• typujemy wyniki Autor: ~nowy [37.47.134.*]
    IVkw przychody ok 80 mln, zysk ponad 4mln, łącznie zysk za 2015 ponad 8mln
  • Re: typujemy wyniki Autor: ~fugasówka [185.16.32.*]
    ślepo nie wierzę prezesom i spółkom ale powinno być dobrze
    ar-mani wypisuje już takie głupoty znaczy że mu pociąg odjechał
    a pisali zbierać do 3,00 to ten przewalił kasę na groszówkach z nc

w listopadzie spółka miała zamówienia na jakieś 300 baniek a i potem kolejne infa spływały

czy to takie trudne samemu przeglądnąć infa?
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/AWBUD/komunikaty 
  • Re: typujemy wyniki Autor: ~armani [73.247.214.*]
    Czemu maniego piszesz z myslnikiem :-) co to za nowa gramatyka.
    Odnosnie typowania 8 to mocno zyczeniowe myslenie ale 6-7 to byloby super za caly rok.

• Re: typujemy wyniki Autor: ~odnośnie [37.47.130.*]
    Pan Prezes mówił o wyższych przychodach niż za ostatnie dwa 4te kwartały, więc wychodzi coś około 80mln (było max 74mln za 2013), przyjmując z proporcji rentowność tylko z 3kw 2015r od 80 mln, daje lekka ręką 3 mln zysku. Wystarczy (co jest oczywistym), że w końcówce roku robi się roboty najbardziej rentowne, że wycisną jeszcze jeden marny milionik to da łącznie 4 mln za 4kw2015 i w sumie 8mln za cały 2015. Czyli coś 25 - 30% obecnej kapitalizacji. Oczywiście dane opracowane na podstawie braku podstaw, ale na dzień dzisiejszy można teoretyzować ile i jak się chce, co czynię niniejszym. Generalnie spółka warta uwagi i to na dłuugie lata. W 2010r jej wartość księgowa była na poziomie 90 mln, za 2-3 lata spokojnie do osiągnięcia przy normalnym zachowaniu giełdy.
    Nie ma co planowac na dwa trzy lata ogolna sytuacja jest taka ze budowlanka zaczyna pokazywac dobre wyniki w tej branzy trendy nie zmieniaja sie tak szybko jezeli awbud rzeczywiscie bedzie zarabial tyle co obiecuje to te 90 kapitalizacji powinno wskoczyc w miesiac to musi byc peterda 2 -3x wiecej to ta spolka powinna juz kosztowac po wyniku 7mln to potrzebne jest tylko zainteresowanie branza. Inna sprawa smrod z ta zwala resplitami ciagnie sie za spolka ale jak budowlanka ruszy a obstawiam ze tak bedzie to male spolki dynamicznie poprawiajace wyniki na pewno beda liderami wzrosto i tu musi byc peterda nie zadne mozolne wspinanie to moze zaczec sie po przekroczeniu 8zl ale na chwile obecna skok do 7-8 powinien sie odbyc bardzo szybko.
    Ja oczywiscie przegralem kase na NC ;-)) wiec z niego nie skorzystam ale bede kibicowal bo wierze mocno ze wzrosty beda konkretne.
    Wyniki dobre ale nawet ja bylem zbytnim optymista, tak na szybko 5,33 po 5mln za pierwsze trzy kwartaly i zapowiedziach ze w czwartym takie rekordowe przychody to jednak lekkie rozczarowanie choc ogolnie jest bardzo dobrze.
    Fugasowka cos koloryzujesz nie pisalem tutaj jak awbud byl ponizej 3 :-) ale jezeli sie myla to mozesz latwo to wykazac podajac post. Jest dobrze ale oczekiwania byly wieksze teraz wygrana w sadzie dalby paliwo do przelamania oporu i rozpoczecia powaznych wzrostow. Jest tez ryzyko ze zarzad tej rodzinnej firemki zachwycony swoimi osiagnieciami tak sie wynagrodzi ze caly progres wynikow zostanie zjedzony przez pensje, 5mln rocznie dla paru osob aspirujacych do zycia na wysokim poziomie to kwota na waciki mam nadzieje ze wizja wzrostu zamoznosci przez wzrost wyceny akcji w przyszlosci nie przegra z nowym samochodem i wakacjami w egipcie teraz :-) troche przerysowuje ale tak to czasami jest.
  • Re: typujemy wyniki Autor: ~fugasówka [185.16.32.*]
    ech ty ar-mani spekulancie :-)

no ja myślę że na darmo walnego nie zwołują i pewnie chcą podnieść pensję radzie nadzorczej
    a skoro podnieść to znaczy idzie ku lepszemu bo jak wiadomo z pustego i salomon nie naleje

no chyba awbud przebije 4 jak bbi development przebił 1

ty przyznaj się gdzie jeszcze siedzisz kbd? vtg? cfi?

(ps nie puszcza forum w treści a.r.mani to z kreską daję)
    :-) wiedzialem ze nie puszcza,sam bylem zdziwiony w nick nie bylo problemu a tresci nie puszcza nie wiem co za algorytmy tu maja do auto cenzury.
    Nie mam tego co sugerujesz Alta jeszcze na tapecie i mostki w obserwowanych z budowlanki w razie jakby awbud i alta zrobily zakladane wzrosty to przesiadka ale awbud i alta to przy pozytywnym rozwoju sytuacji moga jeszcze dlugo zostac w portfelu.
[x]
AWBUD 2,67% 0,95 2020-09-09 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.