Z tego co napisali można wnioskować tylko tyle że Sniper: Ghost Warrior 3 słusznie został bardzo pozytywnie przyjęty na targach E3 w LA. Tak i na Gamescome pokazał się z dobrej strony. CI Games jest w trakcie robienia gry na światową skalę, która będzie niewątpliwie przełomem w całej serii. Bardziej otwarty świat, dodatkowe funkcje czy też umiejętności i sprzęt, który możemy wykorzystać w śledzeniu celu to bardzo dobre atuty. Mam nadzieję że CI Games robi co może bo tak na prawdę bardzo jestem ciekaw końcowego efektu. Póki co gra zapowiada się interesująco.
Oczywista oczywistość, że Sniper: Ghost Warrior 3 został przyjęty z entuzjazmem! Ludzie nie są głupi, a kiedy pod nos podtyka im się grę, która wygląda rewelacyjnie, do tego na Gamesconie CI Games pokazali całą misję, więc ludziom w ogóle szczeny opadły. Myślę, że naprawdę musieliby coś mocno schrzanić, żeby gra nie okazała się za rok olbrzymim sukcesem. Trudno wręcz przewidzieć, jakich rozmiarów skok szykuje nam się w 2016 roku. SGW3 już wygląda niesamowicie, zobaczymy jak daleko to pociągną.
Do tego czytam dzisiaj na parkiecie (?), że budżet jednak nie 30 ani nie 40 melonów, a firma się liczy ze wzrostem do 60. Wg analityków (niektóych) sprzedaż może sięgnąć - w pierwszym roku, mimo premieery tuż przed wakacjami (termin nienajlepszy) nawet 2 milionów. Częściej pojawia się prognoza, ze między 1,5 a 1,6 miliona. Trzeba przyznać, że obie prognozy mocne. Podobnie jak i prognozy tyczące całości pozycji spółki.
Według mnie bardzo fajnie opisana relacja z pokazu CI Games na Gamescom. Sniper: Ghost Warrior 3 zapowiada się bardzo ciekawie i zastanawiam się jak to wszystko będzie wyglądało w fazie końcowej gry.
Romuś coraz bardziej bezradny jak widać ;) Gościu, łazisz tutaj i w kółko się ośmieszasz - to jakiś fetysz czy to jedyna forma interakcji z innymi ludźmi na jaką Cię stać, bo cierpisz na agorafobię albo inną bzdurę? Na CIGu nie tylko chcę zarobić, a już zarobiłem, misiaczku ;) Pozdrawiam ciepło
Bullet chlopczyku ty zarobiles....hahaha...nie rozsmieszaj mnie....ty jeszcze dlugo ze strat nie wyjdziesz...hahaha...tak jak ten zibi czy inny hiehie....on zarobil....hahaha...
MP jednak będzie??? No to już kompletnie załatwia sprawę, bo oczywiście jakiś pajac wcześniej pisał, że nie będzie, więc trochę mnie zmroziło. No więc drogie misie pysie szukajcie sobie nowych argumentów, bo tylko się ośmieszacie ;) Sniper: Ghost Warrior 3 to kompletnie inna gra niż poprzednie dwie części, ludzie zdążyli się już w tym zorientować i oczekiwania są spore, a budżet na grę to 40 mln, więc możemy przewidywać, że CIG nie pokpi sprawy.
Myślę że to bardzo fajna informacja. Ludzie sobie teraz nie wyobrażają shootera bez multika więc dostaną to co chcą. Super. Ciekawe jak im to wyjdzie i pytanie czy ten MP będzie od razu przy premierze samej gry czy ukaże się dopiero później. No cóż zaciekawili mnie tym, zobaczymy co wymyślą.
