• kupują? nie kupują? Autor: ~zenith [31.179.60.*]
    co z tą zgodą Banca d'Italia? miała być 24go V 2016 r. od strony organizacyjnej to wezwanie to porażką - przez pół roku blokują kurs, targują się o każdy % ceny i jeszcze formalności nie potrafią załatwić :/
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: nowy01 [86.111.97.*]
    Myslę że kupują, patrząc po podwyższeniu ceny 2 razy w 1 miesiącu i nie przedłużeniu zapisów po 27 maja. MAG ani OFE nie wydały oświadczenia jakoby podwyższona cena im się nie podobała więc stawiam że byli ugadani. Do końca tygodnia się wyjaśni.
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~Lodzer [31.182.82.*]
    Też myślę że kupują, choć miło byłoby gdyby im się nie udało. Info będzie prawdopodobnie jutro gdyż to dzień transakcji. Zresztą słabe obroty świadczą że część akcji została zablokowana pod wezwanie. Pozdrawiam tych co nie sprzedali!
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~koniec [83.23.129.*]
    pakietówki dzis na.... zebralo w nich prawie cały papier.... czyli wezwanie się udało... a zostały resztki na parkiecie.....
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~koniec [83.23.129.*]
    97% akcji zebrano dziś w transakcjach pakietowych. THE END Magellan
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~airness [95.160.152.*]
    gdzie te pakietówki?
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~23582as [83.26.73.*]
    pseudofundusze z OFE za cudze pieniądze sprzedają Magellana bez względu na cenę z c/wk 1,2 c/z 11
    97% akcji po cenie wartości księgowej czyli praktycznie za darmo, a ja kupując za 74 zł liczyłem na rozwój i zyski, a tak mnie wykupią złodzieje i będę miał stratę. Mając stratę nie będę miał środków na zapłatę podatków od zysków uzyskanych z poprzedniej inwestycji, co za złodziejski i bandycki kraj, gdzie ochrona praw własności ( przecież akcje to chyba nie papier toaletowy ? )
    Powinny być przepisy, że się po przekroczeniu tych 90 % akcji mogą ogłosić wezwanie wyłącznie po cenie nie niższej niż cena zakupu akcjonariuszy tych 10 % akcji plus inflacja. To byłoby uczciwe.
    Jakbym dostał kredyt na 400 mln zł też sobie wykupił taką spółkę, ale drobny inwestor jest od tego żeby ich okradać . 
    Gdzie SII jest, czemu nie walczy o zmianę przepisów na korzyść drobnych, mnijeszościowych inwestorów ?
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~aa [83.21.206.*]
    ten kraj dorabia się na takich zagrywkach, cena wykupu będzie ? - nawet nie wiem czy 68 zł; a pseudofundusze Ofe nie zarabiają tylko tracą pieniądze
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~bhsdghs12 [83.10.174.*]
    spółkę DTP w wezwaniu fundusze sprzedały po c/z < 5 . 
    Taki chory kraj , tylko dla złodziei
    pewnie TFO też fundusze opchną za te 3 zł , główny własciciel widzi że fundusze lubią cudzą kasę marnotrawić to wykorzystuje.
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~airness [62.233.203.*]
    Co teraz?
    1. Mogę sprzedać po 67 z kawałkem na giełdzie
    2. Mogę w termnie 3 miesięcy zażądać wykupu po 68 (tylko pewnie kupia roboty z tym - przechodził to ktoś z Was?)
    3. Mogę czekać i pewnie za jakiś czas będą ściągali z giełdy. Przy czym jeśli będa to chcieli zrobić w ciągu 3 miesięcy (a na razie nie widać takiego zamiaru), to będą przymusowo wykupywali po 68, a jeśli później, to mogą próbować taniej (średnia z ostatnich 6 miesięcy itp. - nie wiem, czy w tym przypadku obowiązuje przepis, że nie taniej niż sami płacili w ciągu 12 miesięcy - ustawa nie jest zbyt precyzyjna)
    Zgadza się?
    Co Wy robicie?
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: certo [77.254.101.*]
    2. Mogę w termnie 3 miesięcy zażądać wykupu po 68 (tylko pewnie kupia roboty z tym - przechodził to ktoś z Was?)

No właśnie, na jakiej podstawie można zażądać wykupu po 68 zł i od jakiej daty liczą się te 3 miesiące ?
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~makler [78.10.161.*]
    W ciagu 3 mc od momentu kiedy dokonano ogłoszenia
  • Re: kupują? nie kupują? Autor: ~makler [78.10.161.*]
    W ciagu 3 mc od momentu kiedy dokonano ogłoszenia
[x]
MAGELLAN 0,03% 67,50 2016-06-23 16:03:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.