• I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~ArchaniołGabriel [31.174.110.*]
    czyli nadal bez przełomu, czym się różnił wynik sprzed budowy hali od wyniku po wybudowaniu hali ? niczym, TO NA CO BYŁO WYWALAĆ 15 MLN W BŁOTO ? kto pozwolił na takie marnotrawstwo pieniędzy akcjonariuszy ? funkcjonariusze ARP podlegli aresztowanej za korupcję v-ce prezes Patrycji Z. ,być może zeznania tej paniusi rzucą jakiś ogląd na tę kwestie, będziemy śledzić postępy prokuratury na bieżąco.
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~Gg [37.47.40.*]
    Lipa
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~ArchaniołGabriel [31.174.110.*]
    mom, stoi pod domem, taka po zbóju - stuletnia, chyba jeszcze za cara sadzona, piknie wonieje jak zakwitnie, ale teraz tez piknie wonieje bo jabłonki kwitną a wcześniej mirabelki, czereśnie i wiśnie, a sąsiadom wara wisi i zazdroszczą, oni nasadzili iglaków i posiali trawe, taki teraz jest trynd ale ja jestem tradycjonalista-pragmatyk  i sadzę owocówki wzorem ojców i praojców, ,za kilka kat będzie ogród - marzenie, tylko potrzebuję 3-4 białych ławeczek, przede wszystkim po to żeby posiadywać ale też żeby ładnie wyglądało w lecie [na zimę się pochowa żeby nie gniły bez powodu], może kiedyś GG wpadniesz na piwo bezalkoholowe , ale to dopiero jak się sytuacja w Rafamecie polepszy i ustabilizuje, to chyba za kilka lat, jeszcze się będziemy z tego śmieli z tego co się tam teraz wyrabia, trzeba w to wierzyć bo co nam pozostało ?
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~Gg [178.36.102.*]
    I ja bym pobyczyl się pod lipa gdybym mial zagwarantowane wysokie wplywy z dywidendy a tak pozostaja jeno grzyby, korzonki oraz inne runo lesne zbierane po zamknięciu sesji w celu minimalizowania kosztow życia oraz cesciowo uligi od świadomości jakości zarządzania mojej nadziei emerytalnej
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~ArchaniołGabryś [31.175.101.*]
    ja to bym z tej lipy i innych drzew pozyskał mioda do słodzenia gdybym umiał być za pszczelarza, wystarczyłoby tylko zainwestować w ul , sprzęt do odymiania i siatkę ochronna na pychola a potem czerpać miodzik garściami niczym jakiś misiu Yogi ale trzeba by zapoznać jakiegoś dziadka który trzyma owady i żeby człowieka obuczył bo na samych wiadomościach z internetu trudno bazować, gdzieś ktoś niedaleko trzyma pszczółki bo przylatywały w zeszłym roku i ćpały z moich słoneczników, praktycznie w każdym kwiecie siedziała jedna albo dwie i godzinami żarły, widocznie lubią słonecznikowy nektar, w tym roku tez posiałem słonecznika ale dużo widzę ze umarzło jak były te przymrozki, trzeba będzie jeszcze dosiać tam gdzie są braki , do września zdąży uróść i zakwitnąć bo wegetacja tego kwiatu trwa trzy miesiące a potem jeszcze z miesiąc postoi tak ze będzie złociutko chyba do Wszystkich Świętych aż ich mrozik zetnie, ostatniej jesieni miałem niektóre  takie trzy metrowe okazy prawie już drzewa słonecznikowe , jak gdzieś było dobrze nasłonecznione miejsce ale tego się nie przewidzi gdzie który jak się rozwinie, to już zależy od natury a nie od człowieka,
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~Gg [178.36.111.*]
    Mnie bardziej od braku laweczki w kolorze białym w sklepach wielkopowierzchniowych martwi brak od prawie dwóch miesięcy nowych kontrahentów i wzost wydatków na pensje w 1kwartale
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~gg [178.36.111.*]
