Kiedy podano informacje o możliwych, podkreślam możliwych, a nie wykonanych zwolnieniach, kurs masakrowano przez 2 tygodnie grając tym uzasadnieniem, w czym też pomagali malkontenci z forum. Teraz informacja odwrotna nie robi żadnego wrażenia, podobnie jak oczywisty i niezmiernie cenny fakt dotyczący wyboru dokonanego przez Małopolskę. 374 mln brutto nie robią żadnego wrażenia na rynku. Być może te informacje o jakichś ustaleniach "tłustych misiów" w hotelu są prawdą???
(1) Kiedy podano informacje o możliwych, podkreślam możliwych, a nie wykonanych zwolnieniach, kurs masakrowano przez 2 tygodnie (2)grając tym uzasadnieniem,
Jeśli chodzi o inf. z 01.10.2015 to przez 2 tyg. kurs nie był masakrowany lecz urósł kilka procent ................. :)))) Do poziomów z daty informacji zszedł tylko na kilka sesji w miesiąc później, ale tylko po to aby znów odbić kilkanaście % :) Pamiętam dokładnie, mam nawet w historii rachunku bo kupowałem wówczas akcje. W jakim celu opisujesz coś, czego nie było i na dodatek próbujesz wyciągać "wnioski" - (2) na podstawie fałszywej przesłanki, to już Twoja w tym głowa. Zwłaszcza, że we wspomnianym okresie miała miejsce akumulacja waloru, a nie jego dystrybucja.
„ w czym też pomagali malkontenci z forum „ Nie odpisuję Tobie, ale ew. czytelnikom, choć wątpię aby poziom statystycznego czytelnika był tak żenujący aby mógł on uwierzyć w piramidalne androny, że jacyś "malkontenci z forum" mogą mieć wpływ gdzie na poważnie jest kurs. Przecież sam non stop wszystkich o tym uświadamiasz, pisząc co chwilę o Misiach decydujących gdzie jest kurs. Jeżeli jednak wierzysz w moc sprawczą forumowiczów, (mimo tej jawnej wewnętrznej sprzeczności) to zastanowiłbym się na Twoim miejscu czy aby sam paradoksalnie nie dzierższysz palmy malkontenta nr 1 i piszę to bez złośliwości ?
Dlaczego? Gdyż con. roku nie piszesz o niczym innym, jak tylko o tym, że ktoś tutaj ciągle dokonuje gigantycznej manipulacji kursem. Że jest tu jeden wielki przekręt i spółdzielnia. Nikt nawet nie zliczy tych wpisów. Uważasz, że to nie odstręcza postronnych obserwatorów od inwestycji, kiedy co 2 wpisie jest o 1 wielkiej manipulacji ??? Motywacje, motywacjami - na pewno masz uczciwe, ale spójrz na to od tej strony .... Nie poruszałbym tego, gdybyś sam co chwila nie zarzucał innym defetyzmu (mimo, ze niektórzy sami przyznają się do straty na walorze i nie mniej niż Tobie zależy im na wzrostach ) tylko dlatego, że mają inne zdanie. Przecież tego już się czytać nie daje .... Z psychologicznej strony to naprawdę ciekawy mechanizm radzenia sobie z nietrafioną decyzją inwestycyjną i przeglądanie tego forum daje równie dużo jak czytanie literatury z zakresu psychologii inwestowania.
O sobie nawet nie pisze bo sam siebie uważam tutaj za extremalnego optymistę :) Powód jest banalny: bilans moich transakcji na akcjach tej spółki.
Moim zdaniem 80% dyskusji na tym forum toczy się na nijakim poziomie. Nie ma wpisów w stylu "jedziemy, buahaha" itp. ale z 2 strony nie ma również choćby 2-3 użytkowników, którzy wykazywaliby ponadprzeciętną wiedzę zarówno z zakresu funkcjonowania rynku finansowego, jak i funkcjonowania w jego ramach takiej spółki z tak konkretnym biznesem jak NWG.
Zamiast tego mamy systematycznie podawane komunikaty fundamentalne (in plus) i rozwodzenie się o tym, kto jest defetystą, a kto optymistą. Czy niejaki X jest malkontentem, czy nie. Czy kurs spadł o 1.50zł bo malkontent Y wkleił coś co wkleić był nie powinien, gdyby był optymistą :) Może i tak spędzać wolny czas w pracy, między ponczkiem i kawą, ale zastanówcie się, czy coś z tego dyskutowania tutaj wynika ?
AS były takie spółki, w których podmioty i osoby skupujące lub sprzedające akcje moderowały forum same lub przez zaprzyjaźnioną agencję PR-ową lub kancelarię prawną. Nie tyle ich wpisy kreowały kurs, co ich wpisy uzasadniały oczywistości, szlachetne zamiary, i niewidzalną rękę rynku. Nie wdaję się z Tobą w polemikę o kreskach AT, ale pozwól, że zostanę przy swoim, bo jednego sk... syna skazałem w procesie karnym za takie manewry. Możesz wierzyć lub nie, nie obchodzi mnie to, ale inni czytelnicy forum powinni wiedzieć, że takie numery się zdarzają na GPW a zachowanie kursu NEWAGU oraz pełne frazesów usprawiedliwianie zachowania kursu meandrującego poniżej IPO pasuje jak ulał do tamtej sprawy.
