wlasnie dlatego ze obroty zerowe byly juz nikt nie chcial nizej oddawac to dzis kupilem po ostatniej 4dniowej korekty przy spadajacych obrotach od jutra odwrot i pare sesji rosnacych nas czeka.
No ja tez mam nadzieje, ze grupa tych co chca za wszelka cene wyjsc juz powaznie zmalala i powoli przybywac bedzie tych ktorzy uznaja, ze poziomy ponizej 2zl sa na tyle atrakcyjne zeby wystawic oferte na kupnie. Jak zobaczymy w miare duzo ofert oczekujacych to i Ci sprzedajacy sie troche uspokoja. Do tego czasu kazde podejscie o kilka groszy jest kontrowane. Kupilem akcje z nadzieja, ze sprzedam je duzo drozej, anie o kilka czy kilkanascie gr wyzej. Nie wiem na jaki zarobek liczyli Ci ktorzy teraz sprzedaja, przeciez kilknascie groszy na 500akcjach to naprawde niewielkie pieniadze i szkoda byloby mi czasu i prądu na siedzenie na tej spolce.
Kilka dni temu wybilismy się z formacji spodka. Ta formacja ma to do siebie, że po takim wybiciu często wystepuje kolejna "półka", która trwa kilka tygodni. Poczytajcie w necie. Potem znowu wybicie itd. Ogólnie spółka dla cierpliwych, a Ci którzy kupią teraz, mogą być bogatsi za miesiąc o kilkadziesiąt procent. To wszystko oczywiście technika, statystyka i nadzieja:) Ostatni wzrost wyniósł spółkę o 100%, wiec 4zl jest realne.
Był resplit bo akcje były nominalnie za tanie,za jakiś czas będą robili
split, ponieważ nikt nie będzie chciał kupować akcji ,po 20lub 30 złotych,dlatego podzielą akcje na dziesięć ,żeby znowu były po 2 lub 3
złote.
Mowisz ze do 20zl kurs odbije? to jest mozliwe bo tyle warta tta spolka c/wk ok 20zl na akcje teraz ma c/wk ok 0,10 wycena jak bankrut a nim nie jest teraz bym zrobil splita o ile kurs odbije conajmniej do ok 10zl ale zejdzmy na ziemie wpierw niech urosnie chociaz do 4zl i tak bedzie dobrze pozniej i tak bedzie jakas korekta 10zl nie tak szybko ale moze byc do konca roku, ale malo kto wytrzyma do tego czasu ja sam odpadne przy 4zl bo pojde na inne zarabiac bo przez procent skladany wiecej sie zarobi niz jabym trzymal redwooda caly rok.
Dnia 2016-04-30 o godz. 20:18 ~redek napisał(a): > Mowisz ze do 20zl kurs odbije? to jest mozliwe bo tyle warta tta spolka c/wk ok 20zl na akcje teraz ma c/wk ok 0,10 wycena jak bankrut a nim nie jest teraz bym zrobil splita o ile kurs odbije conajmniej do ok 10zl ale zejdzmy na ziemie wpierw niech urosnie chociaz do 4zl i tak bedzie dobrze pozniej i tak bedzie jakas korekta 10zl nie tak szybko ale moze byc do konca roku, ale malo kto wytrzyma do tego czasu ja sam odpadne przy 4zl bo pojde na inne zarabiac bo przez procent skladany wiecej sie zarobi niz jabym trzymal redwooda caly rok.
Niekoniecznie ,Przykłady pokazują, że jak się kupi tanio spółkę to warto ją zakopać i zapomnieć niż spekulować. Dam Ci jeden spektakularny przykład;. 7 lat temu zainwestowałeś przykładowo 10,000 zł w Amicę kupując za te środki 2.850 akcji po 3,50 zł, Gdybyś trzymał je do dnia dzisiejszego gdzie Amica jest wyceniana na 180 zł. z twoich 10.000 zł zrobiłoby się 513,000 zł, Czy przez 7 lat zarobiłeś więcej na skakaniu ze spółki na spółkę?? Wątpię!!
Dobrze mowisz ale to trzrba trafic I wyttzymac tysiace procent zysku to nie jest latwe wytrzymuje zawsze gora kilkaset a najczesciej kilkadziesiat I przesiadka na inne w dolku, ktore znow daja zarobic kilkadziesiat procent w pare dni gora pare tygodni jak sie nie tradi czasem dobrze w czas. Policz sobie 6x po 50procent na calym kapitale jak kupisz cos to masz az 1000procent zysku! Tylko w zaledwie ostatniego 1miesiaca czasu zarobilem 400procent w ten sposob wlasnie na calym kapitale. Pora zarobic teraz na Redzie do 100procent w bardzo krotkim czasie na wiecej jak 4zl nie licze vo nie bedzie tak szybko za to do 4zl tak pozniej obstawiam korekte I trend boczny chyba ze fajne infa beda walic w rynek to moze byc szybciej tu wyzszy kurs.