Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,46 zł , zmiana od tamtej pory: -65,75%

Re: NIEJEDNO? delikatnie powiedziane

Dnia 2015-03-30 o godz. 20:42 ~foka napisał(a):
> Pandora
> co zrobisz jak Total przejmie ORP ?

myślę, że Total nie przejmie Orphee wcześniej niż we wrześniu, do dziś jeszcze nie ma postanowienia sądu, a jak sąd je wyda to Tuorom przysługuje od tego odwołanie, patrząc na to jak szybko sąd w szwajcarii podejmuje decyzje to najwcześniej we wrześniu ogłosi walne, jak dobry prawnik z orphee podważy że wniosek złożony przez Cormay jest nie ważny bo sprzedał on część akcji to procedura może rozpocząć się od nowa

dziwi mnie fakt, że total po objęciu akcji nie złożył własnego wniosku o zwołanie walnego, wtedy Tuorom odpadł by argument, że zarząd Cormay nie ma umocowania

naiwnością jest twierdzić, że Tuora zwoła czerwcowe walne, nie zwoła i już i co mu ktoś zrobi

w czerwcu będzie wiadomo co dalej z Cormay, czy znajdzie się jakiś inwestor strategiczny lub finansowy, czy Cormay upadnie,

to bedzie prawdziwy test umiejętności Płocicy, jeżeli uda mu się pozyskać inwestorów to jest gość, jeżeli nie to wygra tuora, który będzie chciał tanio przejąć upadający Cormay

co zrobię jak Total przejmie Orphee? poczekam aż podkręcą mocno kurs do góry i sprzedam, może odzyskam cały zainwestowany kapitał (część akcji mam kupowanych po 8 zł) a może coś zarobię

nie umiem sobie tylko przewidzieć co się stanie z Orphee jeżeli Cormay nie uzyskałby inwestora na emisję akcji, bardziej chyba nie spadnie, chyba że TT będzie zaniżał, nie wiem

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.