• Zwykli oszuści i tyle Autor: ~J-23 [77.255.232.*]

• Re: Zwykli oszuści i tyle Autor: ~J-23 [77.255.232.*]
    Ciekawa jak oszust kaczmarek z koskową opchną tyle mln akcji naiwniakom. Już ukradli sales concepy i shangri la a teraz oszuści potrącą sobie wierzytelności i spółka nie zobaczy ani grosza. i tyle z loyda nic nie zostanie bo wszystko ma koskowa z kaczmarkiem
  • Re: Zwykli oszuści i tyle Autor: ~tik [109.173.145.*]
    polecam artykuł
    INFORMACJA POUFNA I OKRES ZAMKNIĘTY
    link 
    wg info ze Spółki jeśli nie ma błędu, to przedwstępna umowa została zawarta  5.01.2015

cytat z powyższej strony:
    Informacja poufna
    Zapis o zakazie wykorzystywania informacji poufnej pełni podobną rolę do okresu zamkniętego, z tym że obowiązuje w ciągu całego roku
  • Re: Zwykli oszuści i tyle Autor: ~krispeknielogowany [83.23.154.*]
    Dzięki za wychwycenie tej nieścisłości"tik".
    Polecam również kontakt z KNF-em w tej sprawie, ponieważ o tym wykroczeniu w swoim piśmie nie wspomniałem.
  • średnia 25 groszy Autor: ~zet [31.61.138.*]
    6 mln złotych za 24 mln akcji to oznacza po 0,25 groszy za akcję. Sądzę że Prokurent nie sprzedawała akcji, jedynie miała sporo ustawione na ukrytym (po 24-26 gr) tak aby ktoś kupując nie zawyżył kursu i średniej bo wówczas musieliby kupować średnio za więcej. Przecież nie sypała jakoś specjalnie tylko pilnowano żeby kurs nie był większy niż 26-27 groszy. Takie odnoszę wrażenie. Spróbujcie kupić akcje za 30 groszy to sądzę że się nie da. Jeśli tak było a firma którą ona zarządza ma objąć tą emisję to nie wykluczone że jest to sprawa do KNF lub nawet prosto do Prokuratury. Co sądzicie o mojej teorii?
  • Do dnia NWZA kurs będzie trzymany Autor: ~zet [31.61.138.*]
    I jeszcze jedno. W mojej teorii do dnia liczenia średniego kursu będzie on trzymany tak aby wyszła okolica 25 groszy a potem może poszybować jeśli taka będzie wola. Widać właściciele pieniążki mają po różnych spółkach a póki co kurs i FF jest mały. Niewielkie kwoty (rzędu 100-200 tys. zł) mogą doprowadzić kurs i do 5 zł.

• Re: średnia 25 groszy Autor: ~krispeknielogowany [83.23.160.*]
    Sprawa już poszła do KNF i w moim przekonaniu Przewodniczący powinien postąpić bardzo podobnie co w sytuacji z listopada. Jeżeli nic więcej nie zostało zatajone w spółce to myślę, że najbardziej ucierpi Pani prokurent. Prezes jest kryty bo chyba większość akcji posiada przez fundusz zarejestrowany na Cyprze, więc zanim do niego dotrą to jego i pieniędzy już nie będzie, a Pani prokurent podkładała się cały rok, sypiąc akcjami i mając dostęp do informacji poufnej, która zarazem miała ogromny wpływ na kurs spółki. Z góry zaplanowana operacja z emisją. Spółka kręci biznes, więc po co dzielić się dywidendą z akcjonariuszami, jak można wydmuchać spółkę i przejść w z o.o.

• Re: średnia 25 groszy Autor: ~zet [31.61.138.*]
    Raczej nie tędy droga aby ściągnąć spółkę z parkietu bo tu można zarabiać. Poza tym akcje 24 mln też trzeba będzie komuś opchnąć. Raczej przewiduję pompkę po ustaleniu średniego kursu akcji do emisji i potem powolne ubieranie. Tak działały już niejedne spółeczki do zarobienia kasiorki i opchnięcia akcji. Jeśli kurs będzie szybował (powiedzmy nawet na 2 zł.) a potem się cofnie do 1 zł. to wielu potraktuje to jako promocję. Sprawdźcie co się działo na IFCAPITAL, FLYPL itd. Kursy szły na kilka złotych, prawie dwucyfowe kwoty a dzisiaj są na poziomie kilkunastu groszy. Do tego było kilka podrzutek z 1 zł. na 2 zł. więc przy 1 zł. każdy myślał że promocja aż w pewnym momencie zamiast z 1 zł. na 2 zł. poszły na 10 groszy. Myślę że tu jest ekipa niemniej sprytna. Ale to tylko moja teoria na podstawie obserwacji innych spółek i zachowań.
    Wnioski mam takie:
    1. Na pewno nie jest tutaj celem ściągnięcie firmy z Parkietu bo po co? Skomplikowany jest proces wchodzenia na Giełdę więc nie ma co ściągać.
    2. Jeśli nie ściągnięcie z GPW to raczej przejście na parkiet główny. Ale i to wymaga kursu co najmniej 1,50. Bodajże kapitalizacja musi być na poziomie 50 mln na głównym. Ale to dla spółki nie problem bo akutalnie jest mały FF więc niewielką kwotą podciągną.
  • Re: średnia 25 groszy Autor: ~krispeknielogowany [83.23.160.*]
    Dnia 2016-01-06 o godz. 17:53 ~zet napisał(a):

> 2. Jeśli nie ściągnięcie z GPW to raczej przejście na parkiet główny. Ale i to wymaga kursu co najmniej 1,50. Bodajże kapitalizacja musi być na poziomie 50 mln na głównym. Ale to dla spółki nie problem bo akutalnie jest mały FF więc niewielką kwotą podciągną.

Kapitalizacja musi wynieść 60 mln zł lub odpowiednik w złotych 15 mln euro.

Co do spółki to liczę na wzrost, ale max 50 gr. Później tak jak mówisz - osuwanie do nominału
  • Re: średnia 25 groszy Autor: ~Gostello [89.71.229.*]
    Coś takiego znalazłem na forum stockwatch na temat obecnej sytuacji:

"Uzasadnienie Zarządu do emisji to śmiech na sali :)
    Mimo wszystko nawet jak synchronizacja wyjścia z akcjonariatu jednego udziałowca, z emisją nie jest przypadkowa, to działanie wygląda na zgodne z prawem, choć bez poszanowania praw akcjonariuszy mniejszościowych. Skoro spółka pokazuje taką, a nie inną wartość księgową, to emisja poniżej tej wartości jest niekorzystna, niekorzystna tym bardziej im niżej. Sprowadzając słowa do potocznej mowy, oznacza to, że albo zarząd nie działał fair wcześniej przeszacowując aktywa, albo nie działa teraz, bo emisja będzie kosztem drobnych. Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz na giełdzie."
  • Re: średnia 25 groszy Autor: ~wiesiek [31.61.138.*]
    Warto wejść w tą spółkę jeszcze?
  • Re: średnia 25 groszy Autor: ~nowy [188.146.1.*]
    prezes bierze za 6 000 000 po 25 gr !! wiec po co pytać!!

• Re: średnia 25 groszy Autor: ~jelonek [83.27.115.*]
    tak naprawde to my nic nie wiemy co bedzie wie tylko KOSKOWA PREZES I BORCZ:))))
  • Re: średnia 25 groszy Autor: ~jelonek [83.27.115.*]
    KRISPEK jak zerobia podbite to bedzie wysoko i ja wtedy sprzedaje.
[x]
LOYD 0,00% 0,02 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.