• Napad Hunów na Orphee Autor: ~Pandora [78.8.84.*]
    Kolejna sprawa w Prokuraturze

Płocica napadł fizycznie na asystentkę Tuory, przy próbie przejęcia biura firmy Tuory

nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~znawcaNC [89.66.95.*]
    a co to za firma tuory?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.8.84.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~Pandora [78.8.84.*]
    ZnawcoNC na jakich innych spółkach można Ciebie spotkać???

dzięki Witowi zarobiłam dziś kasiorę i jestem bardzo podekscytowana, że na giełdzie można zarabiać, a nie jak na Orphee wiecznie czekać na coś co się nie stanie

poratuj koleżankę i podpowiedź coś interesującego
    teraz jest czas na stanie z boku.
    Dnia 2015-08-25 o godz. 22:39 ~znawcaNC napisał(a):
    > teraz jest czas na stanie z boku.

to żeś mnie zainspirował......, z przymusowego boku to stoję sobie tutaj oglądając tą żenadę

już nie popełnię błędu jaki zrobiłam na Orphee i nie będę trzymać czegoś dłużej, same szybkie numerki, a jak bez satysfakcji to następny, jak widać wierność nie popłaca
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~Wit [31.183.85.*]
    dziś jeśli Chińczycy zrobią z plus 5 (a jest 2.7) znów zagramy poD odbicie . Papiery zrobią +5+10. jesteśmy na dole kanału na wig20. zamknięcie poniżej 2000 oznacza sprzedaż. Obrona trwała być może ruch do 2500. Jeśli PO będzie sie zbliżać do PiS w sondażach będzie ruch do góry kanału. Groclin sfinks getinnoble hawe wniosek jest jeden...trzeba handlować szybko bo nadchodzą czasy spekulacji. Reszta będzie płakać.milego dnia wszystkim
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~lk [89.73.122.*]
    A skąd to wiesz?
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~księgowy [195.116.31.*]
    to info brzmi jak pomówienie, jeśli to nie prawda to Płocica powinien zareagować
    istotą tej informacji jest co to za firma tuory i co do niej ma płocica. a to że jakiejś asystentce rozsypałą się fryzura podczas obłapiania z płocicą to sprawa drugorzędna.
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~księgowy [195.116.31.*]
    Dnia 2015-08-26 o godz. 09:04 ~znawcaNC napisał(a):
    > istotą tej informacji jest co to za firma tuory i co do niej ma płocica. a to że jakiejś asystentce rozsypałą się fryzura podczas obłapiania z płocicą to sprawa drugorzędna.

z tego co pamiętam to rodzina Tuorów ma spółki, spółeczki i zagraniczne trusty, nie dojdziesz

dla mnie istotne jest to że Płocica wziął się do roboty i coś robi, chociaż obłapianie się z asystentkami nie wróży skuteczności działania, pewnie znowu Tuora go zrobił w ciula, jak nie walne w pomieszczeniu na szczotki to ciągnięcie za włosy kobiety

kiedy ta farsa się skończy?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.76.32.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=LP2_eNgNUpw

w gancie młotkowy biegał a wy oburzeni bo płocica zburzył fryz asystentce :)
    kto ma miękkie serce ten ma twardą dupkę
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~kolega [213.238.85.*]
    to info to plotka
    lub pandora jest przybocznym tuory
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.45.234.*]
    skąd wiem? z kronik kryminalnych, takie informacje nie są umieszczane w wiadomościach finansowych, poszukaj w Fakcie

nie będę komentować takich wpisów, a jak by tak waszą żonę, matkę waszych dzieci ktoś wytargał za włosy, tylko dlatego że ma coś do jej szefa? co to jest?

a jak by było odwrotnie, jak by Tuora wytargał za włosy asystentkę Płocicy???

rozumiem Janusz, że wysłałeś tej kobiecie bukiet kwiatów z przeprosinami, gościu, ogarnij się!!!

