albo ten kto ustawia kurs pociągnie w górę albo kisimy się na tym poziomie do infa rynek nie widzi dtp akcje są niemalże całkowicie w rękach instytucjonalnych i raczej nowi tu nie wejdą, stawiam, ze paged albo aegon dobierają
trudno to interpretować, może ktoś zwietrzył "interes" gdzie indziej. póki nie ma oficjalnego indfo wszystko to spekulacja. spółka sama w sobie, bez przejęcia, jest atrakcyjna. pozdrawiam
W pulsie biznesu jest że nie dogadali się, poszło o końcową cenę sprzedaży, nie jest to informacja jeszcze potwierdzona ale widocznie coś jest na rzeczy http://pulsinwestora.pb.pl/4421481,25204,to-musisz-wiedziec-przed-sesja-na-gpw-1-lutego-2016
Za grubymi nićmi szyte było to przejęcie i za dużo oczekiwań z nim związanych. Może teraz główny akcjonariusz zajmie się kursem akcji, żeby mieć inny punkt wyjścia do negocjacji z ewentualnym innym inwestorem.
kredytinkaso i best też niby zerwali rozmowy, a chwilę później wrócili zobaczymy i bez tego spółka jest atrakcyjna, a na chwilę obecną chodzi poniżej wk tak czy inaczej paged powinien wywindować kurs do kapitalizacji za jaką chciał sprzedać spółkę, a nie pozwolić by kurs rył po dnie i dawał argument stronie przeciwnej
mailowałem nie dzwoniłem nic ponad to, ze nie komentują tego co podał PB nie wiem czy to koniec negocjacji czy nie ale skoro nie dali infa to może ten artykuł to tylko element nacisku trudno cokolwiek powiedzieć mam spory pakiet tych akcji - i bez przejęcia ta spółka jest bardzo atrakcyjna mam nadzieję, że do 6 lutego coś podadzą
Jeżeli negocjacje były zerwane to raczej powinni o tym poinformować. A tymczasem w drugim mailu odcinają się od komentowania doniesień prasowych Jak dla mnie - moja prywatna opinia - to negocjacje stanęły na ostrzu noża i tego typu zagrywki ze zrywaniem rozmów to próby stawiania drugiej strony pod ścianą. zobaczymy czekamy
Ciekawa jest dla mnie reakcja rynku, bo poza lekkim spadkiem w dniu publikacji, który zaraz został wyrównany w zasadzie nic się nie stało po tym artykule.
Same info nie jest aż tak złe, żeby kurs miał lecieć. Nie dogadali się oznacza, że paged wysoko wycenia swoje akcje i nie chce puścić za bezcen. Jakby nie patrzeć spółka z inwestorem czy bez poradzi sobie na rynku. Moim zdaniem aktualnie nie ma zbyt dobrego klimatu do inwestowania kapitału w PL, a to jest szansa dla mniejszych windykatorów, żeby mnożyć zyski w kolejnych latach bez obawy, że zachodni giganci zmiotą je z rynku. DTP płaci ładną dywidendę, pokazuje wysoką rentowność, a do tego jest stosunkowo nisko wyceniane. Ewentualne przejęcie trzeba traktować jako bonus.