• czyli to koniec????? Autor: ~kar [46.115.146.*]
    to ostatnia wiadomosc przetlumaczona

The Board of Directors of WESTA ISIC S.A. informs that the Company has failed to reach the agreement on the loan portfolio restructuring with Ukrainian banks. On the back of economic and political crisis in Ukraine current level is unbearable for the Company and may lead to the following:

• production and sales halt by all of the Ukrainian subsidiaries of the Company;

• loss of ownership and control over most of PP&E, which were pledged to the creditors;

• continuation of the bankruptcy procedures of WESTA-DNEPR PJSC, WESTA INDUSTRIAL LLC and INDUSTRIAL ENERGY SYSTEMS LLC (subsidiaries of the Company), which may lead to liquidation of these entities.

Moreover the Company may not meet some of the regulations requirements (such as audited consolidated financial statements publication) due to lack of funds.

Legal grounds: Art. 56.1 in connection with article 56.6 of the Act of 29 July 2005 on the public offering, conditions governing the introduction of financial instruments to

Rada dyrektorów WESTA ISIC S.A. informuje to, że Spółce nie udało się osiągnąć porozumienie z ukraińskimi bankami w sprawie restrukturyzacji portfela pożyczkowego. On the back z gospodarczy i przesilenie polityczne na Ukrainie obecny poziom zadłużenia jest nieznośny dla towarzystwa i móc prowadzić do następowania:

? produkcja i zatrzymanie się handlowe przez wszystkich z ukraińskich jednostek zależnych Spółki;

? strata własności i kontroli nad większą częścią z PP&E, który przyrzekli wierzycielom;

? ciąg dalszy postępowań upadłościowych WESTA-DNEPR PJSC, WESTA INDUSTRIAL LLC i Przemysłowych systemów energetycznych spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (jednostki zależne Spółki), który móc prowadzić do likwidacji tych jednostek.

Co więcej Spółka nie może odpowiadać wymaganiom jakiegoś z uregulowań prawnych (takie skonsolidowane sprawozdania finansowe jak skontrolowane publikacja) z powodu braku funduszy.

Prawne podstawy: Sztuka. 56.1 w związku z artykułem 56.6 z ustawy 29 lipca 2005 na ofercie publicznej, warunki regulujące wprowadzenie instrumentów finansowych aby

• Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [91.199.250.*]
    może prowadzić,.,.,do,,jeszcze westa dycha i nie zdjęli jej z giełdy akcji...
    ale moim zdaniem są marne szanse ,że do podania raportu nagle dogadają sie z bankami skoro przez 1,5 roku nie mogli sie porozumieć,,mnie interesuje fakt,że nie są jeszcze zakończone postepowania upadłościowe west,które rozpoczęły bankructwa,na co czekają banki?
    nie od dziś wiadomo ,że sytuacja na ukrainie jest ciężka i robi się coraz gorsza,z zadłużeniem westy to juz w 2012 roku pismaki z stockwatcha wróżyli kilka miesiecy działalności ,udało im sie 3 lata przekulać,aktualnie wygląda na to ,że sytuacja i zadłuzenie tak ich przycisneło ,że mogą skończyc za dwa miesiące działaność.Watpliwa sprawa ,ze nagle dogadają się z bankami w celu restrukturyzacji kredytów..chyba ,ze denis rzutem na taśme wprowadzi dogodna ustawe dla nich :)pozdr
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kerk [95.49.33.*]

Panowie tu pisze że nic nie pisze --- bez konkretów.

• Re: czyli to koniec????? Autor: ~jaro [95.49.33.*]
    Jeszcze dużo pozytywnych rzeczy na tej spółce się wydarzy,cierpliwości.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kerk [95.49.91.*]
    Jaro i Proboszcz oraz Wojciech są nadzieją - duchową.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kerk [95.49.117.*]
    Nasze domysły jak będzie co będzie ,jeśli nie będzie oficjalnej wiadomości prowadzą donikąd
    w tej sytuacji każdy piszący swoją opinie może mieć częściowo racje .
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~qq [83.29.57.*]
    Jaro...masz takie dobre wtyki , że nam piszesz taki uspokajający tekst? 
    Czy sobie kpisz z nas w żywe oczy? Nam nie do śmiechu.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~matnia [178.43.210.*]
    jaro mówi przez sen.
    tez tak mam. a w niektórych snach mam nawet, ze kurs po 90 groszy.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~proboszcz [83.21.118.*]
    to synu masz słabe sny ...
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.242.*]
    Właściwość zakładu akumulacji akumulatorów Kursk "Istok" sprzedany na aukcji na 5,6 mln USD
    26.03.15 | Kategoria: nowości od producentów. Odsłon: 23
    linklinklinklinklink (Brak oceny)

