• OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.29.23.*]
    wniosek o upadłość likwidacyjna był złożony przez zarząd
    tak więc obligacje są nadal wymagalne mimo wycofania wniosku
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~bruno [77.65.92.*]
    jestes pewien?
    skoro wniosek zostal odwolany?
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.29.23.*]
    Niestety tak.
    Piszę niestety mimo iż jestem obligatariuszem bo
    może to prowadzić do kolejnego wniosku o upadłość.
    A przy upadłości likwidacyjnej nikt nic nie dostanie.
    To była bardzo cwana zagrywka KK. Ma on obligacje za
    kilka milionów PLN.
    Zobacz zresztą na obligacjepl
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~bruno [77.65.92.*]
    pewnie taki wniosek zlozy tc capital...
    kerdos i jego prezes jest w klinczu...

jesli nie pojda na wojne sadowa to spolka moze sie z tego nie podniesc

a co myslisz o rezygnacji pana kucinskiego?
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.29.23.*]
    Myślę że stanowisko spółki będzie takie że w związku z tym że
    nie zaszły przesłanki do upadłości a KK składając wniosek działał tylko i wyłącznie
    we własnym interesie a nie interesie spółki obligacje nie są wymagalne.
    Myślę że kucinski nie chce tego firmować bo jest świadomy że są wymagalne.
    Moim zdaniem jedyna szansa na rozwiązanie problemu obligacji to układ. W przeciwnym razie
    sprawy trafią do sądu.
    Jeżeli RK nie wnioskuje o układ to może chcieć sprzedać po odwieszeniu akcje a fali
    ogólnego optymizmu.
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~dark [95.40.80.*]
    Dnia 2015-11-28 o godz. 08:38 ~obligatariusz napisał(a):
    > Myślę że stanowisko spółki będzie takie że w związku z tym że
    > nie zaszły przesłanki do upadłości a KK składając wniosek działał tylko i wyłącznie
    > we własnym interesie a nie interesie spółki obligacje nie są wymagalne.
    > Myślę że kucinski nie chce tego firmować bo jest świadomy że są wymagalne.
    > Moim zdaniem jedyna szansa na rozwiązanie problemu obligacji to układ. W przeciwnym razie
    > sprawy trafią do sądu.
    > Jeżeli RK nie wnioskuje o układ to może chcieć sprzedać po odwieszeniu akcje a fali
    > ogólnego optymizmu.

możliwości zawsze wiele - zawsze mogą powiedzieć damy pieniądze ale jak się okaże że nie zrobiłes wałka na tych luxemburskich drogeriach - bo to zalatuje czyms w stylu dam ci 30 baniek fałszywek a wy mi oddajcie 30 baniek na konto więc najpierw sprawdzić trzeba by czy falszyfki sa prawdziwe czy nie a dopiero później rozważyć ewentualność zwrotu - inna kwestia to domaanie się wykupu obligacji działając wcześniej w złej wierze - bo patzrząc na raporty okresowe daleko w nich do stwierdzenia że były tam jakieś duże problemy a więc pytanie kolejne czy kłamali w raportach a jeśli tak to kto za to powinien odpowiedzieć?
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~bruno [77.65.95.*]
    czyli juz wiecie dlaczego zaden porzadny inwestor nie chcial dokapitalizowac spolki
    wlasnie przez te obligacje
    poprzednicy trzymaja spolke za jaja i nikt nie moze z tej sytuacji wyjsc nawet taki RK, ktory ma prawie 9% akcji
    pewnke za miesiac tc zglosi wniosek o padlosc i w znow keddos zaliczy dzwona
    nie widze szans na wyjscie z tego klinczu
    musza isc na droge sadowa
    Dnia 2015-11-28 o godz. 09:31 ~bruno napisał(a):
    > czyli juz wiecie dlaczego zaden porzadny inwestor nie chcial dokapitalizowac spolki
    > wlasnie przez te obligacje
    > poprzednicy trzymaja spolke za jaja i nikt nie moze z tej sytuacji wyjsc nawet taki RK, ktory ma prawie 9% akcji
    > pewnke za miesiac tc zglosi wniosek o padlosc i w znow keddos zaliczy dzwona
    > nie widze szans na wyjscie z tego klinczu
    > musza isc na droge sadowa

