• Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~xxx [31.183.96.*]
    Chcemy wiedzieć co o tym sądzisz?
  • Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~antydoradca [83.29.149.*]
    No cóż staram się nie wypowiadać w sprawie mozliwości sprzedaży akcji spółki.
    Raczej wypowiadam się co do swiadomości wchodzenia.
    No cóż w piątek zobaczycie raport (o ile będzie).
    Co do obligów - to pewne decyzje rozwiązania sprawy zapadły na poziomie obligów.
    Czy są one korzystne dla posiadaczy akcji - zbyt wcześnie wyrokować- moim zdaniem - jesli wejdą w życie - to są tragiczne.
    nie wiadomo jak podejdzie do nich spółka (o ile cokolwiek istnieje)

Cena 7 groszy - to moim zdaniem genialna cena WYJŚCIA.

• Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~xxx [31.183.96.*]
    To pod co te wzrosty?

"ale stan na dziś jest taki, że "dogadanie się" na opisywanych przez kolege zasadach - jest raczej niemozliwe.
    nie sądzę by obligi zrezygnowały ze swoich roszczen, po to by wam kurs spółki skoczyl o 1000%.

masz obligow za idiotów - podobnie jak innych, których namawiasz do zakupu.....

bez względu na sytuację prawną firmy - KLUCZEM jest rozwiązanie problemu obligów.
    Fakt toczenia się postepowania lub jego zakończenia nie ma jakiegokolwiek formalnego znaczenia.

A rozwiązanie sprawy obligów - chyba jest dośc proste - i niezbyt miłe dla akcjonariuszy......"

To są Twoje słowa z 6maja, czy teraz by się coś zmieniło?
    Nie wspominałeś o tym, że zapadły już jakieś decyzje?
    bo one są wśród sporej części/większości obligów.
    Co zresztą widac - bo częsć instytucji się dogadało.
    nie ma ustalen na linii spółka - obligi.......

spółka może w każdej chwili zresztą wszelkie nasze pomysły zanegować - przelewami......

pod co ten wzrost?
    szczerze NIE wiem.

jakiem mam domniemania?
    nie chcę się wypowiadać.

zrobię to najwcześniej w piątek
  • Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~Alfie [83.11.112.*]
    Wiesz co, Antydoradco, z całym szacunkiem ale Twoje wpisy również mnie zaskakują. Siedzę tu od dłuższego czasu (kupiłem akcje za 4 gr) i przetrwałem spadek do 2 gr. Teraz szczesliwie mamy 7gr. I trzymam. Jednak, odkąd sobie przypominam, bez względu na cenę-zawsze widziałeś przyszłość w czarnych barwach. Pomimo wiedzy którą niewątpliwie posiadasz i utopionej kasy o której wspominasz, mam poczucie, że mówiąc wprost: cały czas naganiasz na spadki... Łapka w górę za pseudonim ;)
    ? jednoznacznie sygnalizuję, że to spółka w którą warto wejść z punktu widzenia AT.
    Fundamentalne - pokazuje brak jakichkolwiek perspektyw.
    cena - 7 groszy - to pewnie ewenement na rynku polskim.
    Z raportu piątkowego najpewniej się dowiesz,
    że wartość 1 akcji jest WYŻSZA od obrotów miesięcznych.

Nigdy nie pisałem, ze kurs nie podskoczy - i jak widzisz - raczej starałem się nie wtrącać do kilkudniowej hossy.

Pisząc tu pierwszy raz pokazywałem - cel : chcę mieć rozsądek po stronie właścicieli.
    Dziś wiem, że mój cel niewiele ma wspólnego z tym kto jest i będzie właścicielem.

