• szok na payrollsach Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    byki sie nie poddaja :)
    ja juz krotka Lke zamknelam - mam nadzieje ze nie za wczesnie
    zreszta, co tam i tak super wynik pod wzgledem czasowym :)
    pzdr
    Stella
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~tadek [37.248.118.*]
    chyba trochę za wcześnie
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~wredny [86.63.111.*]
    żaden szok , zwyczajnie rynek nie jest gotów na oczekiwania potencjalnych pracowników i tyle , widać to w stopie bezrobocia dlatego dziś jeszcze dolar odwróci trend :) właśnie na bylem długą JPY/USD i sprzedałem bundy
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~hx [83.22.67.*]
    Do ilu spadek dolca?
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~ke [89.69.130.*]
    Ty stawiasz na wzrosty dolara dzisiaj jeszcze czy ja czegoś nie rozumiem?
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~ziutek [77.255.35.*]
    e tam , od poniedziałku znów wyjdą na ponad 3,9 , okaże sie że raport wcale nie taki zły albo pod jakieś inne info z kapelusza
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~obi [89.68.229.*]
    Super podpucha tylko kupować , wiedzą co robią 3,85 przewidywana juz cena od miesiąca i teraz tylko panika i zarobek na leszczach.Schemat powtarzany aż do znudzenia.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~zen [91.19.57.*]
    Kupować ?
    Lepiej iść na spacer..Nie dotykać po prostu bo jest syf o którym pisałem już wcześniej
    Za chwilę po lekkim podejściu zacznie się sypać Euro...
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~postman [89.101.251.*]
    troche placzecie niepotrzebnie jak skrzywdzone panienki, sam nie wyciagam kokosow z fx a na usd realnie siedze sporo ale albo jestes swiadom w co wchodzisz albo stan z boku i przestan szlochac
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~JP [62.87.156.*]
    Te dane to jedna wielka lipa na zamowienie FED. Zanim je ogloszono juz usd zaczal spadac lawinowo. Co to oznacza to chyba jasne.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~postman [89.101.251.*]
    heh lipe rozpoczat mario wczoraj a dzis od rana widac bylo jej potwierdzenie na szerszym rynku najbardziej na metalach. No coz insajderzy byli sa i beda
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~bax [89.65.62.*]
    dane po prostu smieszne ale jak kilka osob pisalo nie idzie w dol poszli w gore na eur/dol
    http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=240&u=14538390
    dolar rosnie dolar spada szybciej
    50fb na 3,847 a fioletowa to juz 3,83
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~bax [89.65.62.*]
    zas co do dolca to choc 3,88 by sie zdalo by oczyscic teren z nadwyzek
  • Re: szok na payrollsach - do wredny Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    wybacz, ale sam wynik 38 to szok, sprawdz kiedy bylo ponizej 100 ? dopiero w styczniu 2014 bylo 74, ale ten rzad wielkosci co dzis to dopiero rok 2011
    ale fakt, stopa bezrobocia spadla jednoczesnie

co do usdjpy - kiedys (chyba nawet przed szczytem tej pary) podawalam zasieg spadku na 106,7 -107,5 jesli pamietasz ?
    jesli obecna 4H swieczka nie dotknie 107.29 to bedzie to zly sygnal dla tej pary co do wzrostow, najlepiej gdyby sie zamknela powyzej tego poziomu, nastepna swieca tez jest wazna, a potem jeszcze szansa na otwarciu w niedziele
    jesli tego nie osiagna to raczej nalezy spodziewac sie spadku dalszego
    od podania tamtej mojej prognozy minelo wiecej czasu niz zakladalam, wiec sie troszke zmienilo :)

pzdr

Stella

• Re: szok na payrollsach - do wredny Autor: ~zen [91.19.57.*]
    Trzymać złotówkę i uzbroić się w cierpliwość. Forex live jest dla kamikadze. Pewnie nie jeden stracił dziś majątek.
    Tylko REAL i mnóstwo cierpliwości
  • Re: szok na payrollsach - do zen Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    a wiesz ile zarobic mozna bylo dzis na L ? :)
    wiec niekoniecznie dla kamikadze
    wystarczylo dzis zauwazyc podstawowe rzeczy i na tym sie oprzec
    np. nie przelamana linia trendowa, brak od dluzszego czasu odbicia w spadku (a bylismy nadal nad trendowa wzrostowa, wiec szanse duze), wskazniki itd - to sytuacja, ktora mowila, ze mozliwe/wysoce prawdopodobne jest wybicie

