http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=120&u=14538390 zakladalem ruchy w dwie strony ale rynek wybral wersje optymistyczna brex niet wiec optymistycznie to czerwona linia kanalu z dolu tez musi wytrzymac pesymistycznie to linie czarne mocne wsparcia w przypadku brex szybko wejdziemy w kanal zielony i bedzie ok jesli w nim zostanie czyli gorna zielona powinna wytrzymac
jutro się wszystko okaże a wykresy nie będą miały żadnego znaczenia , ale jeśli Brexitu nie będzie to funt ma ograniczone możliwości wzrostu max(2-3 fig) , a jeśli będzie ? to też ma ograniczone możliwości spadku myślę , że max. 9-12 figurek w pierwszym ruchu
na teraz był poziom odkupu usd. ale czy na dłużej. pociągnąć linię spadkową po świeczce 02.03.16 ( dawne B ) i swieczka 25.04.16. odbiło super od tej linii. w wątku http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=120&u=14538390 pisałem o tym poziomie, nie podawałem z czego to jest. dodatkowo dochodzi RGR na godzinach , w tych okolicach. o RGR ktoś też gdzies tu wspomniał, ale podawał zły poziom drugiego R
Ja wziąłem troszkę po 3,87 w aliorze na wszelki wypadek, spread wynosił nieco ponad 3 gr. Później pewnie podniosą do 5 gr tak jak przed podniesieniem stóp w usa
Załamka totalna. K.....wa mać. Odkładam już trzecią paczkę. Jeszcze tak nie miałem żeby w tak krótkim okresie nie trafić w rynek. Zostało mi jeszcze 2/5 kapitału więc z zakupem muszę wyrównać żeby trafić na wybiciu i chociaż wyjść na swoje. Wejdę chyba przy 3,75-76 to ok. 1450-1500 na Edwardzie. Ależ rynek zdyskontował Bremain. Ciekawie będzie jak będzie Breixt.
Dnia 2016-06-23 o godz. 14:46 ~Waldemar napisał(a): > Załamka totalna. K.....wa mać. Odkładam już trzecią paczkę. Jeszcze tak nie miałem żeby w tak krótkim okresie nie trafić w rynek. > Zostało mi jeszcze 2/5 kapitału więc z zakupem muszę wyrównać żeby trafić na wybiciu i chociaż wyjść na swoje. Wejdę chyba przy 3,75-76 to ok. 1450-1500 na Edwardzie. Ależ rynek zdyskontował Bremain. Ciekawie będzie jak będzie Breixt.
a kuczyński powiedział dzisiaj, ze na rynku panuje euforia. konia z rzędem gdzie? myslałem, że znam polski, trza się zgłosić do bralczyka. piotr, bezapelacyjny mistrz świata
No ma nie byc brexitu i to przeciez jasne jak slonce i wszyscy sa 100% pewni tego faktu, to dlaczego dolar rosnie a nie leci na 3,75.... to by bylo za proste i nawet idiota by dzis zarobil.... wynik po 23:00 bedzie na OUT a do rana wyszfindluja karty skreslane olowkiem i pouniewaniaja glosy i bedzie po sprawie.... bukmacherzy i inni zarobia krocie na..... bedzie placz dlaczego, przeciez to bylo pewne................ mowie Wam, trzymac dolca. Dolar jakby co duzo nie powinien poleciec bo kurs bedzie kompensować ewentualna obietnica podwyzek %...... CHF nabardziej by dostal po tyłku chyba.... Ja sie zapakowalem dzis w dolara po 3,85. Wysoko, ryzyko jest ale caly czas wierze w moja wersje............. Tylko nie czekac do rana z towarem [!!]
Ja myślę sobie tak: 1. w miarę jak zostanie w unii będzie się realizować dolar będzie powoli spadał do 3,78 - 3,80 2. nad ranem stanie się jasne i panika bez sensu zupełnie do 3,69-3,70 3. jeszcze w piątek do końca dnia będzie 3,90 puknięte, choć zamknięcie 3,82-3,83 4. do końca przyszłego tygodnia 4,00-4,05 (Yellen obiecała podwyżki jak nie będzie brexitu)
W BZWBK normalnie mam 190 pipsów, dzisiaj było 250. A więc niewiele. W Alior ani w Rkantor nie sprawdzałem. Pytałem się w COddziale BZWBK jaki spreed jutro ale nie wiedzieli. Dali mi numer do centrali żeby dzwonić ale mi gdzieś wcięło jak zobaczyłem że papier prawie po 81.