Cos mi tu nie gra.Spekula pozbywa sie akcji na spadkach,mozna oczywiscie gdyby firma oglosila upadlosc,albo jeszcze inne zle rzeczy.Przewaznie jest tak ze podbijaja jak najwyzej i wtedy kreca obroty zwabiajac leszczyne ktora mysli ze jeszcze pojdzie wyzej bo sie cos dzieje.Duze obroty przez kilka dni zwabiaja leszczy.Doskonale wiemy ze spoldzielnia to kilku gosci ktorzy wiekszosc akcji miela miedzy soba.Nie gra mi tu to ze tak naprawde wiekszej podbitki nie bylo,zeby pozbyc sie duzej ilosci akcji,nie bylo tez wolumenow wielkosci kilkudziesieciu mln akcji.Uwazam ze tu gra na akcjach dopiero sie zacznie.Obym sie nie mylil.
Dnia 2015-02-23 o godz. 21:48 ~finezja napisał(a): > Dnia 2015-02-23 o godz. 21:41 ~gaston napisał(a): > > lepiej sie wstrzymaj wogole, wystawia 5mln pkc a 100mln bedzie ukryte > > > > Ale to po 1gr? Jest szansa do piatku że będzie 1gr, skąd amszinfo że 100k poleci po 1gr?
Dnia 2015-02-23 o godz. 22:11 ~finezja napisał(a): > Dnia 2015-02-23 o godz. 21:48 ~finezja napisał(a): > > Dnia 2015-02-23 o godz. 21:41 ~gaston napisał(a): > > > lepiej sie wstrzymaj wogole, wystawia 5mln pkc a 100mln bedzie ukryte > > > > > > > Ale to po 1gr? Jest szansa do piatku że będzie 1gr, skąd amszinfo że 100k poleci po 1gr? > > Halo czytałeś?
To kiedy poleci te 5mln PKC i 100mln z ukrytego, skąd masz te info? Wstrzymuje się z kupnem po 1gr, to dziś będzie 1gr czy do końca tygodnia bo rożnie piszesz więc pytam?
Dnia 2015-02-24 o godz. 09:53 ~gaston napisał(a): > oszolomie doswiadczenie wieloletnie gry na takich smieciach, a po za tym jestem wizjonerem::) > To grasz na tym śmieciu?
Powiedz mi jak z doświadczenia można wiedzieć że 5mln poleci PKC a 100mln na ukrytym? Niema akcjonariusza ujawnionego co posiada 100mln tutaj a progi informacyjne obowiązują, wiesz jaki to próg procentowy przy 100mln. Jeżeli ma 100mln wystawić na ukrytym i się nie ujawnił to będzie dym. I czy pozwolił by przy takiej ilości abyś to ujawniał i utrudniał mu zbycie?
Dlatego nie pisz mi że z doświadczenia wiesz o tym bo kłamiesz w żywe oczy. Skąd mas info o 100mln i realizowanych transakcjach no bo 5mln poleci PKC.
A ja ci powiem że scalenia nie będzie z doświadczenia.
Dnia 2015-02-24 o godz. 10:14 ~gaston napisał(a): > jezeli tak nie bedzie wkrotce to przeprosze cie oficjalnie na stronie bankiera forum nico, ok, oczywiescie nie bedzie widac ze tam jest 100mln >
Mnie nie przepraszaj bo niema za co, może razem to zgłosimy do KNF bo to oczywiste z tego co piszesz że to przekręt. Wstrzymają notowania uratuje się sporo akcjonariuszy, to co działamy?
Pytam skąd masz te info i dlaczego ta osoba się nie ujawniła ze 100mln wiesz jaki to próg procentowy? Podsłuchałes jak mówiła o sprzedaży czy jak? Chyba lepiej to zgłosić gdzie trzeba a nie afiszować się po forach wiesz co będzie jak to wyjdzie. Prezes ma raptem 30mln a ten co ma 100mln nie wywalał by tylko przejął. Pewne jest że tyle nie kupował po 1gr bo takiego obrotu nie było , pewnie ma w przedziale 1-3gr.
