Kto wam obejmie emisje jak po zakup po 22 zeta nie ma chętnych?????????????? Nawet nie można sprzedać większej ilości żeby nie zmasakrować kursu poniżej 20 zł
chyba, że zrobią emisję ratunkową skierowaną do PZU po 20 dychy i nas wszystkich zarżną bo wtedy kurs nie ruszy się przez lata.
PZU zostawiło sobie bosia na przyszły rok poczekamy zobaczymy
emisje niedobre słońce dla oze obligacje niskie stopy BFG zielone ludziki Putin w batyskafie inflacja w Mozambiku.................
Cały świat przeciwko........
Kto zatrudnia lisa do pilnowania kurnika? kolega przecież.....
Czy właściciel ma coś do powiedzenia czy można mu pluć w twarz a on udaje ,że deszcz???? To co się dzieje to kpina. Po prostu. Wszystkie banki zysk a perła bankowości praktycznie straty. Jestem zły jako posiadacz akcji na obecny kurs, ale nawet jakby nie miał nic i z boku patrzył na to co się dzieje to doszedłbym do wniosku następującego:
Zwolnić CAŁY zarząd Zwolnić wszystkich dyrektorów z detalu Zwolnić połowę Centrali (dla zasady i redukcji kosztów)
Otworzyć : 100 oddziałów
Zatrudnić więcej ludzi w sprzedaży (szczególnie w korporacji)
Wprowadzić nowe produkty Uprościć procedury Wyjść z NORMALNĄ reklamą
Modlić się: aby wiatr wiał aby słońce świeciło aby inne Banki przejęły kredyty na oze ( strach pomyśleć co by było jakby JEDNA farma splajtowała).
Szkodnik przemówił do ludu. Pierdoły o tym, że BOS ma być bankiem dla bambrów z MSP i młodych na śmieciówkach, ale z zacięciem proekologicznym. Może wypromują nową wizję domów, tym razem już nie szklanych, ale z paździerza i kartonu.
Zachęcająca wizja zwłaszcza w kontekście szacowania ryzyka udzielanych kredytów na poziomie zapomogowej organizacji charytatywnej i odpisów rosnących z roku na rok.
No i jeszcze nieśmiałe wtrącenie między wierszami o możliwej emisji na kilkaset milionów. Drobiażdżek.
fałszywy to jest ten bank - otwórz oczy człowieku kto normalny dałby kredyt włodarzewskiej na 120 milionów gdy ta spółeczka rocznie generuje kilka milionów przychodów i do spłaty ma kilkadziesiąt milionów obligacji.
Jaki normalny prezes normalnej spółki ogłaszałby emisję za kilkaset milionów złotych w takim momencie jak teraz.....
Jestem nadal akcjonariuszem ale mam już dość i jak czytam w aktualnym raporcie Polimexu, że BOŚ znów wypłacił gwarancje za polimex jakby było mało umoczonych w polimexie pieniędzy.
no to oznacza jedno - to działo się zawsze wtedy kiedy byłeś fanem bosia też... zawszee miałem wrażenie,że jesteś praconikiem boś, albo kogoś tam masz... a teraz nagle afera....
znów paniczna wyprzedaż. Czy tu jest jakieś dno? może na 15 zeta się zatrzyma jak opór na 20 zł padnie. Pewne jest że nie zdążą w tej kadencji pomóc biogazowniom ile boś pożyczył biogazowniom???????????? 200 ? 300? milionów Jakie mogą być odpisy?
Bos to bank polityczny kurs nic nie znaczy dlatego mi to lata ile on kosztuje na gieldzie .Bedzie kosztowal tyle ile rzad wymysli a na pewno nie tyle co teraz .
Po takich wynikach dyrektor pionu korporacyjnego zostaje członkiem zarządu. Miodzio. Tu będzie jak nic taka sama afera jak z Bogdanką jeszcze przed wyborami.
Jedna pakietówka i szybko bedziemy na duzo nizszych poziomach. teraz zacznie sie ostre ubieranie no i oczywiście Podrażka zacznie pisać o wezwaniu. Ten schemat powtarza sie tu co roku !
skąd taka zmian stanowiska ? przeczytałeś w końcu raport i znalazłeś brak 1mld w aktywach ? :-) ps. to kiedy te 30zlp ...no 15zlp ? ....chociaż 10zlp ? :-)
Oczywiście że zbędne są wszelkie komentarze. Gostek zakłada wątek w sierpniu 2015 o bankructwie a mamy maj 2018 i bankructwa nie widać. Wszedłem w 2016 pisząc "boś szoruje po dnie" albo jakoś tak( możesz sobie poszukać). W sumie zarobiłem ,do tej pory , dwa razy tyle co on stracił i mam zamiar jeszcze zarobić. A Ty i założyciel wątku dalej płaczcie jaki to jest bankrut bo mi to pomaga. Czytuje te Wasze "komentarze" i tylko chciałem przypomnieć że ne ma znaczenia trend, sygnały, analiza, Wasze pobożne życzenia, kondycja firmy ,ROE,ROA,C/Z i inne. Znaczenie ma , TYLKO I WYŁĄCZNIE, to żeby kupić taniej a sprzedać drożej.Tak że proszę o więcej waszych wpisów bo jak BOS odjedzie to mogą się nie załapać. Choć przy tej negatywnej kampanii raczej to się nie zdarzy. A tak swoją drogą nikt nie napisał, z tych co się tu na forum udzielają, dlaczego kurs się tak zachowuje a nie wierze że nikt tego nie zauważył. A jak nie wiecie to pierwszy Lunonałta (a właściwie Lunonałtka) pier dnie Wam kolorowego bąka , zagra Wam na fortepianie i sięgniecie bruku. Żegnam i kuku.(tak do rymu bo nie mam dżymu). Życz zyskowności
z czego ci zniknęły te 2 mld ? bo jeżeli mówisz o aktywach to najpierw sobie poczytaj czym są a dopiero zadawaj pytania jeśli mówisz o kapitalizacji to odpowiedz jest jeszcze prostsza
Kolego co to za różnica? Wymień choć jeden większy kredyt, na którym nie stracili. Ok, biuro maklerskie bosia zarobiło na sprzedaży śmieciowych obligacji w tym Getbacku, których boś był czołowym sprzedawcą. (ok. 6% prowizji za sprzedaż), ale Włodarzewska spółka kilka milionów przychodów i dlaczego pożyczyli jej 120 mln? Kto wziął za to prowizję? bo przecież chyba nie za darmo. Polimex i oleje gwarancje to kolejne utopione miliony. Przykłady można tu mnożyć.
Cyfryzacja w bankach zasuwa za TGV, patrz IKO, HCE, mobilni klienci, etc. Ten bank nawet nie kupił biletu do tego pociągu. Sprzedaż w segmencie detalu leży i kwiczy (patrz statystyki sprzedaży ROR i kredytów hipotecznych). Zatem detal już stracili. Sami funkcjonują na dotacjach z Orlen i głównego właściciela. Reasumując może nie bankrut ale materiał na przejęcie. Kto to zrobi - Alior, Żubr czy PKO?
Ale po co mieliby przejmować? żeby stracić? To spółka państwowa a eksponowane stanowiska dla partii rządzącej? gdyby w bosiu był kapitał zagraniczy to by go kupili nawet za 90zł bez względu na wyniki banku.