w reakcji na brednie prezesa notorycznie publikowane po różnych gazetach i czasopismach jakoby sytuacja spółki była wspaniała a rok 2015 ''kapitalny'' opracowałem straszliwy plan zemsty który polega na wzięciu udziału w Wigilii dla głodnych ludzi organizowanej corocznie na krakowskim rynku , przy czym wystąpię tam z kartonem uwieszonym u szyi zawierającym tekst ''jestem akcjonariuszem Rafametu'', z nieumytym , skołtunionym włosem i brudna broda po piersi, w podartym dresie z wypchanymi kolanami będę paradować przed kamerami TVP i opowiadać dziennikarzom swoją historie upadku i katastrofy życiowej, opowiem jak prawie dziesięć lat temu uwierzyłem w świetlana przyszłość spółki która miała przynosić gigantyczne zyski a przyniosła w tym ''kapitalnym,'' roku 2015 raptem 10 groszy tego ''kapitalnego'' zysku za jedną, ''kapitalna'' akcję, może wreszcie to cos da jak już nie ma innych możliwości perswazyjnych, mógł to być ''kapitalny'' rok dla prezesa i jego hordy nierobów ale dla akcjonariuszy to był rok głodu, poniżenia i upadku, o ile oczywiście dociągnę do tej Wigilii i nie wyjadę nogami do przodu z powodu ogólnej anemii i wycieńczenia organizmu, przy okazji ciekaw jestem czy w firmie rozdawane są paczki świąteczne dla pracowników i ich rodzin z funduszu socjalnego tak jak to za komuny bywało, przypuszczam ze tak, komunistyczną mentalność jest bardzo trudno wyplenić.
To już lepiej na walne przyjedz i wyartykuluj swoje bule i podlicz ze w cigu 10 lat akcje wiecej stanialy niz dawaly dywidendy. O spadku wartosci pieniędzy w czasie nie wspomnę
to już lepiej pojechać na Marsa i pogadać z Marsjanami, nawet najgłupszy Marsjanin by zrozumiał że nazwanie roku w którym firma wypłaca 10 gr. dywidendy ''kapitalnym'', świadczy o chorobie psychicznej osoby to głoszącej, swoją droga w tym kraju namnożyło się psycholi że bania pęka, to wszystko przez to że rządy Jaruza i jego Goebelsa-Urbana wyprodukowały tabuny ateistów i lewaków wychowanych w nienawiści do Boga i Kościoła, rok kapitalny według mnie to byłby taki w którym firma podwaja przychody np. do 120 mln i wypracowuje 2,50 zł zysku/akcję z czego 2 zł wypłaca w formie dywidendy, ale na razie to nawet o tym nie ma co marzyc, wystarczyłoby 90 mln. przychodów, 1,50 zł / akcje z czego złotówka na dywidendę, taki rok nazwałbym rokiem normalnym albo przeciętnym, czy to tak trudno wykonać ? nie wydaje mi się, wystarczy prowadzić firmę według zasady benedyktynów ''ora et labora'' czyli módl się i pracuj a nie ''chwal się i szastaj pieniędzmi'', to jest zasada utracjuszy i birbantów każdy człowiek musi znać respekt przed Bogiem bo od Niego wszystko zależy, On może każdego zmiażdżyć i każdego wywyższyć czego znajdujemy liczne przykłady w historii Polski i Europy i tak samo jest udowodnione że człowiek pobożny jest lepszym i solidniejszym pracownikiem niż ateista czy komuch
może będzie, może nie będzie ale nawet jak będzie to za trzy miesiące a przez ten czas jak żyć ? jak żyć ? może wejść do lodówki i się zamrozić ? dobry pomysł ale jest obowiązek cotygodniowej Mszy Świętej więc trzeba by co niedziela się odmrażać albo zamówić usługę w firmie transportowej żeby człowieka razem z lodówka do kościoła nosili, słabo to widzę poza tym mam długoterminowy proces sądowy w sprawie spadkowej który wprawdzie wygrałem w pierwszej instancji ale złodziejska szajka z mojej rodziny z pewnością będzie apelować , złodzieje mają to do siebie że jak coś ukradną to nie chcą oddać, choćby żabami z nieba parało to złodziej uważa ze to co ukradł już jest jego na wieki wieków, podobnie jest z spółkami giełdowymi zarządzanymi przez wydrwigroszy i hochsztaplerów, oni tez uważają że jak akcjonariusz dał pieniądze żeby ratować bankruta który by już od 10 lat nie istniał, to już po nie nie przyjdzie i się nie upomni , nie zapyta jak papież w Paryżu ''Francjo , co zrobiłaś z swoim chrztem?'' a ja się jednak zapytam ''co zrobiliście z moimi pieniędzmi? gdzie są zyski, przeklęci słudzy Szatana ?''