patrzac na same dane mozna bylo sie spodziewac tego, ze jesli dane potwierdza ADP to bedzie spadek, ale nie mocny (raczej slaby, bo ostatnio niedzwiedzie stracily power)
    znacznie mocniejszy bedzie ruch w gore, bo mielismy sie NIE spodziewac takiego slabego odczytu - wniosek: wiecej zarobi sie w gore (na L) a nie na S, gdyby dane byly OK
    jednak wiecej ludzi obstawilo ich zdaniem "rozsadny" kierunek - ich argumenty : kontynuacja spadkow, potwierdzenie ADP co bedzie latwe przy b. niskiej prognozie payrollsow (oczywiscie "wiecej ludzi" mam na mysli ilosc ich tylko, bo wartosc L musi byc rowna wartosci S :))
    maly spadek nie spowodowalby zlamania trendowej i dalej rynek tkwilby w tym samym miejscu, zas mocny ruch w gore zmienial sytuacje - oddalil trendowa, moze zapoczatkowal wiekszy ruch up
    poniewaz NFP jest rzadko to rynek wykorzystuje takie sytuacje, bo w jakich innych przypadkach mozemy liczyc na duzy ruch ?

oczywiscie to wszystko to tylko prawdopodobienstwa (AT tez), ale na nich sie gra

pzdr

Stella

PS przy jakim poziomie usdpln zamierzasz/planujesz kupic dolce ? albo polecilbys komus w rodzinie ?
    jesli mozesz to ujawnic (sam poziom usdpln) to zaspokoisz moja babska ciekawosc :)))

• Re: szok na payrollsach - do JP Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    o jakim lawinowym spadku piszesz ? ja nie widzialam na swojej platformie, widzialam za to wahanie najpierw gora, potem dol, a po danych gora - zwykle tak jest tuz przed danymi - najczesciej to ustawianie w ostatniej chwili pozycji prawidlowej (np. automaty)
    pierwszy sygnal pokazuje zazwyczaj prawidlowy kierunek, skoro potem spadalo tzn ze mial byc wzrost, bo ustawiali sie na dluga (im nizej zajmowali pozycje tym lepiej)

przeczytaj teorie W. Bialka na temat kolejnych szefow fed - jakie wg niego maja zadanie i co realizuja
    a potem napisz co sadzisz o tej teorii - jesli moge Cie o to prosic bo jestem tego ciekawa :)
    chociaz wskazaniami analitykow co do przyszlosci sie nie kieruje, ale czasem niektorzy maja ciekawe spojrzenie na pewne rzeczy i to warto zobaczyc, a Bialek ma takie czesto, na pewno nie jest przecietnie myslacy i zauwaza/bada ciekawe zaleznosci
    roznie to sie sprawdza, ale same teorie ciekawe i poparte faktami z przeszlosci
  • Re: szok na payrollsach - do JP Autor: ~zen [91.19.57.*]
    Droga Stellu,
    teorii jest tyle ilu jest analityków. Gdy ten Twój Pan Białek będzie mi co tydzień wysyłał wykresy i pisał co kupić/sprzedać to go ozłocę. Niestety nie zrobi tego bo może ma teorie ale i tak nie wie co będzie jutro.Ty masz teorię, ja mam swoją , ma bax i mają inni. Forex to kanalia i zamknięty rynek, żeby jedni zarobili niestety inni muszą stracić. Tylko REAL pozwoli przetrwać. Każdy może tu ściemniać ile nie zarobił na forexie...bzdury kompletne.

