• RAPORT ROCZNY Autor: ~JB [89.228.134.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/info/720838,orph%C3%A9e-sa-raport-roczny-orph%C3%A9e-sa-za-2014-rok
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~JB [89.228.134.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/info/720846,orph%C3%A9e-sa-skonsolidowany-raport-roczny-grupy-kapitalowej-orph%C3%A9e-sa-za-2014-rok;jsessionid=ZmU+Oqr87W0-i2-Sg5KczCaY.undefined
    Jest opinia biegłego BTFG Warszawa a wiec istotna wiadomosc
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~foka [5.174.16.*]
    tak na szybko
    strata na działalności podstawowej ale za to wzrost kosztów zarządu - jednym słowem cytując słowa klasyka " a miało być tak pięknie .......
    Dnia 2015-07-01 o godz. 23:46 ~foka napisał(a):
    > tak na szybko
    > strata na działalności podstawowej ale za to wzrost kosztów zarządu - jednym słowem cytując słowa klasyka " a miało być tak pięknie .......

to jeszcze szybciej

Strata ponad 30 mln zł ( 8,1 mln f ) Biegli wydali opinię, że nie dokonali sprawdzenia sprawozdania. Skrzyński był przeszkodą podając wadliwosc przeliczeń bez wskazania dowodów

O cie chlorek
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~Pandora [87.205.162.*]
    Dnia 2015-07-01 o godz. 23:27 ~JB napisał(a):
    > Jest opinia biegłego BTFG Warszawa a wiec istotna wiadomosc

JB wystarczy ją przeczytać i nie ma po co czytać reszty raportu. Konflikt w Radzie Dyrektorów był ogromny.
    Dnia 2015-07-02 o godz. 00:00 ~Pandora napisał(a):
    Dnia 2015-07-01 o godz. 23:27 ~JB napisał(a):
     Jest opinia biegłego BTFG Warszawa a wiec istotna wiadomosc
    JB wystarczy ją przeczytać i nie ma po co czytać reszty raportu. Konflikt w Radzie Dyrektorów był ogromny.

Zgadzam się z Tobą jest opinia ale jak by jej nie było. Skupiłem się na cyferkach a one nie są obiecujace i to co podał Senior T na Stooq o kondycji spółki jest nieprawdziwe. Tak wynika z tabelek
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~Michał [87.199.35.*]
    Ustawiam się jutro na zakup 0,24-0,27zł
    Dnia 2015-07-02 o godz. 00:09 ~Michał napisał(a):
    > Ustawiam się jutro na zakup 0,24-0,27zł

dzisiaj nie wiem czy odwieszą i jakie stanowisko przyjmie Zarząd GPW na Raport bez Opinii Rewidenta/ Biegłego
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~zloty [31.61.136.*]
    za bardzo już nie ma kto sprzedawać i chyba o to chodzi a senior Tuora odszedł z klasą i na własnych warunkach jak w starym Cormayu-no ale czego się spodziewać po badylarzu z łomianek?
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~kris [82.177.192.*]
    krótko do naszej piz.... - Pandora Co ty Kur....

tyle mam Ci do powiedzenia po około roku  pisania głupot jaki TT to jest dobry
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~kris [82.177.192.*]
    jesteś zakłamaną skończną piz...........
    Dnia 2015-07-02 o godz. 01:10 ~kris napisał(a):
    > jesteś zakłamaną skończną piz...........

wiesz co kris, jak od tego Ci lepiej i to Ci pomaga odreagować stres, to poleć sobie lepiej, po mnie to spłynie, mam osobowość Tuory i spływa po mnie to co myślą inni
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~Jasiu [78.11.118.*]
    Pandora, a co powiesz o zawyżonej wartości Orphee Technics, o tym też pisze audytor. Dziwicie się, że tylko Tuorowie podpisali sprawozdanie? A czy wy byście chętnie firmowali swoim nazwiskiem wałki innej ekipy? Skrzyński już pewnie ma tego dość. Jeden mały błąd, podpiszesz papier za dużo i masz prze*ebane.
    Dnia 2015-07-02 o godz. 07:33 ~Jasiu napisał(a):
    > Pandora, a co powiesz o zawyżonej wartości Orphee Technics, o tym też pisze audytor. Dziwicie się, że tylko Tuorowie podpisali sprawozdanie? A czy wy byście chętnie firmowali swoim nazwiskiem wałki innej ekipy? Skrzyński już pewnie ma tego dość. Jeden mały błąd, podpiszesz papier za dużo i masz prze*ebane.

