Dnia 2015-03-30 o godz. 17:17 ~inwestor napisał(a): > pojedynek robi się coraz ciekawszy.
....tej która więcej płaci, tu jestem "dla pieniędzy", nie dla idei....
myślę, że i tak to kupi ktoś trzeci, pytanie tylko czy drobni inwestorzy na tym stracą czy zyskają
czy Total znajdzie inwestora czy Tuora jest mi wszystko jedno, ważne żeby drobni inwestorzy nie stracili
na tyle długo oglądam kurs Oprhee, że mam wrażenie, że jednak coś się na niej dzieje, jeszcze w listopadzie 2014 dzienny obrót wyznaczało dosłownie kilka transakcji, jak pierwszy raz kupowałam akcje to moje zlecenie na 500 szt miało istotny wpływ na kurs dnia
od skupu obroty na Oprhee są bardzo duże, na moje wyczucie akcje zmieniają właściciela, jeżeli nie są to pozorne ruchy Totala, to za jakiś czas czeka nas info
może jakieś przecieki z sądu w szwajcarii powodują przegrupowania, ile to już czasu wniosek o zwołanie WZA leży w sądzie???
ja chyba czułbym się źle wspierając ryżego oszusta, chociaż jak by płacił więcej to pewnie bym się złamał. Myślę, że TOTAL ma łatwy sposób zarobienia bez wykładania dodatkowej gotówki. W sumie to dosyć oczywisty. Ciekawe, czy giganci Wall Street na to wpadną sami?
według oficjalnych danych (PAP) udział jest niezmienny od grudnia ubr. http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/emitents/shareholders/ORPHEE,CH0197761098,1
od czasu zakończenia skupu minęło wystarczająco dużo czasu aby poinformować pozostały akcjonariat
mnie sercem najbliżej jest do Ojca Dyrektora, można mówić różne rzeczy, ale to on przynajmniej coś stworzył, przedsiębiorczość i kreatywność to wartość sama w sobie, miło jest słuchać że jakiś wynalazek został stworzony przez polskich naukowców i wyprodukuje go polska firma, może to jakaś forma romantycznego patriotyzmu przeze mnie przemawia, ale facet co sprzedał polską firmę niemcowi jakoś mniej mi imponuje
serce sercem, a portfel rządzi się innymi prawami, muszę mieć kasę na wakacyjny kurs niemieckiego dla dziecka, no i romantyzm prysł, jak wisła do której wskoczyła wanda co nie chciała niemca
orphee jest bezpieczniejsza od cormay, który przez ignorancje zarządu może skończyć bardzo żle, wojna toczy się tam, tutaj wszystko dzieje się z opóżnieniem
ja na razie nie kupuje (chyba że spadnie do 1,25) i nie sprzedaje, czekam co przyniesie przyszłość
a im dłużej przyglądam się Totalowi to tym bardziej chce mi się z nich śmiać, błaźnią się na każdym kroku, sama jestem ciekawa, jak to się skończy, ale jeżeli nie zmieni się ich energia działania to dobrze im nie wróżę, czuć to nawet po wpisach trolli na forum atakujących wypowiedzi pandory, jest to tylko prymitywne, bez polotu, bez zaangażowania, jak by rąbać siekierą, bez finezji która mogłaby uwieźć, zaangażować i pociągnąć, Tuora lepiej sprzedawał "marzenia", Total tego nie umie, a bez marzeń nie ma sukcesu, na giełdzie sprzedaje się marzenia
lepiej tej osoby klerykalnej nie przywołuj, jest skandalistą GPW ( ostatni wał to Midas z Karkosikiem, wody termalne i finansowanie przez NFOŚ ) nie będę wymieniał wszystko nie ma sensu....jest zwykłym oszustem
Dnia 2015-03-30 o godz. 20:22 ~123 napisał(a): > pandora, > > lepiej tej osoby klerykalnej nie przywołuj, jest skandalistą GPW ( ostatni wał to Midas z Karkosikiem, wody termalne i finansowanie przez NFOŚ ) nie będę wymieniał wszystko nie ma sensu....jest zwykłym oszustem
123 ja pisząc Ojciec Dyrektor mam na myśli ojca Tadeusza Tuorę z Rady Dyrektorów ze Szwajcarii :)
jego kompetencji". w sporze CRM ORP ja trzymam stronę tych popaprańców, przez których inwestorzy tracą grube pieniądze. tuora to pan, który patrząc ci prosto w oczy wyciągnie ci wszystkie pieniądze z torebki. Więc z dużym niesmakiem ale jednak TOTAL. Płocica nie jest ignorantem tylko rasowym managerem, który szybko zorientuje się jaki poziom merytoryczny reprezentują jego mocodawcy i uzupełni zespół o niezbędnych fachowców. NA jego miejscu zaproponowałbym drobnym akcjonariuszom fuzję. Brakuje im pieniędzy, jeżeli przedstawią sensowny plan za jakiś czas akcjonariusze CRM i ORP będą wspominać tuorów jak osądzonego dziś Kamińskiego (3 LATA BEZ ZAWIASÓW). Ja co do intencji tuorow nigdy nie miałem złudzeń.