Po prostu prawdopodobieństwo jakichkolwiek ustaleń między obligami a zarządem jest mikroskopijne.
    I pewnie obligom niekoniecznie JUŻ potrzebne.
  • Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~qwerty [87.206.158.*]
    dalej piszesz bzdury
    dawaj chłopie konkrety !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• serio chcesz konkrety? Autor: ~antydoradca [83.29.149.*]
    Jak chcesz - to mam dla ciebie dwa konkrety:
    przychody firmy za 2014 rok - wyniosły ZERO złotych,
    przychody firmy za 2015 rok - wyniosły ZERO złotych.\

powyzsze informacje masz w sprawozdaniu (zestawienie alternatywne).

więc dzisiejszy kurs akcji 7 groszy przekracza dwuletnie obroty.......

Chcesz kolejne konkrety?

możesz sobie sprawdzić czy odsetki od zaleglości wzrosły w tym czasie o więcej czy mniej niż MILION co miesiąc.....

jest po zamknięciu - to mogę to napisać.

Nie widzę powodu by sie z tobą dzielić jakimikolwiek informacjami
  • Re: serio chcesz konkrety? Autor: ~qwerty [87.206.158.*]
    dalej piszesz bzdury o jednym zerze wyrwanym z tabelki

• Re: serio chcesz konkrety? Autor: ~Molmen [81.190.241.*]
    Przeciez oni maja obroty z czynszu w galeriach handlowych. Ty chyba czlowiekiem zalewskich jestes i zniechecasz specjalnie by kurs nie wystrzelil. Nie ma upadlosci od 8 grudnia i sa przychodzy z galerii.
  • Re: serio chcesz konkrety? Autor: ~antydoradca [83.29.149.*]
    polecam sprawozdanie finansowe.
    masz je publikowane w postaci bzdurnych liczb jak tu twierdzi jeden z uczestników.
    Dzisiejsza cena KAŻDEJ akcji przekracza przychody dwuletnie o kilka groszy......
    tak jakbyś miał akcje PZU po kilka miliardów złotych.

Ale to są moje opinie
  • BZDURY I JESZE RAZ BZDURU Autor: ~qwerty [87.206.158.*]
    DALEJ PISZESZ BZDURY  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NIE MASZ POJĘCIA JAK WYLICZANA JEST WARTOŚĆ KSIĘGOWA NA AKCJĘ

• inteligentny człowiek Autor: ~antydoradca [83.29.149.*]
    jesli nie ma nic do powiedzenia, to stara się milczeć.
    Z prostej przyczyny - bo - gdyby odzywał się głupio - to wyjdzie na głupca.
    A tak to zostaje nutka niepewności: czy on się nie odzywa, bo uważa innych za kretynów - czy też może sam jest kretynem.....

Cóż mogę ci napisać:
    mozna mierzyć efektywność każdego biznesu dzieląc przychody/zyski przez wartość spółki (możesz go mierzyć wartością księgową - również - choć nie tylko)...... jesli podzielisz przychody molmedica za 2014 rok przez wartość księgową - to otrzymasz ZERO.
    W ratingu taki papier sklasyfikujesz jako najgorsze C lub D......
    Gdy przeprowadzisz tą skomplikowaną operację dzieląc ZERO jako przychód za 2015 rok przez wartość księgową - to prawdopodobnie otrzymasz również ZERO....... i to juz jednoznacznie oznacza ŚMIEĆ czyli rating D.

Dlaczego piszę podzielisz PRAWDOPODOBNIE?
    bo w każdym raporcie masz podane wymagane zobowiązania spółki PRZEKRACZAJĄCE sporo twoje domniemania o wartości księgowej.

Lub inaczej od wartości księgowej odejmij te ok 60 groszy na akcję, którą spółka WISI obligom mającym GWARANCJE w postaci Quantum lub działki Zastalu oraz BYĆ może (a więc powyżej 60 groszy) innym podmiotom, które nie mogą być zaspokojeni ani z Qantum ani przez Mostostal.
    Pomyśl też że molmedica (pośrednio zastal) ma bardzo niewdzięczną rolę w tej zabawie. I można sobie spokojnie wyobrazić taki scenariusz w którym molmedica nie ma nic wspólnego z Quantum. A opisywane tu kwestie prawa upadłościowego raczej nie dotycza molmediki tylko quantum. Zresztą wpisy - niektórych z was - o tym z jakiego tytułu spółka ma wpływy - świadczą oględnie o nieznajomości stanu rzeczy.