winę za zawyżenie ponosci firma sporządzająca operat szacunkowy-wycyne tej nieruchomosci. Dlaczego tak zrobiono nie wiem.
    Jezeli jest to prawda to rzeczoznawca majątkowy moze miec kontakt z wymiarem sprawiedliwosci
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~boomer [164.127.244.*]
    Odpuść pisanie takich pobożnych życzeń JB. Normalnie jakbyś sie choinki urwał. Pandora Bis!
    Faceta, który robi ewidentne wałki, manipuluje kursem i informacją ani KNF ani prokuratura nie rusza. A ty wierzysz, że rzeczoznawca od nieruchomości boi się wymiaru sprawiedliwosci?. Wziął parę tysięcy więcej za wycenę i zadal jedno pytanie - jaka wycena nieruchomości pana prezesa satysfakcjonuje?
    Normalnie istnieje kontrola rady nadzorczej nad takimi transakcjami a następnie akcjonariuszy. Tutaj długo nie było kontroli, więc TT robił to, co w Cormay - nabijał sobie kieszenie.
    że sprawozdanie jest nierzetelne mówi fakt, że nie jest podpisane przez cały zarząd - co jest obowiązkowe zgodnie z polskimi przepisami. Może w Szwajcarii nie musi się podpisywać cały zarzad, nie wiem.
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~JB [89.228.142.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 10:36 ~boomer napisał(a):
    > Odpuść pisanie takich pobożnych życzeń JB. Normalnie jakbyś sie choinki urwał. Pandora Bis!
    > Faceta, który robi ewidentne wałki, manipuluje kursem i informacją ani KNF ani prokuratura nie rusza. A ty wierzysz, że rzeczoznawca od nieruchomości boi się wymiaru sprawiedliwosci?. Wziął parę tysięcy więcej za wycenę i zadal jedno pytanie - jaka wycena nieruchomości pana prezesa satysfakcjonuje?
    > Normalnie istnieje kontrola rady nadzorczej nad takimi transakcjami a następnie akcjonariuszy. Tutaj długo nie było kontroli, więc TT robił to, co w Cormay - nabijał sobie kieszenie.
    > że sprawozdanie jest nierzetelne mówi fakt, że nie jest podpisane przez cały zarząd - co jest obowiązkowe zgodnie z polskimi przepisami. Może w Szwajcarii nie musi się podpisywać cały zarzad, nie wiem.

Wyjaśniam Ci moje zaangażowanie na forum poświeconej tej spółce od lipca ubr. tj od zapisania się na akcje w ofercie publicznej.
    Swoje krytyczne opinie pod adresem tychże panów wielokrotnie wyrażając się otwaracie za co często usuwano moje barwne słownictwo, choć powszechni znane i stosowane. Bronić kobiety, krajanki nikt mi nie zabroni, a to że pisze swoje odmienne przemyślenia nie jest powodem, aby jej ubliżać i poniżać. Choć jesteśmy anonimowi nie znaczy, że wolno nam wszystko łącznie z pisanianiem inwektyw pod adresem Tej dziewczyny. Jest matką, kobietą z potomstwem i tak powiniem sie odnosić ale to moja słabość stosowania takiego zwrotu.
    Operat szacunkowy sporządzany jest na 6. m-cy. Rzeczoznawca sporządzając go zasięga opini i porównań z podobnych nieruchomości, wycen i ustala cene z średniej Tę kwestję reguluje Ustawa o nieruchomościach... i rozporządzenia. Jeżeli TT z rzeczoznawcą postąpił wbrew prawu i masz na to dowody możesz do 5. lat zgłosić do organów porządkowych.
    Na nieszczęscie inwesorów indywiualnych obydiwe spółki były rodzinne, rodzinne ludzi pazernych...były okresy ze ich chwalono w mediach.. to juz przeszłość. I też uwaa, że każdy powinien ponosić konsekwencje za swoje błędy, biznesowe tez
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~boomer [5.172.235.*]
    Broń sobie JB kogo chcesz, ale taka obrona wskazuje na twoje poglądy. Pandora jest wyszczekana, więc da sobie radę, a jeśl jej bronisz to oznacza że wierzysz w te wolty intelektualne, które ona wykonuje w interesieTourów.
    Od występowania do organów ścigania będziemy miec juz za miesiąc zarzad Orphe, wybrany przez większościowego akcjonariusza. Ja tego, jako nawet nie akcjonariusz (jeszcze) Orphee robić nie będę. Moja wiara w system wymiaru sprawiediwości w naszym pięknym kraju jest coraz mniejsza, więc nie zdziwię się jeśli zostaną tylko utworzone rezerwy na wartośc spółki Orphe Technics i na tym sie skończy. CHoć chciałaby się, żeby sku..l poszedł siedzieć.
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~ksiegowy [195.116.31.*]
    boomer

