• Inpost debiut Autor: sagitarius [31.61.139.*]
    Myślicie, że jak sobie będzie radził? Jakieś opinie?
  • Re: Inpost debiut Autor: ~www [78.131.238.*]
    mówią że przekręt jak integer
  • Re: Inpost debiut Autor: ~Student [77.65.46.*]
    Uważam, że po chwilowym załamaniu i spadku poniżej 24 zł inpost odbije w okolice 28 zł, ale to jedynie moja subiektywna opinia
  • Re: Inpost debiut Autor: ~Magazynier [159.205.244.*]
    Jak na razie zapowiada się kolejna spółka, którą trzeba "przezimować" żeby wyjść z jako takim zyskiem. 28pln to raczej hurra optymistyczna wycena. Moim zdaniem 25,5 - 26pln jest do osiągnięcia. Lecz też mogę być w błędzie. Może okazać się, że już "rajd Św. Mikołaja" przyniesie nam bonus w postaci 2 pln na plusie za akcję.
  • Re: Inpost debiut Autor: ~aaaaaa [83.24.95.*]
    Na tej spółce trzeba czekać na rozstrzygnięcie konkursu na obsługę sądów. W grę wchodzi 0,7 mld zł i wtedy można myśleć o kwocie powyżej 30 zł. 11.558.000 akcji serii A-D (wszystkie wyemitowane akcje). jaka kwota w tedy przypada na akcję??? oczywiście są jeszcze koszta związane z obsługą itd, ale przy skromnym zysku 15% daje nam około 9zł /akcja przy obecnej cenie 24,5 + 9 to mamy około 33,5 z akcji, a gdzie pozostałe zyski z obsługi paczkomatów? no dobra niech idą na obsługę firmy ale wtedy zysk z obsługi sądów będzie większy bo paczkomaty odciążają obsługę firmy, i można by się pokusić o zysk rzędu 20% co daje 24,5+12=36,5, dla tego warto poczekać do rozstrzygnięcia konkursu bo może szarpnąć kursem.
  • Re: Inpost debiut Autor: ~qqq [83.12.128.*]
    jak to mi mój k olega makler mówi -ma z czego spadać - subiektywna wycena tej firmy to 17 zł- 25 zł to lepiej KGHM kupic czy PZU, bo to ma szanse na wzrosty, a nie INPOST co działa jak budka z piwem za PRL
  • Re: Inpost debiut Autor: ~Nielogo [83.6.211.*]
    Pan prezes R.B znalazł sobie kolejnych dawców kapitału, co to budować będą mu coraz większą fortunę.Właśnie po to wepchnął In Post na giełdę. Teraz jeszcze szuka sobie miejsca w polityce, co by ułatwić swoim firmom zagarnięcie większego "tortu" z przetargów w państwowych firmach.
    Zobaczcie jak wyrolowani zostali akcjonariusze Integera - ok. 50% do tyłu r/r

