tototototo zwanym polimex to robi budowlanke - to nie work service. do każdego ofertowania potrzebni są ci ludzie więc moze masz odpowiedz dlaczego nie skladaja wszedzie odpowiedzi na zapytania bo ofertowanie i wycena takich kontraktów to setki godzin projektantów a nie ma kim robic w tej dziedzinie więc jestem w stanie się założyć że na łagisze opóżnienie było przez tego muła bo albo się nie wyrobili albo prezeska sie nie zgodziła z wyceną pod ugotowany już przetarg i to przerabiali tak by pasowało. cholera wie ale smrod z tego bije jak cholera - mowie wam - cwok szambiarz.
Dnia 2015-12-11 o godz. 20:47 ~cwok napisał(a): > tototototo zwanym polimex to robi budowlanke - to nie work service. do każdego ofertowania potrzebni są ci ludzie więc moze masz odpowiedz dlaczego nie skladaja wszedzie odpowiedzi na zapytania bo ofertowanie i wycena takich kontraktów to setki godzin projektantów a nie ma kim robic w tej dziedzinie więc jestem w stanie się założyć że na łagisze opóżnienie było przez tego muła bo albo się nie wyrobili albo prezeska sie nie zgodziła z wyceną pod ugotowany już przetarg i to przerabiali tak by pasowało. cholera wie ale smrod z tego bije jak cholera - mowie wam - cwok szambiarz. ========================================================================== Wszystkie wielkie kontrakty teraz lokuje się w systemie " zaprojektuj i zbuduj " . Do tego trzeba ludzi, a ludzi nie ma na lekarstwo. Moja firma już pół roku usiłuje zatrudnić 2-3 osoby na stanowiska inżynierskie i kiszka. Z ludźmi kończącymi płatne studia i z prywatnych uczelni nawet nie ma co gadać. Kompletne zera, nic nie potrafią i już są wypaleni - a jeszcze nie pracowali. Na tych płatnych studiach liczy się wpłacanie czesnego a nie nauka. O poziomie wiedzy i umiejętności obecnych maturzystów - a więc kandydatów na studia nie wspomnę. A ludzie wykształceni na studiach stacjonarnych jeszcze kiedyś czyli porządnie i wdrożeni do konkretnej roboty są rozrywani i bardzo o takiego trudno. Pozostaje jedyna droga. Zatrudnić i uczyć od podstaw. I sądzę że dlatego jest nabór na asystentów projektanta czyli w zasadzie na praktykantów.
Z ludźmi kończącymi płatne studia i z prywatnych uczelni nawet nie ma co gadać. Kompletne zera, nic nie potrafią i już są wypaleni - a jeszcze nie pracowali. Na tych płatnych studiach liczy się wpłacanie czesnego a nie nauka. O poziomie wiedzy i umiejętności obecnych maturzystów - a więc kandydatów na studia nie wspomnę.
Czyli wypisz,wymaluj to tacy pracownicy jak ty.I dodaj jeszcze czym się w pracy zajmują. A najgorsze,że uważają ze to normalne.
Ale dość o zakłamanej chorągiwce bo szkoda czasu na zajmowanie się takim czymś.
Tu akurat ważne jest W ZWIAZKU Z PLANOWANYM INTENSYWNYM ROZWOJEM...
Dnia 2015-12-12 o godz. 10:16 ~baca napisał(a): > Z ludźmi kończącymi płatne studia i z prywatnych uczelni nawet nie ma co gadać. Kompletne zera, nic nie potrafią i już są wypaleni - a jeszcze nie pracowali. Na tych płatnych studiach liczy się wpłacanie czesnego a nie nauka. O poziomie wiedzy i umiejętności obecnych maturzystów - a więc kandydatów na studia nie wspomnę. > > Czyli wypisz,wymaluj to tacy pracownicy jak ty.I dodaj jeszcze czym się w pracy zajmują. > A najgorsze,że uważają ze to normalne. > > Ale dość o zakłamanej chorągiwce bo szkoda czasu na zajmowanie się takim czymś. > > Tu akurat ważne jest > W ZWIAZKU Z PLANOWANYM INTENSYWNYM ROZWOJEM... ====================================== Widać , że ten jad złych emocji trzyma cię dniem i nocą .On nie mi szkodzi, ja się śmieję z tego jak przebierasz ze złości nóżkami. Tobie, tobie szkodzi.To zawsze kończy się impotencją i charakterystycznym grymasem gęby na trwałe " przyspawanym " do twarzy. Ciekaw jestem czy już ....czy dopiero się zaczyna .... Buziaczki :))
Znasz to powiedzenie: Pier...lnięty zawsze uśmiechnięty.