Pozdrawiam

• Re: szok na payrollsach - do JP - do zen Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    kazdy ma swoja teorie - oczywiscie
    ja zawsze jestem ciekawa prognoz/przewidywan innych jak zachowa sie rynek i dlaczego
    Bialka przytoczylam nie z powodu jego prognozy dot. kursu - absolutnie nie, tylko z powodu ciekawego spojrzenia na role kazdego nowego szefa fed, bo historia sie powtarza za kazdym razem co potwierdza faktami - to jest ciekawosc samej teorii, a wiem, ze JP lubi tego rodzaju teorie
    ja przeczytalam Bialka nie pierwszy raz i nie zasypuje mnie zadnymi mailami - nigdy nie dostalam ani jednego, bo niby z jakiej racji ?

ten post byl do JP nie do Ciebie, do Ciebie byl inny, jednak olales mnie nie odpowiadajac na moje pytanie

taka z Toba dyskusja

pozdrawiam
  • Re: szok na payrollsach - do JP Autor: ~JP [62.87.156.*]
    nieprecyzyjny odczyt wykresu sorry ale spadek zaczal sie juz o 14:20 a dane ogloszono 14:30. No ok, wszystko bylo uczciwie i jak należy........ szczerze mowiac to zaczynam miesc dosc tej szulerni i chyba dam sobie z tym wreszcie spokoj.... i zainwestuje kase w cos normalnego.
  • Re: szok na payrollsach - do JP Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    JP to nie ja
    Zaglądam tu bo robię to od dawna i szukam tak jak każdy. Gdybym wiedział co będzie to bym nie pracował a tylko handlował walutami. Teorie Białka czy srałka nic nam nie pomogą. Mam swojego brokera któremu płacę grube pieniądze i tylko dlatego tu jeszcze jestem. Gdybym umoczył to pewnie bym już był w psychiatryku.Jak się bawisz w 10000 zł to po prostu nie komentuj bo tu są ludzie którzy walą grube pieniądze a nie bawią się w głupie teksty i się nie wymądrzają

Pzdr
    nie pisz o mojej kasie bo nie masz o niej pojecia, ciekawe na czym opierasz swoje szacunki
    a plac sobie ile chcesz skoro nie potrafisz sam
    ja juz przestalam pracowac na czyjes :) zreszta na b. dobrym etacie - za soba mam ten etap

• Re: szok na payrollsach - do zen Autor: ~zen [91.19.57.*]
    W d.... mam Pani Stellu Twoje finanse. Nie interesuje mnie to.
    Jak jesteś taka mądra to napisz co będzie w poniedziałek o 16:00 a zapłacę Ci 5 tys. jak się sprawdzi.Filozofujesz jak nie jeden tutaj . Jesteś taka mądra, dr Białek ? To dawaj....zróbmy to oficjalnie przy całym forum...
    Walimy zakład na kurs dolara w poniedziałek o 16 ? Nie mam ani centa w dolcach bo głupi nie jestem, zapłacę Ci w złotówkach...Wchodzisz ?
    nie - jestem dla Ciebie za droga
  • Re: szok na payrollsach - do JP Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    czytanie wykresu

Ty o tak dlugim czasie mowisz „przed”, a ja myslalam o ostatniej minucie/sekundach – napisałam jak widziałam zachowanie kursu tuz „przed”
    wykres 5S czy 1S to potwierdza zreszta, przed 14:30 było 5 wzrostowych 5-sek swieczek a potem 4 spadkowe 5S

piszesz od 14:20 – to u mnie na wykresie to jest tak :
    patrzac na wykres 1M mam o 14:20 minimum na 1.11530, ale swieczka wzrostowa, swieczka 14:29 jest spadkowa ale ma minimum na 1.11551, ma tez b. dlugi gorny knot co potwierdza 5 wzrostowych 5ciosekundowych swieczek i potem 4 spadkowe

pomiedzy 1.11530 (min 14:20) a 1.11551 (min 14:29)  nie było niższego minimum, skoro wiec wzrosło to gdzie Ty widzisz zjazd ? bo ja widze, ze dolek coraz wyzej, a przy zjezdzie powinien byc coraz nizej
    poza tym jeśli wezmiesz wykres 10M to przed swieczka 14:30 sa 4 kolejne wzrostowe swieczki (ta o 14:20 tez !) co potwierdza mój odbior i czytanie wykresu

czy masz inny wykres ? jeśli nie, to kto nieprecyzyjnie czyta wykres ?