linkŁadowanie...
    linkLLC "bieżące Źródło" Kurski ("Źródło"), która jest w trakcie likwidacji, zawarł umowę o sprzedaży majątku w 5,6 mln z firmą OOO "PromAKB", stwierdził w dokumentacji aukcji.
    Zgodnie z zapisami, LLC "PromAKB" , stał się jedynym oferent i ustalono, że nie jest ważne.
    Wcześniej stwierdzono, że w otwartej aukcji z ceną wywoławczą 5.572 mln rubli był oferowany sprzęt «Istok»-testerów, spoiny i przenośniki.
    Źródło:Interfax
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    A wiec Wojciechu jakie wnioski wobec westy ? w nawiazaniu do transakji na kursku a szczegolnie roznica miedzy zobowiazaniami wobec wierzycieli(banki) A CENA transakcji sprzedazy.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [91.199.250.*]
    jakie wnioski pytasz? firma w firmie --czyli ci co odkupili sa powiązani z kurskiem,jeden holding panie kolego ,a tobie jakie się nasuwają?
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kumaty [213.162.68.*]
    Ano wszystkie gwiazdy na niebie wskazuja ze identyczny "wal denis kreci na wescie" 300 mile zadluzenia/propozycja 100 umazacie 200 na 7 lat/bez akceptacji !! A wiec upadlosc - i odkupienie za max. 30 mile . KLASYKA !!
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.238.*]
    ,,też o tym wczoraj myślałem,dwa wyjścia-1-jest takie jak ująłeś wyżej ,
    2-poprzez te ostatnie komunikaty dzerdzenski chce wysłać jasny sygnał bankom  i teraz myślcie co będzie dla was lepsze,,
    westa ma niezła renomę ,ciekawa jestem jak by to wszystko upadło pod jakim szyldem sprzedawali by swoje produkty,dresta?:)
    uważam ,ze ten kwartał do czerwca będzie dla nas kluczowy i jak dotrwamy do czerwcowego walnego to się łaskawie może czegoś istotnego dowiemy,,biorę realnie pierwsze wyjście pod uwagę patrząc na sytuację z zadłużeniem,,pozdr
    a jak wojciech ten obrazek tu ulokowałeś ? tak można?

dawaj wiecej info ( dobrego) , bo już nie pamiętam kiedy dobrze spałem. he he
    i takie tam jeszcze jest

