• Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~kk [77.45.118.*]
    Zarząd MSX RESOURCES S.A. podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 3 czerwca 2015 roku otrzymał Postanowienie Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych, z dnia 1 czerwca 2015 r.o zabezpieczeniu majątku Spółki poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Piotra Głodka.  
    Ustanowienie przez Sąd tymczasowego nadzorcy sądowego nastąpiło w związku ze złożonym przez Spółkę w dniu 27 maja 2015 roku wniosku o ogłoszenie upadłości likwidacyjnej.
  • Re: Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~Marek [213.42.205.*]
    Czy ustanowienie Nadzorcy sądowego jest równoznaczne z upadłością likwidacja to jeszcze pokaże czas.Ogolnie wszyscy jestescie sami sobie winni Jesli nigdy was na walnym nie było,mogli robić co chcieli.Nie ma na świecie dzisiaj takich spółek gdzie zarząd nie musi sie rozliczać przed akcjonariuszami,No chyba ze tylko w Polsce.
  • Re: Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~kkkkk [87.105.250.*]
    może i dobrze ,że będzie już nadzorca ale czy nie zapózno kasa rozlokowana ukryta i po ptakach
  • Re: Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Nadzorca sądowy powoływany jest w przypadku upadłości z możliwością zawarcia układu. Dodatkowo zarząd posiada pełne prawa do samodzielnego decydowania o majątku spółki. Zresztą sami sobie znajdźcie w internecie szczegółowy opis jego funkcji i kompetencji.
  • Re: Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~lks [213.158.221.*]
    tymczasowy nadzorca sądowy powoływany jest przez sad upadłościowy w tzw postępowaniu zabezpieczającym, wszczynanym po złożeniu wniosku o upadłość. Do zadań nadzorcy należy sprawowanie kontroli nad czynnościami dłużnika oraz zbadanie jego przedsiębiorstwa celem określenia czy stan przedsiębiorstwa daje podstawy do ogłoszenia upadłości. TNS sporządza sprawozdanie, na podstawie którego sąd podejmuje decyzję o ogłoszeniu upadłości lub oddaleniu wniosku.
  • Re: Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Zakładam wersję pesymistyczną tzn. że ciąg dalszy nastąpi. W końcu pojawią się precyzyjne dane liczbowe na temat spółki, a i pewnie WZA się doczekamy.
  • Re: Ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego Autor: ~andre [83.21.77.*]
    czyżby majątek był wart te 134 mln zł? oj byłoby fajnie!
    Zobaczymy, teraz ocena należeć będzie do sądu. Przeglądnąłem raport Elektrimu i znalazłem informację o ustanowieniu zastawu skarbowego na akcjach MSX co może oznaczać, że jest on pozbawiony (Elektrim) wykonywania prawa głosu. Zaznaczam, że nie jestem tego pewien w 100%.
  • siejesz zamęt Autor: ~Kali [155.158.32.*]
    nie ma tu mowy o upadłości układowej to po pierwsze (patrz: wniosek władz MSX do Sadu w tej sprawie), a po drugie powołanie nadzorcy nie oznacza zmiany upadłości z likwidacyjnej na układową, a co najważniejsze cała rozgrywka została tu już dawno tak ustawiona, że nie ma opcji by firma nie została zlikwidowana, wszelkie koła ratunkowe zostały już wyrzucone za burtę parę tysięcy mil morskich stąd, na taką to ewentualność, gdyby komuś chciało się nie dopuścić do zatopienia tego statku - spójrz jak ulega biodegradacji MRH w zw. z brakiem realnych działań na dzień dzisiejszy ze strony MSX (bo kto miałby to robić, niby ta jedna osoba, która nie mogła ze względów formalnych odejść jako ostania z MSX), a udział w powołanym MRH to ok. 90 % kapitałów MSX
  • Re: siejesz zamęt Autor: ~kal [81.18.214.*]
    jeżeli MRH to 90% kapitałów MSX na poziomie 650 mln, to pozostaje 10% to 65 mln, czyli całkiem sporo 
  • Re: siejesz zamęt Autor: ~Kali [155.158.32.*]
    mały szczegół: MSX ma udział 30 % udział w MRH
    a tak na marginesie: 03.06.2015 r. informacja otrzymana przez jednoosobowe władze MSX,