Stella

Przestań sadzić bzdety i pisać bez końca swoje teorie i wykresy 

Prawdziwy trader nie ma czasu na takie bzdury

Zacznij coś sama zarabiać bo się dziecko uczysz i ściemniasz ludzi, sama masz zabawę a inni wtapiają
    sam jestes jak dziecko, bo nie rozumiesz po co to wszystko pisze - nie dojrzales jeszcze do tej mysli
    ale przyjdzie z wiekiem i z ... kasa

nauczysz sie ze dzielic sie z innymi to frajda, ale nie dawac rybke tylko wedke

Bax to rozumie, choc zupelnie inna technika gra

a Ty przychodzisz tutaj po darmowe sygnaly - naiwnych nie sieja

• Re: szok na payrollsach - do zen Autor: ~zen [91.19.57.*]
    Darmowe sygnały od Stelli ? zaraz padne.... :) Dziecko-nie masz pojęcia o co tu chodzi. Rysujesz kreski i wkręcasz ludzi więc jak jesteś taka mocna to dawaj Pani Trader. Ja Pani zapłacę...Tu jest jazda a nie Twoje pare groszy
    Bax jarzy coś ale też czasami się gubi...lepiej nieraz nic nie mówić. 
    EURO jest na SELL po ewent. podejściu pod 4,41
    Baksa na razie nie ruszać

Pozdr
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~tadek [31.2.85.*]
    jak już wspomnieliście wyżej- tylko real, po co się denerwować. Ja wymieniłem PLNy na AUD i czekam grzecznie.
    Szanuję i podziwiam tych co grają na forexie grubą kasą- ja nie dałbym rady i skończyłbym w psychiatryku.
    Wolę bawić się w realu. drugą pensję prawie, co miesiąc da się wyciągnąć.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~JP [78.8.102.*]
    Stella, piszac mialem na mysli moj blad, fakt nie bylo zadnego zjazdu przed danymi, nieprecyzyjnie odczytalem wykres... z reszta co za roznica.... ja raczej koncze zabawe w waluty. Dzis 5 kola w plecy, niedawno 3, chyba wystarczy.... i na koncie dolary po 3,96.... wygrzebie sie z tego pewnie w grudniu..... ktos tu na forum robi dobra robote dla banksterki takze radze myslec samemu i lepiej nie czytac tego co tu pisza bo z czasem zostaniecie urobieni na glanc....... podswiadomie........... suma sumarum od poczatku przygody jestem na plus ale szkoda na to czasu i nerwów....

Co do zakładu: poniedziałek o 16:00 USD/PLN -----> 3,8840

Pozdrawiam.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~zen [91.19.50.*]
    Tylko nieliczni są w stanie z tego żyć, ale to są ludzie z charakterem i stalowymi nerwami. Taki ktoś tu nie zagląda....My jesteśmy leszczami a zarobić , ale ZAROBIĆ ... da się na kilku strzałach w roku. A zasada Nr 1- nie dotykać jak nie ma pewnego INFO. Siedzę od 2 miesięcy na PLN i czekam, a dolca teraz nawet nie ruszam choć kurs wydaje się być super. Jeżeli dla kogoś handel walutą ma być żródłem utrzymania to już po nim

Miłego weekendu
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~derty [159.205.233.*]
    Dnia 2016-06-03 o godz. 22:23 ~tadek napisał(a):

> Wolę bawić się w realu. drugą pensję prawie, co miesiąc da się wyciągnąć.

Tylko mały problem : czy to jest legalne ?
    Czy w osoba fizyczna może handlować walutą w Polsce bez zezwolenia dewizowego ? Sprawdź lepiej, i też poczytaj sobie o konfiskacie rozszerzonej.

• Re: szok na payrollsach Autor: ~st [91.233.73.*]
    Chyba trochę przesadziłeś. To o czym piszesz dotyczy narkotyków, handlu ludźmi itp. Nikt nikomu nie może zabronić handlu walutą np. w kantorze internetowym czy bezpośrednio w kantorach stacjonarnych. Płacenie podatku od różnicy cen to już inna sprawa.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~derty [159.205.233.*]
    Dnia 2016-06-04 o godz. 08:33 ~st napisał(a):
    > Chyba trochę przesadziłeś. To o czym piszesz dotyczy narkotyków, handlu ludźmi itp. Nikt nikomu nie może zabronić handlu walutą np. w kantorze internetowym czy bezpośrednio w kantorach stacjonarnych. Płacenie podatku od różnicy cen to już inna sprawa.

