• weź kurs na Wandalex Autor: ~ytet [37.128.125.*]
    nawigacja jest w sieci
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ferdek [89.229.213.*]
    TEŻ UWAŻAM ŻE WANDALEX TO JEDNA Z NAJLEPSZYCH INWESTYCJI NA DŁUGIE LATA, DYWIDENDA, ZYSKI I WZROSTY KURSU PEWNE
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Może trzeba zabrać Im te akcje.
    kTO MI TAK DOKUCZA . NAJLEPSZA sPÓŁKA NA RYNKU A TEN GŁUPOL SYPIE
    Pomóżcie troche Nikt nie będzie żałował. Dywidenda jak trzeba . skup akcji. Zamówien więcej niż rok temu Wyniki bajka.
    Siedzą tu Niektórzy 24 h na dobę jak się Im daje Spółeczkę to nie Chcą. Kto kupił po 2,80 jak namawiałem trzy miesiące temu a szkoda czasu.
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~kaziuk [89.229.219.*]
    re
    Nie dziękujcie Wiem wiem.I tak się nie doczekam.
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~MK [31.61.129.*]
    Graty
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ytet [89.69.118.*]
    może miałeś na myśli granty  
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~was [83.6.165.*]
    Mam tą spółkę od 3,55. Przeszedłem z bólem przez 2,5 i wiele się nauczyłem o sobie. Spojrzałem na wykres z daleka i wytrzymałem. Obecnie mam 110%.
    Spółka dojdzie do 12 za chwileczkę a potem wyżej. Będzie szła zakosami w górę do końca roku.

pozdrawiam cierpliwych
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ben [176.103.40.*]
    Trend wzrostowy w dłuższym terminie jest prawie pewny (oczywiście jak pewne jest wszystko na giełdzie). Spółka notuje coraz lepsze wyniki, sama informuje o bardzo dobrym zakontraktowaniu kolejnych kwartałów, o rozwijaniu mocy bo mają taka potrzebę. W świetle wyników z I kw. (który statystycznie jest najsłabszy w spółce) całoroczny zysk w 2015 r. wyniesie ok. 12 mln zł (a patrząc na to że kolejne kwartały powinny byc lepsze daje to jeszcze kilka mln więcej. Czy spółka o wartości 70 mln z bardzo realnym zyskiem netto w 2015 r. stanowiącym 20% jej kapitalizacji to drogo? 
    Oczywiście teraz może byc korekta. Podejrzewam, że kurs będzie zachowywał się podobnie jak w ostatnich trzech kwartałach, czyli spokojnie z lekkim opadaniem po czym zryw ok. kilka-kilkanaście procent do góry i potem marazm, który zabierze połowę tej zwyżki, itd.
    Dobrze mówisz Graty Nic dodać nic ująć Najlepsza Spółka na rynku. Przejrzysta widać że zależy właścicielom na informowaniu i na kursie i robią co należy . Brawo
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~herbo [89.229.219.*]
    super spółka ale jest już wysoko, ja radze obserwować teraz Stąporków i Groclin
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~was [83.6.233.*]
    Jesteśmy w połowie wzrostów. Jutro zaczynamy od luki na 8,0.
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~was [83.9.7.*]
    nowe maximum dzienne 7,95 :-)
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ben [176.103.40.*]
    Dzisiaj Wandalex w Parkiecie. Spółka została wrzucona do portfela jednego z biur maklerskich na ten miesiąc (uzasadnienie: prerspektywa dobrych wyników). Czas chyba dzisiaj przebić 8 zł (oby Grecja nie namieszała).
