• Oto fragment "prawdy" Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    "Przedmiot działalności Emitenta
    Głównym przedmiotem działalności BIOMAX S.A. jest wprowadzanie innowacyjnych technologii i preparatów biotechnologicznych na rodzimy i zagraniczny rynek kosmetyczny, farmaceutyczny i spożywczy. Z pomocą podmiotów wchodzących w skład grupy kapitałowej BIOMAX S.A. lub działając samodzielnie Spółka koncentruje się na produkcji i dystrybucji produktów oraz preparatów biotechnologicznych stosowanych w w/w gałęziach przemysłu."

Jeśli ktoś uzasadni powyższe "prawdy" jako realizowane w czasie teraźniejszym, zapewniam, że kupię akcje tej spółki.

1. wskazanie innowacyjnych technologii ?
    2. wprowadzanie ich na rynek zagraniczny ?
    3. wprowadzanie na rynek farmaceutyczny i spożywczy w tym zagraniczny ?
    4 samodzielną produkcję i dystrybucję poprzez Spółkę lub grupę kapitałową ?

• Re: Oto fragment "prawdy" Autor: ~jero131 [213.227.99.*]
    prawdą jest, że ~12345 stracił wszystko co posiadał na GPW i biedny popadł w schizofrenię paranoidalną. Wszędzie widzi tylko upadłości po wyniczkach!!! Biedny chłopak.
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    co z tym "nominałem", czekam, a tu nic. Może po tych pudełkach cena buchnie do góry?
    ~12345 czekasz?? a nie czasem rozdrabniasz tego piątala ;)?? Miałem zobaczyć 0,04, 0,03 z prawej...
    Cierpliwości, zobaczysz. Spółka się zwija.
    A to rachityczne odbicie od 5 nie jest szansą, żadną szansą.
    Twoje słowo jest tyle samo warte, jak te huczne zamknięcie spółki co miało nastąpić po wyniczkach za IV kwartał, czyli nic. Możesz pisać, rozdrabniać, drapać... staraj się. Do tego jeszcze trzeba mieć kapitał ;)
    Tłumaczyłem ci już moje wpisy wiele razy i nie wystarczyło, ale to było do przewidzenia. Wiesz co to iq :) Nie wiesz, nie masz i dlatego jesteś tak nisko.
    Było 8 Pln za akcję, spółka cały czas się zwija. Nieobjęcie ostatniej emisji obligacji stanowi wyraźny dowód. Poprzednią emisję spółka skomentowała, ostatnią nie :)

To ile osób zatrudnia spółka ? Może być "w przeliczeniu" na pełne etaty
    to ile w przeliczeniu na pełne etaty masz w raporcie. Może warto wysłać zapytanie do spółki ile osób pracuje na zlecenie, czy kontrakty. Ale po co lepiej pisać brednie i pluć. Uważaj abyś się z tym zwijaniem spółki nie zapluł i później znowu napiszesz, że nie miałeś tego na myśli ;) Rynek w dniu dzisiejszym wycenia spółkę na 0,07. Równie dobrze w 2020 może być 8zł
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    "to ile w przeliczeniu na pełne etaty masz w raporcie" -czyli dwie.
    Jeśli jesteś tak uprzejmy zadaj pytanie, w moim imieniu. Zapytaj też czy oprócz konsultacji z grafikiem odnośnie opakowań cokolwiek w firmie robią, bo generowanie strat to nie sztuka.
    kowal2200 a co rączek samemu się nie ma. Śmieszny jesteś!!!
    Dnia 2016-03-08 o godz. 14:33 ~jero131 napisał(a):
    > to ile w przeliczeniu na pełne etaty masz w raporcie. Może warto wysłać zapytanie do spółki ile osób pracuje na zlecenie, czy kontrakty. Ale po co lepiej pisać brednie i pluć. Uważaj abyś się z tym zwijaniem spółki nie zapluł i później znowu napiszesz, że nie miałeś tego na myśli ;) Rynek w dniu dzisiejszym wycenia spółkę na 0,07. Równie dobrze w 2020 może być 8zł

Znasz żałosną historię pewnego indyka? Już wychodzisz na indyka :)
    Wróć do początkowego tu wpisu i odpowiedz sobie, dlaczego prezes musi się posilać bredniami, aby uwiarygodnić spółkę? Żadna z jego informacji nie jest prawdziwa.
    ponumerowany jeśli już coś piszesz podeprzyj to twardymi dowodami. Tylko co to są twarde dowody ;) i znów wujek google w ruch. Ale pluj, pluj niech Ci na zdrowie wyjdzie.
    Nie ma na forum większego ignoranta od ciebie, to nawet nie jest dyskusja tylko żenada. Mogą cie jedynie pobić opłacani trole na Petrolu
    tę głupotę to masz po mamusi czy po tatusiu?

