Te kontrakty to sama drobnica, cieszy że działają ale z drugiej strony w całej grupie pracuje 1500 osób więc trzeba troche na te wypłaty przetargów powygrywać
w 3 Q zakończyły się budowy SSPW w Świętokrzyskim (91mln zł) i Podlaskim(18mln zł) i powinna się zakończyć budowa Pomorskiem Magistrali Teleinformatycznej (75,6 mln zł)
ps. może coś zarobili na tych kontraktach skoro prezes regularnie skupuje
mało w ostatnim czasie inf o nowych dużych kontraktach - może coś robią(albo i nie ;) ) a jest objęte tajemnicą handlową i nie podają info... na co Wajdzie dokupowanie akcji jak by nie widział zarobku na nich -on jeden wie co w sp piszczy.... za 3 tygodnie może się dowiemy czy coś zarobili czy nie i co z tymi ciągłymi odpisami (to jest jakieś przekleństwo tej firmy)
Świętokrzyskie rozliczone chyba w IQ, natomiast podlaskie powinno być tera, natomiast PMT dopiero w 2016. Natomiast tych małych kontraktów też trochę jest, wcześniej liczyłem i podawałem na forum. Teraz nie mam chęci ani nie widzę potrzeby. Przy tym ff kurs zależy od Wajdy i jego rodziny. Najbardziej śmieszy mnie fakt, że Prezes zakupił 6M akcji po 2 zyle a kurs obecny w okolicach 1,9x a w najbliższych dniach możliwy spust poniżej. Przykre ale prawdziwe.
świętokrzyskie zakończyło budowę w lipcu więc nie mogło być rozliczone przed zakończeniem budowy! podlaskie zakończenie budowy do końca września a PMT 30 m-cy od podpisania umowy! czyli chyba ok wrzesień październik 2015 skąd wziąłeś 2016?? ja takiej info nigdzie nie widziałem
Dnia 2015-10-23 o godz. 14:04 ~mmm napisał(a): > świętokrzyskie zakończyło budowę w lipcu więc nie mogło być rozliczone przed zakończeniem budowy! podlaskie zakończenie budowy do końca września a PMT 30 m-cy od podpisania umowy! czyli chyba ok wrzesień październik 2015 skąd wziąłeś 2016?? ja takiej info nigdzie nie widziałem
kurs tu nie ma nic wspólnego z ceną. Zauważ po ile zapłacił Prezes. Jak nie będzie trzymał kursu pod paznokciem to zobaczysz co będzie się działo. Ciekawe co z Novum i z czego będzie brał kasę.
przecież jawną jest informacja ile ma akcji PZU i ile bierze dywidendy - to może kupić spokojnie Novum
nie wiem dlaczego tak najeżdżacie na niego, jego akcje, jego firma. Człowiek robi interesy i wiadomo, że chce zarabiać. A że ma prawie 90% to kontroluje kurs, a co nie może ?
jak potrzebował kasy to wiedział ze trzeba wejść na GPW a teraz ma w du...e mniejszościowych ,kombinuje z odpisami ,dywidenda jak by kot napłakał ,pozwala na manipulacje akcjami ,spółka ma w miarę dobre wyniki a kurs jest w trendzie spadkowym od 2008 a teraz mamy 2015 ,spółki w upadłości układowej rosną a ten trup do dołu , tyle i aż tyle ,spolka podobno jest transparentna a wiadomości na lekarstwo brak prognozy na 2015 można by tak więcej ale szkoda słów pozdrawiam
Rodzinka Wajdy dziś chyba miała ostatni dzień na zakupy przed raportem. Ciężko powiedzieć czy to znaczy, że będzie on dobry i czy ktoś teraz pociągnie kurs. Znając Wasko to bardzo w to wątpię.
a ja sobie odpuściłem dziś obserwowanie całej sesji na wasko:) no ale cóż zdarz a się. Yabol czemu uważasz ,że dziś mieli ostatni dzień na zakupy jak raport 16.pozdro
Dla mających dostęp do informacji poufnych czyli dla rodzinki Wajdy i zarządu. Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest egzekwowane, ale teraz pierwszy lepszy ich znajomy może kurs blokować przy takiej płynności.
wydaje mi sie ze wajda powinien podciajnac kurs na maxa zeby sprzedac troche swoich akcji chociaby z ostatnich zakupow bo przeciez ma zamiar kupic novum i potrzebuje kasy
Ale dlaczego ma mu zależeć na podciąganiu kursu? Nie sprzedaje akcji - tylko kupuje. Kto inny mógłby blokować kurs? Gdyby chciał podciągnąć kurs to wystarczyłby pewnie jeden wywiad, jakaś informacja o większej umowie, super wyniki lub wejście kogoś normalnego do akcjonariatu. 2 PLN wydaje się za to bezpieczną ceną, żeby nawet wejść z ryzykiem przymusowego wykupu. Tylko kto by wchodził w tak niepłynną spółkę dla powiedzmy 10% zysku? Ciężko naprawdę zgadnąć co jest w jego głowie. Albo ma asa w rękawie i zbiera te drobne, żeby się niedługo obłowić i dopiero wtedy odsprzedać pakiet komuś większemu (może jakiś faktycznie związek z Novum) albo (w tym tempie za 5 lat) zdejmie spółkę z giełdy. Nie ma co obserwować notowań, póki ich nie uwolni.