    a przekazana na rynek 08.06.2015 r. - to tylko potwierdzenie, że nikt tam już nawet nie stwarza nawet pozorów, że firma nie upadnie i po złożeniu wniosku czekano tylko by przekazać firmę w ręce nadzorcy sądowego :)))).... i po kłopocie to już nie moja sprawa :))). Podobnie było z wielotygodniowym zwlekaniem władz z przekazaniem info o urwanym kontakcie z Tarantogą w grudniu 2014 r., a wyjazd w zw. z tym do Mongolii zajął im jeszcze więcej czasu bo czekali aż do ostatniego tygodnia przed Wielkanocą - doskonale wiedząc z kim kręcili lody i nie widząc sensu de facto wyjazdu na stepy mongolskie. Nie zdziw się, gdy wyjdzie za jakiś czas, że inna firma na dokładnie tych samych działkach np. w grudniu tego roku rozpocznie wydobycie - ekspertyzy są zrobione, działki wytyczone, Mongołowie napalenia na biznes i ktoś i dziwnym by było, gdyby tam już dawno ktoś nie czekał w blokach startowych na pójście na gotowe. Nie czarujmy się inne słowo jak oszustwo zaplanowane z premedytacją i z takową przeprowadzone przy jednoczesnym zabezpieczeniu się, by nikt z władz MSX nie pomyślał nawet o sfinalizowaniu inwestycji, nie może tu paść. Tylko prokurator może ustalić kto kogo tu oszukał i czy w ogóle było to oszustwo, czy z góry ustalony plan działania. Wg mnie zbyt wiele tu było "potknięć" i były one zbyt fundamentalne, by można było to nazwać jedynie nieudolnością władz MSX. Nie robicie szumu ma portalach internetowych, nie zasypujecie gazet, stacji radiowych, telewizji nawet internetowych to sami odbieracie sobie szansę na chociażby wyjaśnienie sprawy i rozliczenie winnych. Od minimum już niedługo pół roku grano tu na czas tłumacząc się badaniem stanu prawnego złóż w Mongolii - mowa - trawa. Odczekano swoje, by nie być posądzonym o likwidację firmy zaraz w grudniu 2014 r., gdy nie było już złudzeń, że będą nici z wizji mongolskich oraz by licencje poszły w siną dal (a to one decydują o faktycznej wartości MRH , w które MSX wpakował 90 % kapitałów, czyli praktycznie wszystko poza długopisami i spinaczami) i spokojnie podziękowano za pracę w MSX pieczętując to wnioskiem o upadłość likwidacyjną.
    Na deser jeszcze ktoś z dłużników MSX zrobi interes na likwidacji MSX, a wierzyciele stosunkowo szybko odzyskają swoją kasę. Temu kto tu jest wierzyciele i dłużnikiem MSX też należy się przyjrzeć, jak również ew. relacjom osobistym władz MSX z właścicielami Tarantogii. Nikogo nie zastanawia, że nie złożono wniosku o podejrzenie przestępstwa do Prokuratury w zw. z rzekomym oszustwem dokonanym przez Tarantogę ? Nikogo nie zastanawia, to, że nowi właściciele Tarantogii nie obawiali się jej nabyć skoro rzekomo miała być narzędziem oszustwa i nie wywiązać się z umów zawartych z MSX, o niezabezpieczonych i nie wykupionych obligacjach przez Tarantogę nie zapominając :)) ??? Powtarzam tylko Prokurator tu jest potrzebny, ale póki nie zrobicie szumu, dopóty nikt nie będzie się podejmował sprawy, na której może podpaść niewłaściwym osobom :)))
  • Re: siejesz zamęt Autor: ~reFred [146.0.32.*]
    przekręt w wykonaniu panczyka i staniszewskiego i innyvh

czy knf dopełniło obowiązków czy nie wprowadzono akcjonarizszy w błąd mówiąc że są w kontacie z espółką
    zawieszając notowania odebrali ludziom możliwość wyjścia z inwestycji na normalnych poziomach teraz tko 0,11
    pierwsze zawieszenie 1,56 odwieszenie 0,51
    drugie zawieszenie 0,88 odwieszenie zapewne po 0
    tylko sąd i prokuratura chyba nikt nie uwierzy żeto wszystko nie było ustawione
    już kiedyś pisałem, że spekulacja nie popłaca, a każdy kto kupił akcje MSX po spadku ich ceny w porywach z tego, co pamiętam (ale to proszę sobie sprawdzić w archiwum notowań) z ponad 5 zł za akcję, na 1,50 za akcję jest hazardzistą i tak kończy - myślałeś, że jesteś cwańszy od tych , którzy inwestowali przy obrotach liczonych w milionach złotych na jednej sesji (nawet bodajże 20 milionów złotych w grę wchodziło - ale to też sobie sprawdź w archiwum). Kto niby miałby od ciebie kupić po te twoje 1,50 zł, gdy w tym czasie wiadomo było, że Tarantoga nie wykupiła obligacji i nie chciała rozmawiać z MSX na temat projektu mong9olskiego :))) - powtarzasz się z uporem maniaka, stale wklejasz ten sam tekst, pora zacząć myśleć samodzielnie :))), już kiedyś pisałem, że nie żałuję wcale hazardzistów - spekulantów, gdy kupowałeś walor po spadku o ok. 70 % na cenie to jakoś nie miałeś skrupułów, to i teraz nikt nie ma wobec ciebie skrupułów - co myślisz, że ci państwo odda pieniądze ??? :)))) - ogarnij się i nie wklejaj bezmyślnie tego samego wpisu 
  • Re: siejesz zamęt Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Decyzję o formie upadłości podejmie sąd. Ciekawe skąd taka zmiana nastroju, jeszcze niedawno pisałeś jedynie o tym, że nie można wykluczyć możliwości upadłości. Mam nadzieję, że skoro tak dopominasz się prokuratorskiego śledztwa to w związku z posiadanymi przez siebie informacjami na temat możliwości popełnienia przestępstwa nie omieszkałeś tego zgłosić odpowiednim organom ścigania.
