Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,85 zł , zmiana od tamtej pory: -41,18%

Re: RAPORT ROCZNY

przeczytałam to na spokojnie

nic mnie nie dziwi

nie chcieli się dogadać z seniorem to junior przejął stery i zrobił to, co potrafi najlepiej, sprzedał akcje zaniżając kurs i "pożyczył" z firmy pieniądze na nieoprocentowany kredyt

patrząc na to nie dziwi, że sprzedali akcje Orphee za grosze, ma teraz dużo gotówki i w zależności od sytuacji albo obejmie akcje Cormay w nowej emisji, albo skupi z rynku za grosze, jeśli emisja nie dojdzie do skutku

jak Płocica zażąda zwrotu nienależnie pobranych świadczeń, to po jakimś czasie odda, lub nie odda i wyjedzie na Cypr, a tam jak kamień w wodę, a jak uda się zmienić strukturę władzy w Cormay, to coś się innego wymyśli, jak mówił Orkus "dostosowuj sie do sytuacji"

tak czy inaczej wojna trwa nadal, Łapa zagrał brudno z Tuorami, to Tuorowie zagrali brudno z Łapą, ten konflikt będzie trwał tak długo do kiedy któraś ze stron się nie wykrwawi do końca

gdyby Łapiński kupił akcje od Tuorów, to dziś byłby święty spokój, a tak wszyscy będą tracić dalej

mnie zaniepokoiły w raporcie inne rzeczy, ale skoro tak bardzo pandora przeszkadza na forum, nie będę się nimi dzielić

mi tam się raport ogólnie podoba, poza "wynagrodzeniem zarządu" nie ma istotnych zmian w stosunku do tego co było podane w skróconym sprawozdaniu, choć kliku rzeczy nie ma, które mnie ciekawią, np ściągalność należności o której pisze rewident

Płocica dostaje firmę z potencjałem i tylko od niego zależy co z niej wyciągnie, mam nadzieje, że nie tą gotówkę która została w kasie, trochę konstruktywnego myślenia i w połączeniu z Cormay może iść to pełną parą. Jesteście dziwni zamiast się cieszyć i widzieć pozytywne strony tej sytuacji to płaczecie jak baby. Przecież Tuora mógł "ukraść" wszystko, a dużo zostawił.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.