• Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do InPost kłamali na temat Poczty P Autor: ~dociekliwy [31.61.140.*]
    Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do InPost i OZNOP kłamali na temat Poczty Polskiej
    13.10.2015wersja txtdrukuj
    Dwukrotna publikacja przeprosin w ogólnopolskim dzienniku w ciągu siedmiu dni, zakaz rozpowszechniania informacji na temat Poczty Polskiej w kontekście obsługi wymiaru sprawiedliwości pod koniec 2013 roku i 20 tys. zł zadośćuczynienia na rzecz domu dziecka w Pabianicach – takie konsekwencje poniesie Polska Grupa Pocztowa należąca do InPost i Ogólnopolski Związek Niepublicznych Operatorów Pocztowych zgodnie z dzisiejszym wyrokiem Sądu Okręgowego w Warszawie.
    Na konferencji prasowej 30 stycznia ubr. dziennikarze otrzymali od PGP SA, Integer SA i Ogólnopolskiego Związku Niepublicznych Operatorów Pocztowych plik 89 kserokopii potwierdzeń odbioru pism adresowanych przez I Wydział Cywilny Sądu Rejonowego w Pabianicach do Urzędu Skarbowego w tym samym mieście. Potwierdzenia te pokazywały, że dokumenty z sądu do urzędu szły miesiąc. Dla konkurentów Poczty Polskiej miał być to dowód na to, że Poczta Polska w listopadzie i grudniu 2013 roku sabotowała dostarczanie pism z sądów i prokuratur. To działanie miało przynieść efekt w postaci zamieszania w polskim wymiarze sprawiedliwości po wyborze nowego dostawcy usług listowych.
    Poczta Polska zweryfikowała nieuczciwe działania swojego konkurenta i rozpowszechnianie przez niego nieprawdziwych informacji. Prezes Sądu Rejonowego w Pabianicach w przekazanym Poczcie piśmie stwierdziła, że pisma z sądu rejonowego do urzędu skarbowego, których potwierdzenia nadań PGP rozdała dziennikarzom, były w rzeczywistości dostarczane przez pracownika sądu, a nie przez Pocztę Polską.
    Sąd rozpoznający pozew Poczty Polskiej w pełni podzielił stanowisko Poczty Polskiej. Dzisiejszy wyrok sądu nie jest prawomocny.
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~hhuy [195.26.22.*]
    a czego ty oczekujesz od inpostu? onoi nadaja się tylko do Afryki....
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~akcjonariusz [89.76.237.*]
    ludzie, a wiecie ile poczta polska gubi przesyłek?
    jak nie to poczytajcie w internecie...
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~kpina [195.26.22.*]
    kolego przez 10 lat handlu na allegro  mam jeden tysiąc transakcji

wszystkie r przez PP i nie dość ze tanio i szybko nigdy nic nie zgineło.NIGDY

in post miął tylko jedną zaletę - paczkomaty....
    a za smeiciówki i sadóki powinien isć do piachu...i pójdzie bo pp już przygotowuje się do odbicia sądówek.I na bank wygra a in post straci 40% przychodów i wredy kurs na powąznie zanurkuje.
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~trollfejsbukowy [88.156.132.*]
    Co wy chcecie od umów inpostu? To że ludzie są zapatrzeni w umowy o pracę nie znaczy (a tym samym ZUS), nie znaczy że zlecenia są złe. Akurat umowy zlecenia dla listonoszy są dla mnie zrozumiałe. Dostajesz zlecenie na dostaczenie listów w danym okręgu. PRacujesz bez nadzoru, bez wyznaczonych godzin pracy więc de facto nie spełniasz warunków umowy o pracę. Pracodawca ponosi niższy koszt - pracownik ma na rękę tyle ile przy umowie o pracę i wszyscy są happy nie licząc ZUSu. Żeby mówić o śmieciówkach, trzeba wiedzieć czym one są. A że urzędy publiczne promują Umowy o Pracę i wszystkie cywilne umowy nazywają śmieciówkami jest przecież jasne - bo umowa o pracę jest najbardziej opodatkowaną formą zatrudnienia. Stąd też Państwo czerpie największe zyski przy tej formie zatrudnienia. I co z tego że gwarantuje bezpłatną opiekę zdrowotną jak jej jakość i czas obsługi jest cholernie długi. I co z tego że obiecuje emerytury których nie będzie. Ale składki od tych rzeczy pobiera i to nie małe...Ja mam nadzieję nigdy nie chcę już pracować na umowę o pracę. Działalność czy zlecenie jest o wiele tańsze dla pracodawcę/pracownika...A co do InPostu to może nie zostaną wydymani przez nasze Państwo na przetargu jak to ma miejsce przy sprzedaży częstotliwości o które walczy P4 i Polkomtel...
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~dno [195.26.22.*]
    doręczyciel in postu dziennie ma do doręczenia ponad 100 przesyłek - robią po 12 godzin i są tka zmęczenii ze adrsy jużim się mylą....to nie jest normalne.
    Emerytur nie bedzie? a to ciekawe.Na razie zus od ponad 50 lat zawsze i na czas wypłaca emerytury.