Dnia 2015-02-24 o godz. 10:26 ~gaston napisał(a): > ja nie napisalem ze wystawi tyle jedna osoba, a reszto sobie wyobraz >
A skąd masz te info ? Może lepiej to nagłośnić to ludzie uratują kapitał, wolisz kryć takie osoby? W takim razie chyba nie masz zamiaru tego kupić nawet po 1gr, mam rację?
pisalem ci ze to nie info tylko doswiadczenie na przestrzeni lat, widzialem wiele takich spolek, np. spojrz na regnon i przeanalizuj ta sytuacje, tam juz nie wierza
Dnia 2015-02-24 o godz. 10:36 ~gaston napisał(a): > pisalem ci ze to nie info tylko doswiadczenie na przestrzeni lat, widzialem wiele takich spolek, np. spojrz na regnon i przeanalizuj ta sytuacje, tam juz nie wierza >
Jak można z doświadczenia wiedzieć że 100mln poleci a dlaczego nie np. 80mln? I skąd wiesz że 5mln PKC. To nie jest doświadczenie, skąd wiesz że ktoś planuje takie transakcje?
Chyba nie zamierzasz kupić tych akcji wiedząc takie rzeczy?
rownie dobrze moge sie ciebie zapytac skad wiesz ze ustawiasz sie na 1 gr, lub 2 grosze, lub skad wiesz ze bedzie roslo, masz jakies info na ten temat, daj linka
Dnia 2015-02-24 o godz. 10:41 ~gaston napisał(a): > rownie dobrze moge sie ciebie zapytac skad wiesz ze ustawiasz sie na 1 gr, lub 2 grosze, lub skad wiesz ze bedzie roslo, masz jakies info na ten temat, daj linka >
Przecież ja nie piszę że będzie rosło tak samo jodaw zapytałem czy ma dowody bo pisze o ocenach w mediach i milczy czyli niema.
Dobry tekst :)) Skąd wiem że ustawiam się na 1 lub 2? A skąd mam wiedzieć co ja robie, skąd wiesz że kupujesz pieczywo?
Po 2gr nie chcę tego a po 1gr się zastanawiałem, chciałem spekulacyjnie kupić ale ty piszesz że 100mln będzie wywalone z ukrytego i 5mln PKC a do piatku 1gr to się nie ustawiam.
Mam rozumieć że ty tez nie chcesz kupić tych akcji posiadając takie informacje, mam rację?
paslaem ci ze NIE MAM TAKICH INFORMACJI, TO INFO JEST Z MOJEJ GLOWY TZW DOSWIADCZENIA, skoro chcesz kupic po 1 gr to skad wiesz ze bedzi roslo bo przeciez kupujesz pod wzrosty, wiec musisz miec jakies info o wzrostach skoro masz zamiar kupic, wiec pytam skad to wiesz????
Planuje spekulacyjny zakup po 1gr ale jak na razie nie jestem przekonany. Brałem kiedyś po 1gr jak pisano że to bankrów udało się ale teraz muszę odczekać.
Jak można z doświadczenia przewidzieć że 100mln poleci z ukrytego po1gr i 5mln PKC. Z doświadczenia nie da się kwot określić, nie jestem na giełdzie od dziś, skąd masz takie informacje, możelepiej to wykorzystać i ostrzec ludzi jak myślisz ?
1gr do piątku to zrozumiem możesz przypuszczać po zachowaniu kursu,dziś pdobnie podbieranie z prawej a potem może polecieć wszystko na 2gr jak wczoraj.
Gozdziu to troche dziwne dla mnie.Czy ty pozbywalbys sie akcji zanizajac kurs czy windowalbys kurs jak najwyzej sprzedajac przy okazji jakas czesc,potem bym trzymal kurs przy dosc wysokim poziomie krecac obroty i wciskajac papier leszcza.Tak to sie chyba robi.Patrzac na zachowanie kursu NG nijak ma sie to do tej teorii.Przeanalizowalem wzrost z 1 gr do 5 (6gr nie wiele poszlo),obroty marne,raz przy 4 gr wieksze i teraz te dwa dni,ale to na spadku.Kazdy normalny inwestor wie ze nie lapie sie spadajacych nozy a mozna tylko wyskoczyc ze strata lub jakims tam zyskiem i odkupic nizej jak sie ustabilizuje kurs.A tu sie zaniza kurs i mieli obroty.Jak dla mnie to jest to chec zebrania jeszcze od tych przestraszonych jak najwiekszej ilosci akcji.Mysle ze ta oremiera nie miala zadnego znaczenia na kurs,byla poprostu mala iskierka zeby podwindowac kurs pod jakis poziom z ktorego bedzie wieksza mozliwosc podbicia kursu.Pod co?Moze jednak glowna premiera gry pod ktora zacznie sie zabawa to jednak premiera pudelkowa.Bo co to za premiera wersji elektronicznej?Zadna.Moze wpadnie z niej jakies grosiwo i wtedy bedzie mozliwosc reklamy wersji pudelkowej.Pozyjemy zobaczymy.Uwazam jednak ze te spadki to sciema,a rzadko sie myle,taka wrodzona intuicja.
