• Przykład manipulacji Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Drodzy forumowicze. Oto jak manipuluje sie nastrojami i w efekcie wyceną akcji. Przepraszam, że na wątku Newagu, ale kontynuję wątek o energetyce
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Fitch-potencjalne-inwestycje-Energi-i-Enei-moga-miec-negatywny-wplyw-na-ich-ratingi-3592166.html

Z informacji w linku wynika, że rating Fitch'a dla Enei i Energi może być obniżony z powodu inwestycji w Ostrołęce i dalej warunek o ile..... Wiemy czym kończy się obniżenie ratingu i rozumiemy jak na takie zapowiedzi reaguje rynek. Nie wierzę, aby analityk Fitch nie wiedział czym na rynku mocy i generalnie w infrastrukturze krytycznej jest Ostrołęka dla energetyki polskiej.
    Nie tylko to nie jest zagrożenie, ale to jest szansa, bo Ostrołęka będzie elementem infrastruktury krytycznej i rynek mocy będzie do niej przypisany jak psu buda, niezależnie od tego czy rządzi PiS czy PO, czy oflaguje się Greenpeace przeciwko węglowi, czy społeczność lokalną podburzy jakiś lobbysta od turbin gazowych.
    Kto wie, czy w sprawie Newagu, likwidacji zakładów itp. nie uczestniczymy w takiej samej manipulacji, zgodnie z niedawnym wpisem Obserwatora, który przypomniał starą zasadę tłustych misiów "kupuj spółki, a nie akcje".
    Ja twierdzę, że jesteśmy poddawani manipulacji w sprawie Newagu w myśl powyższej zasady przypomnianej kilka dni temu przez Obserwatora
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~www [193.169.19.*]
    Newag idzie pod prąd rynkowy. Jest dobrze, coraz lepiej.
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~czynie [83.10.204.*]
    dostali dywidende?
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Pytasz o 50% z dywidendy obiecanej czarno na białym w prospekcie emisyjnym?
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~buhaha [83.10.204.*]
    dostales to siedz cicho,

pieniedzy juz nigdy nie odzyskasz ubrany ponad 20zl
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~AS [80.54.46.*]

www vel ....chyba PPP (?) __________ :))))

Newag idzie pod prąd rynkowy. Jest dobrze, coraz lepiej.

Jest coraz lepiej z Twoim aparatem analitycznym. Nie porównujesz już NWG z giełdą w Tokio, a to już jest coś.

W jakim kierunku obstawiasz dynamiczne wybicie, które rychło nastąpi >?

• Re: Przykład manipulacji Autor: ~Majkel [81.128.136.*]
    Kolego, jeśli zamierzasz kpić i krytkować zamiast wypowiadać się merytorycznie na forum to proponuję onet.pl lub podobne "brukowce"
    WIG20 - 19 czerwca 1756 pkt, 27 września 1723 pkt.
    Newag - 19 czerwca 11,90zł, 27 września ok. 14,00 zł z dywidendą.
    WIG20 - minus 1,9%, Newag plus 17,6%.
    BEZ KOMENTARZA.
    Zgoda, ale wszystko zależy od okresu użytego do porównania...
    Patrzeć to jedno. Widzieć, na co się patrzy, to drugie. Rozumieć, to co się widzi, to trzecie. Ale to, co liczy się naprawdę, to wyciągać prawidłowe wnioski z tego, co się rozumie. Sprawdź, kto to powiedział. Nie jestem PPP, ale go doceniam.

Kolego, jeśli zamierzasz kpić i krytkować zamiast wypowiadać się merytorycznie na forum to proponuję onet.pl lub podobne "brukowce"

Tam jest większy poziom, a ja wolę szemrane towarzystwa i głupie żarty. Dlatego jestem tutaj.
    Wypowiedziałem się merytorycznie, ale Ty nie jesteś sprytny.
    Jak możesz być sprytny skoro przytakujesz koledze piszącemu o jeździe pod prąd rynkowy na sesji o zmienności 1% :) i odnoszącemu NWG do WiG20 nie mówiąc nic, o kryterium porównania.Dobrze, ze chociaż nie piszesz z capslockiem.