• Re: Inpost debiut Autor: ~Gaz [87.207.115.*]
    podtrzymuje animator, może to ostatni moment by wyjść ? 20 zł
  • Re: Inpost debiut Autor: hapax [88.156.134.*]
    A ja przewiduję 33 zł - tak jak zakładała pierwotna oferta na akcje. Paczkomaty coraz popularniejsze, 50% zysków na dywidendy (może trochę zbyt optymistycznie, ale może się popiszą).
  • Re: Inpost debiut Autor: ~swiss [95.0.225.*]
    wpisy jak jakichs PIS owskich propagandziarzy.szczegolnie ten ostatni. facet powinien chodzic z prezesem (k) na msze a nie wyzywac sie na Forum. Jest tu kupa zawistnych ,skwasnialych pseudokomentatorow. Czego sie czepiacie.Jezeli ktos zaklada firme jest jasne ,ze bedzie potrzebowal forsy po to sieidzie na gielde.Facet jest ambitny ale to juz kole w oczy.
    Uwazam ,ze niestety in Post ma przewalone poniewaz, Monopol Poczty Polskiej jest nie do ruszenia,Po wygranej PIS zacznie sie retoryka pseudopropanstwowa posadza swoich na wszystkich urzedach i mozecie zapomniec o przetargach na cywilizowanych zasadach. A zwazywszy,ze szef byl lekkomyslny (ale ma jaja i za to mu czesc i chwala) i pokazal sie u Petru .PiS i reszta holoty ze wszelkich partii bedzie spolke gnebila. ot co.
    Powinien sprzedac 30 % Chinczykom wtedy partyjniacy zaczeliby sie bac i klaniac w pas..wtedy by moze cos zadzialal.
  • Re: Inpost debiut Autor: ~Ninabor [83.6.211.*]
    Jak myślicie po co R.B założył spółkę AR Inwestment.Ltd?
  • Re: Inpost debiut Autor: ~CKM [83.30.39.*]
    Jak jest tylko okazja to korzystam z paczko-matów. Na poczcie średnio spędzam 20-30 min i trafia mnie jak to widzę.
    Koleś ma wizję i bardzo mu kibicuję. Sam pomysł jest rewelacyjny. Są tańsi od poczty i np: na allegro mozna z ich usług korzystać. Nigdy nie miałem z tą firmą problemów. Sukces jest kwestią czasu. Pierwszy Polak, który rozbił monopol poczty. Dla nie to jest przykład do naśladowania i powód do dumy.
  • Re: Inpost debiut Autor: ~Nie [5.254.65.*]
    Ale skrobnąłeś marketingowy tekścik. Dumny - dobre ;)
    Z czego jesteś dumny - z tych umów śmieciowych, które InPost oferuje?
    A może z tego kursu Integera, który spadł z 320 zł do 100 zł?
    Ilość kasy która ta firma wydała na te paczkomaty jest po prostu absurdalna. Ale tak jest jak się buduje nie za swoje tylko za cudze.
    tak samo jest z urzędnikami - potrafią tylko wydawać. Integer i InPost tak samo - potrafią tylko wydawać pieniądze akcjonariuszy, ale żeby o nich zadbać to nic z tego.
    Zobacz jaki genialny debiut zafundowali - już na starcie naiwni, którzy kupowali są w plecy.
  • kierunek 20 zł Autor: ~Gaz [87.207.115.*]
    swiss - napisał gorzką prawdę. Idą czasy, kiedy polityka nie wpuści, modelu konkurencyjnego dla PP. Być może własnie dlatego mamy ten debiut, by w ostatnim momencie ulica odebrała 'wartość' w postaci marzeń i dostarczyła cash emitentowi. Osobiście dostrzegam sypanie i mocną przecenę.
    Oczywiście system może rozprzestrzeniać się zagranicą, jednak nie wiem czy właściciel jest zainteresowany by szeroki akcjonriat korzystał z sukcesów
    byc może sie mylę ale raczej widze kierunek 20 zł
  • Re: kierunek 20 zł Autor: ~Haha [46.169.195.*]
    Panowie i Panie
    Inpost niema nic wspólnego ani z kurierka ani paczkomatami
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.160.99.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~makelove [195.26.22.*]
    oby ten kofglomerat cypryski z umowami smiecuiowymi znijk z tego kraju to moje życzenie

poczat poslka już szykuje stanowiska od nwoego roku jak wygra przetarg a wygra bo sądy nie chcą usług in postu to przychody Pana brzóski spadną  o 40% i ubrani długo nieodzyskają kasy o zarobku nie am mowy

pp też może mieźć swoje paczkonaty jak je kochacie ale same maszyny to za mało

pp też kupi tablety - ja na to stać a wy naiwni daliście akse na niepowewną inwestychje

nikt poza EBOiR nie kypuł tego smiecia  ostzregali madztry a chcieliście to liczcie straty....