ONI tak są tak zapracowani że na stronie nie zmienili składu akcjonariatu( albo sami nie wiedzą) od 12.08.2015 a ty takich trudnych rzeczy od nich wymagasz
Akcjonariusz Liczba akcji i głosów na WZA Udział w kapitale Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. 2.042.214 47,29 % SEZAM IX Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych (701 423 akcje posiada "KW" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - PROMACK spółka komandytowo-akcyjna) 1.131.423 26,20 % Krzysztof Jędrzejewski 283.773 6,57 % Michał Tatarek z podmiotami powiązanymi 261.000 6,04 % Likwidator CENTRACOM s.a. 186.500 4,32 % Kadra zarządzająca RAFAMET S.A. 37.291 0,86 % Akcje 250 akcjonariuszy na rachunku sponsora emisji (stan na 12.08.2015 r.) 22.730 0,53 % Pozostali akcjonariusze 353.770 8,19 % Razem 4.318.701 100 %
Na walnym arząd Fabryki Obrabiarek RAFAMET S.A. przekazuje wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% ogólnej liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu RAFAMET S.A. w dniu 23 lutego 2016 r.: 1. Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. – akcjonariuszowi temu przysługiwało 2.042.214 głosów z posiadanych akcji, co stanowiło 55,63% głosów na tym Zgromadzeniu oraz 47,29% ogólnej liczby głosów, 2. KW spółka z ograniczoną odpowiedzialnością – PROMACK spółka komandytowo-akcyjna - akcjonariuszowi temu przysługiwało 649.680 głosów z posiadanych akcji, co stanowiło 17,70% głosów na tym Zgromadzeniu oraz 15,04% ogólnej liczby głosów, 3. SEZAM IX Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych – akcjonariuszowi temu przysługiwało 430.000 głosów z posiadanych akcji, co stanowiło 11,71% głosów na tym Zgromadzeniu oraz 9,96% ogólnej liczby głosów, 4. Pan Krzysztof Jędrzejewski – akcjonariuszowi temu przysługiwało 287.991 głosów z posiadanych akcji, co stanowiło 7,85% głosów na tym Zgromadzeniu oraz 6,67% ogólnej liczby głosów, 5. Pan Michał Tatarek oraz Pani Joanna Tatarek – akcjonariuszom tym, jako podmiotom powiązanym, przysługiwało łącznie 261.000 głosów z posiadanych akcji, co stanowiło 7,11% głosów na tym Zgromadzeniu oraz 6,04% ogólnej liczby głosów, w tym: - Pan Michał Tatarek posiadał 216.000 akcji (co stanowiło 5,88% głosów na WZ i 5% ogólnej liczby głosów), - Pani Joanna Tatarek posiadała 45.000 akcji (co stanowiło 1,23% głosów na WZ i 1,04% ogólnej liczby głosów). Pomiędzy Panem Michałem Tatarek a Panią Joanną Tatarek istniało porozumienie w rozumieniu art. 87 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 29.07.2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych. Wszystkie akcje Spółki są akcjami na okaziciela. Każda akcja daje na Może by to ktoś uporządkował!