Od kiedy to PRAWO DEWIZOWE zajmuje się handlem ludzmi ?
    Działalność polegająca na handlu walutą w celach zarobkowych wymaga zezwolenia NBP. To de facto jest działalność kantorowa.
    Chodzi o częstotliwość. Jedna transakcja w miesiącu nie, ale kilka dziennie to już tak.

• Re: szok na payrollsach Autor: ~st [91.233.73.*]
    Pisałem o handlu ludźmi itp... w związku z tzw. konfiskatą rozszerzoną.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~waldemar [89.161.84.*]
    Do zen
    Zen niepotrzebnie tak się irytujesz. To forum jest właśnie po to aby wymieniać się uwagami dotyczącymi kursów walutowych a więc także prognoz dotyczących ich zachowania. Oczywiście na forex-ie nie mam mocnych. Kto myślał inaczej to go rynek już dawno wyprostował. W tej "zabawie" mówimy cały czas o najbardziej prawdopodobnych zachowaniach kursów walutowych, których prognozowanie wynika z posiadanej wiedzy i doświadczenia. I tyle.

Moim zdaniem każdy podejmuje decyzje sam i sam za nie odpowiada. A to czy korzysta z doświadczeń/ porad innych czy nie to jego sprawa. Może brać pod uwagę wypowiedzi baxa/ Baxa czy Johnego Bdeda, Stelli, Yuana/ dawno nie pisał/ i innych. Ale nie musi bo za swoje decyzje czy to na foreksie czy w realu odpowiada sam . Jest to najlepszy model odpowiedzialności bo odpowiada się własnymi finansami. 
    Ja osobiście lubię czytać wszystkie wypowiedzi co nie znaczy jednak, że je ślepo akceptuje i tak postępuję. O nie, tak to nie działa.
    A tak nawiasem zen skoro od 2 m-cy jesteś na złotówkach to na walutach nie zarobiłeś/ w tradycyjny sposób kupić taniej, sprzedać drożej/. Dwa miesiące temu na dolarze, funcie i euro/ tymi walutami gram w realu/ było tegoroczne dno i jak się okazało-to idealna okazja do zakupu.
    Stella, Johny B., Bax/bax piszcie bo macie czytelników.
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    Waldemar, słusznie powiedziałeś
  • Re: szok na payrollsach Autor: ~tadek [31.1.222.*]
    legalne jak zapłacisz podatek 19%
  • Re: ble ble ble gawedziarstwo i tyle Autor: ~BAX [89.65.62.*]
    MOZE napisze dwa slowa bo katujecie jak zwykle teoretycznie i piszecie bzdety wiadomo nie wszyscy
    konkrety
    byl dolar wyzej 4,10 byl sygnal jasny i wyrazny to pozycja sprzedaj TU NA TYM PORTALU lub jak lubisz ryxzykuj i licz na wiecej
    byl dolar w tym roku nizej 3,72 trzy dni pisalem ze wg mnie to pozycja kup lub czekaj na nizej
    i co tu nie tylko ja ale sporo osob pisalo
    ze 3,90--3,95 OSTATNIO a bylo to dwa razy to sprzedaj i pisalo chyba ze 3 osoby ze wyjscie na 4 zl jest za proste chocby szuler wredny JB I JA i STELLA
    JUZ POMIJAM te mniejsze podbicia ale na tych 2 wejsciach przy sEtce dolAROW mozna bylo na luzie zarobic 50 kola w tym roku
    pisze o rynku realnym wiec nie trujcie ze sie z tego nie da zyc
    bo do forexu to trzreba miec lata doswiadczen
    a przede wszystkim nie byc pazernym a tu chocby JP MOCZY NA WLASNE ZYCZENIE 
    bo szkoda MU BYLO STRACIC 500 czy 1000 ZL
    SAM pisze raz ze spadnie drugi ze bedzie 4 zl jak zle sie wejdzie to sie pozbywa dolca z jak najmniejsza starta i tyle
    pisalem mu kilka razy drogiego dolca sie nie trzyma bo mozesz doczekac sie np 3,60
    w sumie nie widze roznicy realnym a forex handlem jesli to robisz z glowa no ale moze ja widze inaczej
    a czy nie pisalem juz z 10 razy ze jak dolar spadnie 10 gr to juz jest sens ryzzykowac tylko nada pomyslec czemu spada
    wiadomo najprosciej to oceniac po fakcie ale ja uwazam ze kto czyta i slucha to potrafiii odrozniac ziarna od pleeew