no tak ale pieniądze co spółka pozyskała z tych oblikacji raczej nie wyparowały więc ewentualnie mogliby coś sprzedać i spłacić te obligi - przede wszystkim spółka wykazuje zyski wiec i ze spłatą zadłużenia powinna sobie poradzić
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~bruno [77.65.95.*]
    myslisz ze te pieniadze jeszcze sa w kasie spolki?
    pewnie wydano je na splate innych zaleglych rachunkow jak najem lokali, logistyka,prad itd

to ze przy emisji obligow mowiono ze pojda na rozwoj i biezaca dzialalnosc oznacza ze jak widzisz rozwoju nie ma a kasa poszla na zaplate najemcom, dostawcom i na logistyke
    Dnia 2015-11-28 o godz. 10:03 ~bruno napisał(a):
    > myslisz ze te pieniadze jeszcze sa w kasie spolki?
    > pewnie wydano je na splate innych zaleglych rachunkow jak najem lokali, logistyka,prad itd
    >
    > to ze przy emisji obligow mowiono ze pojda na rozwoj i biezaca dzialalnosc oznacza ze jak widzisz rozwoju nie ma a kasa poszla na zaplate najemcom, dostawcom i na logistyke

nie jestem księgowym tejże spółki by wiedzieć gdzie co poszło ale raporty czytać jeszcze potrafię i jakoś nie dostrzegam by ich wartość księgowa była na minusie - tak czy inaczej kupię sobie trochę śmieciucha jak będzie w przedziale 15 - 25 gr - pamiętać należy że jeszcze kilka miechów temu wszystko było tu super a jakoś nie nie wystąpiło nic takiego by nagle spółka o wartości księgowej idącej w setki milionów nagle miała być bankrutem - z tego założenia możemy wysunąć wniosek że wszystko co na bananowej giełdzie jest bee bo jednego dnia podadzą raport że spółka warta miliard a drugiego dadzą korektę że się pomylili i jest to miliard na minusie ...a co do raportów to np http://dayli.com.pl/img/cms/DAYLI%2031%2003%202015.pdf
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~maklerx [31.179.232.*]
    spokojnie trzeba czasu ...a zresztą to tylko wasze domysły i tak naprawdę mało wiecie...cierpliwości
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~jerycho22 [95.49.60.*]
    Obligacje stają się wymagalne jeśli emitent nie spełnia wymogów emisji- nie spłaca kapitału lub procentów w terminie- ale dopiero po wyroku sądu ogłaszającego upadłośc. Wtedy wkracza komornik i sprzedaje majątek w celu zaspokojenia obligatariuszy i innych wierzycieli.
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~oby_nie [77.65.95.*]
    chyba nie masz racji
    przeczytaj to

https://obligacje.pl/pl/a/dayli-dogadalo-sie-z-ing-kerdos-wycofal-wniosek-o-upadlosc
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~Jan [77.46.0.*]
    No właśnie z tego tekstu wynika, że są wymagalne
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.27.115.*]
    Nie piszemy życzeń tylko fakty

• Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~prezes [77.253.183.*]
    najśmieszniejsze dla mnie jest to że o moją kasę martwią się ci co się wypstrykali z akcji i wymyślają Teorie Spiskowe ludzie trudno wyleszczyli was takie życie tu tylko wzrosty na obecną chwilę więc przestańcie już szukać sensacji :)))
    Nikt nie szuka sensacji. Należy patrzeć na informacje a nie myśleć życzeniowo. Dla mnie to jest nauka, bo przez takie myślenie zaliczyłem stratę.
    Nikt nie szuka sensacji. Należy patrzeć na informacje a nie myśleć życzeniowo. Dla mnie to jest nauka, bo przez takie myślenie zaliczyłem stratę.
    to trudno kasy już nie odzyskasz ja kupiłem od takiego jak ty , tu teraz tyko wzrost po takich infach na każdej spółce min 100 %% i proszę zamknij ten temat bo to nikogo nie interesuje liczą się fakty na teraz jest porozumienie z ING i wycofana likwidacja= min 100 % górka na początek . Miłego wieczorku :))
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~ale [37.47.34.*]
    ale 100% to 0,34 grosze to prawie nikt nie ma takiej ceny , ewentualnie Ci co 16.11 kupywali , ale ci wyżej albo uśrednią albo nadal wiszą

