Raczej nie tędy droga aby ściągnąć spółkę z parkietu bo tu można zarabiać. Poza tym akcje 24 mln też trzeba będzie komuś opchnąć. Raczej przewiduję pompkę po ustaleniu średniego kursu akcji do emisji i potem powolne ubieranie. Tak działały już niejedne spółeczki do zarobienia kasiorki i opchnięcia akcji. Jeśli kurs będzie szybował (powiedzmy nawet na 2 zł.) a potem się cofnie do 1 zł. to wielu potraktuje to jako promocję. Sprawdźcie co się działo na IFCAPITAL, FLYPL itd. Kursy szły na kilka złotych, prawie dwucyfowe kwoty a dzisiaj są na poziomie kilkunastu groszy. Do tego było kilka podrzutek z 1 zł. na 2 zł. więc przy 1 zł. każdy myślał że promocja aż w pewnym momencie zamiast z 1 zł. na 2 zł. poszły na 10 groszy. Myślę że tu jest ekipa niemniej sprytna. Ale to tylko moja teoria na podstawie obserwacji innych spółek i zachowań.
Wnioski mam takie:
1. Na pewno nie jest tutaj celem ściągnięcie firmy z Parkietu bo po co? Skomplikowany jest proces wchodzenia na Giełdę więc nie ma co ściągać.
2. Jeśli nie ściągnięcie z GPW to raczej przejście na parkiet główny. Ale i to wymaga kursu co najmniej 1,50. Bodajże kapitalizacja musi być na poziomie 50 mln na głównym. Ale to dla spółki nie problem bo akutalnie jest mały FF więc niewielką kwotą podciągną.