Patrzeć to jedno. Widzieć, na co się patrzy, to drugie. Rozumieć, to co się widzi, to trzecie. Ale to, co liczy się naprawdę, to wyciągać prawidłowe wnioski z tego, co się rozumie.

Prawie jak Konfucjusz. Czy piszesz o sobie?
    Jako, że nie porównujesz już NWG do sesji azjatyckich - wniosek: rozumiesz coraz więcej i więcej, to podpowiem po raz kolejny czytającym, ze porównanie winno się odnosić do indeksu bazowego.Dlaczego do Swig80 w którym się znajduje? To bardzo proste, ale nie mam ochoty tego tłumaczyć bo do czego Ci to potrzebne skoro wyciągasz takie wnioski, jak wyciągasz?
    Na tle Swi80 czy w skali pół czy to roku NWG wygląda tragicznie, więc sugeruję nie wywoływać od czapy tematu porównań.

Ponawiam merytoryczne pytanie o kierunek uderzenia?
    Ja sam oceniam szanse, że coś tu wisi w powietrzu jako spore, a rzadko kiedy używam kresek do wróżenia ....

Najlepiej byłoby porównać do JSW, no nie ? Szczególnie do czasu, gdy było za niecałe 9zł. A moze do czasu, gdy po 145zł ? Wg mnie, WIG20 lepiej oddaje stan giełdy, gospodarki, finansów itp. niż wig80. A o kierunek wybicia mnie nie pytaj, przecież to ty jesteś znawcą.
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~antysyf [31.0.33.*]
    AS ma chyba fobie na punkcie PPP. Teraz jego zdaniem to Ty www jestes PPP. Smieszne. A moze latwiej sobie uswiadomic, ze wiecej osob widzi to samo co my i nie koniecznie AS ma racje. Hej AS tylko sie nie denerwuj. Naprawde mozesz byc swietny w AT i generalnie nie miec racji i to zadna ujma na honorze.

Kolejny wpis w którym pokazujesz jaka jesteś personą.
    Tak Ci cieżko, czy płacą aby wypisywac te rzeczy, kiedy pojawi się kilku nowych forumowiczów, którym nie będzie się chciało (zrozumiałe) przegladać dyskusji sprzed roku?

Teraz jego zdaniem to Ty www jestes PPP. Smieszne.

Nie „jego zdaniem", gamoniu, tylko ktos inny był uprzejmy udowodnic, ze PPP to antysyf, a Ty do tej pory nie masz odwagi nałożyć spodni jak meżczyzna i robisz z siebie pośmiewisko, udając nadal, ze nim nie jestes.

A moze latwiej sobie uswiadomic, ze wiecej osob widzi to samo co my i nie koniecznie AS ma racje. Hej AS tylko sie nie denerwuj. Naprawde mozesz byc swietny w AT i generalnie nie miec racji i to zadna ujma na honorze.

Jeśli ktoś tu nie miał ani razu  racji to byłes to Ty.
    Większego amatora-samobójcy nie było na tym walorze od 2 lat .
    Tak - mylę się.
    Tak, tutaj nie pomyliłem się jeszcze ani razu.
    Wiesz to dobrze, fajtłapo, bo nawet gdy kupowałem ponownie walor, to o tym pisałem jak i o kilku innych kluczowych sytuacjach, o których nie miałeś pojęcia i w których zachowywałeś się jak „małpa z brzytwa” ogłaszając rozpoczęcie trendów wzrostowych etc.. Czego więc dotyczy Twój powyższy wpis, wiesz tylko Ty i Twoje alter-ego.

Teraz dla odmiany sytuacja jest moim zdaniem tak interesująca, jak nie była jeszcze od 3 miesięcy i tylko tyle sugerował mój wpis.

Tam jest większy poziom, a ja wolę szemrane towarzystwa i głupie żarty. Dlatego jestem tutaj.
    Wypowiedziałem się merytorycznie, ale Ty nie jesteś sprytny.
    Jak możesz być sprytny skoro przytakujesz koledze piszącemu o jeździe pod prąd rynkowy na sesji o zmienności 1% :) i odnoszącemu NWG do WiG20 nie mówiąc nic, o kryterium porównania.Dobrze, ze chociaż nie piszesz z capslockiem.