wskaż konkretną zależność pomiędzy interesami Tuorów a wpisami pandory

nie bądź naiwny, nie ma znaczenia ile ona napisze o nich ciepłych słów i tak oni zrobią swoje

Dnia 2015-07-02 o godz. 07:33 ~Jasiu napisał(a):
    > Pandora, a co powiesz o zawyżonej wartości Orphee Technics, o tym też pisze audytor. Dziwicie się, że tylko Tuorowie podpisali sprawozdanie? A czy wy byście chętnie firmowali swoim nazwiskiem wałki innej ekipy? Skrzyński już pewnie ma tego dość. Jeden mały błąd, podpiszesz papier za dużo i masz prze*ebane.

nie mam czasu tego teraz czytać, idę do pracy, tylko rzuciłam okiem, chyba przesadzacie, to nie są złe wyniki patrząc globalnie w jakiej atmosferze spółka funkcjonowała przez ostatnie pół roku, a wysokich kosztów zarządu chyba wszyscy się spodziewali i nie są zaskoczeniem

Jasiu mam wrażenie że byłeś kiedyś blisko Tuorów i że osobiście zostałeś dotknięty ich zachowaniem i trzymasz osobistą urazę

Orphee Technics to dawna sprawa, wiadomo już o niej od jakiegoś czasu, ciągle wyciągasz sprawy z historii, to nie jest jakiś istotny problem, przyjdzie Płocica i sobie z nim poradzi

mam pytania ogólne, czy Tuorowie ograbili majątek spółki i wyprowadzili z niej gotówkę, sprzedali akcje lub narobili ogromnych zobowiązań, które w przyszłości powodowały by upadłość firmy

i pytanie biznesowe, czy będąc inwestorem byłabym zainteresowana kupnem tej firmy, patrząc biznesowo spółka nie straciła na wartości

jak wrócę z pracy przeczytam i podzielę się przemyśleniami

a co do Skrzyńskiego to on nie reprezentuje samego siebie, tylko reprezentuje Querqusa i zrobił to dlatego że tak z Łapą uzgodnili, Jasiu nie bądź naiwny, to jest dobry sposób na uniemożliwienie zrobienia sprawozdania finansowego, i zapewne został uzgodniony z biegłym, to ten sam biegły co bada Cormay więc może to podpowiedział, normalnie zgłasza się uwagi, a nie odmawia podpisania bez podania przyczyn, w końcu Skrzyński jest tak samo zobowiązany do zrobienia sprawozdania jak Tuora, dlaczego nie wykonuje obowiązków zarządu? to chyba działanie na szkodę spółki? chyba brał pensje i wykonywał czynności zarządu? dlaczego nie zrezygnował jak widział z bliska wałki Tuorów? Jackowska zrezygnowała
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~Xxx [46.186.83.*]
    Widac golym okiem, ze tora wyprowadza ze spolki kase. Najpierw 2 mln chf zlacil sobie z kasy spolki za biuroce, potem kolejne 2 mln chf tytulem zaleglych wynagrodzen, potem kolejne miliony tytulem odkupu akcji.... Czysty kryminal.
    Pandora chodza sluchy, ze oplaca cie agencja pr, ktora podnajal tuora by ratowala jego zszargany wizerunek.... Prawda to?
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~gryzoń [83.12.21.*]
    Dzień po opublikowaniu raportu spółka wraca do notowań. Czyli jutro. Dobrze kombinuję ???
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~Motyl [83.149.9.*]
    Niezle jest - jak oni TTx2 mogli krytykowac wynagrodzenia Plocicy?
    Farsa i hipochryzja!!!

