Dnia 2015-07-02 o godz. 07:33 ~Jasiu napisał(a):
> Pandora, a co powiesz o zawyżonej wartości Orphee Technics, o tym też pisze audytor. Dziwicie się, że tylko Tuorowie podpisali sprawozdanie? A czy wy byście chętnie firmowali swoim nazwiskiem wałki innej ekipy? Skrzyński już pewnie ma tego dość. Jeden mały błąd, podpiszesz papier za dużo i masz prze*ebane.
nie mam czasu tego teraz czytać, idę do pracy, tylko rzuciłam okiem, chyba przesadzacie, to nie są złe wyniki patrząc globalnie w jakiej atmosferze spółka funkcjonowała przez ostatnie pół roku, a wysokich kosztów zarządu chyba wszyscy się spodziewali i nie są zaskoczeniem
Jasiu mam wrażenie że byłeś kiedyś blisko Tuorów i że osobiście zostałeś dotknięty ich zachowaniem i trzymasz osobistą urazę
Orphee Technics to dawna sprawa, wiadomo już o niej od jakiegoś czasu, ciągle wyciągasz sprawy z historii, to nie jest jakiś istotny problem, przyjdzie Płocica i sobie z nim poradzi
mam pytania ogólne, czy Tuorowie ograbili majątek spółki i wyprowadzili z niej gotówkę, sprzedali akcje lub narobili ogromnych zobowiązań, które w przyszłości powodowały by upadłość firmy
i pytanie biznesowe, czy będąc inwestorem byłabym zainteresowana kupnem tej firmy, patrząc biznesowo spółka nie straciła na wartości
jak wrócę z pracy przeczytam i podzielę się przemyśleniami
a co do Skrzyńskiego to on nie reprezentuje samego siebie, tylko reprezentuje Querqusa i zrobił to dlatego że tak z Łapą uzgodnili, Jasiu nie bądź naiwny, to jest dobry sposób na uniemożliwienie zrobienia sprawozdania finansowego, i zapewne został uzgodniony z biegłym, to ten sam biegły co bada Cormay więc może to podpowiedział, normalnie zgłasza się uwagi, a nie odmawia podpisania bez podania przyczyn, w końcu Skrzyński jest tak samo zobowiązany do zrobienia sprawozdania jak Tuora, dlaczego nie wykonuje obowiązków zarządu? to chyba działanie na szkodę spółki? chyba brał pensje i wykonywał czynności zarządu? dlaczego nie zrezygnował jak widział z bliska wałki Tuorów? Jackowska zrezygnowała