora forum. Widziałem że był już usuwany kilkukrotnie przez moderatora i nikogo to nie powinno dziwić jak sie zachowuje. Jednak jego prowokacyjne i niesmaczne posty prowokują was, bo taki mają cel ( próba sprawdzenia ile osób z forum ma akcje ?), są niegrzeczne i nerwowe, ale za to odpowiedzi pozostałych ludzi z forum są rzeczowe i poparte faktami. Tudzież to zapewne powoduje jeszcze większą falę agresji z jego strony. Dziwny człowiek, żeby nie powiedzieć dziwaczny, bo znów się wścieknie :) LOL.

Ty to chyba nie masz co robić żeby pisać takie dyrdymały w takich ilościach i o tej godzinie. Dostajesz złotówkę za linijkę tekstu ?
    Dnia 2016-10-11 o godz. 09:00 ~xyz napisał(a):
    > Ty to chyba nie masz co robić żeby pisać takie dyrdymały w takich ilościach i o tej godzinie. Dostajesz złotówkę za linijkę tekstu ?

Wybacz ale nie twoja sprawa co kto robi i o której godzinie. Napisałem to z dobrego serca. Każda pora jest dobra aby bliźniemu pomóc w chorobie. Jeszcze raz radzę zgłosić się jak najszybciej do dobrego specjalisty, bo kolejki są do nich niemałe, a tylko szybka pomoc lekarska i dobrze dobrane leki dają szansę (choć w twoim przypadku niewielkie) na wyleczenie.

• Re: Peixin merytorycznie Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-10-11 o godz. 09:46 ~Gregs napisał(a):
    > Dnia 2016-10-11 o godz. 09:00 ~xyz napisał(a):
    > > Ty to chyba nie masz co robić żeby pisać takie dyrdymały w takich ilościach i o tej godzinie. Dostajesz złotówkę za linijkę tekstu ?
    >
    > Wybacz ale nie twoja sprawa co kto robi i o której godzinie. Napisałem to z dobrego serca. Każda pora jest dobra aby bliźniemu pomóc w chorobie. Jeszcze raz radzę zgłosić się jak najszybciej do dobrego specjalisty, bo kolejki są do nich niemałe, a tylko szybka pomoc lekarska i dobrze dobrane leki dają szansę (choć w twoim przypadku niewielkie) na wyleczenie.
    >

Skąd wiesz że kolejki są niemałe , pewnie często sam korzystasz to wiesz najlepiej
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.