"wprowadzanie na rynek farmaceutyczny i spożywczy w tym zagraniczny" - brzmi w raporcie, pytam się w jakim kraju?
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    hm... jak już brakuje mocnych argumentów pozostaje plucie. ;) i wklejanie jakiś cytatów i pytania pierwszoklasisty na forum. Tak robią intelektualnie rozwinięci mistrzowie giełdy, którym pozostał wolontariat ;)) Pozdrawiam plankton i pozostałych ;))
    Dnia 2016-03-08 o godz. 17:10 ~jero131 napisał(a):
    > hm... jak już brakuje mocnych argumentów pozostaje plucie. ;) i wklejanie jakiś cytatów i pytania pierwszoklasisty na forum. Tak robią intelektualnie rozwinięci mistrzowie giełdy, którym pozostał wolontariat ;)) Pozdrawiam plankton i pozostałych ;))

Może pora byś pokusił się o nieco inną ucieczkę z dyskusji, co? Bo widzisz, gdy zostajesz zapędzony w kozi róg, odpisujesz standardowo, to już jest nudne. Może z jeden raz inaczej? Prawdę mówiąc nie liczę na innowację w tym zakresie :)
    Skoro stwierdziłeś, że brakuje mi argumentów podaj własne :) i ośmiesz mnie jeszcze raz :)
    Co z działalnością "zagraniczną Biomaxa".
    Jeden przykład :) jeden argument.

• Re: Oto fragment "prawdy" Autor: ~Jorg [89.75.99.*]
    Jero ja patrząc nie subiektywnie bo mam sporo tego papierka. Uważam ze sam żadnych konkretów nie podajesz, wijesz się, uskakujesz, mówisz półzdaniami, nie dokończysz myśli tylko pozdrawiasz rozumnych czy jak to tam idzie.

Tutaj uważam, ze nie masz racji pisze jak wół w raporcie to co za cytowali nasi naganiacze na upadek spółki. Piszą (prezio) tam co chcą, z czego połowa najprawdopodobniej nigdy nie miała miejsca. Prezio bawi się w bajko pisarstwo, to widać, że opisuje plany tak jak by to mieli. A wypełnianie punktów planu idzie im jak krew z nosa. 

W styczniu byłem zapewniany że pod koniec miesiąca na ich oficjalnym sklepie będzie dostępny kem do rąk, to samo w lutym, mamy marzec i nawet nie chce mi się tam pisać, ręce opadają. Aż się gotuje jak o czymś Pani ze spólki mnie zapewnia a potem lipa nie ma tego i znów mowa o tym ze to nie z ich winy.

Tak więc jak masz coś sensownego do powiedzenia to czekam. Ale nie pisz mi, takich ogólników jak w całym tym wątku.

Ja wiem ze starają się aktywizować sprzedaż ale jak to im wychodzi nie wiem, bo skąd mam wiedzieć. Mam informacje z dwóch aptek i ten program z PGF nie jest lipą.

Ardi jesteś tu jeszcze? Czy olałes spółkę? ;)

Pozdrawiam
    ~Jorg zgodzę się z tobą w większości... zresztą kurs to odzwierciedla. Napisałeś do spółki czym są spowodowane opóźnienia w wypuszczeniu kremu do rąk? Może warto byłoby zapytać.
    pozwoliłem sobie wysłać wiadomość do spółki, jeśli chodzi o krem do rąk i Emolix
    Cytuje " jednak pojawiły się pewne problemy formalne, firma dokłada wszelkich starań aby krem był dostępny w sprzedaży."
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: alidrisi2 [79.191.175.*]
    Jestem, jestem za dużo czasu spędziłem czytając mądre raporty durne bzdury żeby iść pod ścianę i płakać bo jakiś leszcz nazwał mnie leszczem. Na razie nie mam nic do powiedzenia i tyle. Dalej nie widzę jakiś fundamentalnych przesłanek do poprawy ale obserwacja mnie nie kosztuje. Jak się trafi jakieś info albo wreszcie krem Ci przyślą to chętnie poczytam.