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~szperacz [194.181.144.*]
    http://marketinvest.pl/12-komentarze-gieldowe/9249-wandalex-chce-zwiekszyc-udzial-przychodow-zagranicznych-do-15-proc-w-ekspansji-zagranicznej-bedzie-korzystac-z-uslug-dystrybutorow
    Wandalex chce zwiększyć udział przychodów zagranicznych do 15 proc. W ekspansji zagranicznej będzie korzystać z usług dystrybutorów  
    środa, 08, lipiec 2015 14:10
    Spółka Wandalex, dostawca rozwiązań z zakresu wyposażenia magazynów, w ramach nowej strategii na lata 2015-2017 wkrótce zmieni nazwę na WDX. Rebranding nie jest jedynym elementem nowej polityki zarządu. Najważniejszym celem przyjętej strategii jest kilkudziesięcioprocentowe zwiększenie przychodów i rentowności spółki. Realizację planu ma zapewnić między innymi ekspansja na rynki zagraniczne czy rozwój platformy produktowej.
    – Chcemy się rozwijać na rynkach zagranicznych. Już dzisiaj mamy dilerów poza granicami Polski, ale nie jesteśmy usatysfakcjonowani. Mamy dilerów w krajach bałtyckich, mamy dilera, chociaż jeszcze bez konkretnych przychodów z tego tytułu, w Rosji, mamy też konkretne zapytania z Białorusi, która w tej chwili staje się ciekawym rynkiem – mówi Marek Skrzeczyński, prezes Wandaleksu.
    Przedstawiciel giełdowej spółki w rozmowie z agencją informacyjną Newseria Inwestor mówi, że w przypadku sprzedaży zagranicznej nowa strategia zakłada korzystanie z usług lokalnych dystrybutorów. Wandalex chce dotrzeć na rynki zagraniczne poprzez współpracę z klientami z rynku krajowego. Spółka nie planuje rozwoju własnych podmiotów odpowiedzialnych za nowe rynki. W najbliższym czasie można się spodziewać znaczącego wzrostu udziału eksportu w strukturze przychodów spółki.
    – Do 2013 roku sprzedaż eksportowa stanowiła niewielki ułamek w ogólnej strukturze przychodów. W tej chwili jest to już kilkuprocentowy udział, zakładamy jednak, że jesteśmy w stanie osiągnąć nawet 15-proc. przychód z tytułu eksportu – prognozuje Marek Skrzeczyński.
    Deklaracje mówią także o prowadzeniu aktywnej polityki dywidendowej. Zarząd spółki w najbliższych latach będzie rekomendował wypłatę akcjonariuszom około 50 proc. wypracowanego zysku netto. Pozostała część ma posłużyć do realizacji celów inwestycyjnych.
    – Zakładamy, że pozostałą część zysku będziemy przeznaczać na inwestycje, może znajdą się inne potrzeby, może jakieś inne okazje, o których jeszcze dzisiaj nie mogę wiele powiedzieć – mówi prezes Wandaleksu.
    W tym roku kwota przeznaczona na dywidendę będzie jeszcze wyższa i wyniesie 70 proc. osiągniętego zysku na poziomie netto. Między udziałowcami rozdzielone zostanie łącznie 3,64 miliona złotych, czyli 0,40 zł na akcję. Spółka WDX ma także bogate plany akwizycyjne.
    – Chcemy przeprowadzić tzw. dywersyfikację w dół, jeśli chodzi np. o automatyzację tych linii, które firma dostarcza. Dzisiaj w dużej części outsourcujemy te usługi – mówi Marek Skrzeczyński.
    Nowa strategia inwestycyjna spółki zakłada zaangażowanie kapitałowe w podmiot zajmujący się automatyzacją linii produkcyjnych. Alternatywę stanowi rezygnacja z outsourcingu i rozwój własnego działu automatyki. Prezes Skrzeczyński informuje, że w przypadku nabycia przez WDX udziałów w innej spółce w grę wchodzi raczej podmiot krajowy.