  • Re: siejesz zamęt Autor: ~refred [146.0.32.*]
    od tej tewojej spekulacji już ci sie chyba wszystko pomieszało chłopie śledztwo t ododatkowo może być wobec osób które naciągnęły wpisami ludzi na kupno po 2 , 3 złtakie jak kolo msx , fredek
    a o upadłości to faktycznie ktoś pisał dużo wczesniej można znaleźć te posty i powinno się go zapytać skąd wiedział że taki wniosek będzie zwłąszcza że wpsiy zgrały się prawie z czasem który podawał że taki wniosek będzie podspisywał się chyba xxx
    Podpisywał się 666 (obecnie xxx) i pisał o tym od grudnia 2013 (o ile dobrze pamiętam) więc faktycznie występuje "zbieżność" w czasie.
    o mnie się nie martw, nigdy jeszcze mnie nikt nie oszukał, nawet, gdy mu się tak chwilowo wydawało, swoje kroki podjąłem i przez jakiś czas chciałem tutaj zjednoczyć z kilkadziesiąt osób, by móc zdziałać konkrety, a nie tracić czas na wylewaniu żalów na forum jak ten człek, który stale wkleja wpis o tym jak to kupił po 1,50 zł i mu zawieszono notowania i obwinia za to KNF, bo po wznowieniu notowań cena była ok. 0,80 zł, ale nie wspomina o tym, że obroty były praktycznie żadne i gdyby ktoś zechciał wyrzucać akcje to cena doszłaby pewnie do dosłownie 1-2 groszy za akcję, więc i obrotów nie było, ale o tym nie wspomina, bo to nie jest mu na rękę, a co do przekonania, że MSX to przeszłość, to wynika przeprowadzonej analizy z mądrzejszymi ode mnie. która ostatnie 5 % złudzeń mi odebrała i nie proszę nie zaklinać rzeczywistości i bajdurzyć o wujku Z Elektrimu, czy Kopexu - sprawdź od kogo Jędrzejewski na umowę cywilno-prawną nabyć akcje MSX :))) i za ile ten, który sprzedawał je wcześniej nabył. Nie zdziwię się, gdy się okaże, że Tarantoga nie ma już żadnych akcji MSX i tylko i mów mi o komunikacie, że takowego nie było :))), a gdzie są zaległe raporty pisane od wielu miesięcy :))), gdzie są wszystkie władze MSX. Spójrz na to, czym się zajmowali przed rozpoczęciem przygody z MSX. Zrozum, że to forum nie jest dla ludzi, którzy chcą kooperować, a przede wszystkim myśleć i działać, ale to nie mój problem.
    Tamten od żali na KNF mnie nie interesuje.
    Jędrzejewski kupował od Tarantogi, ci z kolei mieli 2/3 akcji imiennych, których i tak nie da się wysypać w rynek.
    Nie przekonuje mnie teza o istnieniu korelacji pomiędzy brakiem raportów okresowych i komunikatów o transakcjach kupna-sprzedaży. Ja czekam na decyzję sądu bo ona będzie oparta na faktycznym stanie spółki nie zaś na życzeniach lub złorzeczeniach forumowiczów, a to co i czy napiszę na forum nie ma dla biegu spraw najmniejszego znaczenia.

• przecież w BANKRUCIE nie ma co zabezpieczać ? Autor: ~xxx [178.37.18.*]
    zero majątku ,zero pieniędzy :-)
  • Re: przecież w BANKRUCIE nie ma co zabezpieczać ? Autor: ~Arnold [164.127.197.*]
    tu nawet na upadłość nie będzie :) cała kasa, którą wyciągneli od leszczy pewnie dawno na cypryjskich kontach i śmieją się jak to łatwo w Polsce zrobić interes, amber gold niektórych nic nie nauczyło :)
  • Re: przecież w BANKRUCIE nie ma co zabezpieczać ? Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Na podstawie przedstawionych dokumentów sąd nie oddalił wniosku ze względu na brak majątku i do czasu wydania decyzji został ustanowiony tymczasowy nadzorca (sąd w takim przypadku musi to zrobić). Napiszcie w końcu, że każdy członek zarządu ma ustawowy obowiązek złożenia wniosku o upadłość w terminie do 14 dni od wystąpienia utraty płynności finansowej czyli gdy spółka przestała regulować swoje należności. Ocena co do możliwości kontynuacji działalności czy też formy i możliwości upadłości należy jedynie do sądu.
    Łatwo jest wieszać psy na innych zwłaszcza anonimowo na forum w sytuacji gdy nie na aktualnych raportów finansowych.
[x]
MSXRESOUR 25,00% 0,05 2016-03-31 15:28:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.