nie wiem dlaczego takie bzdury wypisujesz total to zwykły fundusz który inwestuje kasę swoich udziałowców w różne projekty min wszedł w cormaya zwabiony projektami Z czasem okazało się że sprawy w tym projekcie nie ida tak jak je do końca przedstawiano a total dziwnymi zagraniami Tuorów poczuł się że może zostać wykiwany. Ja działania Tuorów oceniam jako ich ostatnie acordy i próby mydlenia oczu Spraw prokuratorskich pewnie będą mieli więcej jak tylko stracą kontrolę nad orphee Tym ludziom w biznesie nie można ufać co udowodnili swoim działaniem przez kilkanaście lat Dla rynku tez pewnie już są spaleni i nie wiem o co się szarpią Są mniejszościowym akcjonariuszem na własne życzenie i powinni to zaakceptować a co myśleli że jak będą mieć 5% to będą dalej rozdawać karty w spółce
Dnia 2015-03-30 o godz. 20:42 ~foka napisał(a): > Pandora > co zrobisz jak Total przejmie ORP ?
myślę, że Total nie przejmie Orphee wcześniej niż we wrześniu, do dziś jeszcze nie ma postanowienia sądu, a jak sąd je wyda to Tuorom przysługuje od tego odwołanie, patrząc na to jak szybko sąd w szwajcarii podejmuje decyzje to najwcześniej we wrześniu ogłosi walne, jak dobry prawnik z orphee podważy że wniosek złożony przez Cormay jest nie ważny bo sprzedał on część akcji to procedura może rozpocząć się od nowa
dziwi mnie fakt, że total po objęciu akcji nie złożył własnego wniosku o zwołanie walnego, wtedy Tuorom odpadł by argument, że zarząd Cormay nie ma umocowania
naiwnością jest twierdzić, że Tuora zwoła czerwcowe walne, nie zwoła i już i co mu ktoś zrobi
w czerwcu będzie wiadomo co dalej z Cormay, czy znajdzie się jakiś inwestor strategiczny lub finansowy, czy Cormay upadnie,
to bedzie prawdziwy test umiejętności Płocicy, jeżeli uda mu się pozyskać inwestorów to jest gość, jeżeli nie to wygra tuora, który będzie chciał tanio przejąć upadający Cormay
co zrobię jak Total przejmie Orphee? poczekam aż podkręcą mocno kurs do góry i sprzedam, może odzyskam cały zainwestowany kapitał (część akcji mam kupowanych po 8 zł) a może coś zarobię
nie umiem sobie tylko przewidzieć co się stanie z Orphee jeżeli Cormay nie uzyskałby inwestora na emisję akcji, bardziej chyba nie spadnie, chyba że TT będzie zaniżał, nie wiem
Dnia 2015-03-30 o godz. 20:20 ~kkk napisał(a): > nie wiem dlaczego takie bzdury wypisujesz > total to zwykły fundusz który inwestuje kasę swoich udziałowców w różne projekty min wszedł w cormaya zwabiony projektami > Z czasem okazało się że sprawy w tym projekcie nie ida tak jak je do końca przedstawiano a total dziwnymi zagraniami Tuorów poczuł się że może zostać wykiwany. > Ja działania Tuorów oceniam jako ich ostatnie acordy i próby mydlenia oczu > Spraw prokuratorskich pewnie będą mieli więcej jak tylko stracą kontrolę nad orphee > Tym ludziom w biznesie nie można ufać co udowodnili swoim działaniem przez kilkanaście lat > Dla rynku tez pewnie już są spaleni i nie wiem o co się szarpią > Są mniejszościowym akcjonariuszem na własne życzenie i powinni to zaakceptować a co myśleli że jak będą mieć 5% to będą dalej rozdawać karty w spółce > >
kkk ja piszę o swoich odczuciach, chyba mam do nich prawo, nawet jeśli są inne niż Twoje, ludzie są różni i mają różne poglądy, forum jest do wymiany myśli, odczuć i poglądów, Ty atakując mnie nie zmienisz moich odczuć, możesz się ze mną nie zgadzać, myśleć inaczej, ale nie wyznaczasz standardów tego co można, a co nie można myśleć i powiedzieć
PANDORA! Jesteś jeszcze? *********************************** Wielkie Pardon - ale dopiero dzisiaj pogrzebałem na chomiku i dotarłem do folderu o moim imieniu! ĄLE TAM TO NIE JA! .Ażeby coś więcej o sobie podpowiedzieć proponuję kieliszeczek becherovki i lekturę firmowej naklejki na butelczynie.........
Nie dostałem się na ów folder, niestety. Może było tam coś co tylko w snach się pojawia?
Oooooooooooooooooooo, protest1 jest wszędzie owocny! Gratuluję!
Nie będę produkował własnego chomika! Logować się też nie będę! Dla mnie to portal lekko kontrowersyjny a na pewno zadziwiający......... Jak tu przemycić skrzynkę?
1.Oooooooooooooooooooooooooooooooo, 2. Oooooooooooooooooooooooooooooooo, 3. Oooooooooooooooooooooooooooooooo, 4. Bławatek! Najprawdziwszy Bławatek! 5. Ale chomika nie wyhoduję! Wszystko, byle nie chomika! 6. A bez chomika ani rusz!