Dnia 2015-07-02 o godz. 10:36 ~boomer napisał(a):
> Odpuść pisanie takich pobożnych życzeń JB. Normalnie jakbyś sie choinki urwał. Pandora Bis!
> Faceta, który robi ewidentne wałki, manipuluje kursem i informacją ani KNF ani prokuratura nie rusza. A ty wierzysz, że rzeczoznawca od nieruchomości boi się wymiaru sprawiedliwosci?. Wziął parę tysięcy więcej za wycenę i zadal jedno pytanie - jaka wycena nieruchomości pana prezesa satysfakcjonuje?
> Normalnie istnieje kontrola rady nadzorczej nad takimi transakcjami a następnie akcjonariuszy. Tutaj długo nie było kontroli, więc TT robił to, co w Cormay - nabijał sobie kieszenie.
> że sprawozdanie jest nierzetelne mówi fakt, że nie jest podpisane przez cały zarząd - co jest obowiązkowe zgodnie z polskimi przepisami. Może w Szwajcarii nie musi się podpisywać cały zarzad, nie wiem.
Wyjaśniam Ci moje zaangażowanie na forum poświeconej tej spółce od lipca ubr. tj od zapisania się na akcje w ofercie publicznej.
Swoje krytyczne opinie pod adresem tychże panów wielokrotnie wyrażając się otwaracie za co często usuwano moje barwne słownictwo, choć powszechni znane i stosowane. Bronić kobiety, krajanki nikt mi nie zabroni, a to że pisze swoje odmienne przemyślenia nie jest powodem, aby jej ubliżać i poniżać. Choć jesteśmy anonimowi nie znaczy, że wolno nam wszystko łącznie z pisanianiem inwektyw pod adresem Tej dziewczyny. Jest matką, kobietą z potomstwem i tak powiniem sie odnosić ale to moja słabość stosowania takiego zwrotu.
Operat szacunkowy sporządzany jest na 6. m-cy. Rzeczoznawca sporządzając go zasięga opini i porównań z podobnych nieruchomości, wycen i ustala cene z średniej Tę kwestję reguluje Ustawa o nieruchomościach... i rozporządzenia. Jeżeli TT z rzeczoznawcą postąpił wbrew prawu i masz na to dowody możesz do 5. lat zgłosić do organów porządkowych.
Na nieszczęscie inwesorów indywiualnych obydiwe spółki były rodzinne, rodzinne ludzi pazernych...były okresy ze ich chwalono w mediach.. to juz przeszłość. I też uwaa, że każdy powinien ponosić konsekwencje za swoje błędy, biznesowe tez