    Giełdowy projektant rozwiązań logistycznych dla powierzchni magazynowych w 2014 roku osiągnął 105 milionów złotych przychodów ze sprzedaży. Oznacza to wzrost o 28 procent rok do roku. Zysk na poziomie 5,1 mln zł w stosunku do poprzedniego roku wzrósł z kolei aż o 80 proc. Założenia nowej strategii mówią o dalszym wzroście przychodów w najbliższym czasie. Za 3 lata ma być to już 185 mln zł. Wzrost rentowności na poziomie całej grupy zarząd uzasadnia wyższym udziałem w sprzedaży wysokomarżowych projektów własnych (zintegrowane systemy regałów i przenośników), których segment w 2014 roku stanowił blisko 50 proc. w strukturze przychodów (wobec 36 proc. w 2011 roku).

Mówi: Marek Skrzeczyński
    Funkcja: prezes
    Firma: WDX 
    dla porządku: wywiad jest opublikowany na portalu (wraz z video)
    http://www.inwestor.newseria.pl/newsy/wandalex_chce_zwiekszyc,p1948814871
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~wojak [83.25.18.*]
    dobrze to wygląda i wskaźnikowo wciąż atrakcyjne!
    http://uptrend.pl/

powód do chwały!
    Najdłużej powyżej lini stopu ATR

nazwa dni
    Wandalex 161
    Mercor 157
    Wielton 137
    Ekiosk 132
    Nttsystem 109
    Grodno 103
    Makora 103
    Vivid 98
    Columbus 97
    http://www.parkiet.com/artykul/1433331-Wandalex-liczy-na-eksport.html
    Wandalex: Eksportowy potencjał
    tda13-07-2015, ostatnia aktualizacja 13-07-2015 05:47

Obecnie działalność spółki koncentruje się na Polsce. Warto jednak zaznaczyć, że 
w portfelu klientów Wandalex ma marki globalne, takie jak: Ikea, Samsung, Philips czy Amazon.

– Dzięki referencjom, które zdobyliśmy, współpracując z takimi firmami, mamy nadzieję również na kontrakty zagraniczne. Rozwiązania wykorzystywa-
ne w naszym kraju można 
z powodzeniem przenieść na inny grunt – mówi „Parkietowi" Marek Skrzeczyński, prezes Wandalexu (spółka dostarcza wyposażenie do magazynów).
    – W tym roku uzyskanie dużej umowy zagranicznej jest raczej mniej prawdopodobne, nie wykluczam jednak, że może się tak stać w roku przyszłym. W tej kwestii liczymy np. na Ikea – dodaje. Odbiorcą mógłby być kraj z południa Europy zaliczany do gospodarek rozwiniętych.
    Prezes Wandalexu, mówiąc o potencjalnej ekspansji zagranicznej, nie zapomina o rodzimym rynku magazynowym, który jego zdaniem cały czas się przeobraża i ma jeszcze duże rezerwy. Podkreśla, że widać to szczególnie na poziomie mniejszych ośrodków miejskich, typu Rzeszów, Lublin czy Bydgoszcz.
    W tej chwili najbardziej perspektywiczną opcją jest dla spółki Amazon. – W dalszym ciągu rozwijają się na naszym rynku. Warto zwrócić uwagę, że na razie magazyny zlokalizowane w Polsce stanowią zaplecze do obsługi rynków zachodnich. Niewykluczone, że powstanie również magazyn do zaopatrywania naszego kraju – komentuje Skrzeczyński.
    W piątek po południu za akcje Wandalexu inwestorzy płacili po 7,45. 12 miesięcy temu rynek wyceniał jeden walor na 3,2 zł.
    Macie najlepszy papier na GPW tak ale ja namawiałem jak kosztował 3,25 i nie chciał się wybić. teraz jest wysoko a nawet bardzo wysoko. Wysypu jakiegoś mocnego nie widziałem to co do kursu się nie wypowiadam. Zachęcam natomiast na Papierek który za kilka lat będzie ileś razy wyżej Orzeł opony. Cała fabryka zrobiona za kasę unijną gdyż na takie pomysły Unia daje forsę i można było to zrobić z programów jakie były dostępne. Teraz była ugoda i można oddać kasę dużą mniejszą która bedzie pochodziła z Ministerstwa na restrukturyzację. Orzeł tak wszytkich koleguje znając przepisy i możliwości finansowania że jak Mu się uda to bez własnych środków Będzie miał Super nowoczesny biznes na czasie. Od 2020 będzie dostawał dużo więcej kasy od Gmin i wszytkich firm oponiarskich, a od 2030 roku jeszcze wiecej gdyż tak nas Unia obliguje. Namawiam do poznania tej Spółeczki na najbliższy czas. Piszę to tu wiadomo dlaczego. Na początku roku byłem tu prawie sam. Pozdrawiam i czekam na Was na Orle Opony.