Bardzo mnie interesuje skąd masz tyle czasu na swoje wywody "ad personam" i skąd w tobie tyle jadu, żeby co i raz krytykować innych forumowiczów i prezentować swoje poglądy jako "jedynie słuszne"? Cóż, nie mnie to oceniać, ale wydaje mi się, że to mogą byc jakieś zaszłości z być może trudnego dzieciństwa, ale co ja tam wiem...Capslockiem nie pisze, boldem też nie.
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~gosc [83.26.31.*]
    Pytanie takie, gdyż się nie znam.
    Jeżeli dobrze rozumiem informację jaką Konieczek przekazał Morawieckiemu, w grupie kapitałowej NEWAG jest spółka Newag IP, która jest właścicielem całego know how firmy. 
    Czy taką spółkę jak Newag IP można "wyprowadzić" z grupy kapitałowej? 
    Zostanie NEWAG SA czyli hale i ludzie na produkcji - wartość raczej niewielka.
    Dobre pytanie! Czekamy na merytoryczne wypowiedzi
    Witam,
    1. Zgodnie z KSH nie można ot tak wyprowadzić żadnego składnika majątku firmy poza nią (poza firmę lub grupę kapitałowa) bez zmiany Statutu.
    2. Zmiana Statutu, zgodnie z KSH może się odbyć wyłącznie poprzez Walne.
    3. Statut może być zmieniony zwyczajowo, wg KSH większością 75% głosów na Walnym, (chyba, że Statut już stanowi inaczej, a chyba nie stanowi).
    Czy teraz rozumiecie, dlaczego trwa bardzo mozolne zbieranie akcji i każdy, kto odważa się o tym pisać, kto zwraca uwagę na pakietowe transakcje jest wrogiem nr 1, "analfabetą", "ignorantem", "oszołomem" itp. ? Czy rozumiecie dlaczego trwa trzymanie w parterze ceny Newagu, chociaż i portfel zamówień i horyzont do roku 2020 to tłuste lata? Czy teraz rozumiecie dlaczego jakaś dziwna dziennikarka pisała, że Newag i PESE czekają chude lata i muszą się połączyć? Czy rozumiecie, dlaczego okresy sprawozdawcze i terminy rozliczania kontraktów (nawet ich przesuwanie) w latach 2014 - 2016 są tak ułożone, że przez większość roku wskaźniki świeca na czerwono uzasadniając masakrę kursu? Czy rozumiecie dlaczego Impuls II, nie został pokazany na targach, choć mógłby, skoro konkurenci zachowują się inaczej?
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~Gosc [83.26.30.*]
    Kupujcie firmy nie akcje - dzieje sie
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~Jajakja [83.26.30.*]
    Akcjonariat - pozycja pozostali
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~Jajakaja [83.26.30.*]
    Akcjonariat - pozycja pozostali. Ilość akcji właściciela nie uległa zmianie od 2015, kto zatem kupił pakiet od byłego Newagu? Czapka niewidka?
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~antysyf [31.0.36.*]
    Zaraz, zaraz 850.000 akcji jednak ktos kupil a innych pakietowek w ciagu poltora roku tez bylo wiele setek tysiecy i przynajmniej czesc zakupow zidentyfikowano w TFI
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~Jajakja [31.0.42.*]
    Zastanawiam sie czy w pozostałym akcjonariacie mogą być ludzie słupy, którzy pozwolą na podejmowanie właściwych decyzji
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~antysyf [37.248.165.*]
    Ciekawe kto nadal chce hejtować ad wegla i energetyki????
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Australijscy-gornicy-gwiazdami-GPW-62-w-dwie-sesje-7480692.html
    Teraz wegiel zaraz energetyka i przemysl maszynowy. Tylko gnoje z podstolikow nadal gnebia Newag
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~sdfkpl [46.151.190.*]
    @ AS

No i caly ostatni tydzień  liczba transakcji i zmiennośc kursu wieksza niż srednie z 20 sesji i wolumeny tez kilka razy wieksze. Zobaczymy jak sie dzis zakonczy. Od wpisu  w tym watku, ze ze cos wisi w powietrzu spadlo ponad  7procent :(
    Gratuluje nosa. O kontraktach i marzeniach można się tu naczytac do bólu a jakie sa perspektywy okiem technika?
    Oplaca sie trzymac dalej?

