Ile stawiacie? bo ja stawiam rekordowo 77 gr Dlaczego bo Rafamet miał kapitalny rok i wynik!! Na dowód przedstawiam artykuł http://www.nowiny.pl/biznes/116600-kapitalny-rok-rafametu.html
jak stać ich było na wypłacanie premii bez uzasadnienia to i stać na dywidende i 1 pln tęż mogą. Każda złotówka pozostawiona bez kontroli wpadnie w ręce pracowników którzy w większosci sprzedali swoje akcje i ani zysk ani dywidenda ich nie interesuje
może i nic nie być gdyż mamy w rządzie banksterskiego kreta i to na bardzo wysokim stanowisku, zasłynął on swoim planem pełnym frazesów i pobożnych życzeń a ten plan zakłada pozostawianie w spółkach całości zysków żeby niby zwiększyć ich potencjał, zgroza człowieka ogarnia na myśl że ten pomysł mógłby zostać przeforsowany ale mam nadzieje że wzięto tego głupka do rządu tylko po to żeby zatkać gęby reszcie banksterów a minister finansów i tak zrobi swoje bo niby czym ma pokryć wydatki z 500 PLUS ? osobiście spodziewam się 30 groszy ale każdy grosz ponad to byłby miłą niespodzianka, np. gdyby było 36 to te 6 by poszło na podatek i na rękę by wyszło tyle ile trzeba, wszystko w rękach konia, jak mawia przysłowie, tak czy inaczej - następny zmarnowany rok,
licho 30 groszy poniżej oczekiwań, ciekawe czy tą premie dla załogi zabrał i podpowiedział ludziom że lepiej kupić dziś "tanie akcje" i czerpać zyski z dywidendy niż skamleć o premie i podwyżki https://www.bankier.pl/wiadomosc/RAFAMET-Deklaracja-wyplaty-dywidendy-z-zysku-za-rok-2015-7359702.html
gdyby wszysko było wporządku firma by się rozwijała tj. zwiększała sprzedaż i zyski a kurs rósł WSZYSCY by bili brawa i chwalili ale tu jest jak jest kurs 13,90
Tak naprawdę to ilość akcji w rekach "pozostałych" akcjonariuszy jest poniżej 8,0% a może i poniżej 7%. Nie ma ruchu i nie niestety nie będzie do czasu ...
mi się zdaje że pisanie coś daje skoro jest reakcja zarządu w postaci deklaracji wypłaty dywidendy i to w wysokości o jakiej pisałem rano, wreszcie prezes wykazał się jakimś ludzkim odruchem i przemówił do akcjonariuszy jak człowiek cywilizowany a nie troglodyta albo poganin, ile tematów można poruszyć na walnym podczas nawet kilkugodzinnej rozmowy ? niezbyt wiele a poza tym walne jest raz na ruski rok a monitorować spółkę trzeba na bieżąco zwłaszcza że powołana do tego rada nadzorcza to organ fikcyjny , pozostający pod przemożnym wpływem tego bajarza i gorliwie mu przyklaskująca we wszystkich jego poronionych pomysłach na marnowanie kasy, na pewno już jest obmyślany nowy genialny plan rozwoju który pochłonie następne miliony czemu trzeba przeciwdziałać w każdy dostępny sposób, na walnym, albo i nie na walnym, poprzez forum Bankiera, ludzie o naturze narcystycznej maja to do siebie że czytają wszystko co się da na swój temat ponieważ ich ego wymaga sukcesywnego dostarczania nowego pokarmu którym się żywi jak wampir krwią ofiary, oprócz tego reagują histerycznie jak jakiś wpis jest nie po ich myśli i raportują je do moderatora w celu usunięcia i często moder się do tego przychyla, mi to dziwne nie jest bo na feisie też tacy są i bardzo często mi robią takie ziaziu , nie należy się tym przejmować tylko robić swoje czyli zwalczać komunistów i lewaków i dążyć do Intronizacji Chrystusa Króla , to najlepszy sposób na zapewnienie zbawienia duszy Narodu, swojej własnej oraz na zapewnienie godnego życia doczesnego w dostatnim kraju , coraz więcej ludzi to rozumie i dlatego PIS miażdży wszystkie inne partie w sondażach, te 30 groszy to stanowczo za mało ale jednak trzy razy więcej niż poprzednio czyli jest szansa że w połączeniu z dywidendami z innych spółek jakoś się przebieduje kolejny rok a potem gospodarka i giełda wejdą w fazę stabilnego wzrostu i nawet wbrew nieudolnemu zarządowi kurs spółki wzrośnie, Archanioł Michał nie takie rzeczy potrafi i nam pomoże a po prawdzie to już pomógł.