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~MK [178.43.16.*]
    Zero gratulacji dla Kazika zero odpowiedzi na nową społeczne Co tu jest grane na tym forum Tak to nie ma sensu ta zabawa
    1. Uwaga K odnosiła się do innej spółki na której zero obrotów. Literalnie 0. A są tu i tacy, którzy pamiętają kurs ok 1 zł i kupowali WDX w sporych ilościach cierpliwie, a wtedy Pana K tu nie było. Ale milo, ze się pojawił.
    2. To nie żadna zabawa ale długofalowa inwestycja.
    Dzisiejsza ewidentna blokada od góry (pare tysięcy ukryte na 7,34 a widac tylko 135, a pożniej 10000 i wyżej 30000 to sposób pokazania kto tu rządzi ale i na odegnanie "spekulantów". Dla inwestorów dlugoterminowych to typowe strachy na lachy, a wyganiać już nie ma kogo. Więc płasko.
    Czekamy cierpliwie na wyniki półrocza. Ale nawet jeśli świetne, to nie oznacza skoku cenowego, raczej brak spadków. Bo coraz bliżej wyborów, a w Europie i USA coraz mniej ciekawie. I zaczynają się pierwsze sygnały wzrostu stóp procentowych, co giełdom nie pomoże. warto pamiętać, że jeden z Braci właścicieli sprzedal 300000 po ok 5,2 i to przed skokowym wzrostem do 8. Milion w prezencie to jest dopiero gest. :)
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ben [95.160.92.*]
    Dzisiaj w Parkiecie jest artykuł o portfelach analityków rywalizujących domów maklerskich. Z siedmiu portfeli już w dwóch są walory WDX. Są w portfelu analityków BPS, a w tym miesiącu dodają spółkę do portfela analitycy ING wskazujac na potencjał eksportowy oraz skokową poprawę wyników
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~poeta [212.160.79.*]
    Czemu tu tak płasko w dół?
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ben [93.105.112.*]
    Jest pewnie niemało inwestorów (oczywiście w odniesieniu do wielkości spółki i ilosci akcji w obrocie), którzy chcą zrealizować zyski. W zasadzie są to osoby co sporo zarobiły, początkowo liczyły może na dalszy wzrost lecz wobec zahamowania wzrostu kursu w obecnych rejonach z uwagi na pokaźny zysk postanowili go skasować.Płaski charakter tej korekty i malutkie obroty wskazują, iż znaczna większość liczy na kontynuację wzrostów. Jakby nie patrzeć zapowiedzi zarządu spółki dają podstawę do takich oczekiwań.
    Dlatego ja swoje trzymam i dobieram sukcesywnie.
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~ben [93.105.112.*]
    Jestem ciekaw czy uda się wykreować jakiś wzrost jeszcze przed wynikami za II kw. Są zapowiedzidobrych wyników, więc podbicie kursu pod te oczekiwania jest możliwe.
    Nałogi przeciez to już urosło ile miało urosnąć. dlaczego zawsze Jesteście za pozno. Gracze Hossy a tu bessa na rynku.
    Branża rośnie, zamówienia są, spółka się rozwija. Będzie dobrze, może nie za miesiąc, ale za 3, może za 6 m-c, albo za rok. Mi się nie śpieszy.
  • Re: weź kurs na Wandalex Autor: ~wdx [31.6.157.*]
    3 zeta na horyzoncie
[x]
WDX 0,00% 14,85 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.