http://www.microsofttranslator.com/bv.aspx?from=&to=pl&a=http%3A%2F%2Fwww.battery-industry.ru%2F%3Fp%3D13083
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~qq [83.4.206.*]
    Miesiąc temu miałem więcej nadziei , kruchej ale jednak nadziei co do dalszych planów...dziś moje obawy urosły jak wielu nam ze zwielokrotnioną siłą ... ale wciąż nieodparcie wierzę, że w tym maju wydarzy się jakiś cud i nie zdejmą Westy z giełdy . Trudno mi jest pogodzić się z utratą kasy bo wczesniej krew ze mnie wyssał Petrolinvest a to co pozostało wrzuciłem w akumulatory...* z torbami panie pójdę ...z torbami...*
    Ciekawe co na to Jaro...uspokajał, że wszystko będzie dobrze? Cierpliwości juz prawie nie mam Jaro...wiesz? A optowałeś za cierpliwością? Chyba , że w międzyczasie pozbyłeś się waloru ?....
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.110.*]
    ...rysia zgubił sen o ropie,grałem nieraz na petrolu i zawsze mówiłem ,że on tak chodzi:)tylko schodził coraz niżej niestety,,
    co do westy,racja cud tylko,,miałem nadzieje jeszcze ,że jak się pojawiło info o restrukturyzacji to mówię--będzie dobrze,mają plan wrzucić wszystko do jednego podmiotu ,pozostałe westy zbankrutują i się firma oddłuży w ten sposób, ale po tych marcowych komunikatach i stagnacji na kursie widzę,że tylko my zostaliśmy z akcjami westy-drobni akcjonariusze,pewno ,że były na naszej giełdzie przypadki wstawania z kolan spółek ale co tu musiałoby się zdarzyć ,żeby było dobrze?
    łudziliśmy się nieraz na weście,,,skoro podali te infa to widać ,że restrukturyzacja nie przyniosła skutku,,myśleliśmy ,że dali w ten sposób bankom znać,że nie dostaną za dużo jak zbankrutują ,,zostało niewiele czasu do podania raportu ,jakby go podali to mamy światełko w tunelu,,jak nie to gwóźdź do trumny kolejny,.,.,pozdrawiam stały akcjonariat i jestem z swoimi akcyjkami do samego końca .,.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~qq [83.4.206.*]
    Równiez pozdrawiam i mimo wszystko życzę by to wszystko jak za dotknięciem różdzki odmieniło się nam wszystkim na dobre.Nadzieja naprawdę umiera ostatnia.
    Dobrego weekendu.A tak bardziej prywatnie...Wojtek...jesteś niezły gość!
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~sylwuś [83.8.179.*]
    wojtku daj jakos namiar , moze kiedys na pochybel ?
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~jaro [95.49.247.*]
    Walor posiadam , cierpliwość - jeszcze jest zdrowia życzę.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~observer [109.241.7.*]
    Wojtek to rowny gosc. Dawniej przyznam ze uwazalem go za naciagacza bo najbardziej z tzw. kola adoracji westy angazowal sie w zachwalanie tego waloru i choc glownie dzieki jego postom zainwestowalem i stracilem tu naprawde duze pieniadze to jakos nie mam do tej osoby zalu gdyz uwazam go za szczerego ideowca ktory naprawde wierzyl w ten walor i nie mial wobec nikogo zlych zamiarow! Pozdrawiam wszystkich rozczarowanych i pamietajcie ze choc to boli czasem cholernie boli ale to zawsze tylko pieniadze a nie zdrowie. Tak wiec Alleluja i do przodu jak powiada pewien bardzo przedsiebiorczy Polak do ktorego mam wielki szacun!
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~sylwuś [83.8.87.*]
    amen
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.120.*]
    Dziękuje za te słowa,,pewnie, że nigdy moim zamierzeniem na tym forum nie było naciąganie kogokolwiek na ten papier,,sam tracę tutaj oszczędności życia,, do tego,kilka lat straconych ,czytania wschodniej prasy ,śledzenia sytuacji na ukrainie,szukania czegokolwiek co by miało związek z westą,,zresztą nie byłem w tym sam,wymienialiśmy poglądy,uwagi ,spostrzeżenia czy to z kumatym czy to z innymi ,,do każdego człowiek miał szacunek ,,byłem bardzo wielki optymistą co do westy ,,okazało się ,że za dużym,,tłumaczyłem sobie ,ze po restrukturyzacji i bankructwach west znacznie się oddłużą i spółka będzie miała drugie życie,,niestety okazało się inaczej,,znam smak zdejmowania spółek na giełdzie ale