Przeciętnie inteligentny człowiek na podstawie tego co powyżej napisałem może sobie stworzyć również inne SCENARIUSZE rozwoju sytuacji i ocenić swoje prawdopodobieństwo zdarzeń i okreslić swój stosunek do nich (zdarzeń i prawdopodobieństwa).

Choć raczej nie jest to uwaga do ciebie - bo swoją wypowiedzią wykazałeś, że twoja inteligencja (lub/i wiedza na temat molmedica) jest nieprzeciętna.

Jesli o mnie chodzi - zostałem poproszony o wypowiedz przez autora wątku - poczułem więc potrzebę odpowiedzi.
    Dodam - że bez względu na to co piszę - większość ludzi - a na pewno WSZYSCY których poważam, raczej patrzą na moje uwagi w prosty sposób - traktując je jakąś pewną opinię - niekoniecznie taką, z którą warto się zgadzać - ale czasem warto przeczytać i samodzielnie wyciągać wnioski.
    Do tej pory nikt mnie nie złapał na kłamstwie - choć (choćby w tym wątku) zostałem złapany na tym, ze nie piszę wszystkiego co wiem.

Dalej powtarzam - nie mam akcji tej spółki - nie mam w portfelu spółek, które nie dzialają a są na giełdzie.
    I świetnie się zgadzam ze stwierdzeniem, że to fajna spółka do kupna za grosz lub dwa i sprzedaży za dwa lub trzy.....
    Tyle.
    Nie mam ochoty ingerować w waszą zabawę.

No cóż..... kilka lat temu gdy nieopatrznie stałem się właścicielem niewielkiego pakietu obligacji Quantum - wyniki spółki matki nie były złe. Inwestycja była dywersyfikująca. dodam - kupiony pakiet obligacji był równowartością moich 3 ówczesnych pensji.....

więc miłej zabawy życzę

Jedno jest pewne - spółka nie istnieje na rynku od kilku lat, ma fatalną opinię - nikt jej bez przelewu nie da worka cementu ani nie podejmie się bycia inwestorem zastepczym.
    Nie wiem ile macie lat.....
    ale wyobrażcie sobie, że jesteście własną matką. trzy lata temu zostawił was ojciec. zostawił was bez pieniędzy i z długami. Z plotek dowiedzieliście się że ma równolegle dwie inne rodziny, ale glównie zajmuje się panienkami na boku......
    tenże tatuś puka do waszych drzwi, i prosi o pieniądze....... przyjechał autem, które wasza matka spłaca do tej pory.....

i sami sobie odpowiedzcie ile jest wart......

Ale, zyczę miłej zabawy.

ale by było optymistyczne: mnie też dziwi dlaczego oni to trzymają na giełdzie.....
    Co prawda nie wierzę w teorie o słupach - tyle, że nie widzę jakiejkolwiek przesłanki utrzymywania molmedica na giełdzie.
    Tzn nie widzę tu interesu byłych wlaścicieli.
    I by było jasne - byłem MOCNO zdziwiny, że opublikowali kalendarz sprawozdań.

Więc może rzeczywiście jest jakieś kolejne dno ?
    nie wiem - tylko raz uczestniczyłem ze ściąganiu firmy z giełdy.
    ale była to duża firma, dzialająca i właściciel nie miał interesu by ją trzymać na giełdzie.

