• Co to za ściema z tym PRA Autor: ~cv [89.174.250.*]
    Rzekomo PRA to przejmuje a na kupnie oferty po 100, 200 akcji - śmiech i totalna żenada
  • Re: Co to za ściema z tym PRA Autor: ~grate [81.190.233.*]
    Jak dla mnie to za bardzo oficjalne to przejęcie. Scenariusza z wystrzałem kursu jak na Presco tutaj nie będzie. Takie rzeczy prędzej na Vindexusie. Raczej w wezwaniu pojawi się kwota w okolicach wartości księgowej. Za to potem może się dziać ciekawie, bo spółka stanie się na polskim rynku groźnym konkurentem dla Kruka. Wtedy dopiero kurs powinien ruszyć.
  • Re: Co to za ściema z tym PRA Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Ja mam zupełnie odmienne zdanie niż Ty na temat ewentualnego przejęcia : Po pierwsze negocjowali to po cichu ale gość z parkietu się dowiedział o rozmowach, napisał w gazecie i DTP musiało poinformować akcjonariuszy. Po drugie nie można wykluczyć i tu wystrzału ale wszystko będzie zależało od ceny. Po trzecie i najważniejsze to cena sprzedaży, ja na cenę patrzę nie pod kątem Wk czy osiąganych zysków ale na portfel wierzytelności który mają na poziomie 3,25mld, kruk zapłacił za portfel przejmowany od presco 8% to niech tu będzie mniej 7% czyli 230 mln i długi 45 mln to daje 185 mln a na akcję 5,18 czyli 25% wyżej od obecnego kursu. W mojej ocenie jednak jest to minimalny kurs w przypadku wezwania a ze względu na fakt iż obecnie kupowane pakiety na rynku są znacznie droższe (powyżej 10%), Paged średnio płacił za akcje DTP coś w okolicach 6zł oraz premię za przejęcie kurs powinien wynieść znaaaaacznie więcej .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.28.155.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co to za ściema z tym PRA Autor: ~cv [188.252.26.*]
    a jednak - Oferta kupna była, ale do sprzedaży nie doszło. Główny akcjonariusz chciał więcej, niż oferowała PRA Group. (PB) a mówili mi bardziej obeznani z rynkiem giełdowym że za długo to trwa - i znowu kasa wtopiona. PRA kupi pewnie GetBack-a
[x]
DTP 0,00% 4,93 2016-05-19 15:33:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.