ciekawe jaką srednią ma kalyciok?
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~qwerty [31.61.138.*]
    Kalyciok miał swoj pakiet nabyty tak by moc na walnym glosowac a wiec w czasie gdy kurs oscylowal na poziomasz 50 gr i wyżej
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~ssss [94.254.128.*]
    Tak jak wcześniej pisałem obligacje spłaca syndyk masy upadłościowej jeżeli ktoś twierdzi że jest inaczej to znaczy że nie rozumie prawa. Nie istotne co oni sobie w umowach napisali. Prawo RP jest ponad to !!! Zabezpieczeniem obligacji jest Dayli ale tylko syndyk może rozporządzać majątkiem jak jest zgłoszona upadłość!!! To teraz pytanie gdzie jest syndyk ustanowiony przez sąd? Jak jest cofnięty wniosek o upadłość to co z obligacjami ? A no nic nie są wymagalne !!! Najważniejsze co zrobi sąd? I to jest właściwe pytanie ? Na moje oko to facet, który zrezygnował z RN, miał za zadanie cofnąć wniosek o upadłość i nakreślić dalszą robotę pozostałym z RN. Swoje zrobił, reszta jest już ustalona.Teraz zajmują się finansami i czyszczeniem. Ważny będzie raport.
    Od takiego jak ja? czyli kogo?
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~jerycho22 [83.6.30.*]
    SSS ma rację i ja o tym pisałem powyżej. Sprawa już jest w sądzie w którym są dwa wnioski jeden o upadłośc drugi o wycofanie wniosku(?) i sąd zadecyduje jak sprawę procedowac. Albo wszcząc procedurę upadłościową albo oddalic sprawę. W tej chwili nic nie jest jasne i postanowione. Jak dojdzie do upadłości syndyk sprzeda masę upadłościową i proporcjonalnie do uzyskanych pieniędzy spłaci wierzycieli. Posiadacze akcji nic nie dostaną bo są zbankrutowanymi właścicielami. Jedyną ich szansą jest oddalenie sprawy upadłości przez sąd a to jeszcze przed nami. Zwrócę uwagę, że jeden z obligatorjuszy (kk) już zgłosił wymagalnośc obligacji, które posiada i zmusza tym samym sąd do zajęcia się sprawą.
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.27.77.*]
    Nie jeden zgłosił a wielu - około 15 milionów PLN.
    Minie 30 dni od wpływu żądania przedterminowego wykupu obligacji do spółki
    i część obligatariuszu uda się do sądu by uzyskać nakaz zapłaty i
    zabezpieczy się na majątku spółki tak by w razie upadłości
    być poza masą. Być może będzie tak że któryś z mniejszych obligatariuszy
    nie chcąc wydawać kasy na koszty sądowe ze względu na małą kwotę wierzytelności
    złoży wniosek o upadłość. Tak by ci więksi którzy poszli do sądu po nakaz nie byli uprzywilejowani
    w stosunku do niego.
    Ale to tylko moje rozważania.
    Dnia 2015-11-29 o godz. 21:01 ~obligatariusz napisał(a):
    > Nie jeden zgłosił a wielu - około 15 milionów PLN.
    > Minie 30 dni od wpływu żądania przedterminowego wykupu obligacji do spółki
    > i część obligatariuszu uda się do sądu by uzyskać nakaz zapłaty i
    > zabezpieczy się na majątku spółki tak by w razie upadłości
    > być poza masą. Być może będzie tak że któryś z mniejszych obligatariuszy
    > nie chcąc wydawać kasy na koszty sądowe ze względu na małą kwotę wierzytelności
    > złoży wniosek o upadłość. Tak by ci więksi którzy poszli do sądu po nakaz nie byli uprzywilejowani
    > w stosunku do niego.
    > Ale to tylko moje rozważania.

wszystko ok tyle że ten wniosek o upadłość to celowe działanie prezesa by przejąć dayli i raczej mu to nie wyszło