Na cenie potężny squeeze, wiec szanse, ze  marazm się konczy były duże.
    Zadałem w  wątku rebus: "w którym kierunku pójdzie uderzenie ?" ...
     Nie odpowiedziałem wprost co myślę, bo nikt nie podjął dyskusji, a nawet gdy kiedyś pisałem, ze będzie rosło, to uważano, że sadze dowcip :)Pomyśl zatem co by było, gdybym przy tak okaleczonych nastrojach napisał, ze obstawiam ruch w dół ?
    Musiałbym chyba zgolić wąsy i uciekać do mocodawców :)

Co do samego ruchu, to pomyliłem się jednak (póki co) co do charakteru.
    Przy takim ścisku ceny, a podobna sytuacja miała miejsce max 2 razy w całej historii notowań (!)  obstawiałem dynamiczne rąbnięcie do kilkunastu% i  test przynajmniej 12,00zł
    Tymczasem mamy swobodne opadanie.

"Oplaca sie trzymac dalej?"

Nie znam odp. na tak postawione pytanie.
    Za dużo czytasz "fachowców" uważających ze kurs powinien wynisić 50,00zł i wnikających czemu inni amatorzy sprzedawali przy ponad 20,00zł. widzac co się zapowiadało.
     Ty sam musisz znać odpowiedź dlaczego kupiłeś te akcje. Jaki masz horyzont, jakie ryzyko akceptujesz, jaki plan na posiadanie tego aktywa? Masz portfel jak TFI czy zabraknie Ci zaraz na panienki i skonczysz przygodę jak nie wyjdzie ta transakcja?
    Nigdy nie wiesz co zrobi Rynek, tłuste Misie, spekuła, politycy, fundusze, ale powinieneś wiedzieć co zrobisz Ty sam, kiedy sytuacja rozwinie się nie tak, jak zakładałeś. Tylko na tyle i aż na tyle masz wpływ. Jak nie, to życze powodzenia w filozofowaniu pt. „kto ma racje i kto jest pokemonem" :))Z całą pewnością będzie to miało przełożenie na stan Twojego konta:)
    Mnie nie przekonasz o słuszności trzymania lecącego na łeb aktywa bo na przykładzie NWG obróciłem wycofanym kapitałem xx razy. w ciągu prawie roku. Nawet gdyby jutro urosło 40% to bym tylko... wzruszył ramionami. Ta sama odpowiedz może znaczyc co innego dla 2 różnych inwestorów.
    To Twoja praca domowa kolego, bo to Twój kapitał i Twoje ryzyko. Twój kapitał na Rynku, to Twoja krew.
    Wydrukuj to sobie. Nigdy nie słyszałem lepszego porównania.

Obecny układ jest ciągle Niedźwiedzi, a o prognozach i obietnicach możesz sobie poczytać. Układ w takim momencie, że nikt madry tu nic nie powie, mimo, ze można napisac elaborat z kilkoma wariantami.
    Jak nie wybija 14,00 – 14,10zł w górę, to nie ma o czym gadać.
    Pierwsza obrona - okolice 12,30 -12,00 i historyczne minima. Może zrobią z tych poziomów odbicie po ew. pozytywnym przetestowaniu i poważniejsza konsolidacje, która będzie trampoliną (?)
    A może wygrzmocą to w dół?
    W przypadku ew. pozytywnego scenariusza zwracam uwagę na podobieństwo na spółce z parafii – PKP Cargo, na której sam się bujałem.