Moim zdaniem Plocica i Total nie powinni sie z nimi dogadac tylko zaangazowac policje, prokurature i na koncu sad

Pozdrawiam
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~kris [198.208.27.*]
    nie dziwię się Płocicy że jest taki zażarty - mam nadzieję na posadzą tego gnojka TT
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~boomer [5.172.235.*]
    Dobrze byłoby, ale wiara w wymiar sprawiedliwości u mnie coraz mniejsza.
    JB

mam do Ciebie prośbę, umiesz znaleźć uchwałę walnego Orphee określającą wysokość zarobków zarządu

ze statutu wynika, że taką uchwałę powinno podjąć walne zgromadzenie

art 5 kompetencje wza:
    "zatwierdza roczne sprawozdania z działalności Zarządu Spółki, roczne sprawozdania finansowe, sprawozdania z wynagrodzeń oraz sprawozdania Organu Kontroli, podejmuje decyzje dotyczące przeznaczenia zysku netto zapisanego w bilansie i ustala wysokość dywidendy, jak również udziałów dyrektorów w zyskach przedsiębiorstwa, jeżeli ma to zastosowanie; podejmuje decyzje dotyczące wynagrodzenia Zarządu, osób, którym Zarząd powierzył całość lub część obowiązków w zakresie zarządzania Spółką (kierownictwo), oraz wynagrodzenia komitetu doradczego.---"
    Dnia 2015-07-02 o godz. 13:04 ~ksiegowy napisał(a):
    > JB
    >
    > mam do Ciebie prośbę, umiesz znaleźć uchwałę walnego Orphee określającą wysokość zarobków zarządu
    >
    > ze statutu wynika, że taką uchwałę powinno podjąć walne zgromadzenie
    >
    > art 5 kompetencje wza:
    > "zatwierdza roczne sprawozdania z działalności Zarządu Spółki, roczne sprawozdania finansowe, sprawozdania z wynagrodzeń oraz sprawozdania Organu Kontroli, podejmuje decyzje dotyczące przeznaczenia zysku netto zapisanego w bilansie i ustala wysokość dywidendy, jak również udziałów dyrektorów w zyskach przedsiębiorstwa, jeżeli ma to zastosowanie; podejmuje decyzje dotyczące wynagrodzenia Zarządu, osób, którym Zarząd powierzył całość lub część obowiązków w zakresie zarządzania Spółką (kierownictwo), oraz wynagrodzenia komitetu doradczego.---"

pierwsze publiczne informacje są podawane od 2012 roku, jeżeli była jakaś uchwała podjęta o wynagrodzeniu zarządu w 2010 roku to nie była podana do publicznej wiadomości

takie zaległe wynagrodzenie powinno być gdzieś podane we wcześniejszych danych finansowych, może gdzieś w prospekcie przy emisji???

ktoś ma pomysł jak to sprawdzić?
    z uchwały wza z dnia 07.07.2014 r.