Zacytuję sam siebie, bo nie chce mi się pisać dwa razy tego samego: Na materiale z GC dzieje się co nieco? Jak na FPS to raczej mało się dzieje, bo pada tam dosłownie JEDEN strzał. Wszyscy, którzy nadal uważają S3 za FPSa powinni wziąć sobie do serca słowa prezesa, który sam wskazał, że gra "zdecydowanie odróżnia się od standardowych kryteriów tego gatunku",czytaj jest niszowa. Piszesz, że 98% Niemców jest zainteresowanych zagraniem w SGW3? Jestem przekonany, że taki odsetek Niemców nie jest zainteresowany grami w ogóle, nie mówiąc o konkretnym tytule, więc zejdź na ziemię. Jednak najbardziej bawi mnie kurczowe chwycenie się "zapowiedzi możliwości zrobienia trybu multiplayer" jako zapowiedzi, że ten tryb pojawi się w grze :) W materiałach przed GC Snajper był przedstawiany jako gra dla pojedynczego gracza. W czasie targów pojawiły się pytania o multi i odpowiedź była taka, że "na razie skupiamy się na dopracowaniu kampanii solo, trybem multi pwenie się zajmiemy, ale dopiero po premierze gry". Po GC pojawiły się zapowiedzi, że multi będzie dodatkiem do gry, który wyjdzie kilka miesięcy po premierze. Już nawet pomijam to, że planowanie trybu multi jako dodatku z założenia musi skończyć się porażką, bo po pierwsze: o kilkugodzinnej grze single player nikt nie będzie pamiętał w jakiś miesiąc od premiery; ale po drugie zrobienie trybu multi wymaga więcej pracy niż oskryptowanej kampanii single; i po trzecie, tryb multi to nie tylko stworzenie map i balansu, ale przede wszystkim usługa, utrzymanie serwerów, permanentne szlifowanie (tymczasem CIG po premierze nie dba o ŻADNĄ wydaną dotychczas grę). Dlatego "zapowiedzi możliwości zrobienia trybu multiplayer" należy traktować wyłącznie jako hasło mające uspokoić akcjonariuszy na czas do premiery S3, bo potem przecież nikt z tego nikogo nie będzie rozliczał (można przewidzieć scenariusz "co prawda Snajper 3 nie sprostał naszym zapowiedziom, ale przecież za kolejne kilkanaście miesięcy mamy premierę LotF2, która będzie największą grą w historii spółki", etc. etc.)
Zresztą pod samym linkiem w sprawie multiplayera jest mowa dokładnie o tym, że: Do ukończenia zostały jeszcze ostatnie misje trybu fabularnego oraz tryb dla wielu graczy. Ten ma odbiegać od formuły Team DM i DM, a skupić się ma na misjach podobnych a Assasin’s Creed’a (polowanie snajper na snajpera itp.). Sprawa trybu multiplayer jest jednak jeszcze otwarta. A na wyznawcy na forum jak zwykle już piszą, że na pewno będzie. Nawet jeżeli tak się stanie, to nie będzie to klasyczny multi, tylko coś na kształt areny (dla ilu graczy? dwóch?) i na pewno nie będzie go na premierę, a po premierze to będzie już przysłowiowa musztarda po objedzie. Podsumowując, CIG che wydać za ok. 60 milionów złotych niszową grę dla pojedynczego gracza, której długość będzie wynosiła ok. 10 godzin. Nie, wcale nie chce przez to powiedzieć, że to na pewno będzie katastrofa, ale ryzyko porażki jest tu bardzo, bardzo wysokie.
Aleś się opisał. Tylko nie mów że nie chcesz kupić akcji jak się tak angażujesz. Sprzedałeś to żegnamy albo kupuj znowu. Pełno tu takich co to próbują udowadniać że nie zrobili źle pozbywając się akcji tracąc swój czas przy okazji. Żal mi was.
A sprzedawajcie sobie jeśli taka wola, krzyżyk na drogę. Ale jeśli chodzi o moją opinię co do tej decyzji, to... no cóż, nie chcę się brzydko tutaj wyrażać, bo zaraz mnie moderator pod żebro pomaca. Faktem jest, że tytuł wątku, że SGW3 zaskoczył na Gamescomie to prawda i opinie obecnych oraz te komentarze w necie są bardzo pozytywne. Coraz więcej ludzi chce zagrać w Snipera i trudno im się dziwić, bo pokazuje nam się kapitalne rzeczy.