Tam ostatnie, potężne spadki zatrzymała silna formacja gwiazdy porannej, przetestowana w punkt do połowy. Spora nieścisłość z mojej strony jest taka, ze  formacja ta  na NWG jest na wykresie tygodniowym, a na PKP na dziennym, ale chodzi mi pokazanie samej prostej i czytelnej mechaniki ekstremum i punktu zwrotnego w zachowaniu się ceny. Zaznaczam przy tym, ze sam układ na PKP wyglądał pod innymi względami dużo lepiej, ale to kolejny temat.

Kreski mówią wiecej niż pisanie dyrdymałów.
    Widzisz (póki co) pomimo wielu negatywów podobieństwo ?

PKPlink

vs NWG
    link

• Re: Przykład manipulacji Autor: ~antysyf [31.0.35.*]
    A JSW juz ponad 71 bo zakonczyl sie czas ustalania wlasnosci. Spolka wydzielona o ktorej JSW jakby zapomniala urosla ponad 60% w dwa dni. I nawet emisja obligacji tj nowych zobowiazan nie powstrzymuje wzrostow JSW. Kreski tylko pokazuja to, co ustalono przy stolikach. I wlasnie robia to tluste misie a nie krasnoludki z kredkami. Ale zyj dalej w krainie kredek i kreskami usprawiedliwiaj dzialanie s..synow, ktorzy dzieki AS-om AT czuja sie usprawiedliwieni. Podsumowujac. Nie twierdze ze nie znasz sie na AT. Bo sie znasz. Ale sam widzisz ze mozna sie mocno pomylic. Dlatego wkurza mnie , ze inteligentny czlowiek nie widzi szerzej i swoja postawa uczestniczy usprawiedliwianiu syfu na GPW. Tak, syfu obrabiania ludzi z akcji i kapitalu dzieki zmowie przy zielonych lub bialych stolikach. Kiedysz przeczytasz w glownych informacjach. Wtedy byc moze uwierzysz.
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~mjesn1 [5.174.119.*]
    Powiem więcej. Zgodnie z pierwszym wpisem PPP na tym wątku, właśnie odbijają spółki energetyczne, bo minister już nie będzie..... A oświadczył to chyba dzień po tym, kiedy PZU TFI poinformowało o przekroczeniu progu 5% w PGE :) Dobrze pamiętam?
    To słowa pana ministra a nie analiza techniczna sprawiły taki ruch. ...

Newag czeka podobny scenariusz. Teraz jednak trwa w czarnej d... aż strach a Zablokicki z PESY płacze gdzie się da i wskazuje Alstom, jako źródło problemów. Pytania Posła Wilka w sprawie przetargu PKP - palce lizać.
    Za to Newag przegrywa przetargi na naprawy, bo ustawił się na nowe produkcje z wyższa marżą. A te przegrane, jak dzisiejsze otwarcie ofert - spektakularne. A z resztą, przetargi nic tu jak pamiętamy nie zmieniają, ewentualnie w dół.  Brak zarobku 100 mln - 5% w dół. Wygrana 200 mln - kurs w miejscu lub tez w dół = NIE ZEBRANO JESZCZE AKCJI
    Ciekawe czasy, nie powiem, aż d... boli.

• Re: Przykład manipulacji -autokorekta Autor: ~mjesn1 [5.174.119.*]
    PZU TFI zwiększyło udziały ponad 5% nie w PGE tylko w Enei Dzisiaj wzrost o 10%. Najwięcej spośród 4 gigantow.
    A już JSW chciało wejść do WIG 20. Nic z tego :)))
    Ciekawe, kiedy wystrzeli NEWAG?
  • Re: Przykład manipulacji -autokorekta Autor: ~antysyf [31.0.37.*]
    A dzisiaj Morawiecki skrytykował zakup Pendolino wskazując lepiej polskiego producenta np. PESA. Pytanie, czy nie wskazal Newagu bo to bylo tylko na przyklad PESA czy skupiono juz tyle akcji, że Newag nie jest już polski....? To wyprowadzenie znaku do spolki zaleznej stale mnie nurtuje.
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Morawiecki-Optymalny-rozwoj-gospodarczy-musi-byc-zrownowazony-terytorialnie-3603285.html
  • Re: Przykład manipulacji -autokorekta Autor: ~tyle [176.11.88.*]
    przegraliscie tu wlasne zycia

@ antysyf vel PPP vel ....