pomówienie??? proszę bardzo, zapraszam z prawnikami

wiem że faceci lubią czasem ciągnąć kobietę za włosy, ja mam długi czarny warkocz, spróbuj, może Tobie się uda, a mnie się spodoba, niby Misio a lubi takie klimaty, kto by się spodziewał....
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~odczynnik [83.0.162.*]
    no cóż :)
    koniec tt w orphee zbliża się powoli ale nieuchronnie ? :)
    koszty dla nas tej wojennki są wymierne :(
    poziom postów na forum jest porównywalny z wyceną akcji:)
    Do niedawna to co pisała pandora było w miarę logiczne
    że stronnicze :) ale logiczne
    teraz treści jej wpisów i jej podobnych szorują po dnie tak jak kurs
    jak zaczynają być złośliwe i prostackie to wg mnie pokazują ,że już zrównały się z badziewiem :)
    i tak jest na teraz. badziewie zawsze wracado korzeni
    tt wyleci i bicie piany o dobru akcjonariuszy przez tych gości jest porażką
    płocie i tym podobne dają jakąś szanse
    tam gdzie kasa niema sentymentów
    i my to dokładnie robimy tylko naraz teraz wielu zebrało się na gatki o uczciwości bo są w plece
    czyli wszyscy wokół złodzieje:)
    ktoś dzisiaj wykłada kase aby ta firma działała i nie sądzę że będzie sprzedawał po kosztach
    czyli kurs powinien ? :) być wyższy
    a o ile
    poczekamy zobaczymy

• Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~kuba [89.66.166.*]
    Żegnaj tomek
    Ciebie tez niedługo wytargaja za włosy w więzieniu

• Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~brrrrr [31.61.136.*]
    znów płatny klakier Tuorów tzw. Pandor sieje zamęt.

• Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~becher [178.37.210.*]
    Pandora, zerknij na HAWE - choć to raczej nie na DT.........
    Ale wiele tam się może dziać. Jeśli taki jeden Bławatek jest zagadką
    dla psychologów, to HAWE jest zagadką dla spekulantów......
    I tam jest świeższy oddech, bez zaduchu jak na ORP. Ale jednak i ryzykownie.......
    Becher jesteś najmilszą rzeczą jaka dzisiaj mnie spotkała :)
    bardzo Ci dziękuje Dobry Człowieku, że po prostu jesteś
    na świecie jest tylu złych ludzi, że czasem to zło tak mocno przygniata, że siedzę sobie i płaczę
    oczywiście nie z powodu wpisów na forum, to mam głęboko gdzieś, ale z powodu ludzi, którzy nie widzą, że ranią drugiego człowieka, a on ma za dużo w sobie godności, żeby to głośno powiedzieć, ot takie mnie dziwne sprawy w realu dotykają

zainspirowana sugestiami Wita kupiłam Borutę po 16 i zafascynowana szybkim zarobkiem sprzedałam po 18, dziś jest po 23

tak samo kupiłam Getinoble i za wcześnie sprzedałam, a on dalej rośnie

same kurna sukcesy, jak coś sprzedam to dam znać, pewnie dalej urośnie

byłam dzisiaj w Dąbrowie, u znajomych, widziałam dom Konrada, z ulicy, ale i tak robi wrażanie, tam same domy jak z bajki, trochę nie mój świat, ja codziennie przeżywam upokorzenie jadąc tramwajem do pracy

jak jutro znowu dla mnie zaświeci słońce obejrzę to Hawe, kupię, sprzedam, a potem kurs pojedzie wysoko do góry

• Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~kuba [89.66.166.*]
    ODEJDŹ TOMEK DAJ SE SPOKÓJ
    RAZEM Z PAPĄ NIEDŁUGO BĘDZIESZ SIEDZIAŁ

W EU SIE NIE UKRYJESZ ALE WIADOMO CO KOMBINUJESZ....

PRECZ
    Dla niektórych ludzi ich własny umysł jest więzieniem i to takim z wyrokiem dożywocia
    Becher jesteś gdzieś na forum Hawe??? oni robią emisję za 1 zł a akcje mają za 79 gr?????????? to lepsze niż Cormay!!!
    trzy razy Ci się uda za czwartym zlapią Cię jak na Orphee. Oby tam był jakiś Konrad czy Tomek byś mogła spersonifikować swoją złość.
    Rzadko już gdziekolwiek pisuję, zbrzydło mi to opluwanie.
    HAWE to dziwoląg - nie wykupują swoich obligacji ale samorządy wiszą im z zapłatą
    za sieci. Łakomy to kąsek dla poważnego biznesu, do tej pory niejaki Falenta wszystkich
    stamtąd odrzucał - ale już go nie ma........... Raj dla spekulantów, wszystko może tam się
    zdarzyć...........