PS Kurs zwalono i podano link do jednej z lokalnych gazet jaku uzasadnienie tego ruchu. Pisałem, ze zmniejszenie zatrudnienia to zmniejszanie kosztów = lepszy wynik. Ale i to wyśmiano. AS skoro myślisz logicznie, to uprzejmie proszę o konsekwencję. Jak jesteś konsekwentny w zakresie inwestowania, to nadal pozostajesz naiwny w zakresie otoczenia tej spółki.
AS były takie spółki, w których podmioty i osoby skupujące lub sprzedające akcje moderowały forum same lub przez zaprzyjaźnioną agencję PR-ową lub kancelarię prawną. Nie tyle ich wpisy kreowały kurs, co ich wpisy uzasadniały oczywistości, szlachetne zamiary, i niewidzalną rękę rynku. I gdzie one są ? Masz na mysli kilka wpisów np. kolegi Moby_dick ? Część pojawia się w odp. na Twoje interpretacje, które często nie maja nic wspólnego z rzeczywistościa. To się nazywa dyskusja,a nie dzialanie agencji wywiadowczej :) Ostatnią taka interpretację wykazałem w tym watku. Przedostatnia - kiedy ogłosiłes powstanie trendu wzrostowego, którego przez moment nie było. Użyłeś do tego pojeciac AT a nastepnie wyśmiałeś tych, którzy w nie wierza :)) Wiesz, ja sam się zastanawiam czy z agencja nie pisze :) Jak się opisuje rzeczy których nie ma, to pozniej trzeba to jakos tłumaczyć, a co gorsze, być rozczarowanym.
Jak jesteś konsekwentny w zakresie inwestowania, to nadal pozostajesz naiwny w zakresie otoczenia tej spółki. Wiedza chocby czesciowa (pełnej nigdy nie będziesz mieć) co się dzieje wewnątrz spólki nic specjalnie mi daje. Dawno wyleczyłęm się majac spółkę z sw80, której wartość wskaźnikowo powinna być ok ... 200% wyzsza i nie wg. forumowych wyliczen, ale wziętych specjalistow od takich wyliczen. To jest rynek finansowy, a nie zawody sportowe…
Jestem tu aby zarabiac i chronic ciezko zarobiony kapitał, a nie aby dowodzić ze mam racje, starać się się coś „zrozumiec”, przeniknąć, wgryźć się w motywy postepowania grubego kapitału by a na koniec być moralnym zwyciezca. Gorąco przestrzegam przed takim podejściem początkujących, drobnych inwestorów W tej dyscyplinie ma to często katastrofalne skutki, a praktyczne - nie filozoficzne znaczenie głównie dla tych, co jeszcze zakupu nie dokonali, a nie dla tych co dokonali kilkadziesiąt % wyżej.
AS zdumiewa mnie Twój atak na mnie - osobę, która docieka tego, co się dzieje na NEWAGU. To co właśnie zrobiłeś jest niczym innym jak obniżaniem wiarygodności moich wpisów. I usprawiedliwianiem tego, że wieli rynek już tak ma. Robisz to w dniu, w którym NEWAG opublikował informację ewidentnie świadczącą o próbie manipulacji kursem, i już po tym, kiedy wiadomo było, że na obniżonym poziomie wyceny skupiono ponad 2,5 mln akcji (nie licząc owych 2,5 mln pakietowych transakcji w ramach inside trading - łącznie ponad 5 mln akcji).
Cytuję za oficjalnym komunikatem spółki NEWAG z dnia dzisiejszego: "...Przyczyną zwrotu wniosku jest nieuiszczenie przez wnioskodawcę opłaty od wniosku, pomimo otrzymania wezwania do uiszczenia opłaty." Czyli wniosek o upadłość likwidacyjną NEWAGU nawet nie miał opłaty sądowej, a od 4 września 2015 do dzisiaj, kiedy opublikowano informację owe LEO nawet nie dokonało tej czynności, chociaż wzywał do tego Sąd.
Wiec proszę AS od..teguj się ode mnie. Mam takie hobby, aby tropić sk...synów i tyle.
Gdzie ja pisałęm o jakimś ............ LEO ??? PPP .... połącz się z bazą.
Wykazując, że piszesz f a n t a s m o g o r i e pt. "uwalano kurs 2 tygodnie po rzekomym wniosku o zwolnienia" - Ty odpowiadasz, ze ktoś się Ciebie czepia :)
PPP .... POŁĄCZ SIĘ Z BAZĄ > odpocznij, wyjedź na urlop bo to prawie jak jackyl & hyde :)