najbardziej zżyłem się z westą i tym  forum ,dużo czytałem i wyszukiwałem na temat westy,,,może gdyby janukowycza nie powieźli to byłby lepszy scenariusz dla nas bo westa miała wtedy parasol ochronny i jakoś to by było,.,.poroszenko doszedł do władzy a westa stała się też dla niego konkurencją,,pismaki oczywiście pomylili że jest wspołwaściielem westy czy ma ich udziały,,trochę wtedy nas podbudowali ,tak jak pisałem ten cały przewrót był dzerdzenskim na rękę,,a na koniec nawet na meile nie odpisali,,człowiek nie chciał ujawniania tajemnic,dzwoniłem ,wysyłałem zapytania po ukraińsku --w powietrze,,,a przy ipo,,zapowiadali świetlaną przyszłość.,.wielkie pieniądze pozyskane z ipo ,pobrane kolosalne kredyty,,i podejrzewam ,ze im to i tak ujdzie płazem przy tym bałaganie co jest na ukrainie,,miałem taki sen ,że podali raport do 8 maja ---ale to tylko sny:),,realny świat bywa nieco inny ,więc pewno niedługo koniec  naszej przygody z westą,,czekąją tylko na zawieszenie notowań  a oni już znają scenariusz ,pewnie ,że nadzieja umiera ostatnia ,,ale to już niewiele czasu zostało,,,pozdrawiam
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~ch_piotr [79.173.3.*]
    A co z depozytem, powinni podać zgodnie z prawem luksemburskim u kogo się to deponuje a rzadnej instytucji nie podali.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~jandzban [178.36.212.*]
    FF 11 mln, w arkuszu na sprzedażny 1 mln. Gdzie reszta ?
    A po co wystawiac? Jak brak absolutnej szansy na sprzedaz !
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.173.*]
    ,.,,pewnie ,że nie ma po co wystawiać jak nikt nie kupuje,,tylko na pewno takiej ilości akcji nie mają drobni,u kogoś leży?pytanie u kogo?,u nas góra dwie bańki po polskiej stronie max trzy,a gdzie 9 czy 8 milionów akcji?
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Może u wschodnich przyjaciół, którzy mają rezydentów w Austrii ?.
    Na pewno byli dość dobrze poinformowani i robili wiele, żeby kurs zchodził jak najniżej.
    Czy nie strzelili sobie w stopę i nie przekombinowali, albo jeszcze ktoś bardziej cwany ich wykolegował ?.
    Jest jeszcze pewnie taka opcja, że scenariusz miał mieć pozytywny scenariusz, ale Car poprzez swoje działania, położył wszystko na plecy.
    Kto to wie, jaki był plan rozdających tutaj karty, a jak wplynęła na te plany obecna sytuacja na Ukrainie.
    Ciekawe jak wyjdą na tej operacji panowie Dzenzerscy.
    Pewnie z głodu nie umrą.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.199.*]
    ,,może dzerdzenscy zapomnieli ,ze system zaczyna się zmieniać a żyli jeszcze w starym,,ojciec stworzył potęgę natomiast syn ustanowił rekord doprowadzenia tak dobrej firmy jaką jest westa do bankructwa,,i to w bardzo krótkim czasie ,,niesamowite jak to jest możliwe a jednak,,szkoda bo akumulatory naprawdę mają dobre,,oni się sami zamieszali i myśleli ,że im się upiecze z kredytami ,,banki pozostały nieugięte co do nich,,dziwię się ,bo liczyłem że jak denis został zastępcą to myślałem ,że się ułożą z bankami ,wy nam wydłużycie okres spłaty my wam też pomożemy,,ta układanka nie na nasze głowy ,,nieraz rozbieraliśmy to logiką ,,tu nie ma logiki , i jeszcze te sowa:dyrektory zastrzegają sobie prawo powłania nowej rady dyrektórów:))może nas Alonzo powołają ,..a co do kursu może masz rację ale ja twierdzę ,że ing tu najwięcej namieszał a ukrincy nie robili nic by tego kursu bronić,,,ciekawe czy jakimś cudem podadzą raport,,ciekaw jestem ile sporządzenie takiego raportu kosztuje,,może zrzucimy się dzerdzenskim na raport,,taki prezent dostaną od nas akcjonariuszy ale tylko w zamian za ciągłość działalności i odwrócenie trendu na weście:)))mnie zastanawia co z pakietem dzerdzenskiego ,,bo to spuścić w kibelek ,,
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~qq [83.29.240.*]
    Myślisz Wojtek żebym się nie dorzucił do interesu byleby była ciągłość? Mamy taką fajną ekipę ludzi ,że można by było wiele zdziałać ale oni mają nas wszystkich niestety gdzieś.Historia niejednokrotnie pokazywała jak latorośle potrafiły roztrwaniac majątki bogatych ojców budowane z pokolenia na pokolenia.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.231.*]
