Dnia 2015-08-28 o godz. 18:52 ~ck napisał(a):
> Pandora powiedz kiedy bedzie wznowiony handel i czy to moze wzrosnąć i do ilu zeta algo spaśc do ilu groni i w jAKIM OKRESIE.
W tym aneksie nr 3 Płocica to bardzo dokładnie wytłumaczył
"Zgodnie z informacjami uzyskanymi od szwajcarskich doradców prawnych Emitenta, w wyniku złożenia ww. wniosku organ rejestrowy przez 10 dni kalendarzowych nie dokona rozpoznania (nie rozstrzygnie) żadnego wniosku. W tym czasie każdy z ewentualnych podmiotów składających wnioski może przedstawić właściwemu Tribunal de première instance (Sąd
I Instancji) argumentację przemawiającą za dokonaniem wpisu zgodnego z jego stanowiskiem.
Zgodnie z informacjami uzyskanymi od szwajcarskich doradców prawnych Emitenta, Trybunał, po zapoznaniu się z
wniesionymi stanowiskami (w tym ewentualnymi stanowiskami innych stron), wyda decyzję na podstawie której organ rejestrowy dokona odpowiedniego wpisu zmian w rejestrze. Jeżeli Trybunał uzna za wystarczające pisemne stanowiska stron, wówczas, zgodne z informacją przekazaną przez szwajcarskich doradców Emitenta, rozpoznanie sprawy powinno zająć około kilku tygodni.
Natomiast, jak wynika z informacji przekazanych Emitentowi przez jego szwajcarskich doradców prawnych, w przypadku gdyby Trybunał stwierdził, iż konieczne jest uzyskanie dalszych wyjaśnień, wezwie strony do ich udzielenia, a procedura ulegnie
przedłużeniu."
plus do tego dodaj procedurę odwoławczą w sądzie drugiej instancji
poprzednio zwołanie walnego zajęło sądowi prawie rok
a jeśli Rada Dyrektorów zachowa dotychczasowe wynagrodzenie to i akcje Diesse nie wystarczą
jak dla mnie napaść na asystentkę nie jest wystarczająco skutecznym działaniem jakiego oczekuje od Boksera, czekam na jakiś komunikat w jaki skuteczny sposób zamierz zabezpieczyć interes drobnych akcjonariuszy
może napiszemy do sądu w Szwajcarii wniosek o powołanie zarządcy komisarycznego, gdzieś przeglądając giełdę widziałam że jakaś podobna instytucja była powołana przez KNF, ale może mi się coś pomieszało