"Ale zyj dalej w krainie kredek i kreskami usprawiedliwiaj dzialanie s..synow, ktorzy dzieki AS-om AT czuja sie usprawiedliwieni"

Dysponujesz wiedza, której na ten moment nie posiada nawet KNF bo któż może wiedzieć, kto taki i z jakiego powodu wyprzedawał się w ostatnich tygodniach  powodując ostatnie spadki ?

Rynek to pole bitwy, a ja na dana chwile je opisałem, najlepiej jak potrafię przy użyciu mojej mizernej wiedzy.
    Jeśli dużo  wskazywało, że najbliższe starcie również wygra podaż, a nie popyt, to ja o tym doniosłem opisując ten stan.
    Tylko tyle i aż tyle.
    Na tej zasadzie można mieć pretensje do dziennikarza, który relacjonując konflikt donosi, że wygrywa strona, której Ty nie faworyzujesz.
    Ergo; jeżeli uważasz, że opisanie stanu faktycznego na dana chwilę jest równoznaczne z „usprawiedliwianiem” przeze mnie działalności kryminalnej, która Twoim zdaniem ma tu miejsce,  to jestes  w moich oczach  przygłupe*m  klasy międzynarodowej.

• Re: Przykład manipulacji Autor: ~Twister [31.182.220.*]
    Dnia 2016-09-27 o godz. 15:52 ~PPP napisał(a):
    > Drodzy forumowicze. Oto jak manipuluje sie nastrojami i w efekcie wyceną akcji. Przepraszam, że na wątku Newagu, ale kontynuję wątek o energetyce
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Fitch-potencjalne-inwestycje-Energi-i-Enei-moga-miec-negatywny-wplyw-na-ich-ratingi-3592166.html
    >
    > Z informacji w linku wynika, że rating Fitch'a dla Enei i Energi może być obniżony z powodu inwestycji w Ostrołęce i dalej warunek o ile..... Wiemy czym kończy się obniżenie ratingu i rozumiemy jak na takie zapowiedzi reaguje rynek. Nie wierzę, aby analityk Fitch nie wiedział czym na rynku mocy i generalnie w infrastrukturze krytycznej jest Ostrołęka dla energetyki polskiej.
    > Nie tylko to nie jest zagrożenie, ale to jest szansa, bo Ostrołęka będzie elementem infrastruktury krytycznej i rynek mocy będzie do niej przypisany jak psu buda, niezależnie od tego czy rządzi PiS czy PO, czy oflaguje się Greenpeace przeciwko węglowi, czy społeczność lokalną podburzy jakiś lobbysta od turbin gazowych.
    > Kto wie, czy w sprawie Newagu, likwidacji zakładów itp. nie uczestniczymy w takiej samej manipulacji, zgodnie z niedawnym wpisem Obserwatora, który przypomniał starą zasadę tłustych misiów "kupuj spółki, a nie akcje".
    > > Ja twierdzę, że jesteśmy poddawani manipulacji w sprawie Newagu w myśl powyższej zasady przypomnianej kilka dni temu przez Obserwatora

Na tym przykładzie choć ten i tak nie jest wyjątkowy warto zapytać naszego niestrudzonego analityka co dalej?
    PPP wykrył już wiele sPiSków a od 2014 wypisał już wiele bzdur. Czyż można tak zatoczyć krąg i nawrócić się? Okazuje się, że można. Wieszał psy na wszystkim i na wszystkich. Nie oszczędził nawet właściciela Newagu, zarządu i firm ratingowych. Zawsze wiedział najlepiej. Minęło kilka i np. Ostrołęka która według bzdurnych teorii tego analityka miała być "w infrastrukturze krytycznej" polskiej energetyki stoi. Wydano kilkaset milionów i ... tyle. Generalnie w przypadku Newagu manipulowali wszyscy. Od właściciela poprzez zarząd, fundy a nawet ulicę. Wszyscy się zmówili i robili na złość autorytetowi giełdowemu.
    Misiu, chcesz pogadać na temat energetyki, kluczowych bloków energetycznych, a może węgla? Naprawdę? Ha ha ha
    Dnia 2020-09-07 o godz. 20:53 ~PPP napisał(a):
    > Misiu, chcesz pogadać na temat energetyki, kluczowych bloków energetycznych, a może węgla? Naprawdę? Ha ha ha