    wiem,,ja tu bym się akurat nie sugerował nie podaniem raportu bo w tamtym roku też mieli z tym problem i nas zawiesili,,napewno powinni wypuścić info albo w lewo albo w prawo,dnietropietrowsk jest teraz najbardziej uprzemysłowionym rejonem ukrainy teraz  w związku z tym wiele firm balansujących  na krawędzi dostaje takzwaną druga szansę ,wchodzą Niemcy i Czesi,ale myślę osobiście ,że westa zachowa ciągłośc ale czy pod swoim szyldem i kto będzie właścicielem?uważam , że najpierw zbankrutują całościowo i ktoś zaprzyjaźniony to przejmie ,zmienią nazwę i dalej będą pchać akumulatorki,za dużo patentów mają i za nowe linie produkcyjne ,żeby kompletnie to poszło w niepamięć,podejrzewam ,że dzerdzensky już się dogadał,,,pozdr
  • Re: czyli to koniec????? Autor: inwestor_dlugoterm [31.63.167.*]
    Kodak zbankrutował, GM również. Pewnie taki los spotka i WESTE. Potem ktoś fabrykę kupi za bezcen i znów będą produkować-ale już bez nas...
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~zdzich [195.158.247.*]
    Będzie się tu jeszcze coś działo? Czy generalnie światło już zgaszone i mogę się pogodzić, że kasę utopiłem? Ktoś coś wie? Głucho wszędzie cicho wszędzie co to będzie co to będzie?
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~pogodzony [83.26.188.*]
    Juz nic mozez sie pogodzic. Prezesy z naszymi diengami juz dawno uszli
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kerk [83.31.153.*]
    Będzie oficjalny komunikat wtedy będzie można wyrokować teraz to wróżenie i domysły --- kiedy to nastąpi......
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kumaty [82.145.231.*]
    Bez paniki! Viktor Dzienzerski na pewno za frajer nie odda swoich udzialow.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [94.254.192.*]
    co oni teraz kombinuja ,, te ukraince? Moze dzerdzenski szuka inwestora, moze dogaduja sie z bankami a moze wezwanko po 0'10 groszy??milczenie podobno jest zlotem ale czy u ukraincow:))) pozdr
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~obcy [95.49.106.*]
    Witam radę starszych , kiedy można się spodziewać informacji odnośnie -- co dalej w lewo czy w prawo czy jest termin
    obowiązujący itd. życzę tego co i sobie.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kerk [95.49.35.*]
    Jeżeli to tylko p.Wojtek
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.133.*]
    realnie lipiec  jak dojdzie do walnego ,,wtedy może czegoś się dowiemy chyba że walne odbędzie się w połowie czerwca,,pozdr
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~kerk [95.49.35.*]
    Dziękuje bardzo.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~jaro [95.49.112.*]
    Chciałbym się dowiedzieć czy nadal odbywa się produkcja w Dniepro.. jeżeli tak to ok.
    tzn.trzeba być dobrej myśli jakiejś uzgodnienia muszą być to ponoć olbrzymi
    i nowoczesny zakład.
  • Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.76.*]
    dobrze ,że poruszyłeś ten temat--panowie jeżeli ktoś ma informacje aktualne odnośnie dalszej produkcji  w zakładzie to niech napisze na tym forum, ,ja dzwonie co jakiś czas i w telefonach Denisa i pani Oksany echo,na meile też nie odpisują,,pozdr
    Denys walczy w werchowna rada o przeforsowni swego projektu o "restrukturierung " przeliczenia kredytow dewizowych jednak w 3czytaniu glosowanie za przyjeciem zostalo przesuniete.
    odnosnie dzialalnosci zakladow vesta polecam wycieczke do Dnepropetrowska naprawde warto.

• Re: czyli to koniec????? Autor: ~wojtek [164.126.67.*]
    zobaczymy czy to przepcha bo wtedy byłby jakiś ratunek dla nas,,,chętnie bym się wybrał ale póki co mam taki młyn w pracy ,że nie mogę sobie na to pozwolić ,,może późną jesienią,,ale wtedy co będzie to tylko car wie a może nawet już nie on.,.pozdr
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.