"10. Wynagrodzenie Zarządu oraz Kierownictwa

Uchwała: Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy jednogłośnie ustala wynagrodzenie Zarządu oraz Kierownictwa na obecny rok obrachunkowy:

Całkowite stałe wynagrodzenie Zarządu:
    CHF 200 000.-

Całkowite zmienne wynagrodzenie Zarządu:
    CHF 30 000.-

Całkowite stałe wynagrodzenie Kierownictwa:
    CHF 240 000.-

Całkowite zmienne wynagrodzenie Kierownictwa:
    CHF 30 000.-"
    Dnia 2015-07-02 o godz. 13:04 ~ksiegowy napisał(a):
    JB

mam do Ciebie prośbę, umiesz znaleźć uchwałę walnego Orphee określającą wysokość zarobków zarządu
    ze statutu wynika, że taką uchwałę powinno podjąć walne zgromadzenie
    art 5 kompetencje wza:
    "zatwierdza roczne sprawozdania z działalności Zarządu Spółki, roczne sprawozdania finansowe, sprawozdania z wynagrodzeń oraz sprawozdania Organu Kontroli, podejmuje decyzje dotyczące przeznaczenia zysku netto zapisanego w bilansie i ustala wysokość dywidendy, jak również udziałów dyrektorów w zyskach przedsiębiorstwa, jeżeli ma to zastosowanie; podejmuje decyzje dotyczące wynagrodzenia Zarządu, osób, którym Zarząd powierzył całość lub część obowiązków w zakresie zarządzania Spółką (kierownictwo), oraz wynagrodzenia komitetu doradczego.---"

proszę bardzo str. 3
    http://irorphee.cormaygroup.com/userfiles/file/raporty/ebi/2014_24.pdf
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: orkus [91.142.199.*]
    raport nie jest poparty audytem, więc pytanie jak do tego podejdzie teraz KNF.
    Jeśli uzna obecny raport, to jutro OPR będzie notowane, jeśli nie, to notowania będą odwieszone w pesymistycznym wariancie dopiero po zaudytowanym raporcie a to najwczesniej jakies dwa-trzy tygodnie po walnym z 7 sierpnia na którym będzie wybrany audytor. :(
    Dnia 2015-07-02 o godz. 12:56 orkus napisał(a):
    > raport nie jest poparty audytem, więc pytanie jak do tego podejdzie teraz KNF.
    > Jeśli uzna obecny raport, to jutro OPR będzie notowane, jeśli nie, to notowania będą odwieszone w pesymistycznym wariancie dopiero po zaudytowanym raporcie a to najwczesniej jakies dwa-trzy tygodnie po walnym z 7 sierpnia na którym będzie wybrany audytor. :(

plus termin zwołania zwyczajnego walnego które go zatwierdzi?
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~artolini [217.170.162.*]
    jezeli o mnie chodzi to mogą być zawieszone notowania póki co.
    Na chwilę obecną nic nie wiemy kto kupuje, kto sprzedaje, jakie są plany i pomysły "reżyserów", kto z kim sie wymienia i ustawia. A tak kurz opadnie ktoś się z jakąś informacją rozpruje na CRM też do 7.08.15 wiele się wyjaśni i bedzie można podjąć uczciwą decyzję i stracić lub zyskać ale z poczuciem , że miało się choć cień szansy.
    A gdyby odblokowali notowania to pewnie dalsza panika wśród nieświadomych uczestników (a to my jako indywidualni jesteśmy w tej grupie) oraz wymiana w pakietówek przez cwaniaków którzy realizują swoje cele. Do tego trafiła by się spekuła, która by rozregulowała kurs. No a kurs na zdecydowanie niższym poziomie i dopiero był by "zysk"
    Dnia 2015-07-02 o godz. 13:29 ~ksiegowy napisał(a):
    > z uchwały wza z dnia 07.07.2014 r.
    >
    > "10. Wynagrodzenie Zarządu oraz Kierownictwa
    >
    > Uchwała: Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy jednogłośnie ustala wynagrodzenie Zarządu oraz Kierownictwa na obecny rok obrachunkowy:
    >
    > Całkowite stałe wynagrodzenie Zarządu:
    > CHF 200 000.-
    >
    > Całkowite zmienne wynagrodzenie Zarządu:
    > CHF 30 000.-
    >
    > Całkowite stałe wynagrodzenie Kierownictwa:
    > CHF 240 000.-
    >
    > Całkowite zmienne wynagrodzenie Kierownictwa:
    > CHF 30 000.-"

to rocznie czy miesięcznie??? dla jednego czy dla wszystkich????
    ksiegowy,

na WZA ustala się roczne wynagrodzenie
    ksiegowy,
    zobacz tez str 50 ostatniego sprawozdania