No tak to jest jak się człowiek do bydła upodabnia. A honor dla takiego czegoś- to pojęcie abstrakcyjne. I nie odpisuj bo z ZEREM nie zamierzam konwersowć.
Dnia 2015-12-12 o godz. 12:26 ~baca napisał(a): > Znasz to powiedzenie: > Pier...lnięty zawsze uśmiechnięty. > > No tak to jest jak się człowiek do bydła upodabnia. > A honor dla takiego czegoś- to pojęcie abstrakcyjne. > I nie odpisuj bo z ZEREM nie zamierzam konwersowć.
============================ " O głupcach nie mówimy, głupców nie nazywamy, jednego się boimy: by nie okazać się nimi.. "
" Kochany "kolego" brak mi serca twego. Bo masz serce kochane szmatami wypchane kijem podarte guzik warte
Jesteś zgrabny i wiotki podobny do mojej starej szczotki. Pisze do ciebie wierszem boś ty chamem kategorii pierwszej "
Dnia 2015-12-12 o godz. 10:23 ~pinokio napisał(a): > ja sie nie dziwię "specjalisto" od VAT że w firmie w której pracujesz nik nie chce się zatrudniać.skoro ciebie tam zatrudnili to musi to byc dno
========================= Specjalistą od VAT to jesteś ty słodziaku przesłodki.
To ty wykrzykiwałeś w niewybredny sposób pełen pychy , że wartość kontraktu na kotły Polimexu brutto minus wartość kontraktu netto to jest właśnie MARŻA , i że jest bardzo ładna, bardzo wysoka bo wynosi aż 23%. A to był pacanie VAT, o czym nie wiesz - bo i skąd masz taką wiedzę posiadać, jak potrafisz jedynie pluć i obrażać.
Widać nie możesz tamtej sytuacji zapomnieć i przy każdej okazji wracasz do niej urażony i charczysz nienawiścią i usiłujesz wziąć w jakiś sposób rewanż,. A że nie potrafisz niczego innego niż obrażać , to to usiłujesz czynić.
Fixiu, po co Ty się wdajesz w takie dyskusje. Nie żal Ci na to czasu ? By dyskusja / na jakikolwiek temat / była merytoryczna i ciekawa ,
musi być prowadzona w gronie ludzi którzy coś wiedzą , wzajemnie się szanują pomimo różnic, a jeżeli, co niektórzy dyskutanci mają braki ,nie udają wszystkowiedzących, tylko przysłuchując się- uczą się od innych. Inwektywy -to najmocniejsza broń tych którzy nie mają mocnych argumentów
P.S. Tajemnicą poliszynela jest krążąca opinia o poziomie wykształcenia wszelkiej maści licencjatów z tytułem inżyniera / o humanistach i ekonomistach nie wypowiadam się-pewnie podobnie/ Znam również relacje właściciela biura projektów , który chciał zatrudnić 2-ch absolwentów architektury . Na "casting" przyszło kilkadziesiąt osób / duże bezrobocie/ . Gdy przyszło "przejść" przez gąszcz pytań sprawdzających ich wiedzę teoretyczną - przeszła zaledwie jedna osoba /najlepsza na całym roku studiów/
Porządne firmy nawet słuchać nie chcą o licencjacie.
@ kacperku . Tytuł inżyniera np . budownictwa uzyskujesz na politechnice - studia I stopnia do którego to stopnia zalicza się licencjat Cytat. " STUDIA I STOPNIA. Jest to efekt kształcenia na studiach pierwszego stopnia, zakończonych uzyskaniem tytułu zawodowego licencjata, inżyniera lub równorzędnego określonego kierunku studiów i profilu kształcenia potwierdzony odpowiednim dyplomem."
W przypadku budownictwa i chęci uzyskania tytułu inżyniera , studia I stopnia trwają 7 semestrów = 3,5 roku. Na innych kierunkach I stopnia może to być tylko 6 semestrów.
Oczywiście w zależności od tego na jakiej uczelni studiujesz , taki będzie poziom wykształcenia absolwenta . A że w ostatnim 20-leciu wyrosło jak grzybów po deszczu różnej maści prywatnych uczelni , taki też i mamy poziom kształcenia Liczy się kasa, kasa i do przodu...
