No właśnie. Mam bardzo dużo tych obligacji i dokładnie wczytałem się w warunki. Spółka ma duży problem.
Wystąpiłem o wcześniejszy wykup jednocześnie mając świadomość że mogę wbijać kolejny gwoźdź do trumny Kerdosu.
Obligacje są zabezpieczone na znakach towarowych których już Kerdos nie jest właścicielem - co jest ciekawym przypadkiem którego nie chciałbym testować.
Czekam teraz na rekacje spółki. Jeżeli znajdą odpowiednią konstrukcję prawną aby się przed tym obronić to lepiej dla wszystkich.
Bo Kerdos nie wytrzyma wykupu na 4,5 mil a jak tego nie zrobi to poleci cała reszta i pozamiatane....z waszymi akcjami włącznie.
Efekt kuli śniegowej ;-( Lepieje aby szybko zaczeli rozmawiać z obligatariuszami. Warunki serii wcześniejszych F,G,H były różne od późniejszych emisji w których był bezpiecznik na taką operację jaką zrobił skurczybyk (KK). Więc albo sobie z tym poradzą albo tak czy siak będą musili składać wniosek ale może o układ. Najlepiej aby to było 1 stycznia bo wchodzi w życie nowa ustawa znacznie ułatwiająca przeprowadzenie ew. restrukturyzacji.