• pozycje Autor: ~bax [89.65.62.*]
    zas co do pozycji wejsc wyjsc ja mysle ze pisze chocby o dolarze bardzo wyraznie
    do ilu moze byc wzrost ale i pisze zagrozenia i mniej wiecej poziomy do ilu moze spasc
    a tu nikt za nikogo podejmowac decyzji nie moze ani nie chce
    bo to wasza kasa wasze mozliwosci wejscia i wyjscia z rynku bo jeden musi szybko drugi moze czekac z rok
    dla jednego 200 zl to zarobek dla drugiego napiwek
    zas trucie ze z tego nie da sie zyc a to przepraszam ale takie teksty nie do mnie
    bo ja jakos zyje i nie narzekam sorki nigdy nie narzekalem
  • Re: pozycje Autor: ~waldemar [89.161.84.*]
    Świetnie bax/ Bax. Trzeba czytać wnikliwie, słuchać uważnie ale mieć swój rozum i wg niego postępować. Sygnały, które dawałeś w wziąłem pod uwagę i w zasadzie się sprawdziły. Ja w rynek ponownie wszedłem w grudniu a potem w kwietniu. W grudniu idealnie ale w kwietniu trochę się spóźniłem bo uważałem, że rynek na dolarze jeszcze poprawi dno. Nie poprawił ale na funcie świetny zarobek, nawet żałowałem, że za mało kupiłem. Z euro wyskoczyłem po 4,425, funt po 5,6880 i na dolarze po 3,955. Jak widzisz szczytów nie zaliczyłem ale zarobiłem i to nieźle chociaż nie 50 koła jak pisze bax. Niestety założyłem, że dane z rynku pracy będą dobre i w czwartek po południu za stówę wszedłem w dolara po 3, 928. No i teraz mam problem. Na Euro/USD był duży spadek, świeczka dzienna zamknęła się prawie bez górnego cienia więc ruch nie zakończony. Początek tygodnia więc pewnie dolar jeszcze osłabi się ze 2-3 gr. No ale to forex i wszystko jest możliwe.

Bax jaką widzisz perspektywę dla Edwarda i USD/Pln ? Jeżeli chodzi o USD/PLN to Twoim zdaniem dokąd dojdzie a przede wszystkim z jakiego poziomu nastąpi odbicie ? dokąd dojdzie/ jak wysoko/, jaka perspektywa czasowa? Gram w realu, nie pierwszy raz źle kupiłem ale w takich sytuacjach w zasadzie stosuję trzy wyjścia:
    1. Na pierwszym wybiciu sprzedają ze stratą/ bardzo boli ale cóż/
    2. Nie sprzedaję, trzymam zakup i na ew. lokalnym dnie dokupuję jednorazowo dużo lub partiami aby uśrednić zakup / czasami muszę dołożyć do środków przeznaczonych na grę i bardzo tego nie lubię robić/
    3. Odkładam zakupioną walutę na konto oszczędnościowe i czekam na powrót ceny.
    Wszyatko zależy od dalszej projekcji a to niełatwa sprawa.
    Bax gdybyś mógł dzisiaj coś poradzić byłbym wdzięczny.

j
  • Re: pozycje Autor: ~lucky [77.252.198.*]
    A ja się zastanawiam czy piątkowy ruch to nie było solidniejsze czyszczenie stopów przez dalszym umocnieniem dolca. FED wielokrotnie podkreślał, że rynek osiągnął docelowy poziom zatrudnienia i nie musi już robić 200k miesięcznie. W końcu ile może rosnąć? Dobrze że póki co nie spada

