Strach ma wielkie oczy a niektórzy z tego skorzystali. Ja niestety niewiele dokupiłem a szkoda że nie miałem więcej kasy. Ci co sprzedali pewnie są zadowoleni [ostatecznie dostali tyle ile chcieli] ci co kupili też ucieszeni [kupili za tyle ile dali] A tak za dwie , trzy sesje jak emocje [czy usprawiedliwione?] opadną którzy poczują się jeszcze lepiej?
Dnia 2016-05-12 o godz. 19:10 ~widz napisał(a): > Strach ma wielkie oczy a niektórzy z tego skorzystali. Ja niestety niewiele dokupiłem a szkoda że nie miałem więcej kasy. Ci co sprzedali pewnie są zadowoleni [ostatecznie dostali tyle ile chcieli] ci co kupili też ucieszeni [kupili za tyle ile dali] > A tak za dwie , trzy sesje jak emocje [czy usprawiedliwione?] opadną którzy poczują się jeszcze lepiej?
Zobaczymy; czas pokaże:)) Ale jest takie powiedzonko" nie próbuj łapać spadającego noża" :))
Czas pokaże na pewno [jak długi?], powiedzenie o nożu znam. Ale jest też powiedzenie: kupuj gdy krew się leje.Zobaczymy które z nich jest słuszne w tym przypadku.
na innych forach pojawiają się takie komenty: Niestety przyjrzałem się bliżej wynikom ABC Daty i są dużo gorsze niż wstępnie myślałem. To może nie być koniec spadków kursu dystrybutora. Przyszłość mocno niepewna.
Dnia 2016-05-12 o godz. 19:10 ~widz napisał(a): > Strach ma wielkie oczy a niektórzy z tego skorzystali. Ja niestety niewiele dokupiłem a szkoda że nie miałem więcej kasy. Ci co sprzedali pewnie są zadowoleni [ostatecznie dostali tyle ile chcieli] ci co kupili też ucieszeni [kupili za tyle ile dali] > A tak za dwie , trzy sesje jak emocje [czy usprawiedliwione?] opadną którzy poczują się jeszcze lepiej?
a niektórzy przepłacili i sami siebie zrobili w puzon... 3,35...
a niektórzy sami siebie zrobili w puzon i przepłacili za swe naiwne myslenie zyczeniowe...
cała dywidenda, do tego brutto i z nawiązką, została skasowana...
3,26... - jaka piękna katastrofa...
spada tak szybko,że nie nadążam pisać...
no i została ukarana naiwność tych, którzy sądzili, ze wczorajsze spadki, to zdarzenie jednorazowe...
a czekających na wywalenie jest wciąż sporo - bo mają dość takiej spółki, która tworzy iluzje, a potem rozczarowuje...
no i to sensacyjne open oraz szał zakupów na MCI!...
abc - teraz widać mielenie walorem i podawanie tlenu, by pociągną powyżej 3,30...
podawacze mają wciąż bardzo dużo do wywalenia, skoro wciąż dmuchaja balonik...
poziom ok. 3,20 powinien być jakimś wsparciem i jeśli tam - na MAŁYM I STABILNYM wolumenie - wykreowała sie konsola, może zacząłbym widzieć nadzieję na wzrosty...
ale póki jest podawanie tlenu - póty będzie robienie w puzon naiwnych kapitałodawców...
i jeszcze coś - tam, gdzie jest podawanie tlenu, to z reguły nie ma odleszczania, bo tą są przeciwieństwa
najlepsze, co dziś mogłoby spotkać datę, to - wbrew pozorom - mały wolumen i zbijani kursu minimalnymi paczuszkami, by pobudzić popyt... ale pewnie w to nie uwierzysz i nie zgodzisz się z tym... nie szkodzi
na razie więc obserwujemy ucieczke z waloru i - przez niektórych spóźnione - cięcie strat...
devil, nadal uważasz, ze trafniej od dawna postrzegasz datę ode mnie?...
Dnia 2016-05-13 o godz. 10:06 ~maciej napisał(a): > wykres ostrzegał i rzucał wam argumenty a wiekszość niestety go olała to teraz sobie w kącie może popłakać
dokładnie!
a teraz wyglada mi na to, ze kupowanie powyżej 3,21 nadal moze być przepłacaniem...
aby kupować, powinien najpierw pojawić się jakiś boczniak (chocby tygodniowy), na jakimkolwiek poziomie i BEZ PODBITKOWYCH DURACTW...
Tiaaa Czyli wg Wykresa już niedługo spółka będzie płacić więcej dywidendy niż sama warta. A naiwni pomimo tysiąckrotnych ostrzeżeń Wykresa dalej sami się ładują w puzon.
podawacz tlenu wciąż usiłuje zwabic kapitałodawców - podciąga kurs małymi paczkami i czeka, kiedy z lewej nazbiera się większy wolumenik do nakarmienia...
ktos bardzo chce jak najwiecej sprzedać przed weekendem, bo gdyby chciał dużo i tanio kupić, to postępowałby dokładnie odwrotnie...
na razie wciąż jakis drobny spekulancik podaje tlen kropelkami co kilka minut, by wywołać wrazenie zaiteresowania walorem i zwabiać kapitałodawców, którym sprzedałby swoje akcyjki parzące go w łapki...
3,26...
na pewno lepiej się czują ci, co dziś kupili o tej cenie, od tych, co wczoraj przepłacili...
ale na własne życzenie zrobili się puzon chytrością i naiwnością...