pracownik in postu na pewno miłą ich nie będzie.
    In postt nie bezie wydymany po lrostu nie spęłnia warunków rzetelności.Nie ma placówek ma tylko ludzi an sieciówkach, tablety i pazckomaty.Na szcze scie polacy są coarz mądrzejsi bo olali tę firmę podacza soferty publicznej bow iedzą co ich czeka....

tam  się zarabia 40 pln za 12 godzin pracy....to całą tajemnica potęgi in postu
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~trollfejsbukowy [79.191.185.*]
    O emeryturach nie będziemy rozmawiać, bo to nie temat, ale pozwolę sobie na jedną uwagę w tych 50 latach trochę się zmieniło, a jeżeli wierzysz, że obecny system w niezmienionej formie da radę za 50 lat to powodzenia.

Co do płacy i pracy w InPost to nie mam pojęcia jak jest, ale każda normalna firma będzie uciekać od umowy o pracę jeżeli jej oskładkowanie jest wysokie. Widziałeś kiedyś jak to działa? Przy koszcie pracodawcy 3.600 zł pracownik dostaje na rękę 2.100 zł...A teraz zostawiam Cię samego z wyliczeniem opłat przy umowie cywilno-prawnej. Jeżeli chodzi o wysokość płacy z InPostu to Twoje dane są mało wiarygodne, równie dobrze jak wróżby Macieja...
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~fuckinpost [5.172.247.*]
    Powiem tak jak chce się świadczyć usługę na odpowiednim poziomie to trzeba ponosić koszty a jak chce się byc dziadowskim inpostem to się rąbie listonoszy po kieszeni ( praca za ok 50zł dziennie własnym samochodem gdzie za kilometrówkę płacą po 40 gr (dla samochodu osobowego o pojemności skokowej powyżej 900 cm3 - 0,8358 zł.) pozostaje kierownikowi rejonu na czysto 43gr bez pracy
    To jest OKRADANIE listonoszy przez kierownictwo INPOSTU.
    Zaden listonosz nie posiada nawigacji podobnie z kurierami co wożą paczki partyzantka improwizacja.
    Listonosze i kurierzy zmieniają się jak rękawiczki bo nikt kto ma rozum nie chce się dać dymać za 1300 zł przy 10-12 godzinach pracy.
    Ludzie 0dbiorcy wręcz płaczą za powrotem PP a psy wieszają na Inpoście.

Źródło kuzyniak pracuje z braku innej możliwości
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~dno [195.26.22.*]
    i właśnie dlatego co napisał mój przedmówca życzę by ta firma sięgła bruku i znikła bo nie  spełnia żadnych standardów.Być może sprawdziłaby się w Bangladeszu bo w UE na pewno nie.