katol popieram co napisałeś, ale uważam że na walne warto jechać aby z "nowymi' ludzmi z ARP pogadać o kontroli płać i kosztów i zmianie układu zbiorowego oraz aby zakończyć w końcu system peerelowski w firmie
Dnia 2016-04-15 o godz. 09:02 ~as napisał(a): > katol popieram co napisałeś, ale uważam że na walne warto jechać aby z "nowymi' ludzmi z ARP pogadać o kontroli płać i kosztów i zmianie układu zbiorowego oraz aby zakończyć w końcu system peerelowski w firmie
ja bardzo niechętnie pętam się po miejscach nie poświęconych, najlepiej mi przebywać w czterech ścianach które poświęcił proboszcz podczas kolędy albo w kościele , tam Szatan nie ma przystępu i jest bezpiecznie, z takiej wizyty w niepoświęconym miejscu jak np. na walnym można niechcący przywlec jakiegoś diabła które lubią się czepiać człowieka pobożnego aby go kusić i omotywać sieciami grzechu i nieprawości, na co mi to potrzebne jest ? niech się odbędzie walne połączone z uroczystym poświęceniem nowej hali jak i całej starej fabryki przez zaproszonego odpowiedniego biskupa który na pewno się na takie wydarzenie stawi i nie odmówi posługi , to wtedy przyjadę i chętnie wezmę udział w mszy w intencji pomyślnego funkcjonowania spółki to już dawno zresztą powinno się odbyć i nie byłoby problemów z przychodami, zyskami, dywidendami, inwestycjami a pewnie i z opcjami, ja w swoim procesie spadkowym tez byłem w beznadziejnej sytuacji a jednak mocą bożą go wygrałem na razie tylko w pierwszej instancji ale może i w apelacji się uda a Rafamet sprawę przegrał ponieważ z banksterami stał Szatan a za Rafametem nikt, gdyby za nim stanął Archanioł Michał to by SZatana pogrążył i wszyscy byśmy się cieszyli.
akcjonariat jest znany i od kilku lat się nie zmienia, nie ma sensu tego tematu drążyć, w wolnym obrocie jest jakieś 300 tys. papiera czyli potrzeba ok. 4-5 mln żeby przy tej cenie skupić całość ale niby po co ktoś miałby to robić, widocznie nie ma takich którzy bezgranicznie wierzą w spółkę, mógłby ja przejąć Krzysztof J ale wtedy prawdopodobnie konieczne byłoby wezwanie a po nim wycofanie z obrotu i co by to komu dało ? załóżmy że dostałoby się konkretna kwotę na rachunek to co z nią dalej robić ? na lokatę dać na 1 procent ? albo szukać innej spółki do zainwestowania ? wtedy łatwo można popełnić katastrofalny błąd i wszystko stracić, najlepszym wariantem działania jest wymuszenie na zarządzie sprawnego zarządzania i to właśnie ja robię a inni czy coś robią to nie wiem , mi zależy aby ta inwestycja przynosiła rocznie jakieś 5 procent zysku, czy to jest za dużo ? chyba nie, przy tym kursie to raptem 80 groszy, czyli że na dywidendę musiałoby iść jakieś 4 miliony a resztę niech sobie wezmą na co chcą, jak będą mieć zysk 8 milionów to mogą sobie wziąć te drugie cztery nawet na nagrody dla załogi ale na razie to nie ma za co ich nagradzać, ich trzeba karać, za niewykorzystanie potencjału spółki., nie wiem co tam jest nie tak ale coś na pewno jest i ktoś kogoś robi w balona, nie sposób tego dociec bez audytu ale jak widać nowa rada jest podobnie anemiczna jak poprzednia i prawdopodobnie będziemy dalej siedzieć w tym bagnie i głodować, tyle tylko ze jak dadzą te 24 groszy netto to nie pojadę do Krakowa na Wigilie dla głodujących, tyle mogę dla nich zrobić żeby nic nie robić i trwać w hibernacji..