Po przeczytaniu wielu tym podobnych postów autorstwa PPP i nie tylko dawno temu stwierdziłem, że dyskutować z kimś równie zorientowanym nie warto. Wróć do przeszłości i zacznij to co lubisz najbardziej czyli dyskutować ze sobą.
  • Re: Przykład manipulacji Autor: ~moby_dick [78.8.252.*]
    Takie 'manipulacje' to ja lubię!
    Raczej nie bawię sie w daytraiding, ale wczorajszej okazji nie mogłem przepuścić.
    Co do PPP, to przez lata tak sie skompromitował i ośmieszył na tym forum, że nikt już z nim nie dyskutuje. Musi sam tworzyć posty i na nie odpowiadać. No chyba że ja mu czasem odpowiem - szyderstwem
    Dnia 2020-09-09 o godz. 12:03 ~moby_dick napisał(a):
    > Takie 'manipulacje' to ja lubię!
    > > Raczej nie bawię sie w daytraiding, ale wczorajszej okazji nie mogłem przepuścić.
    > > Co do PPP, to przez lata tak sie skompromitował i ośmieszył na tym forum, że nikt już z nim nie dyskutuje. Musi sam tworzyć posty i na nie odpowiadać. No chyba że ja mu czasem odpowiem - szyderstwem

Ostrołęka o której pisał ten osobnik od samego początku skazana była na porażkę. Wielu to powtarzało także i ja. Niestety wielbicieli pisdzielców przekonywała chora ideologia i wypisywali takie farmazony jakie odnalazłem sprzed kilku lat. Z "krytycznej inwestycji na rynku mocy" el. Ostrołęka stała się straszącym i zamkniętym obecnie placem budowy którym zajmuje się CBA. Wszystko to stało się pod rządami jednej formacji politycznej nad którą piali tacy jak PPP. Śmieszne i żałosne zarazem jest teraz polowanie na swoich którym zajęli się koledzy skazanego Kamińskiego. Z perspektywy widać to najpiękniej jak bzdurne i drogie decyzje niszczą państwo. Giełda i operujące na niej spółki to jeden z jego elementów.
    Co do Newagu to obatel PPP wypisywał wiele różnych bzdur. Walczył z "tłustymi misiami", manipulantami jedną akcją, isaderami, etc. Mnożył te swoje idiotyczne tezy w postępie geometrycznym. Głupoty jaką zalał forum Newagu mogą mu pozazdrościć w jedynie w tzw.komisji Macierewicza. Dawać odpór takiemu osobnikowi nie było warto. Warto jednak dzisiaj przypominać mu jego idiotyzmy jakimi się posługiwał gdy publikował swą radosną twórczość pod kilkoma nickami.
    Misiu nic Ci nie wyszło. Niezależnie od CBA i takich tam Ostrołęka jest i będzie kluczową instalacją dla systemu elektroenergetycznego. Dyskusja dotyczyła paliwa węgiel / gaz a nie samej instalacji i jej geografii.

Nie zmieniam zdania co do historii dziwnych zachowań kursu na Newagu w przeszłości i wykorzystywania okazji dzisiaj. Bo tak swoją drogą, ostatnio poważny spadek zbiegł się z przesunięciem terminu publikacji wyników a wrócił po wstępnych wynikach.
    To oczywiście wyłącznie przypadek. Prawda?
    A może Twój wpis miał na celu obśmianie mnie zanim się odezwę w obliczu tej huśtawki? Ilu z Was straciło na SL?
    No, to sobie pogadaliśmy.

NEWAG ma moje brawa za wyniki. 
    A spółdzielnia szyderców na Forum niech siedzi cicho i za bardzo się nie wychyla, bo jeszcze ktoś ją zobaczy.

[x]
NEWAG 0,36% 84,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.