• To co jutro pikujemy? Autor: ~dzeku [77.254.175.*]
    CERTUS CAPITAL (Uchwała Nr 213/2015) 
    2015.03.05 

Uchwała Nr 213/2015 
    Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. 
    z dnia 5 marca 2015 r. 

w sprawie wprowadzenia do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii B oraz C spółki CERTUS CAPITAL S.A. 

§ 1 

Na podstawie § 5 ust. 1 w związku z § 3 ust. 1 i 2 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia wprowadzić do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect następujące akcje zwykłe na okaziciela spółki CERTUS CAPITAL S.A., o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda: 
    1) 90.000 (dziewięćdziesiąt tysięcy) akcji serii B, 
    2) 58.000 (pięćdziesiąt osiem tysięcy) akcji serii C. 

§ 2 

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~Mateo [83.144.112.*]
    Nie sądzę, żeby to wpłyneło to na cenę, bo Ci sami co dodrukowaują, to Ci sami, co podnoszą kurs.

148.000 akcji po 10gr. to raptem niecałe 15 tyś PLN w nominale,
    więc w interesie tych "okazicieli" podbijać jeszcze wyżej.

Ale jak to możliwe, że KNF pozwala na takie "dobieranie", to nie rozumiem...?!?
    Wszak to kur....stwo w czystej postaci; "wydrukujemy i sprzedamy ulicy, bo trzeba mieć na wielkanocny wyjazd"

• Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~RSK [83.8.193.*]
    Ameryki nie odkryłeś. To info już dawno jest w cenie i w świadomości osób, które nie są na Certusie "od wczoraj".

Absolutnie to nie płynie na cenę gdyż akcje nie trafią do wolnego obrotu. Po prostu ktoś sobie je zabierze z osób blisko związanych ze spółką. FF pozostanie taki sam.
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~Georg [83.27.45.*]
    Zgadzam się z przedmówcą. 12 II został złożony wniosek, http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2091972 - info uazało się w czasie sesji, więc można sprawdzić zachowanie kursu. Ale jeszcze lepiej to, co stało się dwa dni później ;)
    Z drugiej strony mam fajna zagadkę dla dobrych matematyków:

do dziś jest w obiegu 1.365.000 akcji,
    w/g ostatniego raportu ulica ma 17% tych akcji
    wczoraj dodrukowano 148.000 które praktycznie pozostaną w obiegu Zarządu,
    wiemy z raportów, że poza sprzedażą na ulice 4000 akcji przez Marcina Kozaka (niewyszczególniony w udziale głosów zarządu)

Jaka musiałaby być cena rynkowa akcji, żeby udało się upłynnić (uśrednić) cenę akcji w taki sposób,
    żeby nie stracić?
    A jaka będzie cena docelowa tych akcji, żeby na tych wczorajszych z serii B i C zarobić tyle samo co wczorajszy kurs?

Przy tak niewielkim pakiecie akcji w posiadaniu ulicy, myślę, że nie jestesmy jeszcze nawet w połowie drogi
    ceny docelowej o której marzyłby Zarząd spółki, (czyt. trendu wzrostowego :-)
    i jeszcze fragment 16 strony ostatniego raportu.

Natomiast w okresie całego 2014 roku Spółka wypracowała 2.133,23 tys. zł przychodów ze sprzedaży, co stanowi wzrost o 59,50% w porównaniu do poziomu przychodów osiągniętych w 2013 roku, które wówczas wyniosły 1.337,42 tys. zł.

który jak wiem w ogólnym odbiorze wykazywał stratę.
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~RSK [83.8.193.*]
    I tyle w temacie dla maruderow
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~Georg [83.29.226.*]
    A jednak poleciało, szkoda trochę. Liczyłem na lepsze zamknięcie tygodnia.
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~dzeku [176.97.16.*]
    RSI na dziennym musieli schłodzić, tylko mogli to zrobić bardziej umiejętnie i już dawno, a tak wykres dzienny brzydko wygląda, godzinny natomiast całkiem przyjemnie.
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~xXx [91.224.185.*]
    Akcje dostał i od razu zaczął wywalać - nic innego mi nie przychodzi na myśl :-)
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~dzeku [176.97.16.*]
    obrót za mały
    Dokładnie. Przez ost. 2h przemieliło się ok. 2,5k akcji. Myślę, że psychologia zrobiła swoje, a rsi od kilku dni chodził na maxach, mogli to zrobić bardziej "delikatnie", a tak to dzienny trochę szpeci ;)
    Jeszcze coś przyszło mi do głowy, oczywiście jest to gdybanie - czysto teoretyczne ;) Po dzisiejszym zjeździe do 35 - rsi ma wartość taką, jak wtedy, gdy walor kosztował +/- 26 zł. od tamtej pory urósł do ponad 40-tu czyli ponad 50% tj. to max. wykupienia rsi. Gdyby historia miała się powtórzyć, to rsi byłoby ponownie wykupione... - startując, z poziomu 35zł. + ok. 50% - wychodzi piękna wartość waloru:))) Takie tam gdybanie na weekend, nie miałbym nic przeciwko, aby się zrealizowało ;) Udanego weekendu życzę i samych trafionych inwestycji.
  • Re: To co jutro pikujemy? Autor: ~dzeku [83.21.91.*]
    tak samo liczyłem.
    Zastanawiałem się czemu nie zeszli wczoraj na 31 zł.
    Arkusz po stronie kupna był pusty.
    Wystarczyłoby kilkaset akcji.
    Wtedy RSI opadło by jeszcze bardziej, a tak po spadku i tak jest wysoko (granica 70%).
    Kurs był dzisiaj minimalnie na 33 zł.
    Dało to zniesienie 50% ostatniego wzrostu.
    50% to tak samo jak ostatnio.
    W poniedziałek powinno pójść w górę (wykres godzinny), a przynajmniej powinna być korekta dzisiejszych spadków.
    Jeszcze parę dni temu w arkuszu był opór na 44 zł.
    Teraz go nie ma, tak że rzeczywiście możemy teraz posunąć się o kolejne 15 zł do przodu.
    Chodź ja osobiście wolałbym w końcu jakiej info i ostra jazdę

Myślę, że przyjdzie czas i na info. Ale czasami chodzi o to "aby gonić króliczka..." i to, przynosi bardziej "wymierne" efekty ;)
[x]
EMTASIA -17,65% 33,90 2022-07-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.