może zapomnieli jak wejść na stronę i dokonać aktualizacji, ja np. zapomniałem numeru do banku i nie mogę się zalogować żeby sprawdzić czy tam jeszcze coś jest czy może już się zarządzili moim pakietem, ale chyba jest bo nawet niedawno dzwonili z jakimiś propozycjami doradztwa, widocznie ich denerwuje że nie zarabiają na prowizjach albo sprawdzają czy jeszcze żyję, bo na nieboszczykach to oni nieżle czeszą kasę, ktoś np. coś kupi potem zapomni albo umrze a dywidendy wpływają i powiększają ich konto, niby nie mogą tego skonsumować ale kto ich tam wie czy pod to nie udzielają kredytów albo inaczej obracają, kazałem dzwonić po wakacjach bo teraz nie mam czasu co jest zresztą prawdą, mam robotę na ogrodzie bo wiosna to czas sadzenia drzewek, krzewów , siania słonecznika i innych pożytecznych roślinek, sprawy spadkowe, podziały spadków, spłacanie legatów i adwokatów swoją drogą a sadzić trzeba żeby już rosło na chwałę bożą i pożytek gospodarza , wegetacji nie da się przyspieszyć i jak drzewko potrzebuje trzech lat żeby uróść to żaden mądry tego nie skróci, tak mądrość Boga zaprojektowała ten świat a nie inaczej, trzeba się do niej dostosować i starać zrozumieć żeby żyć spokojnie i szczęśliwie, a inni niech sobie łby urywają i flaki wypruwają dla mamony, może kiedyś sami ogarną że Chrystus Pan jest najważniejszy a nie Polska jest najważniejsza, Polska jest ważna pod warunkiem że będzie pobożna, inaczej nic nie jest warta i sama się unieważnia
kłopot tylko w tym że oprócz daty nie zmieniono wartości i tak np. Pan Krzysztof Jędrzejewski – akcjonariuszowi temu przysługiwało 287.991 głosów z posiadanych akcji 6,67% ogólnej liczby głosów( wartośc z raportu 29.02.2016)http://rafamet.com/raporty/2016/raport_nr_10.pdf a na stronie jest wartość 283.773 co stanowi 6,57 %
wyniki coraz gorsze w zeszłym roku nieporównywalnie lepsze za 3 kwartał. Słabo to wygląda i tyle. Czas na zmiany bo tu ciągle na mieliźnie i nikt nie jest zadowolony z tego
niektórzy nie zauważają, że wynik jest lekko lepszy rdr mimo obciążenia wyniku ratami kredytu na budowę hali przez pełen rok, też uważam, że dywidenda rdr podobna jest ok i też docelowo chciałbym żeby była wyższa, może już za 2017
koszty hali ok, ale tam bez końca podnoszą płace bez związku z marża i zyskiem. I tak dreptanko w miejscu od lat i opowieści z drzewa sandałowego o przyczynach
"koszty zatrudnienia w roku 2016 dla Grupy Kapitałowej RAFAMET zamknęły się kwotą 35.450 tys. zł. W Grupie Kapitałowej osobowy fundusz wynagrodzeń w 2016 roku wyniósł 27.675 tys . zł, co stanowi wzrost o 8,3% w stosunku do roku ubiegłego. Przeciętne miesięczne wynagrodzenie z os obowego funduszu płac w 2016 r. było na poziomie 4.232 zł i było o 290 zł wyższe niż w roku 2015, co stanowi wzrost o 7,3%."
a na stronie stan akcjonariatu tradycyjnie nie zmieniony czyli 18.10.2016, to chyba dobrze bo pewnie są jakąś ważną robotą zajeci że o tym znowu zapomieli