"Mając na uwadze, iż znaczna liczba obligacji objęta została przez TC Capital sp. z o.o. na datę objęcia obligacji - spółkę zależną od byłego Prezesa Zarządu Pana Kamila Kliniewskiego, które są dodatkowo zabezpieczone zastawem rejestrowym na udziałach Dayli Polska sp. z o.o. – podmiotu zależnego Spółki, który prowadzi zasadniczą działalność operacyjną Grupy Kerdos zaistnienie stanu wymagalności obligacji Spółki prowadzić może do przejęcia części udziałów Dayli Polska sp. o.o. przez TC Capital sp. z o.o., co może wiązać się z osobistymi korzyściami byłego członka Zarządu Spółki."

http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/ESPI/info/763586,kerdos-group-sa-cofniecie-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-obejmujacej-likwidacje-majatku-spolki;jsessionid=MaIs8R875OtmgTEnE2yluPIh.undefined

tak więc nie ma co się przejmować obligacjami a jak ktoś niedowierza to niech pzeczyta
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/KERDOS-GROUP-Uprawnienia-posiadaczy-obligacji-Spolki-w-zwiazku-ze-zlozeniem-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-Spolki-7286290.html

"Emitent uzna na piśmie swoją niewypłacalność, (…) (v) wobec Emitenta został zgłoszony wniosek o ogłoszenie upadłości na podstawie ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. Prawo upadłościowe i naprawcze (tekst jedn. Dz.U. z 2012 r., poz 1112 ze zm.) i nie został on cofnięty lub oddalony w terminie 90 (dziewięćdziesięciu) dni od złożenia").
    stanowią tzw. przypadki naruszenia, których zaistnienie (któregokolwiek z nich) uprawnia"

wniosek cofnięty a więc.............
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~Kris [78.10.232.*]
    Dnia 2015-11-30 o godz. 00:00 ~dark napisał(a):
    > tak więc nie ma co się przejmować obligacjami a jak ktoś niedowierza to niech pzeczyta
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/KERDOS-GROUP-Uprawnienia-posiadaczy-obligacji-Spolki-w-zwiazku-ze-zlozeniem-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-Spolki-7286290.html
    >
    > "Emitent uzna na piśmie swoją niewypłacalność, (…) (v) wobec Emitenta został zgłoszony wniosek o ogłoszenie upadłości na podstawie ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. Prawo upadłościowe i naprawcze (tekst jedn. Dz.U. z 2012 r., poz 1112 ze zm.) i nie został on cofnięty lub oddalony w terminie 90 (dziewięćdziesięciu) dni od złożenia").
    > stanowią tzw. przypadki naruszenia, których zaistnienie (któregokolwiek z nich) uprawnia"
    >
    > wniosek cofnięty a więc.............

Warunki dla serii G:

"stanowią tzw. przypadki naruszenia, których zaistnienie (któregokolwiek z nich) uprawnia zgodnie z punktem 13 WEO G każdego z obligatariuszy obligacji serii G do złożenia pisemnego zawiadomienia, że świadczenia z obligacji przez niego posiadanych stają się natychmiast wymagalne i płatne, przy czym Emitent zobowiązany jest do wykupu obligacji, w stosunku do których zostało złożone zawiadomienie, w terminie 30 (trzydziestu) dni roboczych od dnia doręczenia mu zawiadomienia. Zgodnie z pkt 12 WEO G obligatariusz przed dokonaniem wezwania o którym mowa w zdaniu poprzedzającym, winien wezwać Emitenta na piśmie do usunięcia zaistniałego przypadku naruszenia wyznaczając termin nie krótszy niż 30 (trzydzieści) dni roboczych na jego usunięcie, przy czym obowiązek wezwania nie dotyczy przypadku naruszenia opisanego w punkcie 12 f WEO G (popadnięcia w niewypłacalność). "

To jest prawda ale wyłącznie do serii I oraz J.
    Problem jest z seriami F ,G , H - to 9 mil zł - z 50% zażąda czyli spółka musi w 30 dni znaleźć 4,5 mil zł (których nie znajdzie)
    W warunkach F,G,H nie widzę prostej opcji rozwiązania problemu. Co może przewrócić spółkę...
    Widzę to tak że bez negocjacji z obligatariuszami to się nie uda.
    Co śmieszne zmiana administratora zastawu nie dotyczy serii F,G,H które były emitowane jeszcze jako Hygienika i zabezpieczone na mieniu które NIE JEST W POSIADANIU KERDOS Group a sprzedanej spółki Hygienika Dystrybucja.
    Chodzi o znaki towarowe.

