• Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~MK [81.190.72.*]
    Ale nam prezent gwiazdkowy zarzad szykuje
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~krs [85.221.211.*]
    no to nam na gwiazdkę naprawdę dali
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: michal0110 [83.8.212.*]
    Nie wiadomo jeszcze jaka będzie cena emisyjna...
    "Cena emisyjna akcji serii I wynosi ........."
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~Obserwator [185.28.248.*]
    dlaczego non stop ktos tutaj probuje reszte wprowadzic w blad, kasa zupelnie wam juz zjadla resztki przyzwoitosci
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~MK [81.190.72.*]
    Macie rację, cena emisyjna nie jest znana, nie zmienia to jednak faktu, że rozwadniają majątek i będzie jeszcze więcej akcji w obiegu. Popyt ostatnio jest za wysoki, za to podaż będzie większa po emisji. Jeśli nie potrafią finansować działalności z zysków, kłania się brak gospodarności.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~rsi [37.190.168.*]
    Spółka w tej chwili pracuje na spłatę zobowiązań. Trudno tutaj mówić o zyskach i rentowności. Moim zdaniem jedynym wyjściem z tego stania nad przepaścią jest wejście jakiegoś inwestora z zewnątrz. Przy dokapitalizowaniu i realizacji dzięki temu listów intencyjnych spółka może zyskać nowe życie i w końcu wyjść na prostą. Mając zaplecze finansowe (w postaci stałych odbiorców produktów z laminatu) mogłaby w końcu rozwinąć skrzydła w produkcji łodzi. Póki nie będzie dopływu świeżego kapitału z zewnątrz to będziemy się kisić i bać o nowe emisje i spłaty obligacji.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~ja [31.61.140.*]
    A jaką masz pewność, że będą w stanie zagospodarować efektywnie nowe środki, dotychczasowe doświadczenia pokazują, że nie można ufać zarządowi. A co do umów to stan na dziś jest taki, że nie ma umów są tylko faxy, listy zero konkretów. To wszystko przed emisją obligacji i akcji. Za długo jestem na rynku by w to wierzyć. I tyle w temacie. Nie dawno podobnie naganiacze robili wodę z mózgu na PRK, co jeden to wyższa cena a jaki jest koniec to każdy może sobie sprawdzić. Nie moim celem jest zniechęcanie do kupowania. zachęcam gorąco do myślenia, najlepiej samemu sięgać do źródeł i samemu wyciągać wnioski. Mniej boli w przyszłości. Pozdrawiam
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~pepe [83.4.108.*]
    W styczniu walne dotyczące emisji i w styczniu targi w Anglii.
    Chyba są czegoś pewni, że decydują się na emisję przy takim otoczeniu rynkowym.
    Sukces na targach to wysoka cena emisyjna .
    Tyle w temacie.
    Spokojnie czekam.

Gdyby tak było, emisja skierowana by była do grubych inwestorów, a tutaj mamy ofertę dla wszystkich w tym drobnicy. Dlaczego nie wezmą kredytu, jeśli perspektywy rozwoju i planowane projekty mają przynieść takie zyski, tylko wchodzą w emisję akcji ?
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~michalbs87 [89.75.103.*]
    Wydaje mi się, że będą inwestować w jakieś urządzenia związane z produkcją w związku z czym wartość aktywów trwałych może znacznie wzrosnąć. W takim wypadku chcą coś uciułać z giełdy, być może środki obrotowe na produkcję. Ponieważ wartość aktywów trwałych wzrośnie będą chcieli pewnie wyemitować taką ilość akcji żeby stosunek ceny akcji do wartości księgowej się nie zmienił. To są moje przypuszczenia ale obstawiam, że tak będzie. Cena akcji nie powinna spaść, a zwiększą tym sposobem kapitalizację potrzebną do przejścia na GPW. Zarząd wie co robi. Po co mają jeszcze bardziej zadłużać firmę skoro mogą emitować akcje bez znacznego wpływu na ceny z fundamentalnego punktu widzenia. Działają zdecydowanie na korzyść spółki. A co do emisji publicznej to jakby była niepubliczna to zaraz by tu zaczęli kwękać, że ich oszukano bo rozdają akcje grubym, a taki maluczki to nawet dokupić nie może i zostanie z rozwodnionymi papierami. Emisja publiczna jest bardziej w porządku.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~rsi [37.190.168.*]
    Na ten moment jak dla mnie z takim zadłużeniem i niskimi przychodami ta spółka lokuje się blisko kategorii bankrut. Jeśli jednak Kleba znajdzie dla Admirala jakiegoś większego inwestora, który dokapitalizuje spółkę, nawet kosztem rozwodnienia kapitału, i wtedy spółka zacznie bez góry zobowiązań sprzedawać łódki i produkty z laminatu, to wtedy może tu być kosmiczna cena w stosunku do aktualnej. Póki co brakuje wiarygodności (faxy, listy intencyjne) ale mały pakiet warto mieć.
    Zobaczcie jaką część zysku zżarły odsetki. Z tego trzeba wyjść jeśli nie chce się zamykać budy. 50 na 50, że spółka się rozwinie.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~iii [85.221.234.*]
    a ja mysle ze przed emisja jeszcze bedzie kilka ciekawych info. Emisja po 0,40 okolo...to tylko moje gdybania oczywiscie.
    I jeszcze uwazam ze emisja zakonczy sie sukcesem. Ale....pozyjemy , zobaczymy.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~yellowsubmarine [94.254.145.*]
    Jak dla mnie spółka jest już g... o warta - pozbyłem sie ostatnio całego pakietu , i widzę po dzisiejszym kursie że dobrze zrobiłem. Nie ma nic gorszego dla akcjonariuszy - jak rozwodnienie akcjonariatu w postaci takiej emisji kierowanej dla ogółu i to jeszcze PONIŻEJ aktualnej wyceny , a w dodatku bez prawa poboru. Prezio zaczyna walić w h....a - obligacje , emisje itp. Cały czas nienażarty kasą ?. Nie zdziwi mnie jak niebawem kurs powróci w okolice poniżej 20 gr , aby zachować dyskonto w stosunku do planowanej emisji.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: rosenkrantz [212.109.132.*]
    Skąd Ty w ogóle wiesz jaka będzie cena emisyjna i dlaczego poniżej rynku? Wiesz w ogóle czym jest wartość nominalna akcji? Bo śmiem powątpiewać.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~lukas8i8 [37.47.13.*]
    dałem się ubrać po 35 gr teraz to już poczekam nawet jak emisyjna będzie 25 gr to nie powinno spadać poniżej 30 gr ale zobaczymy jak będzie najwyżej dokupię po 25
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~bies [79.187.119.*]
    emisyjna będzie powyżej rynku. firma potrzebuje kasy na zamówienia. I nie spodziewajcie się mniej jak 50gr
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~gdr [5.172.247.*]
    Dnia 2015-12-10 o godz. 15:27 ~bies napisał(a):
    > emisyjna będzie powyżej rynku. firma potrzebuje kasy na zamówienia. I nie spodziewajcie się mniej jak 50gr