Chciałbym zobaczyć chociaż jedno wysokobudżetową produkcję, która nie wiązałaby się z ryzykiem. Nie przejmowałbym się tak bardzo opóźnionym wprowadzenie trybu multiplayer, który nawet w trybie areny ma szansę zainteresować graczy.
pieprzenie zwykłe z tym ryzykiem:0 Ono jest zawsze. Niski budżet - mniejsze, wysoki budżet - większe. Ameryka odkryta? Npormalka. Kij ma też drugi koniec - im wyższy budżet, tym szanse na wysoki obrót idąc dalej - zysk, też rosną. legendy o upichconej gierce w piwnicy co to potem przyniosła autorowi miliardy można wsadzić między... opowieści o potędze polskiego futbolu:)) I tam zostawić. Moim zdaniem CIG wie co robi i zarobi.
nie do końca się zgodzę, że zaskoczył. No bo przeciez recenzje z e3 i inne szumy netowe jeszcze przed Kolonią były takie, że spokojnie można się było spodziewac czegoś bardzo dobrego (awansem). Czyli gdzie zaskoczenie? Ewentualnie w tym, że miało byc bardzo dobre, a okazało się jeszcze lepsze? Jeśli tak, to cigowi pogratulować. I tym, co w porę akcje nabyli również. Niestety mnie to nie dotyczy - gram owszem, ale w gry a nie na giełdzie. Gry są jednak bardziej logiczne i przewidywalne.
Ile razy musiałeś czyścić przglądarkę by naklepać sobie tyle lików? hehehe - SGW był jest i będzie FPS-em czy się to komuś podoba czy nie tak jak ty zawsze będziesz tukiem/. W dodatku jest mnóstwo ludzi którzy mają gdzieś czy jest multi czy go nie ma.
Co do samego multi to gdzieś czytałem że tryb wieloosobowy w Sniper: Ghost Warrior 3 ma być ale chyba nie od razu przy premierze samej gry, a jakiś czas później. Tutaj wiadomo tryb multi jest czaasem bardziej rozbudowany niż single więc na to potrzeba też więcej czasu aby produkt był dopracowany.
się powtórzę: w dyskusji na filmwebie ktoś z CI Games (a przynajmniej tak się logujący i sprawiający wrażenie, że wie co mówi) zapewnił, że multiplayer ma być i kropka. Niewykluczone że opcjonalnie będzie jak przewidujesz, bo konkretów nie zdradził, podkreślając, że nie może:) Czas pokaże jak to w sumie będzie.:) Mnie to ani ziębi ani grzeje bo nie skorzystam, ale rozumiem, że ktoś może inaczej. chciec.
Już to mówili nawet w którymś gameplayu że będzie tryb Multi ale nie chcą go stworzyć razem z Single, tylko będzie to niejako osobna gra ( możliwe że dodatek, albo wersja z opcją logowania dla ludzi którzy mają już klucze kupione, i do ściągnięcia na steam ) Dla mnie sam fakt tego że będzie tryb multi to dobra informacja, bo jednak shooter to shooter, może i taktyczny, ale z człowiekiem się lepiej grało zawsze i zawsze będzie się grało.
:) w kwestii odkurzacza cache'owego wiadomego dyskutanta - nie wypowiadam się, jako laik a nie fachowiec:) Natomiast w wkwesti tego nieszczęsnego multidostępu (co do którego wcale nie jest jeszcze takie znowu pewne, że go nie będzie, bo producent problem rozważa) to mogę. Się dorzucić. W sensie, że jest mi kompletnie, ale to kompletnie obojętne, czy on będzie czy też nein. Dlamnie istotne jest czy gra jako taka jest dobra, a nie to czy z fumlami albo sąsiadami będziemy do siebie strzelac przez ścianke:) na cholere mi to?
Nam jako inwestorom to chyba pal licho, bo chodzi nam przede wszystkim o kasę w portfelu. Na dzień dzisiejszy wydaje się, że gra będzie bardzo dobra, jak będzie tryb multi to jeszcze lepiej (nawet jeżeli miałby być nieco później). A może to będzie dodatkowy czynnik, aby dłużej pograć w grę. Najpierw grasz jednoosobowo, a potem na multi, żeby jeszcze bardziej nacieszyć się grą.
Jedno jest pewne - sukces zapewni jednocześnie interesujący singiel, który wciągnie każdego, nawet niedzielnego gracza i mocne multi, w który będa pocinać wyjadacze. Mogą to osiągnąć, bo w coraz nowszych pokazach i gameplayach widać, że się przykładają. No i promocja też jest ważna, a jak podpiszą umowę z dystrybutorem na Europę zachodnią, to o ile tytuł będzie w stanie się obronić (a na to się zapowiada) sprzedaż może przeskoczyć smiało Lords of the Fallen.