Jako obligaturiusz nie chciałbym abym musiał egzekwować obligacje z zabezpieczenia - to skończy się kilkuletnim szarpaniem bez dużych szans na sukces. Samą serie G objęło 54 osoby głównie fizyczne. Wobec czego dogadanie się będzie extremalnie trudne.
    Trzeba pamiętać że z zabezpieczenia obligacji nie udało się właściwie nikomu jeszcze na większą skalę skorzystać więc oszczegam zabezpieczenie obligacji to raczej problem bo daje złudną nadzieję... Już widzę jak się obligaturiusze zrzucą po 5% na uzyskanie nakazu przez Administratora Zastawu ....o ile będzie z kim rozmawiać...oraz pokrywać koszt jego działania...

chłopie zanim wkleisz to przeczytaj co wklejasz

"przed dokonaniem wezwania o którym mowa w zdaniu poprzedzającym, winien wezwać Emitenta na piśmie do usunięcia zaistniałego przypadku naruszenia wyznaczając termin nie krótszy niż 30 (trzydzieści) dni roboczych na jego usunięcie"

nie ma obowiazku wykupu obligacji - masz to w warunkach emisji obligacji jak i ustawa o tym mowi
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.18.246.*]
    obowiązek wezwania nie dotyczy przypadku naruszenia opisanego w punkcie 12 f WEO G (popadnięcia w niewypłacalność)
    Dnia 2015-11-30 o godz. 08:30 ~obligatariusz napisał(a):
    > obowiązek wezwania nie dotyczy przypadku naruszenia opisanego w punkcie 12 f WEO G (popadnięcia w niewypłacalność)

daleko się nie zajedzie jak się będzie wklejać co komu pasujące elementy - nie ma obowiązku wykupu obligacji i tyle w temacie a jak masz inne zdanie wydrukuj sobie warunki i idź do kogoś kto ci wytłumaczy dlaczego - na tejże opodstawie każdy kto miałby obligacje i chcąc by spółka je od niego kupiła składałby sobie taki wnioseczek

https://www.bankier.pl/wiadomosc/KERDOS-GROUP-Uprawnienia-posiadaczy-obligacji-Spolki-w-zwiazku-ze-zlozeniem-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-Spolki-7286290.html
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~obligatariusz [83.18.246.*]
    Mi nie pasuje to że obligacje są wymagalne. Uważam że jak zacznie się szarpanina to nic nie dostanę z tego.
    Jednak piszę tak jak uważam a nie jakie są moje życzenia.
    Na obligacjepl jest obszerny artykuł przygotowany przez specjalistów.
    Przeczytaj.

• Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~ssss [78.11.29.*]
    To proszę o podanie tych specjalistów bo co to jest ems ? google podają "EMS (ang. Enhanced Message Service) — usługa rozszerzonych wiadomości tekstowych działająca w ramach telefonii komórkowej" i jeszcze "ems — w geologii najmłodszy wiek epoki dewonu wczesnego lub najwyższe piętro dewonu dolnego" i wiele innych.

Specjaliści też wskazują, które akcje będą rosły a które spadały ciekawe dlaczego ich nie słuchamy ? Bo małpy potrafią lepiej rzucać monetą ?

Mamy Ci uwierzyć, że jakiś "specjalista" w ciagu kilku godzin przeanalizował wszystkie umowy na obligacje oraz inne, które są związane ze sprawą, napisał artykuł, wydał właściwy osąd jeszcze przed tym jak się odniósł do tego sąd ?
    Chyba sobie jaj robisz ? A pamiętasz co KK opowiadał w parkiecie i co ? Też mu bezgranicznie wierzyłeś ?
    Proponuje troszkę więcej myślenia a nie konsumowania treści.

• Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~qwerty [31.61.138.*]
    Warunki wykupu obligacji tj spølka w ciagu 30 dni wycofala wniosek a wiec nie bedzie wykupu obligow a w art ktory przytaczasz nie ma nic co tyczy sie jerdosa tj odwolanie
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~Arcio [77.255.232.*]
    Niektórzy próbują ściemniać. Powołują się na fakt odwołania wniosku w ciągu 90dni.. Owszem! Ale to dotyczy pkt VII Przypadków Naruszenia!
    A CO Z PUNKTEM III Przypadków Naruszenia??:-)) Cytuję:

(iii) Emitent ogłosił, że stał się niezdolny do spłaty swoich długów w terminach ich wymagalności;

Koniec i kropka. Jedno zdanie. Żadnych pierdół o odwoływaniu.

• Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~kris [15.195.185.*]
    No właśnie. Mam bardzo dużo tych obligacji i dokładnie wczytałem się w warunki. Spółka ma duży problem.
    Wystąpiłem o wcześniejszy wykup jednocześnie mając świadomość że mogę wbijać kolejny gwoźdź do trumny Kerdosu.
    Obligacje są zabezpieczone na znakach towarowych których już Kerdos nie jest właścicielem - co jest ciekawym przypadkiem którego nie chciałbym testować.

Czekam teraz na rekacje spółki. Jeżeli znajdą odpowiednią konstrukcję prawną aby się przed tym obronić to lepiej dla wszystkich.
    Bo Kerdos nie wytrzyma wykupu na 4,5 mil a jak tego nie zrobi to poleci cała reszta i pozamiatane....z waszymi akcjami włącznie.
    Efekt kuli śniegowej ;-( Lepieje aby szybko zaczeli rozmawiać z obligatariuszami. Warunki serii wcześniejszych F,G,H były różne od późniejszych emisji w których był bezpiecznik na taką operację jaką zrobił skurczybyk (KK). Więc albo sobie z tym poradzą albo tak czy siak będą musili składać wniosek ale może o układ. Najlepiej aby to było 1 stycznia bo wchodzi w życie nowa ustawa znacznie ułatwiająca przeprowadzenie ew. restrukturyzacji.

• Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~olo [31.179.232.*]
    easy
    Dnia 2015-11-30 o godz. 11:39 ~Arcio napisał(a):
    > Niektórzy próbują ściemniać. Powołują się na fakt odwołania wniosku w ciągu 90dni.. Owszem! Ale to dotyczy pkt VII Przypadków Naruszenia!
    > A CO Z PUNKTEM III Przypadków Naruszenia??:-)) Cytuję:
    >
    > (iii) Emitent ogłosił, że stał się niezdolny do spłaty swoich długów w terminach ich wymagalności;
    >
    > Koniec i kropka. Jedno zdanie. Żadnych pierdół o odwoływaniu.
    >

bardzo przykre że wywaliłeś na dołku ale nic nie wskórasz szczególnie wklejając fragmenty bo niestety nie jest tak jak piszesz koniec kropka tylko trzeba czytać dalej .....dlaczego nie zacytujesz całości z której jasno wynika że obligacji wykupywać nie muszą? możesz pisać że dayli jest nic nie warte ale skoro tak to dlaczego poprzedni prezes tak o nie walczył?