Wynagrodzenie Zarządu 2014 2013

2 398 299
    Wynagrodzenie Rady Nadzorczej--

Wynagrodzenie kadry kierowniczej
    356 294
    RAZEM 2 754 593
    Dnia 2015-07-02 o godz. 14:48 ~JB napisał(a):
    > ksiegowy,
    > zobacz tez str 50 ostatniego sprawozdania
    >
    > Wynagrodzenie Zarządu 2014 2013
    >
    > 2 398 299
    > Wynagrodzenie Rady Nadzorczej--
    >
    > Wynagrodzenie kadry kierowniczej
    > 356 294
    > RAZEM 2 754 593

to widzę, ale szukam podstawy prawnej, która określa wielkość wynagrodzenia, uchwała podjęta przez wlane jest nieprecyzyjna, może została, porównaj całkowite wynagrodzenie zarządu i całkowite wynagrodzenie kadry kierowniczej określone w uchwale wza i w raporcie, nic się nie zgadza
    ksiegowy,

dziesięciokrotnie większe wynagrodzenie w 2014 roku niż w 2013r. innych dokumentów oprócz tych co skazałem nie ma.
    O 2 mln franków zwiększono wynagrodzenie w stosunku do ubr. Strata za 2014 r. 8,2mln f... wyjęli kasę ze spółki i to trzeba wyraźnie powiedzieć
    PZ CORMAY SA Doręczenie pozwu spółki QXB Sp. z o.o. z siedzibą w Łomiankach o ustalenie nieistnienia, alternatywnie uchylenie lub stwierdzenie nieważności uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PZ CORMAY S.A.
    Raport bieżący 39/2015
    Zarząd spółki PZ Cormay S.A. ("Emitent") informuje, w nawiązaniu do raportów bieżących nr 26/2015 i nr 28/2015, że w dniu 1 lipca 2015 r. Emitentowi został doręczony pozew akcjonariusza Emitenta - spółki pod firmą QXB Sp. z o.o. z siedzibą w Łomiankach, w przedmiocie ustalenia nieistnienia, alternatywnie uchylenia lub stwierdzenia nieważności uchwały nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta z dnia 02.04.2015 r., w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta poprzez emisję akcji zwykłych na okaziciela serii K z zachowaniem prawa poboru w stosunku do dotychczasowych akcjonariuszy, oznaczenia dnia prawa poboru na 12 czerwca 2015 roku oraz zmiany Statutu Spółki. Informacje o treści pozwu i stanowisku Emitenta zawiera raport bieżący nr 26/2015.

Podstawa prawna:
    Art. 56 ust. 1 pkt. 2 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów
    finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, w związku z § 38 ust. 1 pkt. 10 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i
    okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków
    uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego
    państwem członkowskim.
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~123 [78.10.141.*]
    TE 2 TT jzu mnie denerwuja najpierw niewadomo skad podwyzszja sobie wyngrodznie sk.y kupuja z aniswoje pienidze nic co nie ma zwizku z dizlnoscia wypowidaja sie ze jest dokonale nagle po tym sprzedaja wszytsko i chodz po wolnosci!

To sie musi skonczyc!!!

Musza za te dzialnie na szkode spolki akcjnarisuzy odpowiedziec!
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~123 [78.10.141.*]
    kraniew cywilniei finansowo rzecz jasna ile oni tej aksy jzu tam maja na kontach sk..............y!???
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~Pandora [84.40.140.*]
    przeczytałam to na spokojnie

nic mnie nie dziwi

nie chcieli się dogadać z seniorem to junior przejął stery i zrobił to, co potrafi najlepiej, sprzedał akcje zaniżając kurs i "pożyczył" z firmy pieniądze na nieoprocentowany kredyt

patrząc na to nie dziwi, że sprzedali akcje Orphee za grosze, ma teraz dużo gotówki i w zależności od sytuacji albo obejmie akcje Cormay w nowej emisji, albo skupi z rynku za grosze, jeśli emisja nie dojdzie do skutku