Czekając z obawą na odwieszenie ORP wszedłem w HAWE.
    Becher kupiłam dziś Hawe, popatrzyłam na to chwilę i rozumiem o jaki rodzaj ryzyka chodzi

nie czekaj na odwieszenie ORP bo go nie będzie

sąd proceduje w swoim, dobrze znanym nam tempie, audytor nawet jak dostał dane finansowe to nie może bez wpisania go w rejestr rozpocząć oficjalnego badania, bo takie są przepisy w Szwajcarii

zespół sprzedażowy złożył wypowiedzenia, inteligentny człowiek wie co to oznacza

to co zostanie po całej awanturze będzie miało likwidacyjną wartość księgową

Bokser nie pochwalił się drobnym sukcesem, KRS wpisał go jako zarząd Orphee Technics, jak to zrobili, sam diabeł tylko wie bo z daleka pachnie czym pacznie
    ZnawcoNC nie traktuj mnie jak płaczliwej panienki przed terapią, która za własne błędy życiowe musi obciążyć kogoś innego

doskonale rozumiem czym jest ryzyko kupowania akcji na giełdzie, dziś pełna władz umysłowych całkowicie rozumiejąc związane z tym ryzyko kupiłam fly.pl

czym innym jest ocena skuteczności zarządzania, mając wszystkie atuty w ręku, wręcz pewną wygraną, ktoś ponosi sromotną porażkę, a ja przez tą nieudolność działania straciłam pieniądze, mam pretensje do w mojej ocenie źle działającego zarządu, tu nie było szansy popełnić błędu a rzeczywistość powala
    fly.pl mówisz....
    a co jest takiego w tej spólce, że warto ją kupić?
    Dnia 2015-08-27 o godz. 20:37 ~znawcaNC napisał(a):
    > fly.pl mówisz....
    > a co jest takiego w tej spólce, że warto ją kupić?

jej wykresy maluje prawdziwy artysta, nie komputer, nie program tylko nieprzewidywalność działań człowieka i lekka prowokacja

jeszcze bardziej podobał mi się 5 letni wykres IFSA, prawdziwe dzieło sztuki

ZnawcoNC co to jest ta "luka" na Ursusie??? Ty na pewno wiesz :)
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~JB [89.228.152.*]
    Dnia 2015-08-27 o godz. 21:04 ~Pandora napisał(a):
    > Dnia 2015-08-27 o godz. 20:37 ~znawcaNC napisał(a):
    > > fly.pl mówisz....
    > > a co jest takiego w tej spólce, że warto ją kupić?
    >
    > jej wykresy maluje prawdziwy artysta, nie komputer, nie program tylko nieprzewidywalność działań człowieka i lekka prowokacja
    >
    > jeszcze bardziej podobał mi się 5 letni wykres IFSA, prawdziwe dzieło sztuki
    >
    > ZnawcoNC co to jest ta "luka" na Ursusie??? Ty na pewno wiesz :)

http://atskaner.pl/baza/luki-cenowe-1
    ten wykres maluje pan od trzech kubków. teraz jest na etapie pokazania że można zarobić by jeden z drugim wyłożyli większą kasę na stół. na gubałówce to widziałem.

generalnie to fly.pl jaki pytanie o luke taktuje jako prowokację z Twojej strony. :) Klaudiusz kiedyś udawał idiotę i nie dość, że przeżył to jeszcze został cesarzem. czasami sie ta strategia sprawdza

Dnia 2015-08-27 o godz. 21:40 ~JB napisał(a):
    >link

widzę tu 3 lub 4 luki, to takie "wachania" nastoju inwestorów???

myślę, że takie kontrakty do Afryki są zabezpieczane przez WSI lub coś podobnego i nie zajmują się tym niezawodowcy, najwyżej odbiorą zapłatę w cukrze trzcinowym, a z ogłoszenia wynika że mają dostać zaliczkę, dobrze to wygląda

JB bardzo dziękuje, "luki" mi nie straszne

http://www.ursus.com.pl/Historia-firmy
    JB wielkie dzięki, jak zwykle jesteś nie oceniony :)

ZnawcoNC co to za humor???, no weź się trochę uśmiechnij, bliżej mi do Messaliny niż do Klaudiusza, na prawdę nie wiem co to jest ta "luka", a nic nie poradzę że mam takie skojarzenia oglądając wykres fly.pl, te spadki w dół wyglądają jak ostre pociągnięcia pędzla, kupiłam na koniec dnia, jutro sprzedam, uczę się giełdy

