Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie (GPW) zdecydował w sprawie wykluczenia z obrotu giełdowego na głównym rynku akcji spółki Advadis w upadłości likwidacyjnej oraz spółki PBO Anioła w upadłości likwidacyjnej z dniem 16 listopada
Do wykorzystania tej tarczy w celu oszczędzenia na podatkach temu, kto może przejąć sukcesję obecność na giełdzie może tylko przeszkadzać. Po co ma pokazywać za dużo? Dlatego Royal nie chciał układu, wiecie już? Bo gminy z wiadomych powodów wolą grać stronę Skarbu Państwa, dlatego były przeciw. Obligatariusze wolą nieruchomości, nawet z zaległościami podatkowymi. Teoretycznie tylko Royal może wnioskować o uchylenie postanowienia o likwidacji proponując po zejściu z giełdy układ likwidacyjny - będzie i wilk syty i owca cała. Jak już znikną obowiązki informacyjne, to może zreanimują trupa, teraz to tylko patrzeć, czy ktoś to skupuje. Jeśli tak, firma ma szanse przeżyć, jeśli nie - tylko zemsta nam pozostanie. Adaś, cwaniaczku, przeczytałeś, zrozumiałeś?
Może i masz rację, ale nigdzie poza GPW nie dostaniesz tak szybkiej wyceny. Wrzucenie czegokolwiek do środka ma największy sens wtedy, gdy można szybko odzyskać kasę. Czyli przez rynek kapitałowy. Tak się jeszcze zastanawiam dlaczego GPW nie wyrzuciła ads z notowań na 30 września, kiedy 7 kwartał spółka była groszowa. Podobnie zostawiła tylko PXM oraz spółkę p. Chajdarowicza. Wyglądało jakby był jakiś ważny powód. Mam nadzieję, że poznamy go na dniach.
Na poczatku listopada ide do prawnika bo do tej pory nie mialam czasu i zobacze co mi powie wstyd trzeba schowac ze sie dalo nabrac i uslysze ze gielda to gielda czy sa szanse odpisze za tydzien
Dwa lata temu dzwonilam do rzecznika wykluczyl upadek a juz akcje lecialy dlatego tez nie daruje spekulacje co moze byc to mzonki ja juz nie wieze w podniesienie sie firmy