integer od roku równo sie sypie.....
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: nickname73 [194.105.133.*]
    dzisiaj zjazd w dół
  • kierunek 20 zł Autor: ~Gaz [87.207.115.*]
    słabo
  • Re: Inpost debiut Autor: ~ojszkodacie [185.34.48.*]
    Dnia 2015-10-13 o godz. 11:51 ~swiss napisał(a):
    > wpisy jak jakichs PIS owskich propagandziarzy.szczegolnie ten ostatni. facet powinien chodzic z prezesem (k) na msze a nie wyzywac sie na Forum. Jest tu kupa zawistnych ,skwasnialych pseudokomentatorow. Czego sie czepiacie.Jezeli ktos zaklada firme jest jasne ,ze bedzie potrzebowal forsy po to sieidzie na gielde.Facet jest ambitny ale to juz kole w oczy.
    > Uwazam ,ze niestety in Post ma przewalone poniewaz, Monopol Poczty Polskiej jest nie do ruszenia,Po wygranej PIS zacznie sie retoryka pseudopropanstwowa posadza swoich na wszystkich urzedach i mozecie zapomniec o przetargach na cywilizowanych zasadach. A zwazywszy,ze szef byl lekkomyslny (ale ma jaja i za to mu czesc i chwala) i pokazal sie u Petru .PiS i reszta holoty ze wszelkich partii bedzie spolke gnebila. ot co.
    > Powinien sprzedac 30 % Chinczykom wtedy partyjniacy zaczeliby sie bac i klaniac w pas..wtedy by moze cos zadzialal.

Sporo nabazgrałeś.. , ale mylisz sie niestety...szkoda...
  • Re: Inpost debiut Autor: ~Gabriel [213.156.99.*]
    I co? generalnie nie bylo tak zle, akurat Inpost w tym czasie trafil na trudny moment, a akcje od samego poczatku szly mocno w dol, tak ze uwazam ze i tak ten debiut wypadl calkiem przyzwoicie. Wiadomo jak to jest z debiutami, bardzo czesto jest klapa, a tu jednak dostali to co chcieli praktycznie. Wiadomo ze w granicach bledu wszystko poszlo. Teraz wyjda z tymi paczkomatami dalej za granice i wtedy bedziemy mogli ocenic czy bedzie sukces czy raczej nie. Wszystko jeszcze przed nimi. Prawie 25 zl to naprawde wynik jaki szacowal Brzoska i to im raczej pasuje. Akce zostaly sprzedane, sesja zamknieta, moglo byc naprawde gorzej bo sytuacja od samego poczatku nie nalezala do najlatwiejszej. pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.84.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Inpost debiut Autor: ~KarolW [37.247.58.*]
    Co tu dużo mówić, obawiać się można tylko krachu w Chinach. Na giełdach względny spokój. Jestem ciekaw tylko jak wpłynie problem migracyjny na wskaźniki. Inpost spokojnie tutaj idzie do przodu. Wszedł na giełdę i rozpoczyna, miejmy nadzieję, że skuteczną, ekspansję paczkomatów na rynki zagraniczne. Tylko wydaje mi się także, że jest to powoli koniec Poczty Polskiej, która nie potrafi się odnaleźć na wolnym rynku i ma skostniałe struktury. Przez wiele lat była stratna rok w rok. Teraz następuję w ich szeregach tzw. malowanie trupa, lecz wydaje mi sie, że nieuchronnym będzie upadek całkowity za kilka lat. Chyba, że ktoś młody przejąłby stery i probowal ratowac, ale czy jest sens na sile ratowac? Wydaje mi się, że wolny rynek i dobre pomysly niech zweryfikuja to wszystko. Pozdrawiam Karol
  • Re: Inpost debiut Autor: ~dno [195.26.22.*]
    raczej  in postu  bliski......
    koniec..Tak to niech oni sobie uchodźców zatrudniajhą lub niech spieprzeają na cypr.PIs ich wyprostuje......