Dnia 2015-02-23 o godz. 22:28 ~jack napisał(a): > Gozdziu to troche dziwne dla mnie.Czy ty pozbywalbys sie akcji zanizajac kurs czy windowalbys kurs jak najwyzej sprzedajac przy okazji jakas czesc,potem bym trzymal kurs przy dosc wysokim poziomie krecac obroty i wciskajac papier leszcza.Tak to sie chyba robi.Patrzac na zachowanie kursu NG nijak ma sie to do tej teorii.Przeanalizowalem wzrost z 1 gr do 5 (6gr nie wiele poszlo),obroty marne,raz przy 4 gr wieksze i teraz te dwa dni,ale to na spadku.Kazdy normalny inwestor wie ze nie lapie sie spadajacych nozy a mozna tylko wyskoczyc ze strata lub jakims tam zyskiem i odkupic nizej jak sie ustabilizuje kurs.A tu sie zaniza kurs i mieli obroty.Jak dla mnie to jest to chec zebrania jeszcze od tych przestraszonych jak najwiekszej ilosci akcji.Mysle ze ta oremiera nie miala zadnego znaczenia na kurs,byla poprostu mala iskierka zeby podwindowac kurs pod jakis poziom z ktorego bedzie wieksza mozliwosc podbicia kursu.Pod co?Moze jednak glowna premiera gry pod ktora zacznie sie zabawa to jednak premiera pudelkowa.Bo co to za premiera wersji elektronicznej?Zadna.Moze wpadnie z niej jakies grosiwo i wtedy bedzie mozliwosc reklamy wersji pudelkowej.Pozyjemy zobaczymy.Uwazam jednak ze te spadki to sciema,a rzadko sie myle,taka wrodzona intuicja.
To co źle że się przestawiłem na 1gr bo ma być w tym tygodniu i to PKC 100mln z prawej, ale mieszacie.
moze opcje byly dwie plan A gra bedzie wysoko w rankingu steama dlugo okolo min 4 tygodni wtedy windowanie kursu nawet na 50gr na co liczylem i ubieranie na gorce plan B gra szybko zniknela i wtedy odbior akcji po 3gr albo 2 gr albo sam nie wiem oby nie po 1gr i ponowne wyjscie wybiciem pod premiere pudelkowa np po 8gr lub nieduzo wyzej
moze wtedy beda owe obroty
dziwne te ubieranie by bylo zawsze inaczej ono wygladalo na nicolasgames ;)
Dnia 2015-02-24 o godz. 00:14 gozdziumaster napisał(a): > wyglada na katalog naszej gry z kategorii big deal > czyli listy przecen steama > > ogolnie jak mr jack ma racje > to trzeba bedzie wypic jegp zdrowie jackiem danielsem z cola ;)
To moj ulubiony trunek.Ale wracajac do tematu.Powinno byc teraz wystudzenie przy 3,4 gr i powolne zbieranie pod pudelko.Zobaczymy jak to bedzie.
Sprawa jest jasna jak slonce a wy doszukujecie sie tu jakiegos spisku. Ludzie grali pod premiere bo mysleli, ze bedzie jak na 11bit. Okazala sie lipa to pozbywaja sie poki mozna. Tutaj bedzie 1gr jeszcze w tym tygodniu bo nie wypalilo jak na 11bit czy kiedys na CityInter, wiec spekula nie ma co tu robic.
bardzo mozliwe ale wydaje nam sie ze zebrano tak duzo papieru ze niemozliwym byloby wyjscie po takich cenach bez strat i o tak niskim wolumenie a raczej jak ktos zainwestowal taka gotowke jak np do zebrania 20mln akcji po 2gr i napewno spoko po 1gr itd 3gr 4gr to chyba nie dalby rady wyjsc chyba ze polowe sprzedal a polowe trzymal jakby premiera okazala sie hitem natychmiastowym a nie dobra sprzedaza przydluzajaca istnienie spolki i nowe produkcje
Wygląda na to , że spółka tak szybkie się nie wygrzebie z poziomu 2-3 gr Na poziomach 4-7 gr bardzo dużo akcji Ci co kupili po 3 już wystawili. Ta spółka to fenomen zawsze po wyjściu gry spada, mimo że gra nie została zmasakrowana w recenzjach.
A ja sobie po prostu czekam na rozwój sytuacji :) Bez żadnej paniki, bo to po prostu pójdzie w górę. Za miesiąc czy dwa czy za kwartał, ale będę do przodu :). Jeśli liczyliście na zarąbistą inwestycję krótkoterminową to faktycznie macie problem i powód do paniki :)