Konczysz dowolna uczelnie, a i tak w przyszlej pracy uczysz sie na nowo. Wazne by uczelnia nauczyla czytac ze zrozumieniem i przedewszystkim myslec. Co ambitniejsi absolwenci wola wyjechac, bo zostajac beda wykonywac najgorsza robote, zbierac opieerddol od wyzszego stopniem i zarabiac mniej. Dlatego mlodzi ludzie konczac cokolwiek wola zajac sie swoim biznesem. A te tempe nieuki magistry, wyksztalceni idioci dalej beda sobie rzadzic. Bo na studiach nauczyli sie cwaniakowac...
Dodam jaszcze, ze wielu z nich wyksztalconych idiotow dostala sie na studia bo nie mieli obowiazkowej matury z matematyki. Niech sobie jeszcze raz zdadza obecna mature...ciekawe z jakim wynikiem
Dnia 2015-12-13 o godz. 08:49 ~kacper napisał(a): > Ocenisz innych a sama jesteś niezbyt rozgarnięta . Wskaż mi uczelnię , która wypuszca licencjatów z tytułem inżyniera . ============================= "inżynier to jest licencjat na politechnice,... a jeżeli chodzi o różnice, to są różnice w podejściu, ale to już się wiąże ze specyfiką uczelni technicznych " Tak, że się nie czepiaj....
Specjalistą od VAT to jesteś ty słodziaku przesłodki.
To ty wykrzykiwałeś w niewybredny sposób pełen pychy , że wartość kontraktu na kotły Polimexu brutto minus wartość kontraktu netto to jest właśnie MARŻA , i że jest bardzo ładna, bardzo wysoka bo wynosi aż 23%. A to był pacanie VAT, o czym nie wiesz - bo i skąd masz taką wiedzę posiadać, jak potrafisz jedynie pluć i obrażać.
Widać nie możesz tamtej sytuacji zapomnieć i przy każdej okazji wracasz do niej urażony i charczysz nienawiścią i usiłujesz wziąć w jakiś sposób rewanż,. A że nie potrafisz niczego innego niż obrażać , to to usiłujesz czynić.
tylko potwierdzasz że budowlanka jako sektor przyciąga ludzi dlikatnie mówiąc niezbyt lotnych.zajmij sie vatem bo przynajmniej wiesz ze to 23%-w twoim przypadku to duży sukces i nadmierny wysiłek umysłowy
Dnia 2015-12-13 o godz. 10:23 ~pinokio napisał(a): > Specjalistą od VAT to jesteś ty słodziaku przesłodki.
> To ty wykrzykiwałeś w niewybredny sposób pełen pychy , że wartość kontraktu na kotły Polimexu brutto minus wartość kontraktu netto to jest właśnie MARŻA , i że jest bardzo ładna, bardzo wysoka bo wynosi aż 23%. > A to był pacanie VAT, o czym nie wiesz - bo i skąd masz taką wiedzę posiadać, jak potrafisz jedynie pluć i obrażać.
> Widać nie możesz tamtej sytuacji zapomnieć i przy każdej okazji wracasz do niej urażony i charczysz nienawiścią i usiłujesz wziąć w jakiś sposób rewanż,. A że nie potrafisz niczego innego niż obrażać , to to usiłujesz czynić. ========================================================= > tylko potwierdzasz że budowlanka jako sektor przyciąga ludzi dlikatnie mówiąc niezbyt lotnych.zajmij sie vatem bo przynajmniej wiesz ze to 23%-w twoim przypadku to duży sukces i nadmierny wysiłek umysłowy ======================================================= Dozgonna wdzięczność za wyrazy uznania człowieku - sędzio..... I skoro taka jest twoja opinia o budowlance, no to czym prędzej zmień sektor na inny - wywalając PXM pkc.
Po co ci TY BARDZO LOTNY CZŁOWIEKU firma z sektora uprawianego przez " ludzi dlikatnie mówiąc niezbyt lotnych ".
Dnia 2015-12-13 o godz. 13:35 ~pinokio napisał(a): > skad ty wiesz czy mam polimex?i czy myslisz że potrzebuję do inwestycji rad forumowych troli?zabawny gość z ciebie
Żebyś nie wiem jak się naprężał to nie zmienisz faktu że licencjat to nie to samo co inżynier. Gdyby było inaczej ty by nie było tego podziału . Nie najlepiej u ciebie z logiką .