Do samej premiery gry jeszcze trochę zostało także mam nadzieję, że CI Games pokaże jakieś nowe materiały z gry i utwierdzi czy na pewno będziemy mieli możliwość zagrania w tryb wieloosobowy i ewentualnie kiedy. CO do sprzedaży to w tej chwili możemy tylko spekulować i trzymać kciuki aby była jak największa:)
nadzieja matką wprawdzie niekoniecznie wynalazków, ale łączę się z toba w tej nadziei:))))) też czekam na nowe zajawki, newsiki z hali produkcyjnej itp. W sprawie multiplayera już się wypowiedział ktoś z ci games, bodajże na filmwebie w jakiejś dyskusji. Ale nie jestem pewna, czy własnie tam. poszperaj, wujek gugiel ci pomoże:)
a żeby było weselej, to według tego, co mówią obecnie ludzie z CIGames - multiplayer będzie na sto procent. Szkoda. I cały hejt poszedł wp...u. A tyle się chłopak napocił, ech zycie, zycie.
Dnia 2015-09-16 o godz. 02:36 ~marwoy napisał(a): > a żeby było weselej, to według tego, co mówią obecnie ludzie z CIGames - multiplayer będzie na sto procent. Szkoda. I cały hejt poszedł wp...u. A tyle się chłopak napocił, ech zycie, zycie.
O ja mam:) " CIGames_Tomek w odpowiedzi na post:czaknoris_III | 12 dni temu Dzięki za wszystkie komentarze! Czytamy praktycznie wszystko, co jest w sieci i naprawdę bardzo cieszą nas pozytywne opinie - a negatywne bierzemy do serca. No i jako osoba prosto z CIGames potwierdzam, że multiplayer w grze będzie, choć na razie nie zdradzamy na jego temat żadnych szczegółów. :)"
" CIGames_Tomek w odpowiedzi na post:ModyPolok | 2 dni temu Po procenty to do banku ;). My tu gry robimy, a tu nic oczywistego nie ma. Jak z każdą sztuką - przecież nie poprosisz malarza, żeby wyliczył, w ilu procentach ukończył obraz, prawda? Ale spokojnie, konkretna data premiery będzie znana... w swoim czasie :). A co do multi - będziemy mieć dużo dobrych wieści dla fanów, ale znów trzeba uzbroić się w cierpliwość... (Wiem, że to niełatwe, moją mocną stroną to też nie jest ;))"
Jak coś trafię to zapodam: Nadmienię iż Panowie z CI games pojawiają się na różnych portalach związanych z grą SGW3:)
proste pytanko: czemu ten wpis z cytatami ma 6 nonlajków?:) W sensie że co:)? Piekielnie mnie to zastanawia. Może potwierdzenie multiplayera nie pasi misiakom którzy marudzili do tej pory że multiplayera nie będzie/nie ma? Co tu nonlajkować? To onet czy jak? paranoja.
O kurde co ty chłopie bierzesz, jak na komedianta to słabe teksty posiadasz. Jeden z większych komediantów tóż po "trolu". Otóż gdybyś choć trochę wysilił resztki swojej inteligencji to wiedział byś że SGW jest FPS-em - patrz dalej SGW3 który jest fps-em może się różnić od innych fps-ów ale nadal jest FPS-em. To że w SGW3 będzie się znajdował system skradania nie oznacza iż nie jest z gadunku "First-person shooter (z ang. strzelanka pierwszoosobowa, w skrócie FPS) – gatunek gier komputerowych skoncentrowanych na walce z przeważającym zastosowaniem broni palnej, których akcja obserwowana jest z perspektywy pierwszej osoby. Innymi słowy, gracz doświadcza akcji oczami głównego bohatera. First-person shooter jako gatunek dzieli cechy wspólne z innymi strzelankami, które stanowią zarazem część gatunku gier akcji. FPP - w większości grach tego typu można wybierać perspektywę widoku postaci tu patrz Star Wars battelfornt, Colin McRae Rally "
Mnie sam fakt że Sniper: Ghost Warrior 3 na targach Gameskom zaskoczył za bardzo nie dziwi. Po E3 ta gra zyskała wielu zwolenników ponieważ została zaprezentowana bardzo interesująco.Gra prezentuje się bardzo dobrze więc i przez recenzentów została doceniona.