jak Płocica zażąda zwrotu nienależnie pobranych świadczeń, to po jakimś czasie odda, lub nie odda i wyjedzie na Cypr, a tam jak kamień w wodę, a jak uda się zmienić strukturę władzy w Cormay, to coś się innego wymyśli, jak mówił Orkus "dostosowuj sie do sytuacji"

tak czy inaczej wojna trwa nadal, Łapa zagrał brudno z Tuorami, to Tuorowie zagrali brudno z Łapą, ten konflikt będzie trwał tak długo do kiedy któraś ze stron się nie wykrwawi do końca

gdyby Łapiński kupił akcje od Tuorów, to dziś byłby święty spokój, a tak wszyscy będą tracić dalej

mnie zaniepokoiły w raporcie inne rzeczy, ale skoro tak bardzo pandora przeszkadza na forum, nie będę się nimi dzielić

mi tam się raport ogólnie podoba, poza "wynagrodzeniem zarządu" nie ma istotnych zmian w stosunku do tego co było podane w skróconym sprawozdaniu, choć kliku rzeczy nie ma, które mnie ciekawią, np ściągalność należności o której pisze rewident

Płocica dostaje firmę z potencjałem i tylko od niego zależy co z niej wyciągnie, mam nadzieje, że nie tą gotówkę która została w kasie, trochę konstruktywnego myślenia i w połączeniu z Cormay może iść to pełną parą. Jesteście dziwni zamiast się cieszyć i widzieć pozytywne strony tej sytuacji to płaczecie jak baby. Przecież Tuora mógł "ukraść" wszystko, a dużo zostawił.

• Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~boomer [37.248.254.*]
    To odpowiedzą, jak kilku akcjoariuszy da im po pyskach. Inaczej raczej nie ma szansy. Instytucje, które mają dbać o uczciwość rynku udają Greka i co najwyżej dadzą się wykorzystać cwaniakowi TT. Nie zauważą nawet, że dzień przed zawieszeniem notowań, spowodowanych działaniai Prezesa, ten sam Prezes sprzedaje prawie wszystkie swoje akcje na wolnym rynku, w dodatku ewidentnie do podstawionych nabywców.

Z innej beczki - pozew Tuorów ma na celu przyblokowanie emisji akcji CRM i w konsekwencji spowodować konieczność spłaty kredytu przez CRM do końca sierpnia. Nawet jak im się to uda i KNF nie zatwierdzi prospektu, to sytuacja może się okazać, że jest pod kontrolą. Walne jest na początku sierpnia, do końca sierpnia spłacają w takiej sytuacji kredyt. Bank będzie prawdopdobnie bardziej współpracujący, poza tym nadmiar kasy ma ORP (nie wiemy ile zostawił TT, ale spółka była nadpłynna). W interesie grupy jest pożyczka dla CRM, więc jeśli jakiekolwiek pieniądze zostały, to może ruszy inwestycja CRM bez emisji i bedzia jakaś szansa na dokończenie jej do końca grudnia (choć to tym razem moje pobożne życzenia).
    Tak, że czekamy do raportu za 2Q, dopiero on wyjaśni na czym stoimy.

• Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~darekbabkier [109.243.68.*]
    ....całkowite wyczyszczenie finansów Orphee z brudów po TT zobaczysz dopiero w raporcie rocznym za 2015r. Podobnie było z Cormayem po objęciu władzy przez Płocicę.

Dopiero rok 2016 będzie obiektywny i pokaże czy Płocica daje sobie rade z tym biznesem. Tutaj potrzeba jeszcze wiele miesięcy cierpliwości. Podobno giełda dyskontuje przyszłość dlatego skup akcji na rynku obu firm może zacząć się kilka miesięcy wcześniej. Zobaczymy. Szanse są spore. Pozdr
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~pol [91.198.245.*]
    dobrze określił to co robili Tuorowie total w komentarzu

TUOROWIE PROWADZILI WIELOLETNIĄ DZIAŁALNOŚĆ PRZESTEPCZĄ

Niech akcjonariusze obu spółek się cieszą że Total ich wybronił

Ja mam nadzieję że nie zaprzestaną ścigać ich w sądach w Polsce i Szwajcarii 
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~boomer [37.248.254.*]
    Masz rację darekbabkier, że na posprzątanie wszytkiego trzeba wielu miesięcy..