    Tak sobie policzyłem i wyszło mi ŻE jeden pracownik rafametu w 1 kwartale zarobiŁ dla firmy (albo firma na nim) , na czysto dziennie około 13 złotych (zysk netto/90 dni )czyli SUPER
    Efektywność godna pozazdroszczenia! Jeszcze raz gratulacje , brawo WY
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~gg [178.36.111.*]
    czyli robota idzie dobrze
    https://www.youtube.com/watch?v=OF7GNy5uV38
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~Gabryś [31.175.101.*]
    zdaje się ze robota w ARP tez zaczęła wreszcie iść dobrze, po wywaleniu na pysk poprzedniego zarządu które się odbyło w marcu , już w maju jedna prezeska siedzi a druga ma strach że tamta puści farbę o tym jak wyglądała praca w agencji, m.in o słynnym poszukiwaniu inwestora dla Rafametu, osiem lat szukały i nikogo nie znalazły, tymczasem jak widać po zwiększającym się popycie kurs akcji rokuje dobrze, zachodzi pytanie kto dostał zlecenie na to wypodnaszanie ceny ? osobiście typuje samego właściciela czyli ARP który albo zamierza odkupić brakujące akcje w ramach programu repolonizacji albo będzie chciał sprzedać swój pakiet po godziwej cenie, w żadnym razie te wzrosty nie mogą być konsekwencja słabiutkich wyników za pierwszy kwartał, one powinny raczej dołować kurs a jednak dzieje się odwrotnie, jeśli popyt rozbije tego batona po 14,50 to będzie miał otwarta droge na północ bo animator natychmiast zadysponuje podaż na poziomie powyżej 15, zobaczymy dzisiaj.
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~Gabryś [31.175.101.*]
    jest 10-ta , zaczął sie szturm na batona, tak jak pisałem w poprzednim poście kupiec przystąpił do akcji w sposób zdecydowany i klarowny, popatrzę dzis troche na te chlubne wydarzenia bo i tak nie mam w planie prac ogrodowych, wczoraj z lekka przeszarzżwałem i przewiało mi plery a prócz tego gardło chyba od tego chłodnego wiatru szwankuje, trzeba troche wygrzac stare kosci przy kompie, swoja droga wiosenka nas nie rozpieszcza ciepłością, były lata że juz w kwietniu zazywałem kapieli w pobliskim jeziorku a tego roku nawet w maju chyba się pupy nie zamoczy, jest dobra zmiana w polityce ale za to zła zmiana w pogodzie, czereśnie też chyba spózniaja wegetacje bo dopiero co gugułki się pokazały, więc dojrzeja nie wcześniej niz z początkiem lipca a normalnie to ok 20 czerwca juz się mozna obzerac, aktualnie mam 5 czereśni, trzy stare i dwie które osobiscie posadziłem w poprzedniej wiośnie i na tych moich juz tez sa gugułki więc sie przekonamy jakiego sa smaku, teraz sadownictwo poczyniło duze postepy a kupowane sadzonki są wysokiej jakosci, nie to co dawniej , za komuny jak ojciec sadził to była loteria a moje drzewka wszystkie sie aligancko przyjeły i dobrze rokują, niech je Archanioł Michał broni żeby sie dobrze miały i smaczne owoce rodziły na pożytek nasz i całego swiata katolickiego, jest w pół do jedenasteji obgryżli 840 sztuk z batona ciekawe ile tam tego jeszcze ma za pazucha ? ile by nie miał , jak przyszedł dobry kupiec to go rozbierze, nie ma zapory dla dobrego kupca, mówił stary gracz, ''jak się kto uprze i chce kupić to go kijem nie odgonisz ani nie przetłumaczysz'' i tu własnie mamy taki przypadek.
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~gg [178.36.127.*]
    kup coś to bedzie łatwiej rozebrać batona!
    w kupie raźniej
  • Re: I kwartał -14 mln przychodu, 0,3 mln zysku netto Autor: ~as [83.14.87.*]
    chyba w kuźni
[x]
RAFAMET -7,09% 59,00 2025-09-25 16:42:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.