Klaudiusza czytałam, teraz jestem w trakcie "Hitler, studium tyranii", książki historyczne na uspokojenie
    HALO PANDORA!
    Wiesz więcej niż zwykły, przecietny akcjonariusz Orphee.....
    I pewnie dlatego mniej stracisz niż ja i mi podobni. Jednak nie umiem wyobrazić
    sobie sytuacji kiedy to Total, Quercus i inni duzi - świadomie i dobrowolnie stracą zainwestowaną
    tu kasę - poprzez dopuszczenie do likwidacji! Gdzieś tam napisałaś do mnie "nie czekaj na odwieszenie"
    a ja nijak nie mogę pojąć jak można tu nie czekać! Tak mi chodzi po głowie jakiś LIST OTWARTY
    drobnych akcjonariuszy do Płocicy lub KNF - no bo co tu można innego wymyśleć? Tak, jak jeżdzilismy
    do Securietes podpisywać umowy tak teraz możemy jeżdzić gdziekolwiek żeby taki L:IST osobiście
    podpisać.. Do Warszawy, na dworcu, na lotnisku, na moście.........I taki LIST umieścić w Parkiecie.......

No dobra Bławatku, wiem, ze to mało realne. A teraz spadam do poważniejszych zajęć.
    Becher
    tracę tyle samo kasy jak każdy inny drobny akcjonariusz, cała moja wiedza o tej spółce pochodzi z tego co pokaże JB, znajdę w internecie i z plotek z trzeciej ręki, i powiem Ci szczerze że najbardziej to jestem zła na te ostatnie źródło, bo uwierzyłam że istnieje szansa na porozumienie pomiędzy stronami, a drugim moim błędem była wiara w pozytywną reakcję rynku na informację że Tuora odchodzi i jest walne, jeśli pamiętasz nabyłam wtedy większy pakiet akcji i Cormay i Orphee, kurs Cormay spadł, a Orphee zawieszono, a ja jestem w czarnej d....

zobacz gdyby ktoś choć trochę się wysilił i przewidział podstęp TT i nie byłoby tej szopki z dwoma walnymi to dziś zastanawialibyśmy się po ile będzie kurs Orphee po odwieszeniu notowań, a ja krzyczałaby głośno "Konrad kup moje akcje"

zastanawiam się co zrobi z tym KNF, bo z tego co Orkus podawał to po 3 miesiącach będą mieli problem, teoretycznie ta decyzja giełdy brzmi o zawieszeniu do dnia wskazania osób prawidłowo upoważnionych, ale my wiemy że nikt jest jest w stanie odpowiedzieć na pytanie kiedy to nastąpi

"nie czekaj na zawieszenie" dla mnie ma wymiar bardziej psychologiczny, nie masz innego wyjścia jak czekać, bo tych akcji nie można sprzedać nawet jak byś miał na nie kupca

nie wiem co zrobi Querqus, może ma to już spisane w straty, innym pytaniem jest co zrobi Total, bo dla nich to życie lub śmierć, nie znam się na spekulacjach giełdowych, ale patrząc biznesowo żaden poważny inwestor nie zainteresuje się spółkami w takim konflikcie

może idzie wariant ponarowców

czy drobni akcjonariusze mogą coś zrobić? nie wiem, KNF wydała zgodę na emisję w Cormay więc na KNF to ja nie liczę, oni chyba mają gdzieś interes drobnych akcjonariuszy, list do Płocicy? chyba treści "dobrze sprawdzaj adres i nie bij kobiet", na forum nie wolno źle pisać o Najbardziej Skutecznym Menadżerze Roku, bo moderator od razu kasuje, ale myślę że JB miał rację pisząc o śrubkach....

no i zobacz, ile razy na forum ludzie pisali "drobnica wesprze Płocicę, zróbmy coś razem, dobni pomogą" jakoś zareagował? jakiś czat inwestorski? przygotowana treść pozwu zbiorowego??? nic, jedynie arogancja

Becher, mi się już też nie chce pisać o Orphee, płakanie nad rozlanym mlekiem pogrążyłoby mnie w otchłani smutku, oglądam inne spółki na giełdzie, a od Wita uczę się chwilówek za stówki, czas płynie, a każdy dzień konfliktu w Orphee dla drobnych akcjonariuszy oznacza mniej groszy w portfelu

