• panika dobra rzecz Autor: ~widz [83.27.244.*]
    Strach ma wielkie oczy a niektórzy z tego skorzystali. Ja niestety niewiele dokupiłem a szkoda że nie miałem więcej kasy. Ci co sprzedali pewnie są zadowoleni [ostatecznie dostali tyle ile chcieli] ci co kupili też ucieszeni [kupili za tyle ile dali]
    A tak za dwie , trzy sesje jak emocje [czy usprawiedliwione?] opadną którzy poczują się jeszcze lepiej?
  • Re: panika dobra rzecz Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Dnia 2016-05-12 o godz. 19:10 ~widz napisał(a):
    > Strach ma wielkie oczy a niektórzy z tego skorzystali. Ja niestety niewiele dokupiłem a szkoda że nie miałem więcej kasy. Ci co sprzedali pewnie są zadowoleni [ostatecznie dostali tyle ile chcieli] ci co kupili też ucieszeni [kupili za tyle ile dali]
    > A tak za dwie , trzy sesje jak emocje [czy usprawiedliwione?] opadną którzy poczują się jeszcze lepiej?

Zobaczymy; czas pokaże:)) Ale jest takie powiedzonko" nie próbuj łapać spadającego noża" :))
  • Re: panika dobra rzecz Autor: ~widz [83.27.244.*]
    Czas pokaże na pewno [jak długi?], powiedzenie o nożu znam. Ale jest też powiedzenie: kupuj gdy krew się leje.Zobaczymy które z nich jest słuszne w tym przypadku.
  • Re: panika dobra rzecz Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    tiaaa..

dla niektórych przyznanie się do porażki (i bycie robionym w puzon) jest trudne, więc uciekają w samopocieszanie..

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Poradnik-nie-dla-leszcza-2660988.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dziennik
    http://wiadomosci.stockwatch.pl/piraci-z-zalewu-zegrzynskiego-analiza-techniczna-abcdata,wykres-dnia,166442
    na innych forach pojawiają się takie komenty:
    Niestety przyjrzałem się bliżej wynikom ABC Daty i są dużo gorsze niż wstępnie myślałem. To może nie być koniec spadków kursu dystrybutora. Przyszłość mocno niepewna. 

> Strach ma wielkie oczy a niektórzy z tego skorzystali. Ja niestety niewiele dokupiłem a szkoda że nie miałem więcej kasy. Ci co sprzedali pewnie są zadowoleni [ostatecznie dostali tyle ile chcieli] ci co kupili też ucieszeni [kupili za tyle ile dali]
    > A tak za dwie , trzy sesje jak emocje [czy usprawiedliwione?] opadną którzy poczują się jeszcze lepiej?

3,40...

a niektórzy przepłacili i sami siebie zrobili w puzon...
    3,35...

a niektórzy sami siebie zrobili w puzon i przepłacili za swe naiwne myslenie zyczeniowe...

cała dywidenda, do tego brutto i z nawiązką, została skasowana...

3,26... - jaka piękna katastrofa...

spada tak szybko,że nie nadążam pisać...

no i została ukarana naiwność tych, którzy sądzili, ze wczorajsze spadki, to zdarzenie jednorazowe...

a czekających na wywalenie jest wciąż sporo - bo mają dość takiej spółki, która tworzy iluzje, a potem rozczarowuje...
    najgorsze wciąż przed nami:

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/komentarze/komentarze-walutowe/jak-zloty-zareaguje-na-decyzje-moody-s/7tgq8v

http://wyborcza.biz/biznes/10,100970,20063859,czy-euro-bedzie-po-5-zl-agencja-moody-s-oglosi-decyzje-w.html?disableRedirects=true#BoxBizLink

https://www.wprost.pl/gospodarka/10006625/Bloomberg-W-rok-po-zwyciestwie-Dudy-z-GPW-wyparowalo-50-mld-USD.html

http://next.gazeta.pl/next/10,150859,20065218,boja-sie-go-nawet-najwieksze-panstwa-swiata-co-to-jest-rating.html#Czolka3Img_Z9_4

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20065914,dzis-obniza-nam-rating-no-i-co-z-tego.html#MTstream_Z9
    http://at.biznesradar.pl/30f66f9c140921ec97e9f7e58a285c6e.png

no i to sensacyjne open oraz szał zakupów na MCI!...