Co do ogólnego wątku to się nie zgodzę z kowalem i 12345. Takie pisanie to nic nadzwyczajnego. Przy rejestracji lepiej napisać więcej niż za mało więc wszyscy piszą więcej, przejrzycie sobie KRS firm albo organizacji których działalność znacie ze swojego otoczenia a zobaczycie, że też mają tam zapisane obszary o które nigdy byście ich nie podejrzewali (na ogół - od każdej reguły są wyjątki)

Obiektywne fakty są takie że strata ze sprzedaży rośnie, zapasy rosną a dystrybucja działa najwyraźniej kiepsko a prezes wali ściemę za ściemą. Przypominam że mamy marzec a firma ponoć od stycznia czeka na raport bezpieczeństwa (pomijam, ze czeka nie wiadomo po co bo mój ulubieniec pomimo, że wkleił na ten temat ze 20 postów nie potrafił znaleźć zacytować jakiejś podstawy prawnej) Ile trwa przygotowanie raportu wiadomo ile trwa wysłanie adresu firmy i składu kremu do rejestracji? Tutaj ponad rok.
    Kwalifikacje prezesa w jego oficjalnym CV są opisane tak konkretnie jak analizy J.
    Do Frampolu dzwoniłeś sam stan znasz, można się zastanowić czyje interesy reprezentuje champion naszego J mamy i taty z Farmpolu czy na odwrót.
    Planowany dodruk akcji przy marnym popycie na te, które są.
    Tak wyglądają realia tej spółki.
    Pompka pieniędzy, ze słupem na górze, która wydaje setki tysięcy na nowy projekt opakowania oraz tajemnicze kontrakty, które mają wnosić nie wiadomo co.
    Po mojemu to dla inwestorów są tu 2 szanse, kontrola KNF prokuratury czy czegokolwiek napędzi im takiego stracha, ze zajmą się realną działalnością a nie stwarzaniem pozorów albo sami dojdą do wniosku, że mają jakiś fajny produkt na którym da się zarobić. Praktyka na NC jest jednak w 2 wypadku taka, że i tak myśli się o szybkim zarobku na dodruku i spekulacjach przez słupy niż o budowaniu trwałych fundamentów.
    Obserwować można ale myśleć radzę samodzielnie niż opierać się na analizach J potwierdzanych emailami prezesa.
    Dnia 2016-03-08 o godz. 21:00 alidrisi2 napisał(a):

> Co do ogólnego wątku to się nie zgodzę z kowalem i 12345. Takie pisanie to nic nadzwyczajnego. Przy rejestracji lepiej napisać więcej niż za mało więc wszyscy piszą więcej, przejrzycie sobie KRS firm albo organizacji których działalność znacie ze swojego otoczenia a zobaczycie, że też mają tam zapisane obszary o które nigdy byście ich nie podejrzewali (na ogół - od każdej reguły są wyjątki)

Tu nie chodzi o PKD. W PKD to se mogą mieć i "płoszenie ptaków w lesie"
    W położeniu w którym jest Biomax, prezes powinien napisać: "dążymy do...", "naszym celem jest....." ewentualnie przy dozie nieoprawnego optymizmu: "jesteśmy coraz bliżej.....zagranicznej" itp itd.
    Tymczasem Facet jak widać majaczy nierealnie, a do tego gdy sięgnąć do informacji o kilku listach intencyjnych celem rozwoju marki, planowanej ekspansji produktów na drugi kontynent, czy sprzedaży wielkopowierzchniowej zadeklarowanej na 1Q 2015 roku - widać, że naszemu gimnastykowi w głowie się przewraca, pewnie za dużo fikołków robił na tym AWF-e i wypisuje brednie.

• Re: Oto fragment "prawdy" Autor: alidrisi2 [178.217.193.*]
    Skoro w KRS określili swoją działalność tak a nie inaczej to plany mogą mieć i kłamstwa im zarzucić nie możesz, a realizm tych planów czy metody realizacji to inna sprawa.