trzymaj się miłego dnia
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~pol [87.205.47.*]
    drobni ogą np złozyć pozew zbiorowy przeciwko tuorom że cały czas rynek wprowadzja w bład czyli manipuluja
    chodźby ostatnio deklarowali że odchodzą a jak widać ciężko im sie odspawać od fotela
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~foka [78.133.233.*]
    a moze SII pomoże ?
    1.Każdy sąd odrzuci pozew zbiorowy bo nie ma wspólności - różne ceny zakupu, rózne terminy,itp,
    2. Kilka ładnych miesięcy temu zwróciłem się do SII sugerując im wsparcie drobnicy w Orphee.
    I ich odpowiedż opublikowałem na tym forum. Doczekałem sie tylko tego, że opierniczyli mnie mailowo,
    że bez ich zgody udostępniłem publicznie naszą korespondencję. Moje przeprosiny przyjęli.
    uśredniasz to fly.pl? oby nie na kredyt bo obrazów na ścianach zabraknie :(
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~ck [164.127.7.*]
    Pandora powiedz kiedy bedzie wznowiony handel i czy to moze wzrosnąć i do ilu zeta algo spaśc do ilu groni i w jAKIM OKRESIE.
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~igorzKliningradu [78.9.145.*]
    wartosx likwidacyjna min 2zl ponizej wam sk.y nie oddam!
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: pandora [83.28.159.*]
    Dnia 2015-08-28 o godz. 18:52 ~ck napisał(a):
    > Pandora powiedz kiedy bedzie wznowiony handel i czy to moze wzrosnąć i do ilu zeta algo spaśc do ilu groni i w jAKIM OKRESIE.

W tym aneksie nr 3 Płocica to bardzo dokładnie wytłumaczył

"Zgodnie z informacjami uzyskanymi od szwajcarskich doradców prawnych Emitenta, w wyniku złożenia ww. wniosku organ rejestrowy przez 10 dni kalendarzowych nie dokona rozpoznania (nie rozstrzygnie) żadnego wniosku. W tym czasie każdy z ewentualnych podmiotów składających wnioski może przedstawić właściwemu Tribunal de première instance (Sąd
    I Instancji) argumentację przemawiającą za dokonaniem wpisu zgodnego z jego stanowiskiem.

Zgodnie z informacjami uzyskanymi od szwajcarskich doradców prawnych Emitenta, Trybunał, po zapoznaniu się z
    wniesionymi stanowiskami (w tym ewentualnymi stanowiskami innych stron), wyda decyzję na podstawie której organ rejestrowy dokona odpowiedniego wpisu zmian w rejestrze. Jeżeli Trybunał uzna za wystarczające pisemne stanowiska stron, wówczas, zgodne z informacją przekazaną przez szwajcarskich doradców Emitenta, rozpoznanie sprawy powinno zająć około kilku tygodni.
    Natomiast, jak wynika z informacji przekazanych Emitentowi przez jego szwajcarskich doradców prawnych, w przypadku gdyby Trybunał stwierdził, iż konieczne jest uzyskanie dalszych wyjaśnień, wezwie strony do ich udzielenia, a procedura ulegnie
    przedłużeniu."

plus do tego dodaj procedurę odwoławczą w sądzie drugiej instancji

poprzednio zwołanie walnego zajęło sądowi prawie rok

a jeśli Rada Dyrektorów zachowa dotychczasowe wynagrodzenie to i akcje Diesse nie wystarczą

jak dla mnie napaść na asystentkę nie jest wystarczająco skutecznym działaniem jakiego oczekuje od Boksera, czekam na jakiś komunikat w jaki skuteczny sposób zamierz zabezpieczyć interes drobnych akcjonariuszy

może napiszemy do sądu w Szwajcarii wniosek o powołanie zarządcy komisarycznego, gdzieś przeglądając giełdę widziałam że jakaś podobna instytucja była powołana przez KNF, ale może mi się coś pomieszało
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~Cojak [89.73.122.*]
    To jest niezła historia. Jakby sąd szwajcarski przyznał racje Tuorom to TT zostałby prezesem. Następnie nie zwołałby rady i kolejny rok czekania. W lipcu znowu 2 zebrania rady: jedno w sali a drugie w toalecie i historia od nowa.
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: pandora [83.28.159.*]
    Dnia 2015-08-28 o godz. 09:32 ~znawcaNC napisał(a):
    > uśredniasz to fly.pl? oby nie na kredyt bo obrazów na ścianach zabraknie :(

ZnawcoNC, oczywiście że uśredniłam, kupiłam pod koniec dnia za 2,05 wczoraj Artolini piękny sposób wszystko mi na forum wytłumaczył jak to działa od strony technicznej
  • Re: Napad Hunów na Orphee Autor: ~Preve [62.21.108.*]
    No i się wyjaśniło: głu... pi... nie wiedziała, że rudy już nie jest jej szefem i się stawiała, to ją nowy prawdziwy szef wyp... lił zza biurka. Chciała równouprawnienia to dostała.
[x]
ORPHEE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.