poczta odbija sądy za parę tygodni

nie wiem kto płaci za kacje aż 22 zeta...chyba ciemnota.
  • Re: Inpost debiut Autor: ~mee [95.49.159.*]
    Moi drodzy ja to widzę tak:
    PiS dochodzi do władzy, jak zapowiadał utnie płacenie podatków za granicą
    PP planuje stawianie paczkomatów (info w sieci)
    PP ma nieruchmosci warte miliony.... a Inpost kioski i warzywniaki.
    I nie ma co ukrywać jest mnóstwo skarg na doręczanie przesyłek przez Inpost, co może być uwzględnione przy przetargu.

równie dobrze,możecie zostać bogaci jakby faktycznie paczkomaty zrobiły furrorę za granicą, chociaż ja osobiście wolę dostać paczke pod drzwi za 3-4 zł więcej..... i na PP i tak mam bliżej ;)

POWODZENIA Życzę
  • Re: Inpost debiut Autor: ~ewa [89.68.84.*]
    tylko PP precz a kombinatorami!!!
  • Re: Inpost debiut Autor: ~janek [195.154.56.*]
    Według mnie obiektywnie to wlasnie Poczta Polska jest dużo mniej konkurencyjna i ratuje ich wlasnie to, ze sa zasilani z budzetu, wydaje mi sie ze gdyby dzialali na zasadach wolnego rynku jak prywatne przedsiebiorstwo to nie mialo by najmniejszych szans na przetrwanie. Poza tym sa dużo mnie innowacyjni, nie interesuje ich technologia. Jakos nie slyszy sie w mediach o nowosciach z Poczty Polskiej, tylko bardziej o jakis aferach wyrokach i przetargach. Tak to z mojej persoektywy wyglada. Ja nic nie mam do Poczty, ale wydaje mi sie, ze powinni ja sprywatyzowac. Niech ktos ja wezmie z gotowka i zacznie normalnie zarzadzac. Ja nie chce przypominac, tych afer i zmarnowanych 13 mln przez Poczte. Pozdrawiam
  • @janek, uglyboy Stop Trolom Inpostu Autor: ~StopTrolomInpostu [37.221.160.*]
    @janek, uglyboy Przestań bredzić na zlecenie InPostu, bo wygląda to żałośnie.
    Poczta Polska zmarnowała 13 mln?
    A Integer, który dostał 11 mln na lodówkomaty twierdząc, że koszt wytworzenia lodówkomatu to 25 mln?
    https://www.bankier.pl/forum/temat_lodowkomat-i-dotacja,18436933.html 
    Tylko InPost jest innowacyjny? Może raczej tyko o tym ciągle pieje, że jest innowacyjny.
    Poczta nie potrafi zarabiać? A Integer albo InPost potrafią? Umiesz czytać raporty, czy tylko patrzysz ile dostaniesz za to bredzenie na forum?
    Integer od lat nie potrafi zarabiać. Jedyne co potrafi to wyciągać rękę po kasę i opowiadać jakie to kosztownej jest stawianie metalowych skrzynek.
    Jak wygląda kurs Integera i InPostu każdy widzi. Równia pochyła.
  • Re: @janek, uglyboy Stop Trolom Inpostu Autor: ~janek [213.156.99.*]
    czlowieku ja naprawde tak uwazam, i nie obrazaj mnie ze robie dla inpostu bo to w tej chwili wyglada jakbys ty robil dla poczty polskiej. Jak mam wlasne zdanie na ten temat i uwazam ze Inpost ma wiecej atutow od Poczty, to tyle. To oznacza od razu ze jestem z Inpostu? Zauwazylem ze wszystko co gdziekolwiek sie pisze w miare pozytywnie o Inposcie, to od razu jest traktowane jako zlecenie inpostu, przeciez to chore... Roznimy sie w dyskusji, ale to chyba o to chodzi. Mimo ze mnie obrazasz pozdrawiam cie.
  • KIEDY UP?? ludzie !!! Autor: ~olo [89.74.151.*]
    kiedy zacznie zarabiać? poteżnie zarabiać PYTAM
[x]
INPOST 0,00% 10,87 2017-05-24 16:47:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.