To żadna sztuka oszukiwać pracowników i być źle postrzeganym przez klientów...
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~KarolW [37.247.58.*]
    No wlasnie nie rozumiem kilku kwestii, dlaczego ktos ma pretensje do prywatnego przedsiebiorcy. ktory sam zalozyl wlasna firme, zatrudnia ludzi, nikogo nie zmusza zeby u niego pracowac... Pretensje mozecie miec ale do panstwa! Przeciez to nie Integer wymyslil umowy zlecenia tylko panstwo na to pozwala. Zleceniowki nie sa takie zle poza tym, oprocz tego ze nie ma skladek na emyrture, ktorej i tak pokolenie urodzone w latach 80 w gore nie zobaczy. Nie rozumiem w dalszym ciagu, jak mozna sie czepiac zwyklego goscia ktory zalozyl sam firme za swoje prywatne pieniadze. Mowie tutaj o Brzosce. Ludzie umieja tylko narzekac. Sami zalozcie swoje firmy i zarabiajcie. A nie, nie uczycie sie, chcecie tylko od od 7 do 15 posiedziec w pracy i do domu. Tak samo z polityka, wielu swoje niepowoedzenie zwalaja na politykow, a sami ze soba nic nie robia!
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~Rombert [89.248.171.*]
    tez jestem tego zdania , a w sumie jak na debiut to obiektywnie to nie wyszlo zle , tym bardziej biorac pod uwage ciezki okres wchodzenia na gielde , gdzie od samego poczatku akcje spadaly , ale w sumie udalo sie wrocic na przyzwoity poziom . Eksperci sie wypowiadaja pochlebnie o tym wejsciu . Generalnie patrzac , to sesja zostala zamknieta, akcje sprzedane czyli zainteresowanie firma jest , wiec dlaczego tak duzo ludzi cisnie ? Jak jest calkiem przyzwoita . Ludzie zawistni ?
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~gf [81.190.122.*]
    Oczywiscie, wszystkich polaczków na śmieciówki, potem wieksza szansa, że nie dozyja emerytury (nie dla nich urlopy, minimalne wynagrodzenie zwolnienia chorobowe, bhp, przepisy o nadgodzinach, dniach wolnych). W sumie to da się doprowadzić że za miskę ryżu będą robić.
  • Wracając do tematu: Autor: ~akcjonariusz [89.76.237.*]
    "...Rocznie Poczta "gubi" co najmniej 200 tys. przesyłek. Co najmniej, bo tyle jest reklamacji. Można je składać tylko jeśli ma się potwierdzenie nadania. Ile osób nie zgłasza niedostarczenia przesyłek nie wiadomo. Rocznie przez Pocztę Polską przechodzą 4 miliardy przesyłek - paczek i listów..."

http://www.alert24.pl/alert24/1,87103,5604195,Poczta_nie_doreczyla_Ci_listu__Moze_sie_zgubil___.html
  • Re: Autor: ~JB [81.190.163.*]
    Od dwóch dni przesyłka do mnie leży w oddziale docelowym ( sledze przesyłkę ) późnym popołudniem sprawdzam a tam pisze ze jest avizo o 16,32...cały dzień jestem w domu oczekując na ważną przesyłkę.....to szmaciarska firma -----juz nigdy nie bede godził się na usługi tego czegos
  • Re: Autor: ~JB [81.190.163.*]
    dodam ze przesyłka do odbioru w sklepie spożywczym to paranoja ...
  • Re: Autor: ~dno [195.26.22.*]
    za 50 lat to na świecie nie będzie ani mnie  ani Ciebie- ja mam emeryturę zagwarantowaną....soro  twierdzisz ze śmieciowa umow a jest ok to zatrudnij się w tej firmie i na własnej skórze poznasz jakie są stawki i ile zarabia się dziennie przy obsłudze doręczeń,,,,

zresztą to bez znaczenia - 8 razy odwołali przetarg a ręke dam soebie uciac  ze inpost  przegra z PP tę batalię i wtedy dopiero ujrzysz co ta firma jest warta,,,,,

Lpp jest też cudowne bo ma mega zyski akcje wrzosły z 20 pln na 10000 w 20 lat ale ...jak wyszło na jaw ze podatki płaci na Cyprze fala krytyki przeszła i się dostało im  za to,

nie widze za co mielibyśmy chwalić in post.. nie zyczę sobie by wazne pzresyłki były w sklepach rybnych czy spożywczych to obejście prawa takie samo jak kiedyś przytwierdzanie blachy do przesyłek by były cięższe....

brzóska to wielki cwaniak ale i on zobaczy co to konkurencja - już niebawem - paczkomaty mzoę mieć każdy.

