Gotówkę to ty dostajesz za "pracę". Sąd nie odrzucił wniosku z powodu braku majątku koniecznego dla przeprowadzenia procesu upadłości. Stan posiadania i zobowiązania spółki są mu znane, gdyż zarząd zgodnie z ustawą taki spis dostarcza wraz z wnioskiem.
pytanie ,- czy prezes wraz z radą nadzorczą już siedzą za kratami żeby nie mataczyli? czy członkowie udziałowcy i właściciele żydzi tarantogi juz są za kratkami by nie mataczyli? czy majątki ich są zabezpieczone na poczet straty akcjonariuszy mniejszościowych i skarbu państwa? czy pośredni udziałowiec niejaki Solorz vel...? zastąpił zastaw na akcjach msx akcjami elektrimu czy innym majatkiem?>
Solorz wiedział, co robi, że akurat te akcje, a nie inne poszły pod zastaw ))), to działa podobnie jak przy licytacji wyrypanych samochodów na aukcjach komorniczych, bo prawdziwe samochody są na znajomych królika, tak by komornik mógł się..., nikt tu nic nie będzie uzupełniał, ani wymieniał - w myśl zasady widziały gały, co brały
Mozliwe ze akcje msx sa pod zastawem ale co z tego.Sa pod zastawem nie dlatego ze przez msx tylko dlatego ze jest spór miedzy elektrimem a urzedem skarbowym,pierwsza sprawe wygrał elektrim a us miał wypłacic elektrimowi miliard odszkodowania ale złozył odwołanie.Co bedzie jesli druga sprawe wygra elektrim,w co zainwestuje kase.Przynajmniej jest pewnosc ze nie sprzedaje elektrim.Jesl inie sprzedaje solorz,tarantoga czy jedrzejewski to kto sprzxedaje....Drobnica.Nie ma sie z czego smiac jesli akcje msx sa pod zastawem.W koncu solorz po cos te akcje kupił i jesli nie zamierza ich sprzedawac to wisi mu to czy sa pod zasatawem czy nie
"Solorz wiedział, co robi, że akurat te akcje, a nie inne poszły pod zastaw ))), to działa podobnie jak przy licytacji wyrypanych samochodów na aukcjach komorniczych, bo prawdziwe samochody są na znajomych królika, tak by komornik mógł się..., nikt tu nic nie będzie uzupełniał, ani wymieniał - w myśl zasady widziały gały, co brały"
Tak, tak ... Ze sprawozdania z działalności zarządu Elektrimu za 1014 rok:
"W grudniu 2013 roku Naczelnik II Mazowieckiego Urzędu Skarbowego w Warszawie dokonał zabezpieczenia na części majątku Spółki zobowiązania wobec Skarbu Państwa z tytułu podatku dochodowego od osób prawnych za rok 2006. Naczelnik II Mazowieckiego Urzędu Skarbowego w Warszawie, działając na podstawie przepisów Ordynacji podatkowej, w celu zabezpieczenia zobowiązania podatkowego w podatku dochodowym od osób prawnych za 2006 r., ustanowił hipoteki przymusowe na nieruchomościach należących do Elektrim oraz ustanowił zastaw skarbowy na należących do Elektrim udziałach i akcjach posiadanych spółek. W konsekwencji, zastawy skarbowe zostały ustanowione na udziałach takich spółek jak:
Elektrim Online Sp. z o.o.; Megadex Expo Sp. z o.o. /poprzednia nazwa: Wschodnioeuropejskie Centrum Handlu World Trade Center-Gdynia-Expo Sp. z o.o./; Port Praski Sp. z o.o; Tower-Service Sp. z o.o.; Laris Investments Sp. z o.o.
oraz na akcjach spółek:
Zespół Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin S.A. Elektrim-Megadex S.A. Easy Net SA MSX Resources SA /poprzednia nazwa: Mostostal-Export S.A./"
elek "dostał" pewnie akcje za długi albpo za symboliczną kwotę natomiast działanie na szkodęspółki i akcjonariuszy i wprowadzanie ludzi w błąd to już inna bajka
w grudniu udało mnie się dodzwonić i porozmawiać z pania zatrudnioną w biurze w warszawie spółki MSX-a .na moje pytanie czy spółka nie bedzie w upadłości przypadkiem, pani odpowiedziała ,, no co pan ja tu jeszcze pracuję i będę pracować. zadałem pytanie jako współwłaściciel czy Pan Salorz i pan Jędzrzeewski mają zawarte jakieś zabezpieczenie przy nabywaniu akcji na przypadek bankructwa przedsięwzięcia pani skierowała mnie na inny tryb zadania pytania na które do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi.szkoda tylko że byłem łatwowierny.ale jak będę miał fotki tych panów to nie pożałuję drugich 100000 zł na wyrównanie rachunków!