• Re: inteligentny człowiek Autor: ~Molmen [81.190.241.*]
    To juz wiemy skad u Coebie tyle jadu. Utopiles kase w obligacjach i Xie strzela teraz.
  • Re: serio chcesz konkrety? Autor: ~Molmen [81.190.241.*]
    Odnies sie do kwestii przychodow z nsjmu galerii cwaniaku
  • Przychody z najmu Autor: ~antydoradca [83.29.149.*]
    1.zakładasz spółkę celową.
    2. zapewniasz jej KOSZTY
    3. Świetnie funkcjonujesz równoważąc koszty - przychodami (nie ma błędu).

czyli przychody z najmu mają podmioty zależne.
    Nie sądzę (choć nie jestem pewnien) molmedica w życiu z nich nie korzystała.
    Zarząd molmedica, powołuje ludzi do spółki celowej - będąc tam najprawdopodobniej w radzie nadzorczej.
    spółka zależna outsourcuje sprzątanie w spółce córce teściowej prezesa......

dalej trzeba pisać jak to zrobić by molmedica nie zobaczyła ZŁOTÓWKI z najmu?

powyzszy schemat jest zresztą uproszczony.......

cel spółki celowej jest prosty: dać zarobić swoim ludziom bez przesadnej kontroli......

człowieku firmy piorą pieniądze za 3 do 5%.
    Nawet bym się nie zdziwił, gdyby molmedica była zadłużona w spółce córce....
    pieniężnie lub niepieniężnie.
    (uwaga jest to SUGESTIA niepoparta jakimkolwiek dowodem - opisuję tu możliwość - nie fakt. i nie mam na poparcie tej mozliwości jakiegokolwiek dowodu - poza wrodzoną "inteligencją" państwa Z. )

• Re: Przychody z najmu Autor: ~qwerty [87.206.158.*]
    Dalej Pan antydoradca pisze bzdury i kłamstwa, taka jest moja opinia, którą mogę wyrazić na publicznym forum

• no i widzisz qwerty Autor: ~antydoradca [83.29.149.*]
    jednak cokolwiek pojąłeś.
    przestajesz się błażnić merytorycznie.
    posługujesz się wyłącznie inwektywami.

by nie pokazywać poziomu swojej mądrości na wszelki wypadek nie odwołujesz się do faktów czy liczb.....

zaskoczyłeś mnie

możesz oczywiście pisać co chcesz - byle niezyt konkretnie - bo twoja nieprzeciętna inteligencja wychodzi
  • Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~malina [87.206.158.*]
    już wiem jak antydoradca ustalił wartość księgową na 1 akcje:
    najem klaunów : 74 540 776 akcji = 0
    może coś by napisał o kapitale zapasowym spółki i jak powstaje, jakie składniki można tam przeksięgować. wówczas może obliczenia lepiej mu pójdą
    powodzenia :)

• Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~Majkello [89.71.115.*]
    kapitał zapasowy to ponad 33 mln wiec chyba jednak nie taki golas
  • Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~malina [87.206.158.*]
    Majkello ja wiem, pytam wielkiego specjalistę antydoradcę co pisze tylko obligi obligi obligi obligi obligi obligi obligi obligi obligi obligi

a dług też nie jest w całości Molmedica bo Zastal też był gwarantem tych obligacji. Dodatkowo u Zastalu dług był zabezpieczony na hipotekach w jeden ze spółek zależnych.

Antydoradca,
    Skoro jesteś obligiem zabezpieczonym to czemu nie próbujesz odzyskać swoich pieniędzy od Zastalu?
    Oni byli też gwarantem obligacji do tego na swoich hipotekach?

czekam na info.
  • Re: Gdzie ANTYDORADCA? Autor: ~antydoradca [83.10.168.*]
    bo inteligencja i stosunek do partnerów biznesowych (jakimi są obligi i akcjonariusze) przekroczył moje WYOBRAŻENIA o prowadzeniu biznesu.

Zastal aktualnie sprzedał zastawioną nieruchomość. w momencie prób licytacji dzień przed odwołuje przedstwicieli firmy (podają sie do dymisji)

ci ludzie naprawdę nie mają jakichkolwiek hamulców.

i pewnie trzeba identycznie działać.

No cóż ? czyżbyście twierdzili, że kapitał zapasowy jest schowany w sejfie lub na koncie?
[x]
MOLMEDICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.