zrswztą każdy niech sdam decyduje czy chce mieć te akcje czy nie - nienawem zcas pokaze kto ma rację.
  • Re: Autor: ~dno [195.26.22.*]
    bo to nie operator pocztowy bo nie utzrymuje placóek tylko oszust...
  • Re: Wracając do tematu: Autor: ~dno [195.26.22.*]
    czyli 1 na 20000 ......
  • Re: Wracając do tematu: Autor: ~Biber [163.47.20.*]
    W sortowniach zmienili system. Teraz nie licza sie godziny w zaleznosci od ilosci przesylek. Poprzednio placili 7zl na godzine na smieciowce. Dziennie przychodzilo od 6 do 30 tys przesylek (najwiecej mielismy w piatek i sobote) 12 osob sortowalo te listy srednio od 10 do 14 godzin. Dzis przychodzi podobna ilosc przesylek ale placa kazdemu za 8h pracy !!!! Nie wazne, ze aby to posortowac trzeba tych godzin np. 10-12. Oni mowia, ze robcie tak abyscie zdarzyli. To jest nowa polityka inPost !!!!
    Listonosze zmieniaja sie jak ludzie w autobusie. Listonosz dostaje kilkanascie groszy od listu ale wylacznie dostarczonego !!! Ile osb jest w domu w dzien i moze pokwitowac przyjecie przesylki ???? No wiec chodza po 3 razy do nocy. Fucha super. Zarobki okolo 1400zl -;))))
  • Re: Wracając do tematu: Autor: ~dno [195.26.22.*]
    dlatego marzę  by ta nieludzka firma upadła....

akcje na szczeście dla was  jeszcze drogie bo aż 23 zeta mam nadzieję ze nigdy nei wrócą na cene emisyjną a ta formie zniknie z tego kraju raz na amen....
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~cezary_skanowski [213.156.99.*]
    Ja od nich oczekuje ze zebrane pieniadze z akcji poswieca calkowicie na podboj panstw zagranicy. Chodzi mi oczywiscie o te paczkomaty, ktore wedlug mnie moga spokojnie byc dobrym produktem polskim, rozpoznawalnym na swiecie. Ze powazni przedsiebiorcy bede przechodzic obok paczkomatu i beda potrafili stwierdzic, ze to jest produkt Polski. Ocxzywiscie pod warunkiem, ze wszystko bedzie dobrze dzialac, bezawaryjnie itp. Jednak szanse na to sa duze, bo u nas w kraju i UK paczkomaty dzialaja bez zarzutu, wiec jest nadzieja ze wszystko bedzie ok w innych krajach. Debiut niezly choc wiadomo ze moglo byc lepiej, jednak warunki w jakich startowali na gieldzie nie byly klarowne, a wrecz ciezkie. Dlatego wielu znajacych sie na rzeczy twierdzi, ze to byl calkiem niezly start, a poza tym wykupiono wszystkie akcje czyli zainteresowanie bylo. Pozdrawiam
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~uglyboy [195.154.56.*]
    Jakos tez mam takie przekonanie, tym bardziej ze do glosu teraz doszedl PIS, ktory jest za wolnym rynkiem ponoc i juz nie bedzie parasola ochronnego nad Poczta Polska, bo niech pan sam przyzna ze nawet ten ostatni wyrok sadu byl dosc smeiszny i dosc przewidywalny ze wzgledu na to, ze Poczta ma plecy wsrod politykow i sadow, bo jest to budzetowka. Teraz mam nadzieje, ze zaczna sie normalne przetargi, ktore beda miec znamiona wolnego rynku i zasad jakich kolwiek. Bo jesli chodzi o technologie i konkurencujnosc to Inpost bije w tej chwili Poczte na glowe - takie sa fakty mozna sobie poczytac wiele w internecie o tym. Pozdrawiam

• Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~JB [81.190.167.*]
    dzisiaj o 17,30 w 1 programie radio na temat tej wspaniałej spółki bedzie mowa
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~uglyboy [5.196.72.*]
    Nie zrozum mnie zle, ja nie chce wciskac jakis ciemnot, nie uwazam ze Inpost jest fantastyczny i bez wad, ale twierdze, ze w porownaniu z Poczta, to Poczta w tej chwili wypada bardzo blado. Wydawac sie moze, ze Poczta szuka roznych pomyslow jak popsuc wizerunek Inpostowi i bardziej jest skupiona wlasnie na tym, niz na swojej ofercie. Wiecej ejst obrzucania blotem Inpost przez Poczte, niz merytorycznej dyskusji. Wedlug mnie jest to po prostu brudna walka polityczna, gdzie wsyzstkie chwyty sa dozwolone, a Poczta ma plecy u politykow nie oszukujmy sie. Pozdrawiam
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~Axel [37.221.160.*]
    Mam dokładnie odwrotne wrażenie - to raczej Inpost robi co może aby robić PP zły piar. Jaka to niby Poczta zacofana, jaki niby Inpost nowoczesny. Nic Inpostowi nie pasuje - to Poczta ma ceny za niskie, to za wysokie.

• Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~uglyboy [158.69.192.*]
    Oczywiscie mozesz miec takie zdanie, ale ja widze to troche inaczej, poniewaz czesciej czytam negatywne i stronnicze artykuly o Inposcie, gdzie naprawde idzie wyczuc, ze tutaj dziennikarz czy osoba piszaca troche podkrecila temat negatywnie i mysle ze to nie jest przypadek. Pozdrawiam
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do Autor: ~Nik [46.165.210.*]
    To nie jest tylko kwestia zdania. Zauważ w jakim wątku to piszesz. Potwierdza to wyrok sądu - PGP należąca do InPost kłamała na temat Poczty Polskiej. Takie są fakty. Robią czarny piar wokół Poczty od lat.
  • Re: Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do InPost kłamali na temat PP Autor: ~o0o [37.130.229.*]
    Dnia 2015-10-14 o godz. 15:31 ~dociekliwy napisał(a):
    > Sąd: Polska Grupa Pocztowa należąca do InPost i OZNOP kłamali na temat Poczty Polskiej
    > 13.10.2015wersja txtdrukuj
    > Dwukrotna publikacja przeprosin w ogólnopolskim dzienniku w ciągu siedmiu dni, zakaz rozpowszechniania informacji na temat Poczty Polskiej w kontekście obsługi wymiaru sprawiedliwości pod koniec 2013 roku i 20 tys. zł zadośćuczynienia na rzecz domu dziecka w Pabianicach – takie konsekwencje poniesie Polska Grupa Pocztowa należąca do InPost i Ogólnopolski Związek Niepublicznych Operatorów Pocztowych zgodnie z dzisiejszym wyrokiem Sądu Okręgowego w Warszawie.
    > Na konferencji prasowej 30 stycznia ubr. dziennikarze otrzymali od PGP SA, Integer SA i Ogólnopolskiego Związku Niepublicznych Operatorów Pocztowych plik 89 kserokopii potwierdzeń odbioru pism adresowanych przez I Wydział Cywilny Sądu Rejonowego w Pabianicach do Urzędu Skarbowego w tym samym mieście. Potwierdzenia te pokazywały, że dokumenty z sądu do urzędu szły miesiąc. Dla konkurentów Poczty Polskiej miał być to dowód na to, że Poczta Polska w listopadzie i grudniu 2013 roku sabotowała dostarczanie pism z sądów i prokuratur. To działanie miało przynieść efekt w postaci zamieszania w polskim wymiarze sprawiedliwości po wyborze nowego dostawcy usług listowych.
    > Poczta Polska zweryfikowała nieuczciwe działania swojego konkurenta i rozpowszechnianie przez niego nieprawdziwych informacji. Prezes Sądu Rejonowego w Pabianicach w przekazanym Poczcie piśmie stwierdziła, że pisma z sądu rejonowego do urzędu skarbowego, których potwierdzenia nadań PGP rozdała dziennikarzom, były w rzeczywistości dostarczane przez pracownika sądu, a nie przez Pocztę Polską.
    > Sąd rozpoznający pozew Poczty Polskiej w pełni podzielił stanowisko Poczty Polskiej. Dzisiejszy wyrok sądu nie jest prawomocny.

złodziejska firma,ale jaka może być skoro to POLSKA FIRMA:((
[x]
INPOST 0,00% 10,87 2017-05-24 16:47:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.