Zastanawiające jest też że stopa bezrobocia spadła o 0,2 punktu zupełnie zaskakująco w porównaniu z liczbą payrollów. Nie pierwszy raz te raporty się rozjeżdżają. TO jest dla mnie poderzane
  • wald Autor: ~BAX [89.65.62.*]
    napisze ci tak
    tez kupowalem sporo dolcow ale ja mam srednia sporo nizej 3,89 gdzies ok 3,88
    ale jesli rusza na eur/dol 1,1365 a raczej wyglada na to ze rusza to bede sie staral wyjsc z pozycji
    i popatrze z boku o co tu idzie gra bo moze o wyjscie duza 3ka na edku w gore wyzej 1,18 albo i lepiej
    wiadomo nie tak szybko ale podwyzki usa---raczej kilka mcy moze nie byc
    zas brexit to wynik raczej znany najwyzej lekko znowu postrasza
    zakladalem ze do fedu beda ciagnac edka w dol i potem zrealizuja zyski a to co bylo w piatek to taki ruch wyzej 200 pip
    na edku to cos
    jakby grubasy weszly w pozycje i wyglada to na dzis bardzo zle
    choc moze to byc kolejna podpucha
    a raporty to rzeczywiscie bylo ok 80 tys bo strajk byl w jakiejs tam firmie ale to i tak sporo za malo
  • Re: wald Autor: ~bax [89.65.62.*]
    upss przypomnialem sobie ze w przyszlym tyg wypowie sie jeszcze yellen ostatni raz przed fedem
    i to moze byc jakis znowu cudak na rynku

• Re: wald Autor: ~waldemar [89.161.84.*]
    Moim zdaniem domknięcie tego ruchu na Edwardzie do 1,1370 jest pewne. Oznacza to 2-3 groszowe osłabienie pln do mniej więcej 3,83-3,84 i stąd oczekuje na odbicie. Na odbiciach ciężko sprzedać walutę w kantorach stacjonarnych po dobrej cenie więc
    planuję transakcje w kantorze internetowym. Z drugiej strony sytuacja nie jest taka jasna. Boję się, że po 1,1370 przyjdzie pora 1,1420 i docelowo na 1,18-1,21 bo piątkowy strzał wskazuje raczej na zaangażowanie poważnych graczy. Z drugiej strony dzisiaj kantory warszawskie chętnie brały dolara. I płaciły powyżej rynku/ piątkowego zamknięcia/. O co tu chodzi? Albo nie wierzą w zniżkę i piątkowy strzał traktują jako czyszczenie rynku albo w piątek zakontraktowały w bankach sprzedaż z odroczona dostawą. Zobaczymy jak w poniedziałek ale jutro trzeba będzie przygotować kilka scenariuszy. Ot i masz urok gry walutowej w dniu wolnym od pracy....
  • do zen Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    w poscie z 3 czerwca 22:05 napisales:

"Mam swojego brokera któremu płacę grube pieniądze i tylko dlatego tu jeszcze jestem."

jakis slaby ten broker skoro nie polecil Ci kupic na poczatku kwietnia zadnej waluty, moze znajdz lepszego, co oczywiscie oznaczac bedzie wieksze koszty

jakbys ze zrozumieniem przeczytal moj post i troche ruszyl wlasnymi szarymi komorkami to kupibys wtedy chociazby funta - na nim za ten czas byl najlepszy zarobek - i kwotowo i procentowo (stopa zwrotu), jesli nie wiesz dlaczego to zapytaj swojego brokera - moze prawde Ci powie jak mu dobrze zaplacisz

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-gbp-usd-uuuu-1-34-w-maju2016,20292085.html

rzadko podaje sygnaly, bo uwazam, ze nie do tego sluzy forum - raczej do wymiany pogladow, co poszerza spojrzenie i wiedze, podanie sygnalu to jednokrotny zarobek, a wiedza procentuje na wiele zarobkow
    innych postow nie chce mi sie szukac, bo to zabiera sporo czasu, ale jak sie uprzesz to odnajde - znajdz moje, ktore do tej pory sie nie sprawdzily (edek - fakt, zakladalam, ze pas 1.12-114 wytrzyma, zszedl nizej, zobaczymy jak dalej)

plac frycowe dalej a nie czepiasz sie ludzi, ktorzy tutaj komentuja, ucza sie wzajemnie i jak widac podaja darmowe sygnaly lepsze niz Twoj broker, bo ten jak widac pozbawil Cie ladnego zarobku - fakt, to nie strata, ale tak postepujac moze w ogole nie inwestowac bo to ryzyko ?
    spojrz na swoj udzial w tym forum - nic do niego nie wnosisz - ani sygnalow, ani wiedzy - tylko krytyke innych i stawiasz watpliwe tezy, nie do udowodnienia zreszta