abc - teraz widać mielenie walorem i podawanie tlenu, by pociągną powyżej 3,30...

podawacze mają wciąż bardzo dużo do wywalenia, skoro wciąż dmuchaja balonik...

poziom ok. 3,20 powinien być jakimś wsparciem i jeśli tam - na MAŁYM I STABILNYM wolumenie - wykreowała sie konsola, może zacząłbym widzieć nadzieję na wzrosty...

ale póki jest podawanie tlenu - póty będzie robienie w puzon naiwnych kapitałodawców...

i jeszcze coś - tam, gdzie jest podawanie tlenu, to z reguły nie ma odleszczania, bo tą są przeciwieństwa

najlepsze, co dziś mogłoby spotkać datę, to - wbrew pozorom - mały wolumen i zbijani kursu minimalnymi paczuszkami, by pobudzić popyt...
    ale pewnie w to nie uwierzysz i nie zgodzisz się z tym...
    nie szkodzi

na razie więc obserwujemy ucieczke z waloru i - przez niektórych spóźnione - cięcie strat...

devil, nadal uważasz, ze trafniej od dawna postrzegasz datę ode mnie?...
    i jeszcze super trafny koment z innego forum:

Czechowicz przespal moment kiedy mozna bylo sprzedac abc date 

teraz zostal z topniejacym aktywem na mega konkurencyjnym rynku 

odwrocony vat ograniczyl przekrety ale tez i zyski jak widac 

slaby zloty tez robi swoje w koncu abc to importer 

PODSUMOWUJAC NIEDOBRZE 

pewnie niedlugo ABC data zacznie handlowac samochodami proszkami do prania i paliwem link 

a w kolejce czeka odwrocony vat na kolejne elementy elektroniki
  • Re: panika dobra rzecz Autor: ~maciej [91.231.247.*]
    wykres ostrzegał i rzucał wam argumenty a wiekszość niestety go olała to teraz sobie w kącie może popłakać
    Dnia 2016-05-13 o godz. 10:06 ~maciej napisał(a):
    > wykres ostrzegał i rzucał wam argumenty a wiekszość niestety go olała to teraz sobie w kącie może popłakać

dokładnie!

a teraz wyglada mi na to, ze kupowanie powyżej 3,21 nadal moze być przepłacaniem...

aby kupować, powinien najpierw pojawić się jakiś boczniak (chocby tygodniowy), na jakimkolwiek poziomie i BEZ PODBITKOWYCH DURACTW...
  • Re: panika dobra rzecz Autor: ~widz [83.7.85.*]
    Tiaaa Czyli wg Wykresa już niedługo spółka będzie płacić więcej dywidendy niż
    sama warta. A naiwni pomimo tysiąckrotnych ostrzeżeń Wykresa dalej sami się ładują w puzon.
  • Re: panika dobra rzecz Autor: szczekam [37.47.34.*]
    Smutna mina Pani Prezes http://static.pb.pl/filtered/2d/164909,664871,f_663_663.jpg

Wtopa, wtopa, wtopa.
    podawacz tlenu wciąż usiłuje zwabic kapitałodawców - podciąga kurs małymi paczkami i czeka, kiedy z lewej nazbiera się większy wolumenik do nakarmienia...

ktos bardzo chce jak najwiecej sprzedać przed weekendem, bo gdyby chciał dużo i tanio kupić, to postępowałby dokładnie odwrotnie...

close znów może być ciekawe...
  • Re: panika dobra rzecz Autor: ~niewtajemniczony [178.43.22.*]
    kiedy będą płacić dywidendę? czy może już była wie ktoś?
    dopiero będzie
    na razie wciąż jakis drobny spekulancik podaje tlen kropelkami co kilka minut, 
    by wywołać wrazenie zaiteresowania walorem i zwabiać kapitałodawców, 
    którym sprzedałby swoje akcyjki parzące go w łapki...

a po lewej chetnych nie przybywa...

3,26...

na pewno lepiej się czują ci, co dziś kupili o tej cenie, od tych, co wczoraj przepłacili...

ale na własne życzenie zrobili się puzon chytrością i naiwnością...
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.