O prorok się znalazł . Jak emisyjna będzie powyżej rynku , to całość kto im wezmie ? , Na logike musi być poniżej rynkowej lub podobnie , chociaż z drugiej strony patrząc to jest wyrażnie napisane że emisja dochodzi do skutku / haczyk / w przypadku objęcia minimum miliona sztuk . Tyle to Stasiek z pod budki z piwem może objąć / równowartość jednopokojowego mieszkania w stolicy / . A tak poważnie to co za różnica jak wszystko sukcesywnie wywalać będą w ulicę , byle by tylko jakaś kasa z tego manewru była. Tak czy inaczej , to negatywne info.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: rosenkrantz [212.109.132.*]
    Dnia 2015-12-10 o godz. 23:19 ~gdr napisał(a):
    > Dnia 2015-12-10 o godz. 15:27 ~bies napisał(a):
    > > emisyjna będzie powyżej rynku. firma potrzebuje kasy na zamówienia. I nie spodziewajcie się mniej jak 50gr
    >
    > O prorok się znalazł . Jak emisyjna będzie powyżej rynku , to całość kto im wezmie ? , Na logike musi być poniżej rynkowej lub podobnie , chociaż z drugiej strony patrząc to jest wyrażnie napisane że emisja dochodzi do skutku / haczyk / w przypadku objęcia minimum miliona sztuk . Tyle to Stasiek z pod budki z piwem może objąć / równowartość jednopokojowego mieszkania w stolicy / . A tak poważnie to co za różnica jak wszystko sukcesywnie wywalać będą w ulicę , byle by tylko jakaś kasa z tego manewru była. Tak czy inaczej , to negatywne info.

Tłusta ryba, która jakby chciała kupić to w obrocie rynkowym znacznie wywindowałaby kurs. Podobnie było w przypadku emisji serii D (gwoli przypomnienia, cena nominalna zawsze ta sama co w statucie spółki, emisyjna 85 gr). Natomiast samo dokapitalizowanie spółki jest konieczne, jeśli ma się dynamicznie i efektywnie rozwijać. Jaki masz lepszy pomysł? Obligacje? Były i są. Kredyty? Były i są.
    Dla mnie jest to wiadomość in plus.
    Jeśli emisyjna ma być powyżej tego co obecnie mamy to lepiej niech się spieszą z podciąganiem kursu, bo rok się zaraz kończy, a do walnego niewiele czasu zostało. Jak teraz tego nie zrobią to nikt o zdrowych zmysłach nie będzie brał drożej z emisji, jak na rynku może nabyć po dużo niższej cenie.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~sfr [83.11.53.*]
    W większości przypadków emisja nowych akcji odbywa się poniżej obecnego kursu, bo niestety spółkom bardziej zależy na szybkim pozyskaniu nowego kapitału, niż ochronie obecnego drobnicowego akconariatu. Dlatego to istotny sygnał, żeby olać juz definitywnie Admiral. Wierzyłem w nich, ale zaśmierdziało zbyt mocno, sprzedałem wszystkie 100k akcji i nie wracam tu.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~kort [85.221.211.*]
    a ja wrócę,ale musi się uspokoić
    jak dobrze że w porę udało się upłynnić
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~henk70 [78.8.227.*]
    cena emisji na pewno nie będzie niższa niż 30 gr.
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~ja [213.192.65.*]
    Wydaje się, że powinieneś napisać, iż cena, twoim zdaniem (i tu argumentacja ...) nie powinna być niższa niż 30gr. A tak to co ty wróżka jesteś?
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~ja [213.192.65.*]
    Powyzsze miało być do henk70, moja pomyłka,
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~henk70 [78.8.227.*]
    pożyjemy zobaczymy kto miał rację,
  • Re: Walne i emisja 0,25 nominal :( Autor: ~yellowsubmarine [94.254.145.*]
    Do końca tygodnia jak będą walić w takim tempie to 20 gr na peryskopie. Na koniec roku za 10 gr stary bosman otworzy szampana ? . Emisja , emisja, emisje . dorzućcie więcej srajpapira do pieca . Wiecej emisji , więcej czadu !!!
[x]
ADMIRAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.