"4) stosownie do postanowień "Warunków Emisji Trzydziestosześciomiesięcznych Obligacji na okaziciela Serii I " (dalej WEO I) wyemitowanych przez Spółkę:
    (i.) ogłoszenie przez Emitenta że stał się niewypłacalny (pkt. 18.5.2. ppkt iii WEO I zgodnie z którym: "Emitent ogłosił, że stał się niezdolny do spłaty swoich długów w terminach ich wymagalności")
    (ii.) wystąpienie zdarzenia faktycznego lub prawnego stwarzającego możliwość postawienia Emitenta w stan upadłości (pkt 18.5.2. ppkt vii WEO I zgodnie z którym: "Jeżeli wystąpi zdarzenie faktyczne lub prawne stwarzające możliwość postawienia Emitenta lub jakiegokolwiek Istotnego Podmiotu Zależnego w stan upadłości (z możliwością zawarcia układu lub obejmującego likwidację majątku a w szczególności: (i) Emitent nie wykonuje swoich wymagalnych zobowiązań i ma to charakter trwały, (…) (ii) Emitent uzna na piśmie swoją niewypłacalność, (…) (iv) wobec Emitenta został zgłoszony wniosek o ogłoszenie upadłości na podstawie ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. Prawo upadłościowe i naprawcze (tekst jedn. Dz.U. z 2009 r., nr 175, poz 1361 ze zm.) i nie został on cofnięty lub oddalony w terminie 90 (dziewięćdziesięciu) dni od złożenia").
    stanowią tzw. przypadki naruszenia, których zaistnienie (któregokolwiek z nich) uprawnia:
    (i.) zgodnie z pkt. 18.7. WEO I w przypadku wystąpienia niewypłacalności Emitenta (punkt 18.5.2. ppkt iii WEO I) do doręczenia Emitentowi pisemnego żądania natychmiastowego wykupu obligacji serii I, zgodnie z którym należące do niego obligacje stają się natychmiast wymagalne i płatne (dalej Żądanie Wykupu);
    (ii.) zgodnie z pkt. 18.8. WEO I w przypadku wystąpienia zdarzenia faktycznego lub prawnego stwarzającego możliwość postawienia Emitenta w stan upadłości (pkt 18.5.2. ppkt vii WEO I) do Żądania Wykupu poprzedzonego procedurą opisaną w punkcie 18.11. WEO I, zgodnie z którym Emitent jest uprawniony w terminie 30 dni od dnia opublikowania raportu bieżącego o zaistnieniu przypadku naruszenia do dokonania czynności naprawczych których skutkiem winien być stan niewystąpienia naruszenia.

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/763586,kerdos-group-sa-cofniecie-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-obejmujacej-likwidacje-majatku-spolki;jsessionid=EnATbU0u8T3BD2Z2etxRqiCF.undefined

• Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~zorientowany [37.47.34.*]
    nie są wymagalne, słabo znasz zapisy, poza tym jednym z elementów możliwego procederu przestępczego zarządu poprzedniego, czym był w ostatniej chwili  wniosek, nie nosi skutków prawnych z tego tytułu, jeżeli prezes działał na szkodę spółki i mniejszościowych akcjonariuszy celem jako obligatariusz osiągnięcia własnych korzyści, art. 286 kk
    jednym słowem prezes ma przechlapane a skutek żaden wniosku, który nie został rozpatrzony a został wycofany, nie podniecaj się słupie kliniewskiego:)
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~ooo [185.70.183.*]
    a może kliniewski się tutaj na forum udziela . Tyle mu zostało.
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~szarik [31.179.232.*]
    opanować emocje niedługo was oświeci
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~realista [37.47.36.*]
    oczywiście , że się udziela,
    a , że działał na szkodę świadczy fakt , że za 2 lipne zobowiązania do ING złożył wniosek, aby sam osiągnąć korzyści, był tyle lat prezesem a nie wiedział z kim skontaktować się w ing i ułożyć, nowi ludzie w tydzień to załatwili:
    link
    oszust nie zrobił nic w tym kierunku tylko zadziałał na szkodę waszą
    oszustem jest bo dał prognozy i je podtrzymał a miesiąc później wysypał się z akcji, a dopiero po fakcie pojawienia się kalycioka zdjął prognozy i złożył w nioski o upadłość
    wszystko trwało kilka miesięcy, sory ale ten biznes nie ma jednorazowych nieprzewidzianych skutków typu opcje walutowe aby tak z dnia na dzień zmieniła się sytuacja
    PIS z oszustami rozprawia się od ręki:
    http://stooq.com/n/?f=1009683&c=1&p=4+22
    Tak Pis się rozprawi jak Bierecki ze SKOK największy wałkarz ostatnich czasów siedzi w senacie od finansów a Kamiński jeszcze lepszy mafia rządzi krajem z tego wynika PO przy nich to był pikuś
  • Re: OBLIGACJE WYMAGALNE Autor: ~Arcio [5.172.232.*]
    Ale bzdury piszecie. Zgadzam sie tylko z jednym: ze moze to nie nosic skutkow prawnych z powodu dzialania kk na szkode spolki. Oczywiscie po wykazaniu tego przed sadem. Ale obligacje na razie sa wymagalne, bo wystarczy ze jeden z przypadkow naruszenia nastapil.
[x]
KERDOS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.