Więc już we wtorek 4,28 na rękę na akcję. Jak by nie było to 8,2% w mniej niż tydzień. Jak myślicie warto brać czy też po D-day może być dużo niżej. Pozdrawiam
sam nie wiem kusi mnie aby kupić, dobra spółka ale tak prawdę mówiąc dywidenda w przeciwieństwie do tego co cała mafia finansowa nam wpaja nie ma nic wspólnego z zyskiem dla drobnego akcjonariusza bo raz że odcina się jej wartość od kursu a dwa że jesteśmy stratni na dzień dobry o podatek(więc państwo napewno zarobi ale czy my?) a do tego prowizja od kupna i sprzedaży, więc aby wyjść na ZERO kurs musi pójść w górę w przypadku PCM 3%. Nigdy nie grałem pod dywidende ale mnie kusi tym razem pomimo że uważam że ten cały system odcinania wartości dywidendy od kursu to zwykła machloja.
przed walnym (w najbliższy piątek) już raczej wielkich wyskoków nie będzie. po odjęciu dywidendy kurs w okolixcach 47plz i liczenie na to, że jednak na 5x,xx powróci.
To była jazda po bandzie . Pewnie komuś zależało na uruchomieniu SL. Nic z tego chyba jednak nie wyszło. Kiedy jest dzień ustalenia prawa do dywidendy- Może ktoś wie?
WZA trwa od godz.10.00. Ciekawe czy dywidenda to jednak 3.xx czy jednak podnieśli do 5,xx W każdym razie na kasę nie będziemy długo czekać. Dzień dywidendy to 17.04 więc d-3 wychodzi,że trzeba wskoczyć wrorku 14.04
Tylko pytanie techniczne w uchwale jest podane że dzień wypłaty dyw to 14.04.2015 czyli minus zasada D3 to dzisiaj jest ostatni dzień na załapanie się na dyw 2014???? czy się mylę?
z tego co się orientuję, to wg oficjalnej broszurki z gpw od 06.10.2014 r. jest d-2, co ma też potwierdzenie w tym źródle: http://bossa.pl/edukacja/rynek/dywidenda/
skoro dziś było walne i zatwierdzili wypłatę dywidendy na koniec kwietnia br. (29.04) a dzień dywidendy już na 14.04 (wtorek), więc...: the last day it's today