• DYWIDENDA Autor: ~scarcrow [89.68.0.*]
    Nie ma nawet zarysu, ani zasad wypłaty dywidendy. Nie wiadomo, po jakiej cenie akcje będą liczone. Główni akcjonariusze wiedzą, bo od miesięcy nad tym pracowali. Niesamowita przewaga informacji. Drobni oczywiście muszą być inaczej traktowani. Ciekawe ile osób jest wtajemniczonych. Członkowie rad nadzorczych, członkowie rodzin. Później główni i członkowie RN stwierdzą przed KNF, że oni nie znali planu dywidendy.
    WYDAJE SIĘ, ŻE BĘDZIE NIESAMOWITA AWANTURA.
    Nawet, jeśli podadzą info w poniedziałek, to jest już za późno.
    Gdyby podali info kilka dni temu, to wyrolowana byłaby tylko mała grupa akcjonariuszy. Te terminy wyglądają, jakby były dawno planowane.
    Ciekawe, jak to zostanie odebrane. Wszak każdy może głosować jak chce.
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~ja [83.7.236.*]
    Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie spółki MNI S.A. z siedzibą w Warszawie, postanawia, że wypłata dywidendy uchwalona uchwałami nr 6 i nr 7 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 30 czerwca 2015 roku nastąpi według następujących zasad:1. Łączna kwota dywidendy wynosi 10.037.245,68 (słownie: dziesięć milionów trzydzieści siedem tysięcy dwieście czterdzieści pięć 68/100) złotych i obejmuje całość zysku Spółki za rok obrotowy 2014 w wysokości 2.608.000,00 (słownie: dwa miliony sześćset osiem tysięcy 00/100) złotych przeznaczonego na wypłatę dywidendy zgodnie z uchwałą nr 6 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 30 czerwca 2015 roku, powiększoną o kwotę 7.429.245,68 (siedem milionów czterysta dwadzieścia dziewięć tysięcy dwieście czterdzieści pięć 68/100) złotych przeniesioną z kapitału zapasowego utworzonego z zysku Spółki, który został przeznaczony na wypłatę dywidendy zgodnie z uchwałą nr 7 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 30 czerwca 2015 roku. 2. Dywidendą zostają objęte 83.643.714 (słownie: osiemdziesiąt trzy miliony sześćset czterdzieści trzy tysiące siedemset czternaście) akcji Spółki, co stanowi 85,43% ogólnej liczby akcji Spółki. 3. Dywidenda wynosi 0,12 zł (słownie: dwanaście groszy) na jedną akcję.
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~inwestro [188.47.127.*]
    Czyli będzie i to spora a nawet bardzo:) Dla mnie nie ma różnicy czy dostanę w akcjach czy gotowce bo przecież akcje można sprzedać.
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~viola [37.47.56.*]
    Ciekawe tylko jak będzie z podatkiem jeśli dywidendę dostaniemy w akcjach. Ktoś wie?
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~LL [83.6.179.*]
    podatek pewnie zapłacimy dwa razy. Raz po otrzymaniu dywidendy a drugi po sprzedaniu akcji.
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~scarcrow [89.68.0.*]
    Ktoś pisze, że dla niego nieważne, czy dywidenda jest w akcjach.
    Dla mnie jest ważne, czy akcja którą dostanę będzie wyceniana na 12 zł czy na 1 grosz.
    W pierwszym przypadku za 12 gr dostanę 0.01 akcji przypadającą na 1 akcję MNI.
    W drugim przypadku dostanę 12 akc ji za jedną akcję MNI, czyli 1200 razy więcej.
    Dlatego pytam, czy jest ważne, czy dostanie się troszkę, czy 1200 razy więcej.
    Przeciętny będzie wyrolowany, ale znajomi króliczka nie.
    Powstaje pytanie, czy to nie forma transferu................dopisz sobie sam
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~re [83.11.100.*]
    Nie wiem nad czym tu debatować mni ma akcje hyperiona po 4zł to logiczne że przelicznik będzie po tyle
    czyli mając 16akcji mni dostaniemy 4akcje hyperiona jednak gdy mamy 18 akcje dostaniemy 4akcje hyperiona i 2akcje mit po scaleniu inaczej nie da się policzyć
    Jest furtka zarządu
    w razie problemów dostaniemy w ostateczności akcje mni
    Czy to ma znaczenie dla nas wydaje mi się że nie wbk też dawał dywidende rzeczową ......
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~inwestro [79.162.196.*]
    A gdzie jest napisane że akcje liczone będą według ceny zakupu? Może będą wg ceny nominalnej ? Przecież zarząd nie podjął jeszcze decyzji a poza tym typowe narzekanie Polaków nawet wtedy gdy dostają coś za darmo. Pewne jest to że dziś jest jak domniemam ostatni dzień na zakup akcji z prawem do dywidendy ?
  • Re: DYWIDENDA Autor: ~ja [83.27.171.*]
    Dnia 2015-09-28 o godz. 09:21 ~inwestro napisał(a):
    > A gdzie jest napisane że akcje liczone będą według ceny zakupu? Może będą wg ceny nominalnej ? Przecież zarząd nie podjął jeszcze decyzji a poza tym typowe narzekanie Polaków nawet wtedy gdy dostają coś za darmo. Pewne jest to że dziś jest jak domniemam ostatni dzień na zakup akcji z prawem do dywidendy ?

dokładnie tak
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~xxx [79.184.56.*]
    DZIS DZIEŃ BEZ DYWIDENDY
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~viola [37.47.6.*]
    A kiedy dzień wypłaty dywidendy?
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~xx [83.7.225.*]
    Termin wypłaty dywidendy ustala się na dzień 30 grudnia 2015 roku.
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~mb [95.215.194.*]
    Tylko , że zamiast kasy dostaniecie śmieciowe akcje. To tak jakby nie wypłacili dywidendy , bo komu opchnąć te niesprzedawalne akcje.
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~re [94.254.209.*]
    Nie musisz wcale je obejmować
    Jak dla mnie akcje hyperionu są przyszłościowe nawet larka który zaczyna stawiać na nowe technologie po za tym wprowadzili kilka dni temu nowy projekt do sprzedaży
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~xx [91.90.164.*]
    MNI to siła :)
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~Cezary_A [83.14.111.*]
    Czy siłą jest dzielenie kolegów, a rolowanie drobnych ?
    czy siłą jest prowadzenie polityki haosu ?? dla mnie to maskarada i rozdawanie śmieci, polityka podobna z IDM-u , chwalmy się nawet jak nikt już nam nie wierzy.
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~xx [91.90.164.*]
    Dnia 2015-10-07 o godz. 14:42 ~Cezary_A napisał(a):
    > Czy siłą jest dzielenie kolegów, a rolowanie drobnych ?
    > czy siłą jest prowadzenie polityki haosu ?? dla mnie to maskarada i rozdawanie śmieci, polityka podobna z IDM-u , chwalmy się nawet jak nikt już nam nie wierzy.

a tymczasem kurs rośnie
  • Re: DYWIDENDA-ODCIENTA Autor: ~viola [37.47.49.*]
    Dzieki
[x]
MNI 0,46% 0,03 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.