• Re: Oto fragment "prawdy" Autor: ~ra [37.248.255.*]
    czy pojedziemy na 4 grosze tam bedzie bardzo duze kupno!!!!!!!!!
    Plany mogą mieć.Nie podważałbym, gdyby pisano o planach - mogą wkleić cały KRS. Nie znalazłem stwierdzenia w słowach raportów: zarząd zdąża, prowadzi działania, zamierza, planuje aby ....
    Prezes wyraża się wprost o prowadzonej działalności i jej zasięgu. Wprowadza tym samym w błąd nadając jak to nazwałeś planom realne obowiązujące wykonanie.
    Na ten czas starają się sprzedać w promocyjnych cenach produkty z krótkim terminem przydatności. Odsyłam do sklepu internetowego.
    krótki termin, to tłumaczy, że powinni zacząć od porządnej reklamy.
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: alidrisi2 [83.5.76.*]
    wszystko się zgadza 12345 tylko po prostu nie widzę powodów żeby za takie rzeczy piętnować tę konkretną spółkę bo tak robią dokładnie wszyscy i to bez wyjątków. Każdy się stara upiększyć. Na giełdzie czy na randce wszystko jedno. Ważne żeby brać na to poprawkę aby rano też dało się znieść pierwsze promienie słoneczne ;).
    Jorg się zastanawia jak wybrnąć z tej sytuacji. Jedyne wyście jakie widzę dla współwłaścicieli tej firmy to dopytywać zarząd o rzeczy, które tu są podnoszone w korespondencji, na walnych i przy każdej nałażącej się okazji i nie dać się zbywać takim żenującym stwierdzeniom jak "pewne względy formalne" Jesteście współwłaścicielami i klientami jeśli tak dacie się traktować to czemu nie mieliby was dalej olewać. Jak jeden Jorg nie wystarczy to skrzyknąć się na necie, udzielić paru pełnomocnictw i pytać dalej. Albo zaczną odpowiadać z sensem albo nie, tak czy siak będziecie mogli sobie wyrobić dokładniejsze zdanie nt firmy i jej działań a na pewno trochę poważniej was zaczną traktować brać pod uwagę klecąc kolejne niejasne i dwuznaczne bzdury do raportu jak zobaczą że akcjonariusze tracą cierpliwość.
    Ja czekam na kolejny raport, w tym co był jest mała nadzieja, że nie będzie taki zły. Zobacze co z emisją... do emisyjnej powinien kurs wrócić. A co do pytań, nie mam już cierpliwości i siły dzwonić i pytać, musze od tego odpoczać może od kwietnia znów zacznę.

Cierpliwość mam, ale już jest na wykończeniu. Na tym forum to oficjalnie tylko JA i Jero przyznają się że maja gniota... 12345 ponoć trzyma pakiet żeby walnąc w 1 gr, jak trzyma go od 5 zł to na prawde heroiczna postawa <hihihi> tak tylko śmieszkuję, nie obrażaj się 12345, bo ze spółka kręci to się z Tobą zgodzę, ale nie zgdzę się że jest bankrutem.

Suma sumarum, starają się zaktywizować sprzedaż, starają się wyprzedawać towar który zalega, ale nowych produktów ni słychu ni widu. Nadal jesteśmy w czarnej ... obrobiło sie 5 gr. zobaczymy jak to bedzie wyglądać.
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: alidrisi2 [83.5.76.*]
    nie no widziałem więcej wpisów. Na Jero bym nie liczył on jest zadowolony, prezes potwierdza mu wszystko co sobie życzy, bo nawet nie umie zadać pytania tak żeby się czegoś dowiedzieć, ale free float tu 20% i nie sądzę żeby wszyscy byli tak zadowoleni, pewnie znajdzie się też paru gości którzy na prawdę coś o giełdzie wiedzą, tak że "wodzu prowadź" ;)
    Tylko Ci na prawde wielcy tutaj nie zaglądają, a i nikt tutaj nie udostępni swojej tożsamości z drobnych. Ciężko coś takiego zorganizować, acz nie jest to niemożliwe.
    Wiem to z innej spółki , że jednak zaglądają, i można zorganizować pospolite ruszenie i ma to sens. Na pewno jednak trzeba analizować dokumenty, badać sprawozdania, odwiedzić czytelnię KRS gdzie są powszechnie dostępne dokumenty, których zarząd się może wstydzić i zawiadamiać prokuraturę!
  • Re: Oto fragment "prawdy" Autor: ~ra [37.248.254.*]
    co to jaja sobie robia,bylem pewny ze juz dawno z tego wyjde i zapomne o tej spolce a tu ani 9-10 groszy nie zalapalo!!!!!!!
    chyba umoczona kasa!!!chociaz jeszcze nie jak bedzie tak na 6-7 groszy trzymac sie,tylko ze juz by mnie tu nie bylo!!!
    "Oso­by używające więcej niż 3 wyk­rzyk­ników lub py­taj­ników to oso­by z za­burze­niami włas­nej oso­bowości." ~ Terry Pratchett

[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.