Ja zwracam uwage na co innego - pojawiła się niewielka szansa na uchronienie grupy przed utratą dotacji i opóżnieniem wdrożenia Eqiusse, Hermesa i BB. I to pomimo kolejnego działania na szkode grupy przez Tomasza T (pozew tylko w celu opóźnienia porspektu w KNF).
    Taka szansa będzie, jeśli Tomasz T nie wyprowadził pieniędzy z ORP. Czy wyprowadził, dowiemy się z kwartalnego. Akurat pozycja środków pieniężnych jest mało podatna na manipulację, bo wynika z wyciągów bankowych, więc będzie wiarygodna.
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~123 [78.9.146.*]
    GDYBY TAK BYLO CYZLI WYPRDZIL TO NA CO CZEKAJA FACETA TZREBA EBDZIE LICYTWOAC,KONFIKOWAC MIENIE MAJATEK TEN RPPZISANY BO PRZECIEZ TO ZORBIL ZNALEZC MOZNA PIENDIZE PROSTO W USA NIE MAJA Z TYM NAJMNIEJSZEOG PROBLEMU!!!!!!

DOZERA GOSCIA!

KARWA JAK TO CYZTAM TO AZ DZIW ZE DOPIERO NA SOATNIA CHWILE CZKEALI KEIDY TA RODZINAK ZLO..I WZIELA SOBIE PO 2MLN FRNAKOW ZA CALY ROKWYKAZUJAC STRATE W FIRMIE BAAA,WZIELA AKSE Z EMISJI ZEBY WYKUPIC ORPHEE TECHNICS ZMEINIAJAC NAZWE SWIDOMIE MYSLELI ZE TO NIE WYJDZIE I JESZCZE ZORBILI SKUP AKCJI!!!!!!!!

ONI JZU DZIS WINNI BYC SKAZANI ZA DZIALNIE NA NIEKROZYSC SPOLKI AKCONARIUSZY I PRZYWLASZCZNIE CUDZEGO MIENIA!

DZOWNIE DO ALPISNKEIGO I QUERCUSA CZAS WALKIS IE ZACZAL TZREBA JAK CARL ICAHN WALCZYC O WSZYTSKO!!!!NIE INETRESUJE MIE Z EMAJA WIECEJ PIEDNIZY ITD NIZ MY INTERWSUJE MNIE TYLO SPRAWIEDLOSC!!!!!!!!
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~foka [212.14.63.*]
    zwracam uwagę na jeszcze jeden niepokojący aspekt spółka zanotowała stratę na działalności operacyjnej
    musiala zanotowac skoro wypalcili sobie poand 2,2mln frnakow !!!!!!!!
  • Re: RAPORT ROCZNY Autor: ~JB [81.190.166.*]
    Dnia 2015-07-03 o godz. 10:48 ~boomer napisał(a):
    > Masz rację darekbabkier, że na posprzątanie wszytkiego trzeba wielu miesięcy..
    >
    > Ja zwracam uwage na co innego - pojawiła się niewielka szansa na uchronienie grupy przed utratą dotacji i opóżnieniem wdrożenia Eqiusse, Hermesa i BB. I to pomimo kolejnego działania na szkode grupy przez Tomasza T (pozew tylko w celu opóźnienia porspektu w KNF).
    > Taka szansa będzie, jeśli Tomasz T nie wyprowadził pieniędzy z ORP. Czy wyprowadził, dowiemy się z kwartalnego. Akurat pozycja środków pieniężnych jest mało podatna na manipulację, bo wynika z wyciągów bankowych, więc będzie wiarygodna.

a co z innymi wartościowymi składnikami majątkowymi co z zależnymi spółkami w Irlandii, Białorusi i Rosji?
    JAKA MACIE QWRTOSC LIKWIDACYJNA SPOLKI ??

NIE WIEM CZY DOBRZE POLICYZLEM?
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.