To jasne, że to kwestia wiary w grę, której i mnie nie brakuje ;) Niemniej jednak na pewno zaskoczył niedowiarków albo ludzi, którzy o CIG albo nie słyszeli, albo obok ich produktów przechodzi raczej obojętnie. Pozytywne przyjęcie na tak ważnej imprezie ma duży wpływ na morale producentów, akcje, zainteresowanie w sensie globalnym i niewątpliwie na efekt końcowy, ponieważ oczekiwania wywierają presję, a presja by sprostać wyzwaniu to chyba najsilniejsza motywacja do pracy.
Dnia 2015-09-18 o godz. 00:27 ~Wojtuś napisał(a): > Mnie sam fakt że Sniper: Ghost Warrior 3 na targach Gameskom zaskoczył za bardzo nie dziwi. Po E3 ta gra zyskała wielu zwolenników ponieważ została zaprezentowana bardzo interesująco.Gra prezentuje się bardzo dobrze więc i przez recenzentów została doceniona.
Kto chciał to widział zdjęcia, jakie krążyły po sieci, wskazujące na ogromne zainteresowanie stoiskiem polskiego snajpera. Oba pokazy - zarówno na E3, jak i w Koloni, to wykonany kawał dobrej roboty. Tak się robi wyniki w tym biznesie.
I to jest bardzo dobry znak, bo jak o grze się mówi, mówi się o firmie także, a jak się mówi o firmie, jest duże prawdopodobieństwo tego że przyciągnie inwestorów, a to ma wpływ na kurs, jego stabliność bądź też wzrost. Gra z pewnością wniesie dużo świeżego oddechu w tym sektorze, tutaj jeśli chodzi o gry stricte snajperskie nie ma za dużej konkurencji, jednak ma w odniesieniu do tzw strzelanek. Dla mnie CIG osiągneło swój cel wystawiając grę na E3, i w Kolonii, i nic tego nie zmieni.
Dodaj do tego że SGW3 był praktyczne wszędzie wyeksponowany, Przed wejściem do głównej Hali w LA E3, w korytarzach ogromne banery i zdjęcia na Gamescoom, i bodajże przed wejściem na halę:) Sporo tego jest w necie. Oczywiście SGW3 został dość dobrze oceniony w CD-action, jak i pokazał się już na okładce magazynu PCguru i to w co najmniej rok przed premierą. To coś świadczy o tej grze. Z resztą sami dziennikarze opisują grę dosyć dobrze.
Sceptycy mają to do siebie, że raczej ich nie przekonasz. Twarde argumenty przedstawione, ale w dyskusji nikt nigdy jeszcze zdania nie zmienił - duma nie pozwala. Cecha narodowa.
Muszę się nie zgodzić - sceptyków można przekonać. Nie oznacza to bowiem, że są z zasady wszystkiemu przeciwni, tylko, że prezentują pewien pogląd, do którego utrzymują prawo by zweryfikować swoją pierwotną opinię, jeżeli ktoś jest w stanie przekonać ich poprzez logiczną argumentację. Dlatego nie obrażajmy sceptyków ich mianem określając tych tutaj bałwanów, bo niestety na to ani troszkę nie zasłużyli. Są tu tylko po to, żeby siać ziarno zwątpienia i odstraszać nowych potencjalnych inwestorów. A ci bać się nie mają czego.
Widzisz, jeśli podaje ktoś KONKRETNY argument to można z nim dyskutować. Jeśli natomiast argumenty wyciągnięte są z ROSOŁU, to bardzo ciężko nazwać takiego jegomościa inaczej niż hejterem z zasady. Dla mnie sprawa jest prosta, trzeba mocno przyjrzeć się firmie, dużo czytać o jej decyzjach podejściu do tematu, o realizacji projektów, i nie słuchać jadu, czy też wychwalania, bo każdy ma ( albo powinien mieć ) ośrodek decyzyjny który mu podpowie co jest lepsze. Wolę język argumentów niż sianie insynuacji.